Eibar – Real Madrid 1:2 (kon.) | Sevilla – Valencia 0:2 (kon.) | Getafe – Levante 0:1 (kon.)
Malaga – Barcelona 0:2 (kon.)
konec
SD Eibar
1:2 (0:1)
Real Madrid
Sobota 10.03.2018, 13:00 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • Španělská LaLiga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:7. (14:49:24)
     
    Je konec! Real Madrid nakonec dokázal ubránit svoje hubené vedení a z dnešního zápasu bere všechny tři body. Zejména ve druhém poločase jsme sledovali hodně ofenzivní podívanou, přičemž se s trochou štěstí dostal Real podruhé do vedení. Domácí hráči měli k závěru velký tlak, vyrovnávací branka už ale nepřišla.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Eibar je i nadále u kulatého nesmyslu, avšak s míčem kombinuje daleko od branky soupeře. Vypadá to, že vyrovnávací branka už nepřijde.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    87
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Takaši Inuj, přichází Charles.
     
    86
    Domácí hráči to budou mít v tuto chvíli hodně složité. Do konce zápasu totiž zbývá už jen několik minut a hosté si budou chtít vedení jistě pohlídat.
     
    85
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Gonzalo Escalante, přichází Papakouli Diop.
    84. Cristiano RONALDO - 1:2
     
    84
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Hosté si berou vedení zpět! Laciná ztráta míče v podání Leóna nakonec má fatální následky. Carvajal totiž poslal centr přesně na hlavu CRISTIANA RONALDA, jehož hlavička byla natolik důrazná, že skončila v brance.
     
    84
    León si vzal na starost rozehrávku dalšího rohou, který opět směřoval ke vzdálenější tyči. Tam se ale v klíčovém souboji dokázal prosadit Bale.
     
    83
    Do konce zápasu ale nezbývá už moc času, v tuto chvíli něco málo kolem deseti minut. Stále je to ale dostatek času na nejednu branku.
     
    82
    Zdá se, že domácí hráči nejsou s remízovým výsledkem spokojeni a i nadále touží po druhé brance. Podaří se jim to nakonec?
    81. Kike mířil úplně vedle.
     
    81
    Další gólovka Eibaru! Kike se řítil z levé strany sám na branku, avšak svoje zakončení poslal úplně mimo branku. Druhý poločas nabízí velké množství vyložených šancí.
     
    80
    Na druhé straně se Real s míčem moc dlouho neohřál. Ani domácí hráči se ale nemohou dostat na dostřel Navasovy svatyně.
     
    79
    A ten nebyl vůbec špatný. Arbilla prodlužoval míč na malé vápno, kde Oliveira ještě ztečoval tuto nabídku přímo do rukavic Navase.
     
    78
    Po delší době se nám připomněl León, jenž při přechodu do nebezpečného prostoru narazil na Casemira. Následovat bude šestý roh Eibaru.
     
    77
    Inui se sympaticky uvolnil, jenomže místo střely ještě hledal lépe postaveného kolegu. Japonský křídelník to nyní nevyřešil vůbec dobře.
     
    76
    Kike se raději rozhodl počkat na podporu spoluhráčů a následně se míč dostal až na obrannou polovinu domácího mužstva.
     
    75
    To je velká škoda pro domácí! Jeden z domácích hráčů totiž uspěl v osobním souboji, následně se ale Inui ukvapil v zakončení.
     
    74
    Ramos musel pořádně zabrat, neboť se za odraženým míčem řítil Inui. Hostující kapitán to zvládl na jedničku a protihráče nepustil k míči.
     
    73
    Před malým momentem se opět mohla opakovat spolupráce mezi Balem a Ronaldem. Před druhým jmenovaným ale na poslední chvíli zasáhl Arbilla.
     
    72
    Zároveň se nám časomíra dostala do závěrečné dvacetiminutovky. Akce Realu Madrid jsou hodně nebezpečné a domácí obrana má velké problémy.
     
    71
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Toni Kroos, přichází Karim Benzema.
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Isco, přichází Lucas Vázquez.
     
    70
    Capovi to dnes prostě nelepí. V pokutovém území měl velké množství spoluhráčů, i přesto ale poslal balón daleko za všechny zúčastněné.
     
    69
    Ronaldo si netradičním způsobem poslal míč do běhu, avšak poté naprosto ignoroval své kolegy. Místo toho vypálil do nohy Oliveiry.
     
    68
    Tak uvidíme, jak vynucené střídání prospěje či neprospěje domácí obraně. Nutno dodat, že Ramis patřil k nejlepším hráčům na hrací ploše.
     
