Groningen – Zwolle 2:0 (kon.) | Utrecht – Arnhem 5:1 (kon.) | Ajax – Heerenveen 4:1 (kon.)
Feyenoord – Alkmaar 2:1 (kon.)
konec
FC Groningen
2:0 (1:0)
PEC Zwolle
Neděle 11.03.2018, 12:30 • Noordlease Stadion, Groningen • Nizozemská Eredivisie • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný den! (14:26:07)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:12.
     
    Je konec! Domácí Groningen zvládl důležité utkání se Zwolle a připisuje si důležité tři body! omácí celek svou aktivitu přetavil ve vedoucí branku. Ve 26. minutě si prudký centr z pravé strany srazil do sítě Ryan Thomas! Groningen mohl přidat další branky! Hrustic střílel z hranice pokutového území a těsně minul vzdálenější tyč. Dvě minuty před přestávkou stejný hráč loboval Boera, ale tentokrát orazítkoval jen břevno. Po přestávce mohl Menig vyrovnat, ale Sergio Padt jeho pokus vyrazil a Ondaan hlavičkoval mimo tři tyče! Dvacet minut před koncem mohl Thomas napravit svou chybu z první půle, jenže trefil pouze břevno! V nastaveném čase tak přidal druhou branku domácích Ajdin Hrustic a o vítězi bylo jasno!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Ajdin Hrustic, přichází Uriel Antuna.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Sepp van den Berg (PEC Zwolle).
     
    90+4
    Zwolle zahrávalo přímý kop na hranici pokutového území. Jeho exekuce se ujal Piotr Parzyszek, jehož technický pokus zablokovala čtyčlenná zeď.
     
    90+3
    Domácí fanoušci už na tribunách rozjeli bouřlivé oslavy. Příznivci Groningenu vědí, že dnešní body jsou pro jejich celek nesmírně důležité.
    90+1. Ajdin HRUSTIC - 2:0
     
    90+1
    Groningen právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Groningen přidává druhou branku a může se radovat z důležité výhry! Juninho Bacuna poslal přihrávku na levou stranu, kde si míč vzal AJDIN HRUSTIC, který se krásně uvolnil a uklidil míč mimo dosah brankáře!
     
    89
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Ruben Ligeon, přichází Piotr Parzyszek.
     
    88
    Samir Memišević na první pokus neodkopl míč z hranice pokutového území. Sám se ale probil k odraženému balónu a bez váhání jej uklidil do bezpečí.
     
    87
    Terell Ondaan tentokrát obdržel přihrávku na pravou stranu hřiště. Místo centru na značku pokutového kopu však zvolil zpětnou přihrávku.
     
    86
    Sergio Padt skvěle přečetl Ondaanovu přihrávku do pokutového území a před rozběhnutým Namlim schoval balón do rukavic. Groningen může znovu kombinovat.
     
    85
    Ricu Doan potáhl míč po pravé straně až k rohovému praporku, kde si jej zasekl a před dotírajícím Sandlerem nasbíral pro Groningen cenné vteřinky.
     
    84
    Exekuce přímého kopu se ujal Terell Ondaan, který se pokusil o střílený centr, jenže na jeho nadýchanou pobídku nedosáhl nikdo v modrém dresu.
     
    83
    Terell Ondaan drzým průnikem vybojoval Zwolle přímý kop v blízkosti pokutového území. Sám odchází s bolavým kotníkem.
     
    82
    Až nyní se pokračuje ve hře. Groningen se usadil na polovině soupeře a hráčům Zwolle prakticky nepůjčeje balón. Hosté by potřebovali hrát na opačné straně.
     
    80
    Samir Memišević má podle všeho krvavé zranění. Početné skupince hostujících příznivců se dlouhé ošetřování vůbec nelíbí.
     
    79
    Younes Namli se v blízkosti pokutového území srazil s Memiševićem. Hlavní rozhodčí byl nucen přerušit hru. Oba hráči potřebují ošetření.
     
    78
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Tom van Weert, přichází Ludovit Reis.
     
    77
    Ruben Ligeon si naběhl na krásnou přihrávku do pokutového území, jenže z ostrého úhlu už nedokázal vrátit balón před branku.
     
