Rio Ave – Feirense 2:1 (kon.) | Benfica – Aves 2:0 (kon.) | Boavista – Estoril 1:0 (kon.)
konec
Benfica Lisabon
2:0 (0:0)
CD Aves
Sobota 10.03.2018, 19:15 • Estádio da Luz, Lisabon • Portugalská Primeira Liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Portugalská Primeira Liga pokračuje tento víkend svým 26. kolem. Benfica Lisabon přivítá na svém hřišti výběr CD Aves. Výkop tohoto střetnutí je stanoven na 19:15, k tomuto zápasu jste srdečně zváni.
     
    Benfica Lisabon
    Domácí tým zatím plní předsezónní prognózy a prohání celou dosavadní sezónu vedoucí Porto. Na lídra ztrácí čtyři body, naopak na třetí Sporting mají náskok tři body. Benfica hraje ve velké pohodě. V posledních pěti zápasech nepoznala chuť porážky, rovnou pětkrát vyhrála s celkovým skóre 20:3. Lisabonský útok patří k tomu nejlepšímu co může tato liga nabídnout, například domácí zápasy jsou jasným příkladem.

    Poslední zápasy
    Benfica – Maritimo 5:0
    Ferreira – Benfica 1:3
    Benfica – Boavista 4:0
    Portimonense – Benfica 1:3
    Benfica – Rio Ave 5:1
     
    CD Aves
    Hostující celek čeká v sobotu velmi těžká šichta, jelikož body se z Lisabonu odvážejí velmi těžko. Navíc forma Avesu taky není vůbec k zahození. I tento celek neprohrál v posledních pěti zápasech. Naopak tři vyhrál a dva dokázal dovést do remízy. Aves je proto zatím na 13. místě se ziskem 25 bodů a celkovým skóre 27:35.

    Poslední zápasy
    Aves – Portimonense 3:0
    Aves – Caldas 1:0 (pohár)
    Rio Ave – Aves 0:0
    Aves – Maritimo 0:0
    Belenenses – Aves 2:5
     
    Vzájemné zápasy
    Aves – Benfica 1:3
    Benfica – Aves 6:0
    Aves – Benfica 0:4
    Benfica – Aves 3:0
    Aves – Benfica 0:1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Benfica Lisabon: B. Varela – A. Almeida, Rúben Dias, Jardel, Grimaldo – João Carvalho, Fejsa, A. Živković – R. Silva, Jonas, Cervi.
    Náhradníci: Svilar – Luisão, Samaris, Jiménez, Seferović, Parks, Gonçalves.

    CD Aves: Facchini – Rodrigo, Galo, Jorge Fellipe, Lenho – Braga, Tissone, V. Gomes, Petrolina – Derley, Amilton.
    Náhradníci: Artur – Rodrigo Defendi, Machado, Gauld, Falcao, M. Baldé, Elhouni.

    Rozhodčí: R. Costa – T. Costa, Silva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující hráči měli výhodu úvodního výkopu tohoto zápasu, Aves v tomto zápase bude hrát ve žluté kombinaci. Na druhé straně Benfica ve své typické červeno-bílé soupravě.
     
    2
    Águias volí na začátku utkání rozvážnou kombinaci převážně na své polovině. Když se poprvé vydali k vápnu hostí, tak to skončilo ofsajdem.
     
    3
    Domácí tým sklízí potlesk za skvělé napadání a následný zisk míče. Aves se ještě na polovinu svého soupeře nepodíval.
     
    4
    Benfica má také za sebou první standardní situaci a také roh. Obě tyto příležitosti zůstanou nevyužité. Obrana Aves se dokázala zformovat a tohle ubránit.
     
    5
    Alejandro Grimaldo se musí vrátit s míčem o pár metrů dozadu, aby mohl rozehrát autové vhazování. Sám domácí hráč se tomuto verdiktu o posunutí diví.
     
    6
    Aves je poprvé v tomto zápase na delší dobu usazen na domácí polovině. Jenže všechno jejich snažení končí nepřesnou přihrávkou jednoho z nich.
     
    7
    Derley si zřejmě něco udělal při souboji s protihráčem. Rozhodčí k tomuto hráči přibíhá a vyptává se. Hostující forvard bude zřejmě v pořádku, potřebuje to pouze rozběhat.
     
    8
    Jardel musel řešit všechny nepříjemnosti sám. Kolegové z obrany ho nechali na holičkách. Tento zkušený matador si ovšem poradil s noblesou.
     
