Jablonec – Ostrava 2:0 (kon.) | Slavia – Olomouc 3:1 (kon.) | Plzeň – Liberec 2:2 (kon.)
konec
FK Jablonec
2:0 (0:0)
FC Baník Ostrava
Neděle 11.03.2018, 15:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • HET liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:2.
    Střely mimo: 3:6.
    Rohy: 5:4. (16:53:04)
     
    Je za námi dnešní utkání, které vyhrává domácí Jablonec. A nutno říci, že zaslouženě. Po většinu utkání byli domácí aktivnější, nebezpečnější a byli za to odměněni krátce po začátku druhého poločasu. Baník poté trochu přidal, ale nedařilo se mu vymyslet nějakou šanci, která by ohrozila branku.

    Hrubý tak dnes ani neměl tolik zákroků, které by byly nějak zmínitelný. Narozdíl od Laštůvky, který byl klíčovým hráčem Ostravy. Nebýt jej, mohl být výsledek ještě horší. To už ale nemění nic na tom, že Jablonec si připisuje další výhru, naopak Baník znova prohrál a jeho záchranářský boj se více a více komplikuje.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty nad rámec základní hrací doby. Baník je na útočné polovině a ještě se snaží něco vymyslet.
     
    90
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Tomáš Čvančara.
     
    90
    Doležal u praporku soupeře fauluje de Azeveda, ale to mu rozhodně nevadí. Opět ušetřil pár okamžiků a jablonecký stadion už oslavuje své hrdiny.
     
    89
    Poznar opět zkazil přhrávku a Ostrava musí znova až ke svému brankáři. Zdá se, že je již opravdu rozhodnuto.
     
    88
    Dal o sobě vědět i Milan Baroš, který se dostal k hlavičce ve vápně, ale minul těsně branku. Pak si neodpustil pár ostrých slov k Zelenému, ovšem Milan Baroš už takový prostě je. Rozhodčí to přešel s chladnou hlavou.
     
    87
    Rohový kop Jablonci úplně nevyšel, ale to jej rozhodně netrápí. Baník sice pospíchá dopředu, ale čas už není. Respektive jej je opravdu málo.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Jiří Fleišman (FC Baník Ostrava).
     
    86
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Jaroslav Diviš.
     
    86
    Rohový kop pro Jablonec, ten tak ušetří další vteřinky. Navíc se bude i střídat.
     
    85
    Do konce utkání zbývá posledníh pět minut. Baník je sice na míči, ale nedaří se mu a nedaří. Míč opět až u Hrubého, který s rozehrávkou nikam rozhodně nespěchá.
    84. Poznar se dostal ke střele z otočky, jeho pokusu chyběla větší přesnost
     
    84
    Poznar dnes nemá svůj den. Dostal se ke střele z otočky, ale nezamířil dobře. Kdo ví, jak to mohlo vypadat, kdyby se Poznarovi dnes dařilo o něco více.
     
    83
    Diop, ačkoliv faluván, nespadl na zem a i přes očividnou bolest poslal míč na svého spoluhráče. Následný centr ale nedopadl ideálně a Jablonec poslal míč do bezpečí.
     
    82
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Michal Trávník, přichází David Breda.
     
    82
    Ten hledal právě Diopa, který ze czduchu ale zamířil těsně vedle. To mohlo být skvělé střídání.
     
    81
    Diop zrychlil hru svého týmu, je velmi aktivní, ale zatím toho jeho tým nevyužívá. Teď má ale k dispozici rohový kop.
     