    67
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Iván Ramis, přichází Paulo Oliveira.
     
    66
    Escalante s pořádnou dávkou štěstí propasíroval na pravou stranu na Capu, jehož centr opět postrádal správné parametry.
     
    65
    Ramis si nechtěl komplikovat život a před napadajícím Balem poslal míč až k Dmitrovičovi. Eibar je v posledních minutách hodně zbrklý.
     
    64
    Dnes velmi dobře hrající Modrič se dostal do operativní pozice, odkud se snažil nastartovat Balea. Přihrávka ale skončila daleko za čárou.
    63. Dmitrovič vychytal Ronalda.
     
    63
    Ronaldo selhal v šanci! Bale ho výborně našel z první a proti jeho ráně se blýskl brankář Dmitrovič. Následně ještě Casemiro zamířil těsně vedle brány.
     
    62
    Jordán to udělal parádně, avšak jeho skákavou nabídku nedokázal Capa zalepit. Mezitím se Marcelo okamžitě ujal autového vhazování.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry a stále sledujeme vyrovnanou podívanou. V posledních vteřinách má trochu více ze hry hostující celek.
     
    60
    Kike nakonec dokázal v hlavičkovém souboji přetlačit Ramose, jeho prodloužení míč ale směřovalo ven ze hřiště.
     
    59
    Real Madrid se okamžitě dostal k blízkosti šestnáctky, kde si ale rychlonohý Carvajal nevedl zrovna dobře. Po jeho ztrátě míče bude Dmitrovič vykopávat.
     
    58
    Navas musel hodně rychle vystartovat z branky, neboť za míčem řítil Kike. Kostarický strážce tyčí to nakonec zvládl na jedničku.
    57. Modrič zamířil těsně vedle.
     
    57
    Tohle už ale bylo nebezpečné! Modrič se neohroženě dostal až před Dmitroviče, načež o půl metru minul vzdálenější tyč.
     
    56
    Isco vzorně napadal rozehrávku soupeře a výsledkem je nepřesná kolmice v podání Garcíi. Hosté se tak dostanou k autovému vhazování.
     
    55
    Už se opět pokračuje ve hře a s míčem si nyní pohrávají hráči Eibaru. Ti jsou i v úvodu tohoto poločasu o něco málo aktivnější.
     
    54
    Na scénu opět přiběhl lékařský personál, jenž se věnuje Escalantemu. Domácí hráč se totiž ještě před zakončením povaloval na zemi.
     
    53
    Těžiště hry se nám přestěhovalo na opačnou polovinu, kde se Real pokusil zahrozit z pravé strany. Ronaldova pohotová rána skončila v hledišti.
     
    52
    Domácí se ve druhém poločase konečně dočkali kýžené branky a v tuto chvíli se hraje opět odznova. Real se zanedlouho ujme rozehrávky.
    51. Iván RAMIS - 1:1
     
    51
    Eibar právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Na rohový kop si v hustině těl naskočil IVÁN RAMIS, jehož hlavička zamířila mimo Navasův dosah.
     
    51
    Marcelo si nechtěl přidělávat zbytečné starosti a balón z blízkosti vlastní šestnáctky poslal až na opačnou stranu. Eibar je zpět u míče.
     
    50
    Poprvé se ve druhém poločase dostal k míči brankář Dmitrovič, jenž ho raději skryl do své náruče. Následně ho vyhodil do strany na Ángela.
     
    49
    León byl v souboji o míč jako první u kulatého nesmyslu a napadajícímu Ramosovi nezbývalo nic jiného, než vytasit nedovolený zákrok.
     
    48
    Hned v úvodu se Carvajal dostal k autovému vhazování, kterým si vybral naběhnuvšího Modriče. Netrvalo dlouho a Real bude znovu vhazovat.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, jenž dopadlo lépe pro Real Madrid. Domácí sice měli v úvodu utkání výraznou převahu, žádnou vyloženou šanci si ale nedokázal vytvořit. Naopak se postupem času dostával do zápasu Real, jenž nakonec vytěžil jedinou branku prvního dějství.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Iván Ramis (SD Eibar).
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Modrič dokázal na levé straně vyškolit hned dvojici protihráčů a poté vypálil na Dmitoviče. Nikterak přesná rána směřovala doprostřed branky.
     
    43
    Senzační Dmitrovič! Ronaldo si chystal balón ke střele a po krátké prodlevě nakonec vypálil na bránu. Domácí brankář vytasil reflexivní zákrok.
     
    43
    Inui opět řádil na levé strany, kde měl s jeho bráněním starosti Carvajal. Japonský šikula nakonec poslal před Navase prudký centr, na který Kike nestačil reagovat.
     
