PSG – Méty 5:0 (kon.) | Bordeaux – Angers 0:0 (kon.) | Dijon – Amiens 1:1 (kon.)
Lille – Montpellier 1:1 (kon.) | Nantes – Troyes 1:0 (kon.) | Rennes – Saint-Étienne 1:1 (kon.)
konec
Lille OSC
1:1 (1:0)
Montpellier HSC
Sobota 10.03.2018, 20:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje již osmadvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Lille, které přivítá na domácím trávníku Montpellier.
     
    Lille OSC

    Lille se v minulém ročníku Ligue 1 pohybovalo v klidném středu tabulky a nakonec zakončilo sezonu na jedenácté pozici. Letos ale bojuje o záchranu. Lille se více dařilo jen v období loňského listopadu, kdy se v průběhu šesti zápasů radovalo z výhry hned čtyřikrát. Celkem má Lille jen o tři výhry více, ta poslední se odehrála v domácím prostředí proti Štrasburku 2:1.

    Poslední dvě ligové utkání utekly Lille v závěrečných minutách. Proti Angers přišla vítězná branka na 2:1 minutu před koncem, v Nice poté v poslední desetiminutovce také na konečných 2:1.
     
    Montpellier HSC

    Montpellier bojovalo v minulé sezoně v klidném středu tabulky a ani výrazně nepovedená závěrečná část roku už z jihu Francie nemusela mrzet. V posledních deseti zápasech uspělo Montpellier jen ve dvou případech a propadlo se na konečné patnácté místo.

    V nové sezoně jde ale týmu okolo střelce Sia vše lépe. Za vše hovoří aktuální šestá příčka s jen minimální ztrátou na páté Rennes. Montpellier se může spolehnout na pevnou obranu, která je druhá nejlepší v celé Ligue 1 hned za PSG. V útoku už to tak slavné není a i proto má Montpellier na svém kontě už neuvěřitelných třináct nerozhodných výsledků. Právě v posledních třech zápasů si odneslo Montpellier vždy po bodu, s Guingampem i Lyonem 1:1, ve Štrasburku poté bez branek.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    25.11. 2017 Montpellier – Lille 3:0
    29.04. 2017 Montpellier – Lille 0:3
    10.12. 2016 Lille – Montpellier 2:1
    27.02. 2016 Montpellier – Lille 3:0
    02.10. 2015 Lille – Montpellier 2:0
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Maignan – Dabila, Soumaoro, Alonso Mujica, Ballo-Touré – Amadou (C), Maia – Pépé, Benzia, Araújo – Mothiba.
    Náhradníci: Kouakou – Soumaré, Ponce, Faraj, Mendes, Bahlouli, Mendyl.

    Montpellier HSC: Lecomte – Aguilar, Hilton (C), Roussillon, Congré – Lasne, Skhiri, Mendes, Mbenza – Ikoné, Camara.
    Náhradníci: Pionnier – Sambia, Sio, Dolly, Mukiele, Píriz, Ninga.

    Rozhodčí: Moreira – Ocak, Pasqualotti.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas osmadvacátého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Montpellier mělo k dispozici úvodní rozehrávku ze středového kruhu. Hosté však rychle ztratili balon a do útoku se hnali hráči Lille. Maiův centr byl zablokován na rohový kop.
     
    3
    První příležitost od rohového praporku se domácím příliš nevydařilo. Centr našel jen na první tyči bránícího Hiltona.
     
    4
    Naopak hosté se mohli hnát do rychlého protiútoku. Camara si výborně zpracoval balon v běhu, ale v okamžiku kdy se pokusil vystřelit, tak podklouzl.
     
    5
    Hostujícímu týmu se podařilo udržet balon delší dobu na kopačkách. Následně ale Mendes zkoušel kolmicí uvolnil Camaru, ale ten byl skvěle ubráněn Pépém.
     
    6
    Domácí ztratili balon před vápnem soupeře a poté se museli rychle vracet do obrany. Mbenza se rychle prosmýkl kolem Dabily, poté se ale zasekl u Soumaora, který mu balon čistě odebral.
     
    7
    Další rychlá akce hostujícího celku. Mendes tentokrát už našel rozběhnutého Camaru, který ale z úhlu pálil jen do boční sítě.
     