    9
    Přízemní centr do vápna hostů si Nélson Lenho málem srazil do vlastní branky. Adriano Facchini měl štěstí, že toto zblokování nemělo rychlost.
     
    10
    Máme za sebou úvodních deset minut tohoto střetnutí. Zápas ještě zdaleka nenabídnul to, co by mohl. Musíme si na vzrušující chvíle ještě počkat.
     
    11
    Hosté mohli zaútočit do otevřené obrany, ale všechno to pokazil Amilton, který to vzal na sebe a vypálil dost nepřesnou střelu.
     
    12
    Další akce hostujícího celku končí předčasně, jelikož rozhodčí někde viděl útočný faul jednoho z ofenzivních hráčů CD Aves.
     
    13
    O první větší šanci se postaral domácí Rafa Silva. Tento hbitý záložník se zbavil obránce, následně se dostal do vápna, kde nebezpečně zakončoval. Jenže pro jeho smůlu mimo hostující branku.
    13. Rafa Silva se ocitnul v první větší šanci zápasu
     
    14
    Hosté se snaží rychle odpovědět, ale jejich akce zatím nejsou vůbec účinné a hlavně jsou dost nepřesné. Jejich přihrávky lítají všude po hřišti, ne jenom tam, kde potřebují.
     
    15
    Andrija Živković hodil dlouhý aut do pokutového území, ale ten byl na malém vápně odvrácen zpátky k němu. Domácí hráč poté vybojoval rohový kop.
     
    16
    Roh opět nevyšel podle představ. Domácí ovšem nemusí zoufat, jelikož si stále drží míč na svých kopačkách a s přehledem kombinují.
     
    17
    Nildo Petrolina zahrál na polovině hřiště rukou. To neuniklo pozornosti sudího, který ukázal proti hostující brance.
     
    18
    Další velká šance domácích, kterou tentokrát musel řešit až samotný brankář Adriano Facchini. Opět v té šanci byl aktivní Rafa Silva.
    18. Rafa Silva v další příležitosti, ale opět nedokázal propálit brankáře
     
    19
    Jonas teď může být rád, že za svůj faul neviděl žlutou kartu. Brazilský útočník se tomu diví, ale je to tak, jak říká dnešní arbitr.
     
    20
    Hra se odehrává v tuto chvíli převážně na polovině, kde ani jeden z týmů si nedokáží udržet míč u sebe. Tohle je zatím nepřehledná část tohoto poločasu.
     
    21
    Bruno Varela si svým skokem pohlídal tuto nepřesnou hlavičku, kterou na jeho branku adresoval pohotový Amilton.
     
    22
    Velká příležitost na druhé straně. Aves málem zahrozil z povedené standardky na zadní tyč. Benfica teď měla své z pekla štěstí.
    22. První obrovská šance na druhé straně, ale ani ta nekončí úvodní brankou
     
    23
    Hra se nám pomalu opět rozhýbala. Pro tentokrát Benfica svojí účastí na polovině soupeře vybojovala roh. Jenže ten ji ovšem opět nevyšel podle jejich představ.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Nélson Lenho (CD Aves).
     
    25
    Rúben Dias se jako obránce dostal do zajímavé příležitosti. Nejprve jeho střela byla zablokována a poté se při kličce dostal zbytečně do zámezí.
     
    26
    Benfica zvyšuje tempo a opět u toho byl Rafa Silva, který dnes hraje opravdu parádní fotbal. Třešničkou na dortu by byl určitě gól na jeho kontě.
     
    27
    Adriano Facchini si musel dojít pro míč až na hranici pokutového území, ale stihnul to. Málem rozhodčí odpískal ruku mimo vápno.
     
    28
    Domácí Águias se snaží zjednodušit hru kombinací na jeden dotek, který jim vychází opravdu velmi dobře. Tedy až na přihrávku na levé straně, ta byla nepřesná.
     
    29
    Jones se v pokutovém území dostal k hlavičce, kterou směřoval přesně k tyči. Jeho pokus byl tak slabý, že brankáři hostí nedělal problém si připsat úspěšný zákrok.
     
    30
    Je za námi úvodní půl hodina tohoto utkání a na světelné tabuli na stadionu v Lisabonu stále svítí nerozhodný výsledek 0:0.
     
