Anderlecht – Antverpy 2:1 (kon.) | Genk – Gent 1:2 (kon.) | Kortrijk – Charleroi 2:0 (kon.)
Eupen – Mouscron 4:0 (kon.) | Oostende – Standard 2:3 (kon.) | Mechelen – Waasland-Beveren 2:0 (kon.)
Lokeren – Waregem 0:2 (kon.) | Sint-Truiden – Club Brugge 0:1 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
2:1 (1:1)
Royal Antverpy
Neděle 11.03.2018, 14:30 • Constant Vanden Stockstadion, Brusel • Belgická liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    RSC Anderlecht

    Anderlecht má před posledním kolem sice jistou skupinu o titul, ale stále však bude muset hájit své 2. místo, které mu patří se ziskem 52 bodů. Na záda mu totiž dýchá s jednobodovým odstupem třetí Charleroi.
    Spolehnout se bruselský celek může na svůj útok, který v dosavadním průběhu nastřílel hned 47 branek a v tomto ohledu je třetím nejlepším týmem v Jupiler League.
    Před vlastními fanoušky odehrálo RSC čtrnáct duelů, ze kterých posbíralo 27 bodů. Náleží mu tedy 4. pozice v tabulce domácích mužstev soutěže.

    Posledních pět utkání

    3.3.2018 Waregem – Anderlecht 2:3
    25.2.2018 Anderlecht – Mouscron 5:3
    16.2.2018 St. Truiden – Anderlecht 1:0
    10.2.2018 Oostende – Anderlecht 2:0
    4.2.2018 Anderlecht – Mechelen 2:2
     
    Royal Antverpy FC

    To Antverpy mají větší motivaci pro dnešní duel. Stále totiž bojují o poslední postupové místo do skupiny o titul. Aktuálně sídlí na 7. pozici a budou muset spoléhat na zaváhání šestého Lutychu, který má však shodný počet 41 bodů.
    Royal začal opouštět vyšší patra tabulky po novém roce, když v osmi střetnutích vyhrál pouze jediné a celkově v nich zaznamenal jen 7 bodů. Toho dokonale využili jeho soupeři, jako třeba Genk nebo již zmíněný St. Lutych.
    Na cizích hřištích se představily Antverpy ve čtrnácti případech a vytěžily z nich solidních 22 bodů, které stačí na 5. příčku v tabulce venkovních klubů.

    Posledních pět utkání

    3.3.2018 Anverpy – Eupen 2:0
    23.2.2018 Genk – Antverpy 4:0
    17.2.2018 Antverpy – Oostende 0:0
    10.2.2018 Kortrijk – Antverpy 4:0
    2.2.2018 Antverpy – Waasland-Beveren 1:2
     
    Poslední vzájemné utkání

    28.7.2017 Antverpy – Anderlecht 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    RSC Anderlecht: Sels – D. Appiah, Dendoncker, Spajić, Obradović – Kums, Trebel – Gerkens, Morioka, Saief – Teodorczyk.
    Náhradníci: B. de Jong – Chipciu, Bruno, Ganvoula, Amuzu, Danté, Lokonga, Marković, Josué Sá, Saelemaekers.

    Royal Antverpy FC: Bolat – De Laet, Arslanagic, Matheus, Corryn – Buta, Haroun, Siani, Hairemans – Limbombe, Owusu Acheampong.
    Náhradníci: Debaty – Jaadi, Bayal Sall, Jelle Van Damme, Oularé, S. Yatabaré, Pitroipa.

    Rozhodčí: Laforge – Conotte, Meers.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Trebel zbytečně fauloval u rohového praporku a spolu se svými spoluhráči bude muset čelit první standardní situaci soupeře.
     
    2
    Centr letící na malé vápno domácí v pohodě odvrátili a spěchali do protiútoku. Saief byl ovšem za polovinou hřiště zastaven nedovoleně a Antverpy se tak stihnou zforomovat.
     
    3
    Tak to je obrovská komplikace pro domácí! Hned ve třetí minutě nechala obrana RSC pláchnout Owusua, který postupoval sám na Selse. Dendoncker následně sáhl po soupeři a ten se následně velmi ochotně poroučel k zemi. Sudí poté vytahuje velmi přísnou červenou kartu.
    3. Přísná červená karta pro Dendonckera.
     