    8
    Tlak Montpellier pokračoval rohovým kopem. Balon se odrazil na hranici šestnáctky, kde už byl připravený Skhiri, ale jeho dělovka byla znovu zblokována.
     
    9
    Ikoné opět centroval od rohového praporku, ale tentokrát našel jen připravené rukavice domácího gólmana Mika Maignana.
     
    10
    První desetiminutovka nepřinesla vážnější situaci u jedné z branek. Lille si nyní vytvářelo postupnou kombinaci, ale hosté skvěle vytlačili soupeře ze své poloviny.
     
    12
    Lille drží balon ve středu pole a čeká na příležitost proniknout blíže do šestnáctky. Montpellier však předvádí vynikající napadání.
     
    13
    Mothiba se tlačil k míči přes bránícího Congrého. Pomohl si však v souboji rukou a musí balon odevzdat hostujícího týmu.
     
    14
    Lille to nyní zkusilo po levém kraji. Ballo Touré chtěl najít rozběhnutého Araúja, ale Aguilar výborně vystoupil proti balonu a bez větších problémů ho získal.
     
    15
    Tempo zápasu upadá. Domácí si posouvají balon ze strany na stranu a stále čekají na vhodný moment k útoku.
     
    16
    Lebogang Mothiba byl faulován při hlavičkovém souboji a hra se tak přesunula k Lecomtemu. Volný přímý kop našel sice hlavu Pépého, ale ofenzivní fotbalista Lille nebyl důrazný a s tím si již Benjamin Lecomte poradil.
     
    18
    Také Montpellier se vydalo do útoku. Skhiri přihrával za obranu na Ikoného. Souhra mladíků však nevyšla podle představ, teprve devatenáctiletý Ikoné balon nezpracoval ideálně.
     
    19
    Také Lille se provinilo faulem. Pedro Mendes pomohl centrovat do vápna, ale větší nebezpečí nevzniklo, když Camara jen tečoval balon daleko od pravé tyče.
     
    20
    Ani jeden z týmů se nemůže dostat do souvislejšího tlaku. Paul Lasne zkoušel projít po pravém kraji, ale velmi rychle byl čistě zastaven Tourém.
     
    21
    Montpellier přebírá útočnou aktivitu. Skihi si narazil s Mendesem, poté chtěl vysunout Ikoného, ale domácí obrana skvěle zareagovala.
     
    22
    Pro dlouhý pas do vápna si vyskočil Lecomte. Následně ale šestadvacetiletý brankář nerozehrál přesně. Mendes je však na půlící čáře faulován.
     
    24
    Camara šel do tvrdého souboje se Soumaorem. Útočník hostujícího týmu padá v pokutovém území, ale hlavní rozhodčí se nad zákrokem ani nepozastavil a hra pokračuje.
     
    25
    Teď už to vypadalo nadějněji. Maia měl balon na kopačce ve středovém kruhu, mohl si vybrat komu bude přihrávat, ale zezadu ho připravil o potenciální šanci Hilton.
     
    26
    Také Montpellier zvyšuje obrátky. Mbenza si to namířil od levé postranní lajny přímo do vápna, těsně před šestnáctkou mu ale zablokoval střelu Soumaoro.
     
    27
    Hostující hráči se sice dostali do blízkosti pokutového území Lille, ale Lasne celou akci zcela zazdil. Jeho nepřesný centr našel jen Maignana.
     
    28
    Ellyes Skhiri se hodně zlobí na rozhodčího. Střední záložník se už už dostával do střelecké pozice, ale těsně před tím ho zválcoval vracející se Ibrahim Amadou.
     
    29
    Skhiri musel být ošetřen na hrací ploše, ale nakonec odchází za postranní lajnu po svých a bude pokračovat v zápasu.
     
    30
    Ani třicet minut nestačilo týmům k pořádnému prověření jednoho z brankářů. V posledních minutách má více míč na kopačkách Montpellier, ale střely zatím nepřicházejí.
     