    31
    Benfica se opět uchyluje k postupnému dobývaní poloviny svého dnešního soka a to se jim také daří. Rafovi na poslední chvíli odkopnul míč pozorný Rodrigo.
     
    32
    Míč z rohového kopu se točil přímo do brány, brankáři hostů nezbývalo nic jiného, než míč vyboxovat do bezpečí.
     
    33
    Tlak domácích sílí, Benfica má k dispozici další rohový kop. Využije ho tentokrát ve svůj prospěch?
     
    34
    Adriano Facchini opět vyběhnul, ale tentokrát míč netrefil. NIkdo z domácích hráčů toho nedokázal využít, aby míč poslal do branky.
     
    35
    Adriano Facchini brnká svým spoluhráčům na nervy. Jeho další výběh a další zaváhání. Franco Emanuel Cervi to už poté měl na střelu, ale váhal. Braga k němu přiběhnul a míč mu odebral.
     
    36
    Hostující obrana zmatkuje, i když vůbec nemusí. Máme tady další rohový kop pro domácí celek z Lisabonu.
     
    37
    Jenže ani tento roh se neujal. To samé platí o následném brejku hostí. Jardel si opět splnil své povinnosti a míč poslal malou domů svému brankáři.
     
    38
    Když už se hráči Benficy dostanou do pokutového území, tak to bývá často zbytečně překombinované. Jejich další útočná akce byla důkazem.
     
    39
    První poločas se nám krátí a Benfica na svém hřišti hraje stále s Avesem nerozhodně 0:0. Nechávají si snad týmy branky až na druhý poločas?
     
    40
    Hra je na malý moment přerušena, jelikož hostující brankář si vyžádal ošetření svých lékařů, kteří za ním ihned pospíchali.
     
    41
    Zdá se, že hostující brankář bude pro tuto chvíli v pořádku a první poločas dochytá bez problému. Hra tedy opět pokračuje.
     
    42
    André Almeida odzbrojil svého soka velmi čistým způsobem. Tento domácí obránce sklízí potlesk diváků za svůj obranný čin.
     
    43
    I přes mohutné protesty hráčů a pískat fanoušků budou hráči Avesu vhazovat na domácí polovině.
     
    44
    Jonas byl na tuto přihrávku, kterou mu adresoval jeho spoluhráč krátký. Brankář už výběh neriskoval, takže všechno bylo na posledním stoperovi.
     
    45
    Pan Rui Costa nám za malou chvíli ukáže počet nastavených minut v prvním poločase.
     
    45+1
    Rozhodčí dnešního zápasu se rozhodnul nastavit v prvním poločase pouze minutu navíc.
     
    45+1
    Benfica na začátku nastavení rozehrávala svůj sedmý a posléze i osmý rohový kop, ale nikde to nevedlo. Aves si ve svém vápně dokázal poradit.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi úvodní dějství tohoto zápasu. V prvním poločase jsme se branky i přes slibné šance na obou stranách nedočkali. Benfica zatím plní roli favorita tohoto zápasu a většinu času má míč na svých kopačkách, ale to je asi tak všechno. Aves těží hodně z protiútoků a standardních situacích. Zrovna jeden volný přímý kop se málem ujal, ale rozhodčí poté odpískal útočný faul. Druhý poločas bude určitě zajímavý na sledování, takže já vás na něj srdečně zvu. Určitě nikde neodcházejte.¨

    Statistiky prvního poločasu
    Držení míče: 65% – 35%
    Střely na branku: 2 – 0
    Střely mimo: 2 – 4
    Rohové kopy: 8 – 0
    Ofsajdy:
    2 – 2
    Fauly: 5 – 9
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:17.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Začátek druhého zápasu se nám trochu protáhnul. Domácí tým se neměl k nástupu na trávníku a muselo se čekat.
     
    47
    Rafa Silva byl teď nahrávačem a oslovil na zadní tyči Andriju Živkoviće, který z voleje minul branku.
     
    48
    Další útok se valil na hostující branku a hned z toho máme zajímavou standardní situaci. Jenže z velikého úhlu.
     
    49
    Benfica je i v úvodu druhé půle aktivnějším týmem, ale svou aktivitu nedokáže přetavit v úvodní branku tohoto utkání.
     
