Espanyol – Real Sociedad 2:1 (kon.) | Atlético – Celta Vigo 3:0 (kon.) | Las Palmas – Villarreal 0:2 (kon.)
Ath. Bilbao – Leganés 2:0 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
2:0 (2:0)
CD Leganés
Neděle 11.03.2018, 20:45 • San Mamés Barria, Bilbao • Španělská LaLiga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:36:39)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:10. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 13:14.
     
    Je konec! Bilbao zvládlo domácí souboj s CD Leganés a vítězí 2:0! Bilbao vlétlo do utkání jako velká voda a už po jedenácti minutách se prosadil Raúl García! Stejný hráč se podruhé dokázal prosadit o šest minut později a Bilbao rázem hrálo ve velké pohodě. Hosté mohli snížit, jenže El Zharovu hlavičku vyrazil fantastický Kepa Arrizabalaga. Bilbao ještě mohlo přidat třetí branku, jenže Beñat Etxebarria z přímého kopu těsně minul! Po přestávce Bilbao už jen hlídalo své vedení! V největší šanci druhé půle se zjevil San José, ale jeho volej zlikvidoval brankář!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Claudio Beauvue si naběhl na vysokou přihrávku za obranu soupeře, jenže obránce domácího celku měl k odraženému míči o kus blíže.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Bilbao zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč, kde se do zakončení tlačil Enric Saborit, ale hlavou nezamířil mezi tři tyče.
     
    89
    Unai Bustinza fauloval rozběhnutého soupeře na polovině hrací plochy a za odměnu vidí žlutou kartu.
     
    88
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñigo Córdoba, přichází Sabin Merino.
     
    87
    Claudio Beauvue sprintoval za vysokým centrem do pokutového území. Beauvue chtěl zakončovat hlavou, ale na vysoký centr nedosáhl.
     
    86
    Óscar de Marcos podpořil ofenzívu Bilbaa náběhem po levém křídle. Na polovině hrací plochy si míč skvěle zpracoval a pokračoval v kombinaci s Lekuem.
     
    85
    Hostující brankář jen pohledem sledoval Williamsův nepřesný pokus. Leganés má velké problémy s přechodem na polovinu soupeře.
     
    84
    Iñigo Lekue se ihned po svém příchodu na hrací plochu zapojil do kombinace domácího celku. Lekue našel Williamse, který si netroufl na zakončení.
     
    83
    Utkání se pomalu chýlí ke svému konci a ani jeden z celků zatím nemůže najít cestičku do pokutového území soupeře. Bilbao však brání své vedení.
     
    82
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Raúl García, přichází Iñigo Lekue.
     
    81
    Hosté zahrávali rohový kop. Vysoký centr přiletěl na malé vápno, odkud jej akrobatickým kopem odvrátil střelec dvou branek Raúl García.
     
    80
    Ander Iturraspe vymyslel dlouhou přihrávku po levém křídle. Jeho pobídka měla jedinou chybu. Mířila do míst, kde nebyl nikdo v červenobílém.
     
    79
    Javi Eraso prošel s míčem po pravém křídle až na hranici pokutového území, jenže nikdo ze spoluhráčů se mu neuvolnil do volného prostoru.
     
    78
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Nordin Amrabat, přichází José Naranjo.
     
    77
    Kepa Arrizabalaga vystartoval z branky na malé vápno a schoval do rukavic vysoký centr z pravé strany hrací plochy. Domácí brankář dnes předvádí sebejistý výkon.
     
    76
    Napotřetí se Iñaki Williams prosmýkl k pěkné přihrávce za obranu domácího celku, jenže nikdo v červenobílém dresu mu nepřišel pomoci a Dimitris Siovas balón odkopl.
     
    75
    Po rohovém kopu se k odraženému kopu dostal Iñaki Williams, jenže u postranní čáry si nedokázal udělat prostor a raději přihrál vlastním zadákům.
     
    74
    Iván Cuéllar musel dávat pozor na Beňatův pokus z levé strany. Hostující brankář skvěle přečetl hru a centr s velkým množstvím rotace vyboxoval na roh.
     
    73
    Tentokrát už Iñaki Williams dostal přihrávku do dobré pozice. Sám se ale nechal vytlačil k postranní čáře a dotírající Dimitris Siovas jej žlutým faulem poslal k zemi.
     