    31
    Touré se prodral podél postranní lajny až k centru. Ten je však Hiltonem zblokován na další rohový kop.
     
    32
    Benjamin Lecomte se nebál vyběhnout mezi klubko hráčů a skvěle centr od rohového praporku vyboxoval mimo vápno. Navíc je pískán faul na hostujícího brankáře.
     
    33
    První žlutou kartu vidí Yassine Benzia, který nedovoleně poslal k zemi unikajícího Paula Lasneho.
     
    34
    Nadějný volný přímý kop musel hasit až Maignan. Ten sice napoprvé balon v rukavicích neudržel, ale poté se po něm vrhl pod nohy hráčů a skvěle ho sebral ze země.
     
    35
    Luiz Araújo byl sestřelen skluzem. Daniel Congré fasuje také žlutou kartou ještě před závěrem poločasu.
     
    36
    Hra se v závěru poločase znovu rozproudila. Mothiba se dral za nakopnutým balonem, ale v souboji byl zastaven Hiltonem. Hlavní rozhodčí však nechává hru pokračovat.
     
    38
    Motpellier se vysunulo s napadáním až téměř k vápnu soupeře. Alonso Mujica měl společně s Soumaorem co dělat, aby se hosté nedostali k balonu v nebezpečném prostoru.
     
    39
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Ellyes Skhiri, přichází Junior Sambia.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Montpellier nyní chybovalo ve středu trávníku. Za domácí toho mohl využít rozběhnutý Pépé na pravé straně, ale jeho přihrávka na Mothibu byla hodně nepřesná.
     
    42
    Lille se snaží uklidnit hru postupným útokem. Ten se ale domácím vůbec nedaří. Maia přihrával trestuhodně nepřesně na pár metrů.
     
    42
    Lille právě vstřelilo branku!
    Zničehonic jde Lille do vedení, první větší šance končí brankou! Yassine Benzia výborně našel NICOLASE PÉPÉHO, který dostal míč přímo do nohy a parádní střelou z druhého doteku poslal balon do sítě. Lecomte dosud ještě nemusel řešit jediný zákrok a hned loví míč ze své branky.
    42. Nicolas PÉPÉ - 1:0
     
    44
    Montpellier se snaží ještě před pauzou odpovědět, ale zatím se nemůže dostat ani do blízkosti pokutového území.
     
    45
    Lille se dostávalo do dalšího brejku. Nyní ale zasáhl velezkušený čtyřicetiletý stoper Montpellier Hilton pohotovým zákrokem.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    Mbenza spolupracoval na levé straně s Congrém. Právě belgický útočník byl ale nepřesný při klíčové přihrávce do volného prostoru na nabíhajícího spoluhráče.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a první poločas končí. Dlouhou dobu se oba týmy jen oťukávaly. Kombinace obou družstev končily daleko od brankářů. Až přišel gól tři minuty před koncem poločasu. Yassine Benzia skvěle vybojoval balon na pravé straně, poté ho navedl do středu, ještě přistrčil rychlému Pépému a ten z druhého doteku poslal balon do sítě. Benjamin Lecomte si ještě nesáhl na balon a už ho musel vybírat ze své branky.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou domácí Lille. Dlouhý nákop však našel jen bránícího Mendese.
     
    48
    Roussillon byl zasažen nepříjemně rukou do obličeje a rychle se skácel k zemi. Po několika sekundách přišel další ostrý faul na pravé straně. Několik hráčů se zapojilo do strkanice, ale hlavní rozhodčí zatím žlutou kartu neuděluje.
     
    49
    Mbenza centroval do vápna z volného přímého kopu, ale našel jen skvěle postaveného domácího stopera Soumaora.
     
    50
    Dabila musel sáhnout pod tlakem jen k odkopu vysoko na tribunu. Druhý poločas rozehrálo aktivněji Montpellier.
     
    51
    Mike Maignan musel řešit nepříjemný centr z pravé strany. Naštěstí pro něj před ním nestál žádný hráč a tak mohl balon lehce vyrazit mimo šestnáctku.
     
    52
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Yassine Benzia, přichází Boubakary Soumaré.
     
    54
    V druhém poločase pokračuje tvrdých zákroků. Nyní napadající Mothiba nepříjemně dohrál Hiltona. Ten se ale po krátkém čase zvedá zpět na nohy.
     