    5
    Hairemans následně zahrával přímý volný kop z dvaceti metrů, který konečky prstů vytáhl nad břevno brankář Sels.
     
    6
    Po následném rohu se hosté ovšem prosadit nedokázali a budou se tedy muset znovu bránit.
     
    7
    Nyní se ke slovu dostali také hráči RSC. Jenže jejich centr z levé strany přistál pouze v náruči Bolata.
     
    8
    Owusu se poté dobře pohyboval na hranici ofsajdu a také si v pokutovém území zpracoval dobrou přihrávku z levé strany. Jenže jeho zakončení srazila pozorná defenzíva Anderlechtu.
     
    9
    Royal se nyní nemůže dostat do kombinace od postranní čáry, jelikož Anderlecht nepouští soupeře po jejich vhazování do kombinace.
     
    10
    Moriokovi se přeci jen povedlo odcentrovat na hlavu Teodorczyka, který se k míči tlačil tak vehementně, až mu sudí při jeho hlavičce odpískal útočný faul.
     
    11
    Nákopem vpřed nyní hledali domácí osamoceného Teodorczyka na hrotu útoku, avšak jejich nabídka byla velmi nepřesná a hrát tak mohou znovu hosté.
     
    13
    Obrovskou šanci nyní spálily Antverpy! Z levé strany doletěl centr na zadní tyč, kde se hostům nepodařilo ve skluzu zakončit. Avšak míč se odrazil pouze na roh malého vápna k Limbombeovi, který ovšem ve velké příležitosti balon špatně trefil a ten se tak snesl do rukavic Selse.
    13. Hosté první velkou šanci zápasu trestuhodně spálili.
     
    15
    Teodorczyk dobře vracel narážečku do pokutového území, avšak ve stoprocentní možnosti domácím zamezil včasný zákrok stoperů Royalu.
     
    16
    Posléze znovu zahrozili hosté. Technickou střelu z hranice šestnáctky s velkým úsilím vyrazil Sels tygřím skokem na rohový kop.
     
    17
    Jenže z něj se Antverpy nedokázaly střelecky prosadit a po dalším centru se navíc dopustily útočného faulu na Selse.
     
    18
    Morioka z levé strany cpal míč před bránu, avšak jeho nabídka proletěla napříč malým vápnem a nikdo z hráčů na balon nedosáhl.
     
    19
    Další faul Anderlechtu na polovině soupeře dává hostům větší klid na rozehrávku.
     
    21
    Pokus o přenesení hry na pravou stranu byl velice nepřesný a hosté poté chytře nechali míč proskákat až do zámezí.
     
    22
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Přestože domácí hrají o jednoho muže méně, tak jsou to právě oni, kdo se ujímá vedení! Míč ze standardní situace z pravé strany posadil Trebel na přední tyči na hlavu ŁUKASZE TEODORCZYKA, jenž prudkou hlavičkou nedal Bolatovi žádnou šanci.
    22. Łukasz TEODORCZYK - 1:0
     
    24
    Hosté mají možnost na vyrovnání nyní, kdy budou z okolí velkého vápna zahrávat nebezpečnou standardku.
     
    25
    Povedená rána z ní proletěla zdí a Sels míč pouze vyrazil před sebe, kde nakonec míč dopravil do bezpečí bránící Gerkens.
     
    27
    Domácí nyní drží míč na svých kopačkách v okolí půlící čáry a trpělivě hledají skulinu v řadách Antverp.
     
    28
    Následně však špatnou přihrávkou míč ztratili a postupný útok hostů byl na levé straně přerušen nedovolený zákrokem Morioky.
     
    29
    Na hranici vápna na pravé straně nyní jeden z hostů velmi přidal svému pádu a sudí mu na jeho teatrální vložku skočil. Nicméně Hairemans další prudkou ranou minul bránu Anderlechtu.
     
    30
    Antverpy vzápětí špatnou přihrávkou ztrácejí balon a ten se dokutálel mimo hřiště. Sels si tak již staví míč k odkopu.
     