    72
    Iñaki Williams se vydal za přihrávkou za obranu hostujícího celku, jenže aktivní a rychlonohý fotbalista si nepohlídal své postavení. Ofsajd!
     
    71
    Bilbao nadále pokračuje v soustředěném výkonu. Zadáci domácího celku kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam se neženou.
     
    70
    Leganés zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území Bilbaa. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kam vyrazil Kepa Arrizabalaga a schoval míč do rukavic.
     
    69
    Také Raúl García se na polovině soupeře dopustil útočného faulu a vysloužil si žlutou kartu.
     
    68
    Tentokrát se Brašanac zjevil v hlavní roli v defenzívě. Hostující fotbalista vystoupil proti Garcíovi a jeho centr zastavil obličejem. Hosté mohou zaútočit.
     
    67
    Raúl García si u postranní čáry skvěle pokryl míč tělem. Střídající Brašanac jej poslal k zemi a vysloužil si kartu.
     
    66
    Unai Núñez musel dávat pozor na dotírajícího soupeře. Stoper Bilbaa si před Amrabatem přehodil balón na levačku a odkopl jej daleko od branky.
     
    65
    První velká šance druhého poločasu! Na krásný centr z levého křídla si na hranici pokutového území počkal Mikel San José, jenže z voleje nechal vyniknout domácího brankáře!
     
    64
    Kepa Arrizabalaga hledal dlouhým nákopem San Josého. Domácí záložník uspěl v hlavičkovém souboji, jenže nikdo v červenobílém se k balónu nedostal.
     
    63
    Claudio Beauvue si na polovině hřiště krásně pokryl míč a pokusil se o přihrávku. Důrazný Iñigo Martínez si v souboji s hostujícím útočníkem tentokrát pomohl faulem.
     
    62
    Hra je přerušena! Po důrazném souboji na polovině hrací plochy zůstává na trávníku ležet Beñat Etxebarria, který se drží za rameno.
     
    61
    Óscar de Marcos se sice na levé straně pokutového území prodral do zakončení, jenže podle asistenta rozhodčího se v době přihrávky pohyboval v ofsajdu.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím stále sledujeme domácí nadvládu. Bilbao se po přestávce sice nikam nežene, ale svůj náskok si drží s naprostým přehledem.
     
    59
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Nabil El Zhar, přichází Omar.
     
    58
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Markel Susaeta, přichází Ander Iturraspe.
     
    57
    Javi Eraso operoval s míčem na pravém křídle hrací plochy. Eraso chtěl obloučkem rozběhnout Beauvueho, kterého si vzal do parády Mikel San José.
     
    56
    Claudio Beauvue svedl souboj s obranou domácího celku. Hostující útočník si sice naskočil na vysokou přihrávkou, ale hlavou ji nedokázal usměrnit na spoluhráče.
     
    55
    Bilbao se až nyní protlačilo do útoku. Nadýchaný centr z levého křídla se snášel na malé vápno, kde s přehledem zasáhl obránce Unai Bustinza.
     
    54
    Kepa Arrizabalaga si hlasitě zakřičel a obránce Iñigo Martínez mu pustil míč. Domácí gólman jej schoval do rukavic. Bilbao se po přestávce nikam nežene.
     
    53
    Iñigo Córdoba opět fauloval na vlastní polovině a může být rád, že neviděl žlutou kartu. Domácí hráč by si měl dávat pozor, jednu žlutou už na svém kontě totiž má.
     
    52
    Střídající Brašanac si nyní naběhl na zpětnou přihrávku na hranici pokutového území, ale zakončení se mu vůbec nepovedlo. Placírkou uklidil míč vysoko nad břevno.
     
    51
    Leganés je v úvodu druhého poločasu o něco aktivnějším celkem. Hosté však marně hledají cestu do pokutového území. Domácí obranu skvěle řídí Iñigo Martínez.
     
    50
    Další akci hostujícího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Své postavení si totiž nepohlídal útočník Claudio Beauvue.
     
    49
    Iñigo Martínez měl na hranici pokutového území velké problémy s odkopem míče. Nakonec se ale stačil srovnat a před Amrabatem balón odkopl do bezpečí.
     