    55
    Na druhé straně fauloval střídající Soumaré a hosté měli k dispozici volný přímý kop. Pedro Mendes hledal na zadní tyči Camara, ale Maignan si došel pro balon.
     
    56
    Rohový kop Lille nepřinesl žádné nebezpečí. Následně však fauluje útočící Pépé a hra se znovu odstěhuje na polovinu domácího celku.
     
    57
    Montpellier příliš dlouho v útoku nezůstalo. Paul Lasne fauloval Thiaga Maiu a balon tak získávají hráči Lille.
     
    59
    Hosté ztratili balon ve středu pole, ale Lille se zaleklo nabídnuté šance. Araújo měl před sebou dva protihráče, ale společně s Mothibou se do útoku ani nedostali.
     
    60
    Po hodině hry stále vede domácí Lille o jednu branku, o tu se postaral již na konci první půle Nicolas Pépé. Ve druhém poločase zatím ne vážnější ohrožení jedné z branek čekáme.
     
    61
    Maignan musel míč sebrat ze země. Camara nepříjemně napadal domácí rozehrávku a tam musel Lecomte balon vykopnout daleko za polovinu.
     
    62
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Souleymane Camara, přichází Giovanni Sio.
     
    63
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Isaac Mbenza, přichází Rodrigue Casimir Ninga.
     
    64
    Lille nepouští soupeře k balonu. Nyní zkoušel útočit středem trávníku Soumaré, ale na připravené duo stoperů si nepřišel.
     
    65
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Zčistajasna je srovnáno! JEROME ROUSSILLON na nic nečekal, měl před sebou volný prostor pro střelu, tak vypálil. Dělovka prošla mezi nohama bránícího hráče a poté zapadla k levé tyči. Maignan se natahoval po balonu, ale na parádně umístěnou střelu neměl šanci dosáhnout.
    65. Jérôme ROUSSILLON - 1:1
     
    66
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Luiz Araújo, přichází Thiago Mendes.
     
    68
    Lille chtělo rychle odpovědět. Na prudkou přihrávku za obranu si nabíhal Thiago Mendes. Střídající hráč však měl na zádech přilepeného obránce a ke střele se neprotlačil.
     
    69
    Po vyrovnání znovu začíná hra nabírat na obrátkách. Lasne to zkusil podobně jako před malou chvílí Roussillon, ale o něco málo přestřelil.
     
    70
    Montpellier pokračovalo rohovým kopem. Ikoné sice vyplaval ve středu vápna zcela nebráněn, ale Mike Maignan výborně vyběhl s balon sebral před zakončujícím hráčem.
     
    71
    Amadou byl zasažen kopačkou do stehna, následně se položil na trávník. Domácí kapitán nepotřeboval ani ošetření a může se znovu pokračovat ve hře.
     
    72
    Tvrdým faulem se také prezentoval hostující Paul Lasne. Odnesl to Ballo Touré, ale nebylo to nic vážného. Po odpískání domácí rychle rozehráli.
     
    73
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Lebogang Mothiba, přichází Ezequiel Ponce.
     
    74
    Montpellier se snaží být opět aktivní. Daniel Congré se ohnal po soupeři na levém kraji trávníku, ale ještě předtím byl faulován a právě první přestupek píská hlavní rozhodčí.
     
    76
    Dlouhým pasem vybídl spoluhráče k útoku Vitorino Hilton. Ikoné bojoval o balon, ale pomohl si lehkým přidržením a musí se spoluhráči vracet do obrany.
     
    77
    Už už to vypadalo na bleskovou akci Lille do útoku, ale Nicolas Pépé zcela zazdil nadějnou šanci nepřesnou přihrávkou na Ponceho.
     
    78
    Lille se snaží držet balon na útočné polovině, ale to se domácím nedaří. Dabila byl navíc přistižen v mírném ofsajdu.
     
    79
    Opět měli před sebou domácí hráči spoustu prostoru, ale do útoku se nehnali. Hilton s Roussillonem s přehledem situaci zvládli v obraně ve dvou.
     
