Michalovce – Prešov 0:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Podbrezová 0:1 (kon.) | Senica – Nitra 0:1 (kon.)
Dunajská Streda – Ružomberok 3:0 (kon.) | Trenčín – Trnava 1:2 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
0:0 (0:0)
FC Tatran Prešov
sk Sobota 10.03.2018, 14:00 • Mestský futbalový štadión, Michalovce • Niké liga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    Východniarske derby sa tretíkrát v sezóne víťazstvom Prešova neskončilo. V Michalovciach sme sledovali trošku slabší zápas, ktorý diváka nenadchol. Domáci boli síce aktívnejší, ale zásluhou striedajúceho Stanislava Danka vyslali len dve strely na bránu Adriána Slančíka. Ten vyťahoval loptu zo siete štvrťhodinu pred koncom, no mal šťastie, že Sadam Sulley zakončoval z ofsajdu. Prešov sa síce odpútal z dna tabuľky, no jeho gólová mizéria trvá už sedem zápasov. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný deň. (15:57:19)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Igor Žofčák zahrával priamy kop. Hoci sa pošmykol, loptu poslal do súperovej šestnástky. Tam sa dostatočne poodrážala, ale napokon ju upratal do bezpečia veľmi dobre hrajúci Martin Luberda.
     
    90+1
    Martin Koscelník sa už chystal centrovať z pravej strany, ale Jakub Bartek odviedol dobrú prácu. Domáci hráči tak budú pokračovať vo svojej útočnej snahe iba vhadzovaním.
     
    90
    Jozef-Šimon Turik nezachytil loptu po vhadzovaní Igora Žofčáka. Medzitým uplynul riadny hrací čas, no zatiaľ nie je známe koľko minút sa rozhodol pridať rozhodca Mário Vlk.
     
    89
    Michalovčania trošku zazmätkovali vo vlastnej šestnástke, ale hostia toho nevyužili. Po nepresnej strele bude odkopávať domáci brankár Matúš Kira.
     
    88
    Máme za sebou ďalšie dve minúty. Prešov sa teraz na dlhší časový úsek dostal k lopte. Takticky to výborne spravil striedajúci Kristijan Trapanovski, keď vybojoval nedovolený zákrok.
     
    86
    Domáci futbalisti budú mať výhodu rohového kopu. Loptu si už berie tradičný exekútor Igor Žofčák, no ešte musí počkať, pokiaľ si Mário Vlk spraví poriadok v šestnástke hostí.
     
    85
    Michalovciam sa čas na strelenie gólu kráti. Prešov je naopak blízko k tomu, aby sa ziskom aspoň jedného bodu odpútal z dna tabuľky Fortuna ligy.
     
    84
    Domáci brankár teraz zasahoval pri hlavičke Christophera Udeha, no v konečnom dôsledku to bolo zbytočné, pretože ešte predtým sa pískal útočný faul jedného z hráčov Prešova.
     
    83
    Posledné striedanie Prešova naznačuje, že hostia budú hrať najmä na remízu. Lukáš Micherda odchádza na lavičku náhradníkov a do hry zasiahne Miroslav Petko.
     
    82
    Domáci futbalisti mali k dispozícii rohový kop, no ani teraz neviedol center Igora Žofčáka k úspechu. Stále tak čakáme na to, či východniarske derby aj tretíkrát v sezóne rozhodne jediný gól.
     
    81
    Šanca na strane domácich! Igor Žofčák peknou spätnou prihrávkou z pravej strany našiel v šestnástke Cubasu Nišiho. Japonec zakončoval z prvej, no trafil len brániaceho Martina Luberdu.
     
    80
    Zápas sa dostáva do svojej záverečnej desaťminútovky. Michalovce po neuznanom góle herne ožili a dúfajú, že sa im podobne ako v zápase so Žilinou poradí strhnúť víťazstvo na svoju stranu.
     
    79
    Jakub Bartek toho dnes už zrejme má plné zuby. Teraz mu musel pomáhať jeden zo spoluhráčov, pretože krajného obrancu chytali kŕče. Napokon nemusí byť ošetrovaný.
     
    78
    Aj na strane Prešova registrujeme druhé striedanie. Pomerne nevýrazný Petr Hošek má pre dnešok odpracované. Na záverečných možno pätnásť minút ho zastúpi Kristijan Trapanovski.
     
    77
    Hostia chybovali v rozohrávke. Okamžite sa to snažil využiť Stanislav Danko, no jeho prudkú strelu z hranice šestnástky dokázal pohotovo vyraziť brankár Adrián Slančík.
     
    76
    Domáci tréner druhýkrát strieda v dnešnom zápase. Na trávnik sa dostane aj bývalý žilinský hráč Eligius Jankauskas. Ten vystrieda dnes dobre hrajúceho Martina Bednára.
     
    75
    Domáci futbalisti sa už tešili z gólu, no ten napokon neplatí. Igor Žofčák pekne našiel Stanislava Danka, jeho strelu ešte usmerňoval do brány Sadam Sulley, no práve on bol v ofsajde.

    Miroslav Kováčik

    Branky:

    Karty:   45. Bartek (PRE)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 13:18.
    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Žofčák (C), Kavka, Carrillo, Bednár (76. Jankauskas) – Turik – Koscelník, Niši, Kolesár (57. Danko), Regáli – Sulley.
    Náhradníci: Bieszczad – Danko, Antonov, Matić, Jankauskas, Bragin.

    FC Tatran Prešov: Slančík – Dzurík, Udeh, Luberda (C), Bartek – Sedlák (62. Prikryl) – Gatarić, Keresteš, Micherda (83. Petko) – Katona, Hošek (78. Trapanovski).
    Náhradníci: Talian – Leško, Petko, Dupkala, Trapanovski, Prikryl.

    Rozhodčí: Mário Vlk – Radoslav Bobko, Peter Jenčura
    thejrc.org