    48
    Do rozehrávky Bilbaa se zapojil také brankář Kepa Arrizabalaga. Gólman Bilbaa nakopl balón na levé křídlo, kde uspěl hostující obránce.
     
    47
    Hosté se ihned v úvodu druhého poločasu tlačili do útoku. Nordin Amrabat dotíral na rozehrávku soupeře, jenže fauloval Beňata. Domácí budou rozehrávat.
     
    46
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Gerard Gumbau, přichází Darko Brašanac.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali pohledný fotbal! Bilbao vlétlo do utkání jako velká voda a už po jedenácti minutách se prosadil Raúl García! Stejný hráč se podruhé dokázal prosadit o šest minut později a Bilbao rázem hrálo ve velké pohodě. Hosté mohli snížit, jenže El Zharovu hlavičku vyrazil fantastický Kepa Arrizabalaga. Bilbao ještě mohlo přidat třetí branku, jenže Beñat Etxebarria z přímého kopu těsně minul! Do kabin se proto odchází za stavu 2:0!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Nordin Amrabat dohnal dlouhou přihrávku na hranici pokutového území, ale kolem obránce Núňeze se nedokázal uvolnit k zakončení.
     
    44
    Claudio Beauvue si naběhl na přihrávku mezi obránce domácího celku, jenže podruhé během prvního poločasu se nechal lapit v ofsajdové pozici!
     
    43
    Iñaki Williams přenechal míč Susaetovi, který si jej potáhl až na hranici pokutového území a vypálil. Rána mu vůbec nesedla a balón skončil na tribuně.
     
    42
    Před branku Bilbaa se snesl další vysoký centr z pravé strany. Javi Eraso tentokrát hledal Beauvueho, ale toho skvěle strážil Mikel San José.
     
    41
    Claudio Beauvue upadl v pokutovém území po souboje s Martínezem. Sudí měl souboj přímo před sebou a rozhodl se nechat pokračovat ve hře.
     
    40
    Hosté se přes důraznou obranu Bilbaa nemohou prodrat do blízkosti pokutového území soupeře. Obranu domácích skvěle diriguje stoper Iñigo Martínez.
     
    39
    Beñat Etxebarria z přímého kopu málem přidal třetí branku domácího celku! Krásnou technickou střelou kolem zdi jen těsně minul levou tyčku!
     
    38
    Další žlutá karta na straně hostů! Joseba Zaldúa fauloval unikajícího Cordobu a za zatažení za dres vidí žlutou kartu.
     
    37
    Raúl García si všiml vysokého postavení hostujícího brankáře a pokusil se jej překvapit obloučkem. Útok na hattrick mu ale kvůli špatným mířidlům nevyšel.
     
    36
    Rozehrávka následného přímého kopu se hostům vůbec nepovedla. Nabil El Zhar střílel zpoza hranice pokutového území, ale ohrozil maximálně diváky na tribuně.
     
    35
    Diego Rico se dožadoval karetního trestu pro Beňata, jenže hlavní rozhodčí mu důrazně vysvětlil, že mu do jeho práce nebude šťourat.
     
    34
    Diego Rico měl moře volného prostoru na levém křídle. Jeho centr se snesl na hranici pokutového území, kde se nikdo v modrém nedostal do zakončení.
     
    33
    Zadáci hostujícího výběru nyní kombinují na vlastní polovině a číhají na skulinku v obraně Bilbaa. Domácí hráči se však skvěle pohybují.
     
    32
    Nordin Amrabat tentokrát nepochopil přihrávku za obranu domácího celku a Kepa Arrizabalaga si došel pro míč na hranici šestnáctky. Bilbao hraje s naprostým přehledem.
     
    31
    Hra je přerušena! Hostující stoper Unai Bustinza zůstává po hlavičkovém souboji ležet na hranici pokutového území a drží se za hlavu.
    30. Skvělý zákrok domácího brankáře
     
    30
    Mohlo být sníženo! Po následném přímém kopu se k hlavičce dostal Nabil El Zhar, jehož pokus vytáhl Kepa Arrizabalaga konečky prstů na rohový kop!
     
    29
    První žlutá karta také na straně domácího celku! Mladíček Iñigo Córdoba zatáhl za dres unikajícího soupeře a je zaslouženě odměněn.
     