    76
    Po následném centru do pokutového území se k hlavičce prosmýkl Samir Memišević, jenže jeho pokus prosvištěl kolem horního rohu branky.
     
    75
    Další žlutá karta na straně Zwolle! Za ostrý šlapák ji vyfasoval Bram van Polen.
     
    74
    Na druhé straně musela obrana Zwolle dávat pozor na nadýchaný centr z levé strany. Do zakončení se tlačil Tom van Weert, ale na vysoký centr nedosáhl.
    73. Thomasova střela do břevna
     
    73
    Mohlo být vyrovnáno! Ryan Thomas si naběhl na dlouhou přihrávku za obranu soupeře, šel sám na brankáře, ale jeho střelu zastavila horní tyč!
     
    72
    Ajdin Hrustic si převzal míč dobrých třicet metrů od branky Zwolle, posunul si jej na levou nohu a pohotově vypálil. Jeho rána skončila vysoko nad břevnem.
     
    71
    Diederik Boer se zapojil do rozehrávky hostujícího celku. Brankář Zwolle přenesl hru na levou stranu. Kombinace Zwolle je však příliš zdlouhavá.
     
    70
    Queensy Menig dotíral na rozehrávku Groningenu na hranici pokutového území. Menig se snažil zabránit v přihrávce te Wierikovi, ale pomohl si rukou.
     
    69
    Zwolle se po přestávce vůbec nedaří. Přechod hostujícího celku do útoku znovu zbrzdila nepřesná přihrávka na levou stranu hrací plochy.
     
    68
    Domácí brankář je podle všeho schopen nadále pokračovat. Trenér Groningenu tak může náhradního brankáře stáhnout z rozcvičky zpátky na lavičku.
     
    66
    Domácí brankář si u hlavního arbitra stěžuje na nějaký problém! Gólman Groningenu si při předchozím zákroku přivodil drobné zranění kotníku a musí být ošetřen.
     
    65
    Terell Ondaan si pohybem řekl o přihrávku do pokutového území, jenže jeho zpětná pobídka skončila na kopačkách vracejícího se Bacuny.
     
    64
    Juninho Bacuna si řekl o přihrávku do blízkosti pokutového území. Bacuna si dobrým zpracování udělal prostor, ale jeho ránu zablokoval obránce.
     
    63
    Younes Namli málem udělal Groningenu čáru přes rozpočet! Hostující fotbalista prošel do pokutového území jako nůž máslem, ale Samir Memišević mu zabránil v zakončení.
     
    62
    Tom van Weert si brousil zuby na nadýchaný centr z pravé strany. Domácí útočník si naběhl na zadní tyč, ale brankář Diederik Boer před ním schoval míč do rukavic.
     
    61
    Groningen nadále pokračuje v zodpovědném výkonu. Domácí celek hraje velmi jistě hlavně v defenzívě a nepouští Zwolle do zakončení.
     
    60
    Deyovaisio Zeefuik podpořil ofenzívu domácího celku po pravém křídle. Krajní obránce Groningenu chtěl centrovat na malé vápno, ale nenašel nikoho v zeleném.
     
    59
    Terell Ondaan postupoval s míčem u nohy po pravém křídle. Ondaan si balón posunul kolem Zeefuika, který mu nedal prostor k odcentrování do pokutového území.
     
    58
    Ruben Ligeon diriguje rozehrávku hostujícího celku v blízkosti pokutového území Groningenu. Zwolle obléhá domácí branku házenkářským způsobem.
     
    57
    Queensy Menig si pohybem řekl o přihrávku mezi obránce domácího celku. Mike te Wierik jeho náběh zachytil a nechal míč propadnout k Boerovi.
     
    56
    Ajdin Hrustic si na hranici pokutového území přehodil míč na levačku, jenže jeho skákavý pokus mířil jen do míst, kde byl brankář Diederik Boer.
     
    55
    Mustafa Saymak si brousil zuby na prudkou přihrávku na levé křídlo. Pravačkou si balón posunul před obránce, jenže dalším dotykem se vyhnal do autu.
     
    54
    Domácí celek zahrával rohový kop. Ajdin Hrustic vyslal prudký centr na malé vápno, jenže na přední tyči s přehledem zasáhl Philippe Sandler.
     