    50
    Rafa Silva si to namířil kolem dvou protihráčů. Sice se přes ně nedostal, ale vybojoval rohový kop pro svůj tým.
     
    51
    Velký závar před hostující brankou, ale ani tohle nebude gól. Obrana Avesu dokázala sérii střel z domácích kopaček parádně zablokovat.
    51. Benfica se zatím v koncovce velmi trápí
     
    52
    Žlutou kartu dostává Rúben Dias (Benfica Lisabon).
     
    53
    Akce Avesu končí až u domácího brankáře, který si pro míč došel v naprostém klidu a pohodě.
     
    54
    Hra je přerušena kvůli protestům hostujícího trenéra. Rozhodčí na dálku ukazuje, že ještě jednou a vykáže ho na tribunu.
     
    55
    Amilton se tlačil do zakončení a celkově přes hráče. Nejspíš si při jeho snažení také sám sobě ublížil.
     
    56
    Další nepovedená akce z dílny domácího celku, který tentokrát založil akce na levé straně. Přízemním centrem poté levý záložník hledal někoho ve vápně, našel pouze kopačku obránce hostí.
     
    57
    Rafa se snažil o zrychlení hry, ale to mu nevyšlo. Musí vzít zavděk pouze autového vhazování na polovině hřiště. Mimo jiné se už chystá první střídání, které bude mít na svědomí hostující trenér.
     
    58
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Braga, přichází Paulo Machado.
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází João Carvalho, přichází Raúl Jiménez.
     
    59
    Zdravotní problémy hostujícího brankáře opět hlásí ke slovu. Po krátkém ošetření se opět brankář staví mezi tři tyče své branky.
     
    60
    Máme za sebou úvodních patnáct minut druhého poločasu. A ani do této doby jsme neviděli úvodní branku tohoto střetnutí, hraje se pořád bez branek.
     
    61
    Adriano Facchini opět neodhadnul svůj výběh a míč promáchnul. Jonas se dostal k hlavičce, ale tu nedokázal usměrnit do branky.
     
    62
    Adriano Facchini opět v akci. Tentokrát si vychutnal střelu Jiméneze, kterou tento domácí forvard adresoval k levý tyči jeho branky.
     
    63
    Akce domácích opět musí začít až od vlastní branky. Aves se nebezpečně zatahuje na vlastní polovinu. To se může v závěrečných chvílích vymstít.
     
    64
    Ani tohle není gól. André Almeida se prodral do pokutového vápna, kde nebezpečně pálil. Jenže jeho střelu vzápětí zablokoval pozorný obránce do boční sítě.
    64. Kdyby se dnes hrálo na spálené šance, Aves by si z Lisabonu odvezl debakl
     
    65
    Hra je opět přerušena. Tentokrát ošetření bylo potřeba pro hostujícího hráče z pole. Facchini se zdá být v pořádku.
     
    66
    Paulo Machado dostal nabito od vlastního spoluhráče, ale branku trestuhodně přestřelil. Tohle také může hosty v závěrečném zúčtování mrzet.
     
    66
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Nildo Petrolina, přichází Hamdou Elhouni.
     
    67
    Domácí fanoušci už nepískají pouze na hostující hráče, kteří se snaží zdržovat, ale také na vlastní hráče. Rozhodně se jim tato hra přestává líbit.
     
    68
    Jak je zvykem u dnešního zápasu. Benfica základá útok na vlastní polovině a při přechodu na polovinu hostů se Aves brání odkopem zpět k brance domácích.
     
    69
    Postupná kombinace domácích přináší ovoce, jenže pouze do doby, kdy jeden z domácích je nachytán v ofsajdové pasti.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Vítor Gomes (CD Aves).
     
    70
    Jonas byl při nákopu za hostující obranu nešťastně atakován. Hráč, který tento faul provedl se ihned omlouvá.
     
    71
    Benfica právě vstřelila branku!
    Domácí fanoušci můžou slavit, jelikož jejich tým míří do vytouženého vedení. S první střelou si ještě brankář hostí poradil, ale z další šancí už ne. JONAS si skvěle naběhnul na malé vápno a uklidil míč za bezmocného Facchiniho – 1:0.
    71. JONAS - 1:0
     
    73
    Žlutou kartu dostává Jorge Fellipe (CD Aves).
     
    74
    Domácí tým vybojoval ze slabší standardní situace svůj další rohový kop. Pomaličku ale jistě se opět přibližuje na dostřel hostující branky.
     