    28
    Nordin Amrabat si brousil zuby na přihrávku mezi stopery Bilbaa, jenže podle asistenta rozhodčího stál v době přihrávky v ofsajdu. Rozehrávat bude domácí klub.
     
    27
    Bilbao zahrávalo další přímý kop. Tradiční exekutor Beñat Etxebarria tentokrát centroval prudce na malé vápno a gólman Iván Cuéllar si došel pro míč.
     
    26
    Diego Rico z levého křídla odcentroval na malé vápno. Za jeho pobídkou se tlačil Claudio Beauvue, jenže před dobře postaveným Martínezem míč neuklidil mezi tři tyče.
     
    25
    Amrabat málem vystihl Susaetovu pomalou přihrávku na polovinu Bilbaa. Před rozběhnutým soupeřem stačil míč odkopnout důrazný Óscar de Marcos.
     
    24
    Raúl García se po dalším přímém kopu hnal za odraženým míčem. Domácí střelec chtěl pálit levačkou, jenže z ostréhu úhlu nedokázal zamířit.
     
    23
    Leganés zahrávalo svůj první rohový kop v dnešním střetnutí. Diego Rico se rozhodl pro centr na značku pokutového kopu, kde se Claudio Beauvue dopustil faulu.
     
    22
    Iñaki Williams využil svou rychlost, dostal se před obránce a z úctyhodné vzdálenosti se opřel do skákavého míče. Jeho dělovka prosvištěla kolem zadní tyče.
     
    21
    Óscar de Marcos vykouzlil nádhernou přihrávku za obranu soupeře. Za jeho pobídkou sprintoval Markel Susaeta, jenže míč se po mokrém trávníku svezl do autu.
     
    20
    Nabuzený Raúl García nyní atakoval rozehrávku stoperů hostujícího celku. Střelec dvou branek sice dostal Amrabata pod tlak, ale o balón jej nepřipravil.
     
    19
    Hosté se po delší době usadili na polovině Bilbaa. Domácí fanoušci jsou zatím s výkonem baskického celku spokojení a hlasitě skandují.
    17. Raúl GARCÍA - 2:0
     
    17
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Bilbao přidává druhou branku! Parádní vstup domácího celku do utkání! Óscar de Marcos tentokrát odcentroval takřka od rohového praporku. RAÚL GARCÍA sice nejprve trefil záda hostujícího zadáka, ale z dorážky už uklidil míč do sítě!
     
    17
    Iñaki Williams je v úvodních minutách hodně aktivní! Tentokrát sprintoval za Beňatovou přihrávkou za obranu, jenže Joseba Zaldúa ve skluzu uklidil míč do autu.
     
    16
    Iñaki Williams se krásně prosmýkl kolem svého strážce, prošel s míčem až do pokutového území, jenže přízemní střelou netrefil hostující svatyni.
     
    15
    Markel Susaeta si po dalším centru do pokutového území pomohl v souboji s Bustinzou loktem. Sudí jeho prohřešek viděl a odpískal mu útočný faul.
     
    14
    Bilbao zahrávalo rohový kop. Jeho rozehrávky se zhostil Beñat Etxebarria, který odcentroval na zadní tyč, ale obrana hostů si tentokrát poradila.
     
    13
    Nabil El Zhar v souboji na vlastní polovině fauloval právě Raúla Garcíu. Domácí záložník se hodně zlobí a sudí vytahuje žlutou kartu.
    11. Raúl GARCÍA - 1:0
     
    11
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Markel Susaeta vybídl spoluhráče k odcentrování do šestnáctky. Na krásný centr si naskočil RAÚL GARCÍA a hlavou překonal vyběhnutého brankáře!
     
    10
    Beñat Etxebarria se ujal i rozehrávky tohoto přímého kopu. Brankář Iván Cuéllar vystartoval z branky na malé vápno a schoval balón do rukavic.
     
    9
    Unai Bustinza fauloval v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy. Hlavní rozhodčí měl souboj přímo před sebou a nařídil rozehrávku ve prospěch Bilbaa.
     
    8
    Bilbao zahrávalo další přímý kop na polovině soupeře. Beñat Etxebarria tentokrát odcentroval na malé vápno, kde zasáhl připravený Unai Bustinza.
     