    32
    Corryn v prostoru u střídaček nepustil soupeře za svá záda. Jeho stažení za rukama k zemi ovšem znamená první žlutou kartu zápasu.
     
    33
    Owusu si pomohl v souboji v pokutovém území rukama, což neuniklo pozornosti sudího, který píská nedovolený zákrok hostujícího útočníka.
     
    34
    Teodorczyk se nyní chytil za hlavu při vzdušném souboji, avšak poté viděl, že sudí nehodlá pískat a jeho spoluhráči pokračují v akci, tak se také rychle zapojil zpět do hry.
     
    35
    Hosté se sice dostali k centru zprava, avšak jejich nabídka letěla za Harouna a ten tak hlavičkoval v záklonu. Podle toho také jeho pokus dopadl a míč skončil nad bránou Anderlechtu.
     
    37
    Corryn se po přetaženém centru dostal s míčem až k postranní lajně, avšak ten mu nakonec utekl až za ní a domácí tak budou moci vhazovat.
     
    38
    Owusu se dobře protlačit až k hlavičce po centru z levé strany. Jeho pokus byl sice velmi razantní, ale ke smůle hostů minul levou tyč Selsovy brány.
     
    39
    Sels měl nyní další práci, jelikož se z pravé strany vápna snažil prosadit Limbombe. Ten však svůj razantní pokus po zemi namířil jen do rukavic domácího gólmana.
     
    40
    Hosté nyní zatlačili svého soupeře, avšak ani po jednom průniku se ke střele nedostali. Budou však rozehrávat rohový kop.
     
    41
    Ten sice obrana Anderlechtu odvrátila, avšak Royal ihned vrátil míč do ohně. Avšak i s tímto pokusem se defenzíva RSC hravě poradila.
     
    42
    Domácím se však nepodařilo dostat míč do bezpečí z vlastního vápna a nabídku před bránu museli obránci domácích odvracet na roh.
     
    43
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Nyní se však již hosté prosazují a v závěru poločasu srovnávají stav! Po rohovém kopu z pravé strany se míč dostal až na tu levou, odkud přiletěl centr na zadní tyč, kde hosté nejprve spálili tutovku, když jejich hlavičku musel neskutečným zákrokem likvidovat Sels. Ten ovšem míč pouze vyrazil před sebe, kde se k němu dostal STALLONE LIMBOMBE a ten jej následně nekompromisně napálil do sítě.
    43. Stallone LIMBOMBE - 1:1
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje v první půli 1 minutu.
     
    45+1
    Tak nakonec po tomto průniku Hairemanse nebudou hosté zahrávat roh a v první půli se tak již nic nestane.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první půle zápasu, která začala velmi smolně pro domácí. Hned ve 3. minutě totiž musel při samostatném úniku hostů faulovat Dendoncker a sudí neváhal domácího hráče v brzkém čase vyloučit. Anderlechtu to však v útočení nezabránilo a po standardní situaci z pravé strany si na centr naskočil Lukasz Teodorczyk, který poslal RSC do vedení. Anverpy v úvodním dějství spálily několik slibných šancí. Ujala se až ta ze 43. minuty, kdy po famózním zákroku Selse dorazil míč do brány Stallone Limbombe. Oba týmy se tak rozcházejí do kabin za nerozhodného stavu 1:1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Saief si nyní počínal velmi dobře v souboji s Butou, který svého soupeře fauloval a následuje standardka pro Anderlecht.
     
    47
    V pokutovém území následně upadl jeden z domácích hráčů a fanoušci RSC si žádali penaltu. O tu se však podle sudího nejednalo a pokračovat s míčem u nohy může bruselský tým.
     
    48
    Ten se následně snažil vybídnout k akci Saiefa na levé straně, avšak pas na něj byl příliš prudký a skončil mimo hřiště.
     
    49
    Domácí začali druhou půli jednoznačně aktivněji a prozatím prakticky nepůjčili míč svému soupeři.
     
    50
    Až teď budou mít Antverpy více času na rozehrávku, neboť v souboji u střídaček si pomohl faulem Saief.
     
    51
    Velmi pěkná akce hostů po zemi končí nepřesným prodloužením ve středu pokutového území. Následný centr z levé strany domácí obrana na malém vápně dostala do bezpečí.
     