    80
    Ani favorizované Montpellier se nemůže vytvořit tlak. Strkanici ve středu trávníku musel uklidňovat až hlavní rozhodčí, ale znovu se to obešlo bez žluté karty.
     
    81
    Domácí se po dlouhé době propracovali s balonem až do pokutového území. Po nepřesné přihrávce se snažil Ponce zakončovat přes hlavu, ale v krkolomné pozici balon mezi tři tyče nedostal.
     
    83
    Zhruba posledních minut i s nastavením do konce druhého poločasu. Hosté si vybojovali rohový kop, ale poté něm stejně zakončení nepřišlo. Následný centr přeletěl všechny hráče ve vápně.
     
    84
    Ještě jeden rohový kop měli k dispozici hostujíc hráči. Nyní už se balon dostal do vápna, odrazil se přesně do pohybu Ningovi, ale ten z prvního doteku netrefil branku.
     
    85
    Favorizované Montpellier má v posledních minutách navrch. Nyní se protlačil k hranici šestnáctky Ikoné, kličkou si udělal místo pro střelu, ale tvrdou ránou minul pravou tyč o metr.
     
    86
    Tři na tři to nyní měli domácí v útoku. Ponce si však nepohlídal ofsajdové postavení a tak by ani jeho následný gól neplatil. Ponce však po hvizdu pálil vysoko nad.
     
    87
    Po řadě nepřesností ve středu pole se dostal k balonu domácí Dabila. Po jeho centru se opřel do balonu z voleje Mendes, ale míč mu sklouzl po kopačce a končí vysoko nad.
     
    88
    Po dlouhém nákopu se dostal do hlavičkového souboje s Soumaorem Sio. Střídající střelec hostujícího celku ale neuspěl.
     
    89
    Pedro Mendes to u rohového praporku přehnal s agresivitou a dostává žlutou kartu. Stejně tak dopadl na druhé straně Thiago Mendes.
     
    90
    Lille má ještě síly na útočení. Maia však překopl vše co mu stálo v cestě, i spoluhráče Mendese. Balon tak končí za postranní lajnou a hostu mohou vhazovat.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Lille se dostalo na útočnou polovinu zásluhou Nicolase Pépého. Ten ještě zkoušel najít rozběhnutého Ponceho, ale střídající hráč byl u balonu později než Lecomte.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    V Lille to bude ještě pořádně horké! Ihned po závěrečném hvizdu se na trávník nahrnuli fanoušci. Hlavní rozhodčí i hráči měli co dělat, aby se v pořádku dostali do útrob stadionu!
    Nepokoje po závěrečném hvizdu
     
    V prvním poločase se hrálo především od šestnáctky k šestnáctce. Zlom přišel až těsně před poločasem, kdy se po přiťuknutí Yassine Benzia dostal do vynikající střelecké pozice Nicolas Pépé a střelou mezi nohama bránícího hráče poslal míč přesně k tyči. Ani ve druhém poločase nebyl jeden tým jasně lepší. Těsně po hodině hry však přišlo srovnání, když se zničehonic dostal ke střele ze střední vzdálenosti Jerome Roussillon. Do závěrečného hvizdu již větší šance u jedné z branek k vidění nebyla.

     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:12. (21:59:11)

    Vít Schück

    Branky: 42. Pépé (Benzia) – 65. Roussillon

    Karty:   33. Benzia (LIL), 89. Mendes (LIL) – 35. Congré (MON), 89. Mendes (MON)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:12.
    Lille OSC: Maignan – Dabila, Soumaoro, Alonso Mujica, Ballo-Touré – Amadou (C), Maia – Pépé, Benzia (52. Soumaré), Araújo (66. Mendes) – Mothiba (73. Ponce).
    Náhradníci: Kouakou – Soumaré, Ponce, Faraj, Mendes, Bahlouli, Mendyl.

    Montpellier HSC: Lecomte – Aguilar, Hilton (C), Roussillon, Congré – Lasne, Skhiri (39. Sambia), Mendes, Mbenza (63. Ninga) – Ikoné, Camara (62. Sio).
    Náhradníci: Pionnier – Sambia, Sio, Dolly, Mukiele, Píriz, Ninga.

    Rozhodčí: Moreira – Ocak, Pasqualotti
    thejrc.org