    80
    Hlinka to zkusil z velké dálky, ale trefil jen obránce. Baník to sympaticky nevdává, ale dva góly jsou hodně. Navíc když se mu doteď nepodařilo vytvořit si větší šance. Snad krom břevna Filla z prvního poločasu.
    78. Vladimir JOVOVIĆ - 2:0
     
    78
    Jablonec právě vstřelil branku!
    VLADIMIR JOVOVIĆ rozhodl pravděpodobně dnešní zápas. Doležal bravurně našel při rychlém útoku Masopusta, ten prodloužil na svého spoluhráče Jovoviće a jablonecký fotbalista, ačkoliv v pádu, dokázal dostat míč za Laštůvku. V Jablonci se slaví, tři body jsou opravdu hodně blízko. Asistence: Lukáš Masopust.
     
    77
    Ve druhém souběžně hraném zápasu Slavia hraje s Olomoucí 1:1, tady to zatím na stejné skóre zatím nevypadá. Obrana Jablonce si ví se soupeři rady.
     
    76
    Aktivita domácích je ta tam, nyní je to hlavně Baník, kdo se snaží směrem vpřed. Budou za to hosté odměněni nebo se již skóre měnit nebude? To je otázka posledních patnácti minut.
     
    75
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Lukáš Pazdera, přichází Dame Diop.
     
    75
    Po krátkém ošetření se znova hraje, Trávník bude schopen pokračovat.
     
    73
    Lukáš Pazdera (OVA) ve vápně přihrál pád a ještě v něm trefil protihráče. Rozhodčí jeho um oceňuje žklutým kartónkem.
     
    73
    Laštůvka zase musel hodně rychle z branky poté, co dostal pořádného špeka od spoluhráče. Byl ale připraven a ve skluzu odpálil míč před protihráčem.
     
    72
    Z této strandardní situace ale nic nebude. Jablonec to zvládl a bude moci sám pomýšlet na nějaké ty ofenzivní choutky.
     
    71
    Rohový kop pro hostující tým. Čas neúprosně běží, tudíž vyrovnání by se mu opravdu hodilo.
     
    70
    Další z minisoubojů Chramosta x Laštůvka. Tentokráte v rychlosti. Ostravský brankář měl ale nějaký ten metr náskok a byl u míče o pár okamžiků dříve.
     
    69
    Jirásek (OVA) zezadu zajel do Masopusta a vidí za to žlutou kartu. Navíc se při zákroku pravděpodobně trochu zranil a vůbec se mu nechce zpět na nohy.
     
    68
    Baník se drží na polovině soupeře, Filla ale obral Trávník a získal tak pro svůj celek další cenné vteřinky. Ostrava už se ale zase vrací.
    66. Jirásek vypálil levačkou, Hrubý si s jeho přízemním pokusem poradil
     
    66
    Dalekonosná střela Ostravy tentokráte Hrubého ohrozila, avšak ten byl včas na zemi a s nepříliš prudkou rnaou si dokázal poradit. Banék ale začíná přidávat a schyluje se k dramatu.
     
    65
    Fillo hraje velmi aktivně, zakládá hodně útoků svého celku, ale nemá dostatečnou podporu. Teď to zkusil z dálky Hlinka, ale ohrozil jen střechu tribuny za brankou.
     
    64
    Chramosa byl čistě obrán o míče, to je šance pro Ostravu, která po delší době mohla postupovat vpřed. To by ale nesměla pokazit centr, který končí v zámezí.
     
    63
    Ostrava ne a ne najít recept na pozorně hrajícího soupeře, který je momentálně jasně lepší a snaží se navýšit skóre. Ani příchod Baroše zatím nepomohl.
     
    62
    Domácí jsou častěji na míči a rozhodně nechtějí pouze bránit momentální výsledek. Doležalův pokus ale byl dostatečně ztlumen obránci.
     
    60
    Masopust na pravé straně získal míč, který poslal na Trávníka, ale ten z hranice vápna nepřesně trefil míč, jenž letěl hodně nad branku.
     
    59
    Velmi těsný ofsajd Baníku kazí jeho velkou šanci. Už se zdálo, že se hosté dostanou do obrovské šance na vyrovnání, avšak rozhodčí byl proti.
     
    58
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Milan Baroš.
     