    53
    Morioka si nyní nerozuměl se svým spoluhráčem. Ten si nabíhal na přihrávku za obranu, kdežto japonský fotbalista jej chtěl oslovit do kombinace po zemi, a tak se k balonu dostávají hosté.
     
    54
    Faul na Teodorczyka sudímu neunikl, avšak polský útočník si ještě žádal žlutou kartu pro svého soupeře. Arbitr mu ovšem jeho přání nesplnil.
     
    55
    Spajić dobře zakřižoval soupeře na pravé straně a nekompromisním odkopem napálil balon vysoko na tribuny.
     
    56
    Poté Anderlecht zaútočil po pravé straně, ale svůj centr namířil jen do rukavic vybíhajícího Bolata.
     
    58
    Saief se velmi rychle vrátil do obrany a včasným skluzem dostal míč do zámezí. Hosté ovšem budou moci vhazovat.
     
    58
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Ritchie De Laet, přichází Obbi Oularé.
     
    59
    Oularé se po pár vteřinách na hrací ploše prezentoval tvrdým skluzem zezadu, po kterém mu sudí uděluje žlutý kartónek.
     
    61
    Lukasz Teodorczyk uplatnil svůj důraz na levé straně a po faulu na jeho osobu mají k dispozici domácí přímý volný kop z okolí vápna.
     
    62
    Po následném centru se ovšem k hlavičce nedostali, ale nakonec po dalším faulu na Saiefa zůstanou u míče.
     
    63
    Jenže ani další centr nebyl z kategorie přesných a míč letící na zadní tyč nakonec doputoval až do autu. Bude z toho jen odkop od brány Antverp.
     
    64
    Jeden z domácí stoperů si nyní nerozuměl se svým brankářem a skluzem mu míč upálil de facto z rukou. Při následném protiútoku se dobře zbavil soupeře Morioka, ale poté pokazil přihrávku na Teodorczyka.
     
    65
    Selsovi se odkop od brány příliš nevyvedl, ale Saief ještě situaci z pohledu Anderlechtu na chvíli zachránil. Poté však již Teodorczyk nestihl míč na hrací ploše.
     
    66
    Domácí se následně dožadovali odpískání faulu na pronikajícího Gerkense, který po kontaktu se soupeřem upadl. Sudí však ukazuje, že se pískat nedude.
     
    68
    Velmi nepovedený centr vyslali hosté z pravé strany. Míč přeletěl všechny ve vápně a skončil až mimo hřiště. Následovat bude odkop od Selsovy brány.
     
    69
    Teodorczyk dlouho držel míč na kopačkách a poté se pokusil přihrávat po lajně. Jeho nabídku ovšem hosté srazili do zámezí.
     
    70
    Domácí útočník se posléze provinil faulem u střídaček a zaútočit tak pro změnu budou moci hosté z Antverp.
     
    72
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Łukasz Teodorczyk, přichází Silvere Ganvoula.
     
    73
    Royal taktickým faulem přerušil začínající atak soupeře a může tak v poklidu zformovat obranné řady.
     
    75
    Anderlecht nyní dlouho kombinoval na polovině soupeře. avšak středem hřiště se nedostal ani na šestnáctku a hosté následně míč odkopávají do bezpečí.
     
    76
    Morioka po narážečce pronikal do pokutového území kde byl stažen k zemi a bude z toho penalta pro Anderlecht.
    76. Penaltový zákrok na Morioku.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Sébastien Siani (Royal Antverpy FC).
     
    77
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    A domácí i v deseti opět odskakují svému soupeři a zhruba patnáct minut před koncem znovu vedou! SILVERE GANVOULA zachova u penalty chladnou hlavu a míč poslal k pravé tyči, kdežto brankář Bolat zvolil stranu opačnou.
    77. Silvere GANVOULA - 2:1
     
    79
    Saiefovi míč již utekl do zámezí. Hosté, kterým příliš mnoho času nezbývá, tak budou moci vhazovat.
     
    80
    Nyní navíc čekají Anderlecht ještě krušné časy! Adrien Trebel zbytečně u střídaček přehnal svůj skluz a za svůj hrubý zákrok je pravém vyloučen. Domácí tak budou dohrávat v devíti.
    80. Po tomto zákroku putoval Trebel předčasně do sprch.
     