    42
    Isco si ještě vyzkoušel exekuci z levé strany, odkud se mu konečně podařilo najít Ramose. Ten ale v ideální pozici zamířil pouze do hlavy Ramise.
     
    41
    Real Madrid zahrával dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Po tom druhém se ke hlavičce tlačil Ramos, ještě před ním ale zakročil Ramis.
     
    40
    Arbilla udělal další velkou chybu v rozehrávce a toho se snažil využít Ronaldo. Po jeho přihrávce se málem ke střele dostal Isco.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude nastavovat.
    34. Cristiano RONALDO - 0:1
     
    34
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Hosté se zničehonic dostávají do vedení! Domácí obrana si nepohlídala náběh CRISTIANA RONALDA, který tváří v tvář Dmitrovičovi zamířil přesně k tyči.
     
    34
    To nyní už ale neplatí. Inui v souboji lehce pozdě a výsledkem je nedovolený zákrok na Ramose. Hra je hodně často kouskována.
    33. Bale napálil pouze brankáře.
     
    33
    Obrovská šance Realu! Fantastická kolmice našla za obranou Balea, který se ale dostal do velkého úhlu. Dmitrovič jeho přízemní ránu stačil pokrýt.
     
    32
    Marcelo se s ničím nemazlil a razantním odkopem poslal kulatý nesmysl na druhou stranu. Tam se k zemi skácel Ronaldo, hlavní sudí ale pískat nebude.
     
    31
    Máme za sebou více než třetinu hry a stále platí, že sledujeme fotbal ve středu hrací plochy. V posledních minutách se do hry dostaly také fauly.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Gareth Bale (Real Madrid CF).
     
    29
    Isco se sice jako první zmocnil míče, vzápětí ho ale náramně čistým skluzem odzbrojil García. Netrvalo dlouho a je pískáno ve prospěch Realu.
     
    28
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Raphaël Varane, přichází Nacho Fernández.
     
    27
    Marcelo se podíval vpřed, načež se snažil prudkou přihrávkou vybídnout Balea. Ten se nacházel v těsném ofsajdu, celou situaci ale zažehnal Dmitrovič.
     
    26
    Až nyní je pískáno. Za hranicí pravidel si totiž počínal kapitán García, který v souboji poslal Balea k zemi. Real okamžitě rozehrál nabízenou standardku.
     
    25
    Bale ještě zastihl balón na hrací ploše a před branku poslal vysoký balón. Ke střeleckému pokusu se dostal Isco, jenž napálil pouze záda protihráče.
     
    24
    Dle hlavního sudího nebyl Casemiro faulován, avšak domácí fotbalisté toho nevyužili. Místo toho se Eibar dostal s míčem ke středu hrací plochy.
     
    23
    Oba fotbalisté se okamžitě dostali do péče lékařského personálu. Nehraje se více než minutu a tato prodleva bude jistě započítána do nastaveného času.
     
    22
    Momentálně je hra přerušena, neboť se na zemi nacházejí dva protihráči. Z domácí strany to vypadá na Kikeho, naopak problémy má také Varane.
    21. Navas se činil.
     
    21
    Inui přenechal míč Kikemu, který byl v lepší střelecké pozici. Domácí forvard zkoušel zamířit ke vzdálenější tyči, avšak zde se nacházel také Navas.
     
    20
    Marcelo si všiml na levé straně úplně volného Kroose, který po krátkém driblinku hledal Ronalda. S tímto úmyslem ale počítala také obrana domácích.
     
    19
    Navas se před malým momentem neprezentoval zrovna jistým vyběhnutím pro míč. León sice uspěl v souboji, míč ale směřoval špatným směrem.
     
    18
    Konečně se favoritovi dnešního zápasu podařilo založit rychlý kontr, který ale rychle skončil. Ronaldo se totiž nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    17
    Stále sledujeme nespočet osobních soubojů ve středu hrací plochy. Hráči Realu jsou nezvykle nepřesní, čehož se soupeř snaží využít.
     
    16
    León z první vyslal hlavičku na Capu, který se okamžitě snažil najít Kikeho. Přihrávka napříč pokutovým územím nakonec neskončila žádným zakončením.
     
    15
    Ani druhý rohový kop v podání domácího celku nepřinesl nic závratného a těžiště hry se dostalo na obrannou polovinu Eibaru.
     
    14
    León se po dlouhém míči nakonec vrhl skluzem a výsledkem je zisk rohového kopu. Poslední se kulatého nesmyslu totiž dotkl stoper Ramos.
     