    53
    Philippe Sandler v blízkosti rohového praporku ostře atakoval jednoho z domácích fotbalistů. Hlavní rozhodčí měl souboj přímo před sebou a nechal pokračovat ve hře.
     
    52
    Mohlo být vyrovnáno! Queensy Menig střílel z hranice pokutového území a Sergio Padt jeho pokus vyrazil jen před sebe! K hlavičce se ještě dostal Terell Ondaan, jenže jeho zakončení těsně minulo branku!
     
    51
    Ricu Doan obdržel krásnou přihrávku na hranici pokutového území a pohotově zakončil levačkou! Jeho střelu na přední tyč Diederik Boer vyrazil na rohový kop!
     
    50
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících fotbalistů zůstává na polovině hrací plochy v nefotbalové pozici a drží se za levý kotník. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    49
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Youness Mokhtar, přichází Terell Ondaan.
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Erik Bakker, přichází Sepp van den Berg.
     
    48
    Queensy Menig vyvezl míč na polovinu soupeře, kde přihrál na levou stranu, jenže Youness Mokhtar si balón ukopl daleko od nohy.
     
    47
    Diederik Boer dlouho otálel s rozehrávkou. Hostující brankář si všiml postavení svých spoluhráčů a bezmocně rozhazoval rukama. Hráčům v modrém zkrátka chybí aktivita.
     
    46
    Zwolle obstaralo výkop do druhého poločasu. Hosté se ihned vydali do útoku, jenže vysoký nákop na levou stranu odhlavičkoval Juninho Bacuna do autu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce byl jasně aktivnějším celkem Groningen! Domácí celek svou aktivitu přetavil ve vedoucí branku. Ve 26. minutě si prudký centr z pravé strany srazil do sítě Ryan Thomas! Groningen mohl přidat další branky! Hrustic střílel z hranice pokutového území a těsně minul vzdálenější tyč. Dvě minuty před přestávkou stejný hráč loboval Boera, ale tentokrát orazítkoval jen břevno.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Philippe Sandler fauloval rozběhnutého Mahiho v blízkosti pokutového území. Hostující obránce se sice diví, ale hlavní sudí nařídil přímý kop pro Groningen.
     
    44
    Groningen hraje v závěru prvního poločasu s míčem na kopačkách. Domácí celek si v jeho závěru chce pohlídat své těsné vedení.
    43. Hrustic a jeho lob
     
    43
    Mohlo to být 2:0! Na pěknou přihrávku za obranu si naběhl Ajdin Hrustic, který se pokusil přehodit brankáře Boera, jenže jeho lob skončil na břevně!
     
    42
    Mimoun Mahi se v blízkosti pokutového území otočil s míčem a pohotově zakončil pravou nohou. Jeho dělovka mířila jen do míst, kde byl brankář Diederik Boer.
     
    41
    Sergio Padt ukázal skvělé čtení hry! Domácí brankář vyrazil za míčem na hranici pokutového území a schoval balón do rukavic.
     
    40
    Erik Bakker udržel pro Zwolle míč na polovině domácího celku, poradil si se zpracováním, jenže Mokhtar jeho pobídku nevyužil k zakončení.
     
    39
    Tom van Weert sprintoval za přihrávkou na polovinu Zwolle, jenže podle asistenta rozhodčího si nepohlídal své postavení a ocitl se v ofsajdu.
     
    38
    Youness Mokhtar si navedl míč na hranici pokutového území, kolem Zeefuika si jej navedl na levačku, jenže jeho pokus zablokoval obránce.
     
    37
    Zwolle v posledních minutách srovnalo obraz hry. Fotbalisté v modrých dresech se nyní tlačí do útoku a snaží se soupeři znepříjemňovat hru.
     
    36
    Queensy Menig vymyslel krásnou přihrávku mezi obránce domácího celku. Stopeři Groningenu ale využili svého postavení a balón zastavili.
     
    35
    Juninho Bacuna si na levém křídle naběhl na pěknou přihrávku, jenže míč si ukopl daleko od nohy a už jej nedohnal na hrací ploše.
     
    34
    Groningen mohl navýšit své vedení! Ajdin Hrustic si na hranici pokutového území přehodil míč na levačku, jenže jeho technický pokus prosvištěl kolem zadní tyče!
     