    57
    Ani FIllo nenašel nikoho v šesnáctce. Odkop od branky rozehraje brankář Hrubý.
     
    56
    Jovović se snažil vracet míč do vápna, ale nikoho nenašel. Baník získal míč, se kterým kombinuje na své polovině a čeká na skullinku v obranném valu soupeře.
     
    55
    Chramosta si dokázal udělat místo a vypálil tvrdou ránu na Laštůvku, který byl ovšem velmi dobře postaven a vyrazil ji na rohový kop. Dobrá práce hostujícího brankáře, který opět nad Chramostou vyhrává.
     
    54
    Ostrava ihned přidala na tempu, zatím se jí ale nedaří najít ten správný recept na pozornou obranu soupeře. Času je však stále dost a může se ještě stát cokoliv.
    52. Martin DOLEŽAL - 1:0
     
    52
    Jablonec právě vstřelil branku!
    MARTIN DOLEŽAL se stává hrdinou okamžiku. Domácí se sice hodně zahnali, ale přeci jen dokázali odcentrovat. Míč nejdříve našel Trávníka, který prodloužil hlavičkou na Doležala a ten stejným způsobem poslal míč za nyní bezmocného Laštůvku. Asistence: Michal Trávník
     
    51
    Ten se ale moc nepomohl, čehož chtěl využít Masopust, avšak jeho pokus o úprk končí tím, že si přidržel soupeře a je mu pískán faul. Hra je tedy znova přerušena.
     
    50
    Poprvé ve druhém poločase Baník na dostřel branky. Kapitán Hrubý to vzal na sebe a snažil se probojovat až k brance, což se mu nakonec nepovedlo, ale aut poblíž šestnáctky se také hodí.
     
    49
    Ofenzivní choutky domácích ale končí na tom, že to přehnali s agresí ve vápně, čehož si všiml sudí Julínek, který pohotově píská faul.
     
    48
    První rohový kop druhého poločasu vybojovali domácí hráči po průniku na pravé straně a následném zblokovaném centru.
     
    47
    Druhý poločas začal usazením se Jablonce na útočné polovině, kde ale následně přišel o míč, pro který musel doběhnout brankář Hrubý a pro jistotu jej odkopnout do bezpečí.
     
    46
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Denis Granečný, přichází Dyjan Carlos de Azevedo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nabídl o něco aktivnější hru v podání domácího týmu. Ten si připsal více velkých šancí, ale přes výborného Laštůvku se prosadit nedokázal. Na druhé straně trefil Fillo jen břevno, a tak čekáme stále na první gól. Kdo bude po utkání šťastnější se začneme dozvídat zhruba od 16:02, kdy začne druhý poločas.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Zatím se zdá, že si budeme muset počkat. Oba celky poslední okamžiky trápí nepřesnosti a střídají se tak v autových vhazováních okolo půlící čáry. Až teď jde vpřed Jablonec.
     
    44
    Blíží se konec poločasu, který nabídl relativně zajímavý fotbal s několika šancemi. Na branku se ale stále čeká. Dočkáme se jí ještě před poločasem nebo si budeme muset počkat?
     
    43
    Hra se opět přesunula na druhou stranu. Tam však Poznar nenašel svého spoluhráče, kterého, možná trochu zbytečně, hledal místo toho, aby vyzkoušel přímou střelu na branku. Tak či onak, následuje odkop od branky.
     
    42
    Neskutečně Jan Laštůvka! Tohle byl nádherný zákrok! Chramosta se dostal k propadnutému centru na malém vápně, ale tváří v tvář brankáři Baníku doslova pohořel jako papír. Následný rohový kop nic nepřinesl.
     
    41
    Nene, podobná situace jako na druhé straně, Zelený sice mířil o něco lépe, ale také stále dosti vedle.
     
    40
    Rohový kop i na druhé straně. Zahraje jej Trávník lépe než soupeř na druhé straně?
     
    39
    Hned dvakrát míč letěl do pokutového území domácích, ale ani jednou úspěšně. Nepovedenou strandardku podepsala rána Granečného, která šla opravdu hodně vedle.
     