    13
    Inui zkoušel na hranici pokutového území obejít Modriče, který musel situaci hasit hned nadvakrát. Míč se nakonec stočil ven ze hřiště.
     
    12
    Isco na nic nečekal a po zisku míče chtěl okamžitě nastartovat Ronalda. Kolmice za obranu ale byla příliš dlouhá a skončila u Dmitroviče.
     
    11
    Capa se ujal autového vhazování od pravé autové čáry a jako adresáta si vybral obranného kolegu Ramise. Eibar to zkouší pozvolnou kombinací.
     
    10
    Balón se postupně z pravé strany dostal až na domácí obrannou polovinu, odkud Ramis přenesl těžiště hry k autové čáře na Ángela.
     
    9
    Ten byl rozehrán hodně prachbídně, nicméně León si za pokutovým územím pomohl rukou. Další standardní situace pro Real.
     
    8
    Na opačné straně zkoušel Ronaldo oslovit Balea, u kterého byla včas dvojice protihráčů. Také Real si vybojoval první roh zápasu.
     
    7
    Z pravé strany přiletěl před Navase další nebezpečný centr, na který nestačil reagovat Kike. Hosté měli v tuto chvíli velké štěstí.
     
    6
    Kousek před středovým kruhem si nedovoleným zákrokem pomohl Varane, jenž rukama poslal na zem Kikeho. Eibar má k dispozici volný kop.
     
    5
    Inui operoval na levé straně, kde se mu podařilo vybojovat úvodní rohový kop zápasu. Leónova exekuce byla přetažená daleko k zadní tyči.
     
    4
    Fotbalisté Eibaru si v úvodních vteřinách vytvořili sympatický tlak. V pokutovém území se nakonec ke střele dostal León, jehož hlavička putovala vysoko nad.
     
    3
    První útočná akce zápasu byla vedena po pravém křídle, kde Capa nepropasíroval balón přes Marcela. Domácí budou vhazovat.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SD Eibar: Dmitrović – Capa, Ramis, Arbilla, Ángel – Dani García (C), Escalante – León, Jordán, Inuj – Kike García.
    Náhradníci: Riesgo – Alejo, Charles, Diop, Juncà, P. Oliveira, Peña.

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Isco – Bale, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Asensio, Benzema, Nacho Fernández, Hernández, Kovačić, L. Vázquez.

    Rozhodčí: Munuera – Baena, Alcoba.
     
    Real Madrid CF

    Na druhé straně stojí tradiční aspirant na ligový titul Real Madrid. Bílému baletu se ale na ligové scéně zrovna moc nedaří, neboť se z třetího místa dívá na vedoucí Barcelonu s patnáctibodovým mankem. Real Madrid zřejmě už vypustil domácí soutěž a v tuto chvíli se věnuje Lize mistrů. Tam totiž nejen, že postoupil ze skupiny, v osmifinále si dokonce vyšlápl na lehce favorizované PSG. Nejlepším střelcem Realu Madrid je tradičně Cristiano Ronaldo. Portugalský forvard nastřílel v rámci domácí soutěže už šestnáct branek.
     
    SD Eibar

    Fotbalisté Eibaru se konečně vzchopili z naprosto katastrofálního vstupu do letošního ročníku a momentálně se nacházejí na osmé příčce španělské nejvyšší soutěže. Eibar se nachází ve velmi slušné formě, neboť z posledních osmi ligových zápasů prohrál pouze ve dvou případech. Domácí celek dnešního utkání. Neproduktivnějším hráčem tohoto celku je Brazilec Charles, jenž má na šest ligových branek. Zároveň pokud Eibar v dnešním utkání získá všechny tři body, výrazně se přiblíží pohárových příčkám.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SD Eibar a Real Madrid CF.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Branky: 51. Ramis (León) – 34. Ronaldo (Modrić), 84. Ronaldo (Carvajal)

    Karty:   45+1. Ramis (EIB) – 30. Bale (REA)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:7.
    SD Eibar: Dmitrović – Capa, Ramis (67. P. Oliveira), Arbilla, Ángel – Dani García (C), Escalante (85. Diop) – León, Jordán, Inuj (87. Charles) – Kike García.
    Náhradníci: Riesgo – Alejo, Charles, Diop, Juncà, P. Oliveira, Peña.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane (28. Nacho Fernández), Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos (71. Benzema) – Isco (71. L. Vázquez) – Bale, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Asensio, Benzema, Nacho Fernández, Hernández, Kovačić, L. Vázquez.

    Rozhodčí: Munuera – Baena, Alcoba
    thejrc.org