    33
    Zwolle zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Nadýchaný centr přiletěl na vzdálenější tyč, kam si pro balón s přehledem došel Sergio Padt.
     
    32
    Django Warmerdam fauloval na hranici pokutového území a za zatažení soupeře za dres dostává žlutou kartu.
     
    31
    Tom van Weert nepříjemně dotíral na zadáky soupeře. Stoper Sandler měl s dotírajícím útočníkem Groningenu velké problémy, ale nakonec stačil rozehrát.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme aktivitu domácího celku. Groningen svou aktivitu dokonce přetavil v úvodní branku a nadále se tlačí do útoku.
     
    29
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Za faul na rozběhnutého soupeře ji vyfasoval Erik Bakker.
     
    28
    Django Warmerdam si pro přihrávku došel hluboko na vlastní polovinu. Domácí obránce poté balón zavezl až před pokutového území, ale včas proti němu zasáhl Sandler.
    26. Ryan THOMAS - 1:0
     
    26
    Groningen právě vstřelil branku!
    Domácí celek se ujímá vedení! Tom van Weert prošel s míčem do pokutového území, poslal prudký centr na malé vápno a hostující zadák RYAN THOMAS si balón nechtěně srazil do vlastní branky!
     
    24
    Mike te Wierik na vlastní polovině pohlídal odražený míč a nakopl jej na polovinu soupeře. Erik Bakker se loktem opřel do soupeře a dopustil se faulu.
     
    23
    Deyovaisio Zeefuik dostal znovu přihrávku na pravou stranu hrací plochy. Zeefuik pohotově odcentroval na malé vápno, jenže jeho pobídka byla hodně nepřesná.
     
    22
    Mimoun Mahi zavezl míč na polovinu Zwolle, přihrávkou do kříla rozběhl Bacunu, který se před Ligeona nedostal k odcentrování do šestnáctky.
     
    21
    Diederik Boer obdržel malou domů do těžké pozice. Před dotírajícím Doanem musel balón odkopnout. Míč se mu svezl po kopačce a skončil na tribuně.
     
    20
    Deyovaisio Zeefuik podpořil ofenzívu domácího celku náběhem po pravém křídle. Nakonec odcentroval na malé vápno, kde se Tom van Weert nedostal ke střele.
     
    19
    Philippe Sandler si skvěle poradil s dotírajícím útočníkem domácího celku. Hostující stoper se před van Weertem otočil a pohotově rozehrál na pravou stranu.
     
    18
    Tom van Weert v dlouhé hlavičkované na hranici pokutového území trefil soupeře loktem do obličeje a dopustil se útočného faulu. Zwolle bude rozehrávat.
     
    17
    Ricu Doan spěchal za přihrávkou na polovinu Zwolle. Hostující Erik Bakker jej zatažením za dres poslal k zemi. Rozhodčí pohotově přerušil hru.
     
    16
    Philippe Sandler si dal pozor na vysokou přihrávku za obranu hostujícího celku. Před dotírajícím van Weertem hlavou prodloužil míč k vlastnímu brankáři.
     
    15
    Mustafa Saymak dostal pěknou přihrávku na levou stranu, jenže pohotově k němu přistoupil Samir Memišević, který mu míč odkopl do zámezí.
     
    14
    Diederik Boer dlouho otálel s rozehrávkou. Domácí útočník Tom van Weert jej okamžitě přišel napadat, ale Boer balón na poslední chvíli odkopl.
     
    13
    Groningen zahrával přímý kop na polovině Zwolle. Vysoký centr přiletěl na zadní tyč, kde hlavičkoval Ryan Thomas, jenže obránci Zwolle s velkým štěstím udrželi míč před brankovou čárou!
     
    12
    Philippe Sandler dostal přihrávku na hranici pokutového území, mohl jít do zakončení, ale místo toho si balón zasekl kolem soupeře a přišel o něj.
     
    11
    Další kombinaci Zwolle na polovině domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si totiž nepohlídal Mustafa Saymak.
     
    10
    Bram van Polen vymyslel krásnou přihrávku do pokutového území. Na jeho pobídku si naběhl Queensy Menig, který se nedokázal otočit kolem Memiševiće.
     