    83
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Rjōta Morioka, přichází Josué Sá.
     
    83
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Sébastien Siani, přichází Jonathan Pitroipa.
     
    84
    Hosté následně rozehrávali rohový kop, ke kterému se snažil vyskočit Sels. Ten však byl při svém pokusu faulován a bude se tedy kopat proti bráně Antverp.
     
    85
    Hosté nyní tlačí svého soupeře. Jejich patičku však domácí srazili na další roh. Po něm se z hranice z pravé strany vápna dostal ke střele Limbombe, který ovšem jen protáhl Selse v bráně Anderlechtu.
     
    86
    Rána zpoza vápna nyní byla velmi nepřesné a balon skončil mimo bránu Anderlechtu. Bude z toho jen odkop brankáře Selse.
     
    88
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Alexander Corryn, přichází Jelle Van Damme.
     
    89
    Sels nyní výborně vyrazil ránu Antverp, které budou moci v útočení pokračovat rohovým kopem.
     
    90
    Po následném centru se však píská útočný faul hostů a domácí brankář s rozehrávkou nikam nespěchá.
     
    90+1
    Mezitím, co hlavní rozhodčí nastavil tři minuty nad rámec hrací doby, je pískán ofsajd hostujícího celku.
     
    90+2
    Tak jedna z poslední možností pro hosty. Z třiceti metrů budou kopat standardní situaci a veškeré dění se stěhuje do šestnáctky RSC.
     
    90+2
    Anderlecht ovšem centr na malém vápně odvrátil. Stále se však budou muset bránit, protože hosté zahrávají rohový kop.
     
    90+3
    Tohle však již pro RSC vypadá dobře. Rohový kop ubránili a Sels jistě nebude s rozehrávkou nikterak pospíchat.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Domácí zápas nezačali vůbec dobře, jelikož hned ve 3. minutě musel ze hřiště Dendocker, který za zmaření samostatného úniku uviděl červenou kartu. Anderlecht ovšem i přesto dokázal vstřelit první gól. O ten se v minutě dvaadvacáté postaral Lukast Teodorczyk. Jenž hosté odpověděli ještě do přestávky, když po zákroku Selse dorazil míč do sítě Stallone Limbombe. Druhý poločas po většinu času ovládali domácí, kteří byli za svou snahu odměněni druhým gólem. V 76. minutě byl totiž faulován Morioka v pokutovém území a kopala se penalta. Tu bezpečně proměnil střídající Silvere Ganvoula. Deset minut před koncem se navícmusel poroučet do sprch po ostrém skluzu Adrien Trebel a domácí tak dohrávali v devíti. Jenže své oslabení výborně ubránili, soupeři nepovolili ani jednu gólovou šanci a duel dotáhli do vítězného konce v poměru 2:1.
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký zbytek dne a u dalších on-line přenosů na počtenou. (16:28:38)

    Radomír Fukala

    Branky: 22. Teodorczyk, 77. Ganvoula (pen.) – 43. Limbombe

    Karty:   32. Corryn (ANY), 59. Oularé (ANY), 76. Siani (ANY)   3. Dendoncker (AND), 80. Trebel (AND)


    RSC Anderlecht: Sels – D. Appiah, Dendoncker, Spajić, Obradović – Kums, Trebel – Gerkens, Morioka (83. Josué Sá), Saief – Teodorczyk (72. Ganvoula).
    Náhradníci: B. de Jong – Chipciu, Bruno, Ganvoula, Amuzu, Danté, Lokonga, Marković, Josué Sá, Saelemaekers.

    Royal Antverpy: Bolat – De Laet (58. Oularé), Arslanagic, Matheus, Corryn (88. Jelle Van Damme) – Buta, Haroun, Siani (83. Pitroipa), Hairemans – Limbombe, Owusu Acheampong.
    Náhradníci: Debaty – Jaadi, Bayal Sall, Jelle Van Damme, Oularé, S. Yatabaré, Pitroipa.

    Rozhodčí: Laforge – Conotte, Meers
    ocianews.com