    38
    Rohový kop pro hosty. Udeří Baník před koncem poločasu?
     
    37
    Chramosta se dopustil útočného faulu na Fleišmana, hra je tedy znova přerušena a k míči se opět dostane soupeř.
     
    36
    Jablonci se v psoledních minutách nedaří, Baník je lepším týmem a po úvodním tlaku dokázal vyrovnat hru.
     
    35
    A to se málem stalo! Fillo ale trefili po dalekonosné střele pouze břevno. Následná akce pokračovala centrem do vápna, avšak hlavička zamířila nad. Hodně smůly pro hosty.
     
    34
    Hra se opět poněkud zklidnila. Nadále čekáme na první branku utkání, která by mu mohla pomoci v atraktivitě.
     
    33
    Rychlá akce hostů končí v zámezí po dlouhém centru. Odkop od branky.
     
    32
    Fleišman nafilmoval pád v souboji s Holešem, který ho ihned slovně napadl, ale rozhodčí píská faul a navíc domácímu domlouvá, že tohle tolerovat nebude.
    31. Hlinka vypálil ze zhruba 18 metrů, Hrubý si s jeho přízemním pokusem poradil
     
    31
    Hlinka zpoza šestnáctky napřáhl a provětral rukavice Hrubého. Ten si připisuje první zákrok v dnešním zápase. Moc problémů s ním však neměl.
     
    30
    Možná jedna z nejlepších pasážích hry z pohledu Baníku. Ten teď zavřel svého soupeře a snaží se o vsítění úvodní branky.
     
    29
    Poznar hledal svého kapitána Hrubého, ale to se mu nepovedlo. Soupeř rychle vyběhl do protiútoku, avšak obrana Ostravy to nakonec zvládla.
     
    28
    Jablonec nepouští soupeře do hry. Jde vidět, že na jaře se mu zatím hraje opravdu velmi dobře. Branka však zatím nikde.
     
    26
    Rohový kop to bude až teď, poté, co Psyché uklidil míč před dotírajícím hráčem až na tribuny. Jablonec na dvakrát dostával míč do pokutového území, kde se ke střele znova dostal Chramosta, ale jeho bomba skončila jen na obránci. Stejně jako hlavička jeho spoluhráče, která tomu předcházela.
     
    25
    Zelený nevyřešil souboj nejlépe, nepovedlo se mu odcentrovat a poté si odskočený míč nechal utéct do zámezí. Odkop od branky Ostravy.
     
    24
    Po delší době se hosté probojovávali do útoku, ale Poznar si znova počínal nedovoleně a rozhodčí mu kvůli tomu píská faul.
     
    23
    Aktivní hra domácích pokračuje, Baníku se nedaří dostat se k míči a chvíli jej podržet. No a tak to opět zkusil Chramosta, ale nyní mu střela tolik nesedla. Laštůvka v klidu chytá.
    22. Chramosta se ve vápně dostal k odrazenému míči, ve velké šanci jej však napálil pouze do Laštůvky
     
    22
    Trochu krkolomně, ale přeci jen se Chramosta dostal do velmi slibné šance. Zmocnil se odraženého míče, který ihned napálil na branku, avšak v ní se předvedl pohotově Laštůvka. Skóre se nemění.
     
    21
    Další přerušení hry na středu hřiště. Tentokráte jde míč pro domácí, protože Poznar zahrál rukou.
     
    20
    Pas byl však příliš dlouhý a brankáře Hrubého tak čeká jen odkop od branky, zatím moc práce domácí gólman neměl.
     
    19
    Jovović poslal k zemi FIlla a rozhodčí si toho velmi dobře všiml. Volný kop pro Baník na polovině hřiště.
     
    18
    Změnit se to pokusil ostrostřelec Chramosta, ten dal ovšem míči špatnou faleš a ten zamířil mimo branku soupeře. Konečně ale nějaké vzrušení.
     