    75
    Benfica právě vstřelila branku!
    Ani za pět minut máme další domácí branku. Skoro podobná situace jako před první brankou. Brankář první projektil vyrazil, ale pouze k RÚBENU DIASOVI, který zvýšil vedení lisabonského celku – 2:0..
    75. Rúben DIAS - 2:0
     
    77
    Blíží se nám závěr dnešního utkání. V této chvíli je už také zřejmě rozhodnuto o vítězi. Aves se k obratu v tomto zápase rozhodně nemá.
     
    78
    Aves se naddechnul k útočné akci, ale ta končí hned na polovině hřiště skvělým obranným zákrokem levého beka domácího celku.
     
    79
    Domácí hráči se na malý moment stáhnuli na vlastní polovinu, kde si dávají zasloužený krátký oddych. Aves kontroluje míč na vlastní polovině, kde není nebezpečný.
     
    80
    Právě se nám rozeběhnulo posledních deset minut řádné hrací doby tohoto zápasu. Benfica míří za vítězstvím v tomto utkání.
     
    81
    Hráči Benficy se na hřišti baví. Přihrávají si velmi efektivně patičkami a to diváky zřejmě zvedá ze sedadel.
     
    82
    Čas na potencionální vyrovnání či obrat se čím dal více krátí v neprospěch hostů. Nezmění to ani tento nákop Paula Machada.
     
    83
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Rafa Silva, přichází Alexander Parks.
     
    84
    Tohle byla laskomina pro hostujícího brankáře, který si došel pro centr od pravého rohového praporku.
     
    85
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Amilton, přichází Mama Baldé.
     
    86
    André Almeida se podle rozhodčího dopustil nedovoleného zákroku. Domácí bek se tomu jenom pousmál a odešel zpět na svou pozici.
     
    87
    Akce hostí končí opět hvizdem rozhodčího, tentokrát asistent reklamoval ofsajdové postavení jednoho z nich.
     
    88
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Jonas, přichází Haris Seferović.
     
    89
    Parádní inviduální akci nám ukázal Hamdou Elhouni. Jenže ve finální fázi mu míč utekl za postranní čáru.
     
    90
    Rozhodčí za malý moment prozradí, kolik minut se rozhodnul nastavit ve druhém poločase.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Paulo Machado (CD Aves).
     
    90+1
    Rozhodčí prodloužil tento zápas o tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+2
    Benfica už dohrává tento zápas s míčem na noze. Hráči nikde nespěchají, pouze vyhlížejí konec dnešního utkání.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Ljubomir Fejsa (Benfica Lisabon).
     
    90+3
    Rozhodčí za pár sekund ukončí toto utkání, které si Benfica podmanila výsledek 2:0.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Benfica se ve druhém poločase zlepšila, aspoň tedy co se týče brankových situacích a poráží v tomto zápase CD Aves v poměru 2:0. Na první branku jsme si ovšem museli počkat až do 71, minuty, kdy se trefil kanonýr Jonas. Pro něj to už byla 31. branka v této sezóně. O čtyři minuty později navýšil a ustanovil konečný výsledek Rúben Dias.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 5:5. Rohy: 14:1. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:16.
     
    To by bylo z mé strany všechno. Přeji vám příjemný zbytek sobotního večera a u dalšího fotbalového přenosu zase někdy na počtenou. (21:14:22)

    Jan Mládek

    Branky: 71. Jonas, 75. Rúben Dias

    Karty:   52. Rúben Dias (BNF), 90+3. Fejsa (BNF) – 24. Lenho (CDA), 69. V. Gomes (CDA), 73. Jorge Fellipe (CDA), 90+1. Machado (CDA)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 5:5. Rohy: 14:1. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:16.
    Benfica Lisabon: B. Varela – A. Almeida, Rúben Dias, Jardel, Grimaldo – João Carvalho (58. Jiménez), Fejsa, A. Živković – R. Silva (83. Parks), Jonas (88. Seferović), Cervi.
    Náhradníci: Svilar – Luisão, Samaris, Jiménez, Seferović, Parks, Gonçalves.

    CD Aves: Facchini – Rodrigo, Galo, Jorge Fellipe, Lenho – Braga (58. Machado), Tissone, V. Gomes, Petrolina (66. Elhouni) – Derley, Amilton (85. M. Baldé).
    Náhradníci: Artur – Rodrigo Defendi, Machado, Gauld, Falcao, M. Baldé, Elhouni.

    Rozhodčí: R. Costa – T. Costa, Silva
    bahis siteleri