    9
    Tom van Weert si v souboji na polovině Zwolle pokryl míč tělem a jeden z domácích fotbalistů jej ostrým zákrokem poslal k zemi. Groningen bude rozehrávat.
     
    8
    Mimoun Mahi dostal pěknou přihrávku na levou stranu hrací plochy. Špatným zpracováním si ale míč ukopl daleko od nohy a už jej nedohnal na hrací ploše.
     
    7
    Queensy Menig sprintoval s míčem po pravém křídle. Dokonce prošel až do pokutového území, odkud se pokusil o zakončení, jenže trefil jen připraveného Padta.
     
    6
    Ricu Doan si řekl o přihrávku na levou stranu hrací plochy. Hned prvním dotykem si chtěl posunout míč mezi nohy soupeře, jenže vybojoval jen aut.
     
    5
    Domácí fotbalisté opět kombinují na vlastní polovině. Zadáci Groningenu si vyměňují krátké přihrávky a vyčkávají na skulinky v obraně soupeře.
     
    4
    Tom van Weert si v pokutovém území naběhl na vysoký centr z pravého křídla. Na malém vápně se pokoušel o zakončení levačkou, ale vůbec netrefil branku.
     
    3
    Ricu Doan operoval s míčem na pravém křídle. Kolem van Polena si udělal prostor, jenže místo odcentrování před branku vybojoval pouze vhazování.
     
    2
    Ajdin Hrustic prošel s míčem po levé straně až na hranici pokutového území, odkud levačkou odcentroval, jenže jeho pobídka skončila vysoko nad brankou.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Groningen v úvodu nikam nespěchá a hráči v zelenobílém kombinují na vlastní polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Groningen bude hrát v zelenobílém, zatímco Zwolle přijelo v modrých dresech.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Groningen: Padt – Zeefuik, te Wierik, Memišević, Warmerdam – Van de Looi, Bacuna – Hrustic, Mahi, Doan – van Weert.
    Náhradníci: Begois, Hoekstra – Antuna, J. Drost, van Nieff, Breij, Kramer, Reis.

    PEC Zwolle: Boer – van Polen, Sandler, Dekker, Ligeon – Thomas, E. Bakker, Saymak – Namli, Menig, Mokhtar.
    Náhradníci: van der Hart, Hauptmeijer – Freire, Parzyszek, Ondaan, Israelsson, Benschop, S. van den Berg, Woudstra.

    Rozhodčí: Lindhout – Bluemink, de Nas.
     
    Společně dnes budeme sledovat sedmého celku Eredivisie se čtrnáctým. Domácí Groningen dosud vybojoval pouze dvacet šest bodů a zatím mu patří šestnáctá pozice Eredivisie. V minulém kole remizoval na půdě Twente a bude ještě muset zabojovat o udržení. Naopak Zwolle bojuje o účast v pohárové Evropě. Na svém kontě má Zwolle čtyřicet bodů a zatím je sedmé. V minulém kole doma remizovalo 1:1 s Venlo.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání nizozemské Eredivisie mezi Groningenem a PEC Zwolle! Výkop je stanoven na 12:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 26. Thomas (vla.), 90+1. Hrustic

    Karty:   32. Warmerdam (GRO) – 29. E. Bakker (ZWO), 75. van Polen (ZWO), 90+5. S. van den Berg (ZWO)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:12.
    FC Groningen: Padt – Zeefuik, te Wierik, Memišević, Warmerdam – Van de Looi, Bacuna – Hrustic (90+6. Antuna), Mahi, Doan – van Weert (78. Reis).
    Náhradníci: Begois, Hoekstra – Antuna, J. Drost, van Nieff, Breij, Kramer, Reis.

    PEC Zwolle: Boer – van Polen, Sandler, Dekker, Ligeon (89. Parzyszek) – Thomas, E. Bakker (49. S. van den Berg), Saymak – Namli, Menig, Mokhtar (49. Ondaan).
    Náhradníci: van der Hart, Hauptmeijer – Freire, Parzyszek, Ondaan, Israelsson, Benschop, S. van den Berg, Woudstra.

    Rozhodčí: Lindhout – Bluemink, de Nas
    thejrc.org