    17
    Hra v posledních minutách trochu ztratila na atraktivitě, hraje se hlavně ve středu hřiště a na trávníku se toho moc neděje.
     
    16
    Podobná situace na druhé straně, míč z kopaček domácích byl však tak prudký, že jej Laštůvka nechal dokutálet se do zámezí a už se připravuje na odkop od branky.
     
    15
    Dlouhý míč za obranu se Baníku nepovedl. Našel pouze brankáře Hrubého který tak v poklidu bude moci započít další útočnou akci svého týmu.
     
    14
    Zatím to tak nevypadá, Holeš nezpracoval přihrávku ideálně a míč se mu odrazil až za postranní čáru, soupeř získává lacino balón.
     
    13
    Domácí tým je znova o něco aktivnější, Baník se v posledních minutách spíše brání. Povede to k nějaké zajímavější akci?
     
    12
    Jablonec se nastěhoval na polovinu svého soupeře a vedlo to i ke střele. Chramostův pokus však nebyl z těch nejpovedenějších. Laštůvka si připisuje jednoduchý zákrok.
    11. Masopusta, ten však prováhal ideální moment k zakončení
     
    11
    Masopust se dostal do úniku, dostal se i přes Fleišmana, ale místo střely volil zpětnou příhravku a celou akci tím pokazil. Škoda pro domácí hráče.
     
    10
    Baníku se daří držet se na polovině soupeře. Zdá se tedy, že Ostrava je po úvodním tlaku soupeře zpět ve hře a snaží se něco vymyslet.
     
    9
    Signál hostům nevyšel. Odražený míč končí jen v autu.
     
    8
    Rychlý útok Baníku nabídl zajímavý centr do vápna, který Pernica dokázal ve skluzu poslat na první rohový kop utkání.
     
    7
    Domácí jsou stále na míči, Baníku se nedaří dostat se k nějaké útočné šanci. Míč teď ale létá ze strany na stranu a ani Jablonec tak není nebezpečný.
     
    6
    Dlouhý míč z volného kopu končí v náručí Laštůvky.
     
    5
    Marek Hlinka (OVA) si také připisuje žlutou kartu. Přehnal to s agresí a zezadu sestřelil soupeře. Sudí Julínek se tedy zezačátku opravdu činí.
     
    5
    Baník se poprvé dostal déle na polovinu soupeře, ale soubor u rohového praporku Hrubý nevyhrál. Odkop od branky tak bude čekat i Hrubého v dresu Jablonce.
     
    4
    Centr byl ovšem příliš dlouhý a skončil kvůli tomu pouze v zámezí. Odkop od branky pro zkušeného Laštůvku.
     
    3
    Nebezpečný volný přímý kop pro Jablonec po dalším faulu ostravských ftobalistů. Jablonec začal opravdu hodně aktivně.
     
    2
    Martin Fillo (OVA) zajel nešetrně do svého protihráče a vidí za to žlutou kartu. Nic příjemného na úvod utkání.
     
    1
    Úvodní vhazování obstaral Jablonec, který se ihned tlačí vpřed a snaží se otevřít brzy skóre.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Tomáš Hübschman před utkáním převzal ocenění za 200 ligových startů
     
    Hráči jsou již na hřišti, za okamžik se začne.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: V. Hrubý – Zelený, Lischka, Pernica (C), Holeš – Jovović, Trávník, V. Kubista, Masopust – Doležal, Chramosta.
    Náhradníci: Hanuš – Piroch, Jaroslav Diviš, D. Breda, Janković, Čvančara, M. Kubista.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Psyché, Fleišman – Jirásek, Hlinka, Fillo, R. Hrubý (C), Granečný – Poznar.
    Náhradníci: Budinský – Šindelář, Diop, de Azevedo, Stáňa, Baroš, P. Breda.

