Jihlava – Třinec 4:3 (kon.) | Č. Budějovice – Slavia 1:5 (kon.) | Chomutov – Pardubice 1:5 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 5:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 4:2 (kon.) | Vítkovice – Kladno 4:3 (po pr.)
HC Plzeň – Sparta 3:0 (kon.) | HC Litvínov – Zlín 6:7 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:3 (1:0, 0:2, 3:1)
HC Oceláři Třinec
Sobota 10.03.2018, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • O umístění
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a pánové, skončil nám zápas juniorské extraligy mezi Jihlavou a Třincem. Domácí ukázali hlad po výhře, když otočili stav utkání za necelou minutu. Ač Třinec srovnal na 3:3 téměř záhy, 0,8 desetiny sekund před koncem se prosadil ve skrumáží těl Mareš a rozhodl o třech bodech pro Jihlavu. Dukla tak vyhrála 4:3, ode mne je to dnes vše, z HZS se s vámi loučí Tomáš Kalas. (13:59:35)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Mareš se ještě lehce vysmíval hostujícímu kapitánovi Hrachovskému a domácí hráč tak dostává deset minut nesportovního chování. Fakticky už ale o nic nejde.
     
    59:59
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak to je naprostý šok na stadionu! 0,8 desetiny sekund před koncem jdou domácí do vedení! Čtvrtý gól zároveň popudil i nějaké dva diváky na stadionu, kteří si chtějí vyříkat věci ručně, upřímně, všichni z toho mají akorát srandu. Puk v závaru, který domácí vytvořili, dotlačil do branky LUKÁŠ MAREŠ. Asistence: David Čermák, Aleš Heinrich.
     
    59:45
    Tohle Kalus hodně přehnal. Velice důrazným zákrokem za hranou trefil mladého Najmana loktem do obličeje, po poradě dostává 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    59:16
    Mejzlík táhl zřejmě jeden z posledních útoků Dukly, nechával za sebe v domnění, že tam někdo bude, a on nebyl. Hosté logicky jeli do protiútoku, to už hru přerušuje Šťastný.
     
    58:20
    Adámek chtěl rozehrát, ale dříve byl na puku Jindra a trochu pocuchal nervy hostující střídačce, domácí útočník pálil sice razantně, ale bez umístění.
     
    57:13
    Oba týmy nechtějí evidentně udělat chybu, vypadá to, že s jistým jedním bodem jsou spokojeni.
     
    56:37
    Przybyla se velmi dobře probil do útočného pásma a pálil, nebylo to nic, co by bezprostředně ohrožovalo remízový stav na stadionu.
     
    55:41
    Aktivní napadání rozehrávky nese hostům své ovoce, Peterek takto vyjel na pravý kruh a vypálil, domácí gólman vyrazil.
     
    55:01
    Doposud nevýrazný Radzienczak vypálil od modré, těsně před Šťastným blokoval Vála a holí vyrazil kotouč vysoko, až nad mantinel a hra je přerušena.
     
    53:43
    Trávník dostal kotouč a v poklidu ho rozehrál, dal tak opět šanci na rychlou akci první formace Jihlavy, Heinrich ale skončil kousek za modrou čárou.
     
    51:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí pětice odjíždí zklamaná na střídačku, hostující odjíždí zvesela, neboť srovnala! Marguš najížděl na branku, nakonec skončil až za ní. Rozjel ale rychlou kombinaci, přes Macha se puk dostal na JANA KALUSE, hostující hráč přesnou ranou z pravého kruhu přidává třetí gól hostí! Asistence: Matěj Mach, Timotej Marguš.
     
    51:31
    Rozhodně se přiostřilo na hřišti, k vidění jsou důraznější osobní souboje.
     
    50:28
    Dukla právě vstřelila branku!
    Zřejmě jsem měl asi vidiny, neboť třetí gól byl úplně stejný, jako ten druhý. Domácí ujeli do přečíslení 2 na 1, Kadleček pod hokejkou bránícího hráče nahrál na LUKÁŠE JINDRU, který střelou z první vrací Dukle vedení. Asistence: Slavomír Kadleček.
     
    49:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    Máme srovnáno po pěkné akci! Čermák rozehrál na Mareše, který vedl puk podél pravého buzáru, z ostrého úhlu nahrál najíždějícímu ALEŠI HEINRICHOVI, domácí útočník umístil kotouč přesně pod víko! Asistence: Lukáš Mareš, David Čermák.
     
    49:08
    Střela Kaukiče byla blokována a letěla vysoko do ochranné sítě.
     
    48:27
    Zmatky před domácí brankou, souboj 2 na 2 vyhráli spíše domácí a vyvezli kotouč ven.
     
    47:18
    Hosté jsou opět natlačeni v útočném pásmu, nechtějí tolik riskovat a spoustu věcí tak hrají v poklidu.
    GSA

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 9. Kadleček (Krtek, Jindra), 50. Heinrich (Mareš, Čermák), 51. Jindra (Kadleček), 60. Mareš (Čermák, Heinrich) – 22. Peterek (Kalus), 27. Kofroň (Przybyla, Peterek), 52. Kalus (Mach, Marguš)


    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juda) – Mareš, Vála, Peschout (A), Krtek, Trávník, Veleba – Mejzlík (C), Heinrich (A), Čermák – Jindra, Kadleček, Waller – Juda, Najman, Brož – Strnad
    trenér: Karel Nekvasil

    HC Oceláři Třinec: Loubal (Štěpánek) – Radzienczak (A), Hrachovský (C), Krzak, Bartko, Adámek, Marguš – Kofroň, Przybyla, Peterek – Kalus, Mach, Raška – Plitko, Najsar, Kaukič (A) – Papaj, Molin, Strakoš – Puzoň
    trenér: René Mucha

    Rozhodčí: Antonín – Kotlík, Roupec
    thejrc.org