    7
    Na stadionu panuje od úvodního hvizdu parádní atmosféra. Domácí fanoušci tlačí Bilbao do útoku. Slyšet je i početná skupinka hostujících příznivců.
     
    6
    Amrabat prošel z levého křídla až na hranici pokutového území, jenže s jeho centrem na přední tyč neměli domácí obránci problémy. Iñigo Martínez s přehledem zakročil.
     
    5
    Iñaki Williams si sprintem řekl o přihrávku za obranu hostujícího celku. Domácí útočník chtěl překvapit Siovase, jenže urostlý stoper mu nedal šanci.
     
    4
    Zadáci hostujícího celku kombinují na vlastní polovině. Leganés se v úvodních minutách nikam nežene a vyčkává na skulinky v obraně Bilbaa.
     
    3
    Bilbao zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Jeho exekuce se ujal Beñat Etxebarria, jehož centr z malého vápna odvrátila hostující defenzíva.
     
    2
    Óscar de Marcos si na pravé straně chtěl zpracovat dlouhý odkop domácího brankáře, jenže míč trefil jen holení a balón se od něj odrazil na kopačky hostů.
     
    1
    Domácí Bilbao obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Baskický celek se ihned vydal do útoku, jenže vysokou přihrávku na levou stranu zneškodnila obrana.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Bilbao bude hrát v červenobílém, zatímco Leganés přijelo v modrobílém.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Athletic Bilbao: Arrizabalaga – de Marcos, Núñez, I. Martínez, Saborit – Etxebarria, San José – Susaeta, Raúl García, I. Córdoba – I. Williams.
    Náhradníci: Herrerín – Yeray, Iturraspe, Lekue, Merino, Aduriz, Vesga.

    CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa, Bustinza, Siovas, Rico – R. Pérez, Gumbau – El Zhar, Eraso, N. Amrabat – Beauvue.
    Náhradníci: Champagne – Carnero García, dos Santos, Naranjo, Omar, Muňoz, Brašanac.

    Rozhodčí: Sánchez – Aguillar, Gallego.
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři se spolu střetli na konci října. Leganés doma zvítězilo těsně 1:0.
     
    Athletic Bilbao

    Bilbao na tom ale není o mnoho lépe. Baskický celek dosud vybojoval jen o bod méně než jeho dnešní soupeř a je na čtrnácté pozici za svým dnešním soupeřem. Bilbao i v letošní sezóně táhne Aritz Aduriz, jenže v letošním ročníku vsítil jen osm branek, jenže jeho góly týmu oproti jiným rokům chybí. V minulém kole prohrálo 2:0 na půdě Sevilly a ve čtvrtek v rámci osmifinále Evropské ligy padlo 3:1 na hřišti Marseille.
     
    CD Leganés

    Loňský nováček Primera Divison i v letošním ročníku prožívá docela povedenou sezónu. V sedmadvaceti duelech vybojoval třicet tři bodů a zatím mu patří třináctá pozice. Na sestupové pásmo má třinácti bodový náskok. K zachování ligové příslušnosti tedy hosté mají velice blízko. V minulém kole doma porazili 2:0 poslední Málagu.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Primera Division mezi Athleticem Bilbao a CD Leganés! Výkop je stanoven na 20:45.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 11. Raúl García (de Marcos), 17. Raúl García

    Karty:   29. I. Córdoba (ATB), 69. Raúl García (ATB) – 13. El Zhar (LGS), 38. Zaldúa (LGS), 67. Brašanac (LGS), 73. Siovas (LGS), 89. Bustinza (LGS)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:10. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 13:14.
    Athletic Bilbao: Arrizabalaga – de Marcos, Núñez, I. Martínez, Saborit – Etxebarria, San José – Susaeta (58. Iturraspe), Raúl García (82. Lekue), I. Córdoba (88. Merino) – I. Williams.
    Náhradníci: Herrerín – Yeray, Iturraspe, Lekue, Merino, Aduriz, Vesga.

    CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa, Bustinza, Siovas, Rico – R. Pérez, Gumbau (46. Brašanac) – El Zhar (59. Omar), Eraso, N. Amrabat (78. Naranjo) – Beauvue.
    Náhradníci: Champagne – Carnero García, dos Santos, Naranjo, Omar, Muňoz, Brašanac.

    Rozhodčí: Sánchez – Aguillar, Gallego
    thejrc.org