    Rozhodčí: Julínek – Pelikán, Pospíšil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Ohlasy před utkáním

    Petr Rada (trenér Jablonce): „Bude to velice těžké utkání, máme třetí zápas v jednom týdnu. Ale únava nepřipadá v úvahu. Myslím si, že jsme dobře natrénovaní. Máme teď anglický týden a není na co se šetřit."

    Radim Kučera (trenér Ostravy) : „V našich silách to je. Nebudu samozřejmě dopředu říkat, s čím do zápasu půjdeme, ale je v silách tohoto mužstva s Jabloncem odehrát dobrý zápas a zabojovat o body."

     
    Vzájemná utkání

    Ostrava 2:2 Jablonec
    Jablonec 1:1 Ostrava
    Ostrava 1:2 Jablonec
    Jablonec 4:0 Ostrava
    Ostrava 1:2 Jablonec
     
    FC Baník Ostrava

    Baníku se nedaří. Má sice o dva zápasy méně, než týmy před ním, ale se statistikou dvou vítězství, šesti remíz a deseti proher při negativním skóre 22:34 rozhodně nemůže být spokojený. Výsledkem je pouhých dvanáct bodů a sedmibodová ztráta na předposlední Brno.

    Ostrava před jarní částí hodně posilovala svůj mančaft, tomu se však zatím nedaří nové hráče pořádně zapracovat a výsledkem jsou tak nepříliš dobré tři úvodní kola. První prohra na Slavii 1:2 se dala očekávat, zaváhání doma se sestupem ohroženým Slováckem ale bylo velmi nepříjemné. V minulém kole to byla remíza s Teplicemi a tedy první jarní bod. To je ale málo. Baník musí začít sbírat body. A to hodně rychle. Povede se mu to již dnes?
     
    FK Jablonec

    Jablonecký celek je momentálně na šestém místě tabulky po osmi výhrách, šesti remízách a pěti prohrách při skóre 28:21. To stačilo zatím na 30 bodů a kontakt s čelem. Na čtvrtou Spartu, která má o zápas víc, ztrácí domácí čtyři body. Jablonec si však musí dávat pozor i na svá záda, na která jim dýchají Bohemians a Teplice.

    V jarní části je to ale zatím z pohledu Jablonce naprostá paráda. Vše začalo vítězstvím nad Teplicemi, pokračovalo to na Dukle a nezastavilo se to ani ve Zlíně, kde si jablonečtí otevřeli střelnici. Mohou tak jít do zápasu s klidnou hlavou a navíc s vědomím velmi dobře odvedené práce. Pokud přijde další výhra, hodně se přiblíží bojům o poháry.
     
    Dobrý den u dalšího kola HET ligy. Dnes přivítá domácí FK Jablonec na svém hřišti hosty z Ostravy. Kdo bude po skončení utkání šťastnější?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Michal Janoštík


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 52. Doležal (Trávník), 78. Jovović (Masopust)

    Karty:   2. Fillo (OVA), 5. Hlinka (OVA), 69. Jirásek (OVA), 73. Pazdera (OVA), 86. Fleišman (OVA)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:4.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Zelený, Lischka, Pernica (C), Holeš – Jovović (86. Jaroslav Diviš), Trávník (82. D. Breda), V. Kubista, Masopust – Doležal, Chramosta (90. Čvančara).
    Náhradníci: Hanuš – Piroch, Jaroslav Diviš, D. Breda, Janković, Čvančara, M. Kubista.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera (75. Diop), Procházka, Psyché, Fleišman – Jirásek, Hlinka, Fillo, R. Hrubý (C) (58. Baroš), Granečný (46. de Azevedo) – Poznar.
    Náhradníci: Budinský – Šindelář, Diop, de Azevedo, Stáňa, Baroš, P. Breda.

    Rozhodčí: Julínek – Pelikán, Pospíšil
    thejrc.org