Groningen – Zwolle 2:0 (kon.) | Utrecht – Arnhem 5:1 (kon.) | Ajax – Heerenveen 4:1 (kon.)
Feyenoord – Alkmaar 2:1 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
4:1 (1:1)
SC Heerenveen
Neděle 11.03.2018, 14:30 • Amsterdam Arena, Amsterdam • Nizozemská Eredivisie • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Ajax právě vstřelil branku!
    Tak ješte jedna branka na domácí straně, znovu z hodně rychlé akce, obrana Heerenveeenu už je v závěru zápasu hodně děravá, čehož využil DAVID NERES a střílí tak desátý gól v sezoně, dokázal obehrát brankáře a zakončit do prázdné branky.
     
    88
    Ajax právě vstřelil branku!
    Vítězství Ajaxu je definitivně potvrzeno! Po rychlé akci se k míči dostal Hakim Ziyech a poslal hodně přesnou přihrávku na DONNYHO VAN DE BEEKA, který dokázal míč umístit do levého dolního rohu, brankář neměl nejmenší šanci reagovat.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Klaas-Jan Huntelaar (AFC Ajax).
     
    80
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Maximilian Wöber, přichází Jöel Veltman.
     
    72
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Stijn Schaars, přichází Marco Rojas.
     
    70
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Reza Ghoochanneijhad, přichází Henk Veerman.
     
    70
    Tohle se snad nedalo nedat! Ajax se dostal do přečíslení tři na jednoho, ale nedokázal zvýšit své vedení! Kluivert přihrál na Ziyecha, který z hodně dobrého postavení trošku nepochopitelně hledal spoluhráče a zazdil tak celou akci.
    59. Nicolás TAGLIAFICO - 2:1
     
    59
    Ajax právě vstřelil branku!
    Domácí celek se ujímá jednobrankového vedení! Z přímého kopu míč skončil na horní tyčce, následná dorážka rovněž byl zlikvidovaná, ale poté se k míči ještě dostal NICOLÁS TAGLIAFICO, který už veděl, jak míč propasírovat za záda brankáře, Ajax si tuto branku rozhodně zasloužil.
     
    57
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Michel Vlap, přichází Arber Zeneli.
     
    50
    Tak to je opravdu neskutečně, co Klaas-Jan Huntelaar dneska dokáže zahodit, tentokrát mu v brance zabránila horní tyčka branky!
     
    48
    Klaas-Jan Huntelaar už působí poněkud frustrovaně, dostal se do další velké šance, dokázal se obránce zbavil a střílel svou levačkou, jeho rána letěla nad branku.
    47.
     
    47
    Ajax nezahalí ani v úvodu druhého poločasu, Donny van de Beek dostal do hodně slibné šance, z velké blízkosti ale poslal svou střelu pár milimetrů od levé tyčky.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Stijn Schaars (SC Heerenveen).
    33. Martin ÖDEGAARD - 1:1
     
    33
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Tak tohle zřejmě nikdo nečekal, hosté velice rychle vyrovnávají, to byla ale rána. MARTIN ODEGAARD zavzpomínal na svou nejlepší formu a předvedl naprosto perfektní střelu za pokutovým územím, jeho rána zapadla do pravé šibenice branky, skóre je tedy nerozhodné.
    32. Matthijs de Ligt - 1:0
     
    32
    Ajax právě vstřelil branku!
    A gólový učet dnešního zápasu je otevřený! Ajax se zaslouženě ujímá vedení! Hakim Ziyech se porozhlédl a viděl naprosto volného obránce MATTHIJSE DE LIGTA, který si vedl jako ostřílený zabiják, jeho hlavička z bezprostřední blízkosti zapadla pod horní tyčku branky.
    19.
     
    19
    Justin Kluivert opět na scéně, tento technicky vybavený mladík naservíroval před míč před branku a našel přesně kopačku Huntelaar, jeho následná střela do prázdné branky ale letěla nad.
     
    9
    Ani teď se skóre dnešního zápasu nemění, po rychlé akci se do z pravé strany ke střele dostal Justin Kluivert, jeho rána letěla těsně kolem levé tyčky branky.
     
    3
    Velká šance! Ajax hraje s velkým tempem a rohovém kopu se ke střele dostal Klaas-Jan Huntelaar a nastřelil pravou tyčku branky!

    Marek Jašek

    Branky: 32. de Ligt, 59. Tagliafico, 88. van de Beek, 90+3. Neres – 33. Ödegaard

    Karty:   85. Huntelaar (AJA) – 36. Schaars (HEE)


    Ajax Amsterdam: Onana – Tagliafico, Wöber (80. Veltman), de Ligt, Kristensen – Ziyech, Schöne, van de Beek – Kluivert, Huntelaar, Neres.
    Náhradníci: Lamprou – Bakker, Cassierra, S. de Jong, Eiting, Mazraoui, Veltman, Younes.

    SC Heerenveen: Hansen – Woudenberg, Pierie, Höegh, Dumfries – Thorsby, van Amersfoort, Schaars (72. Rojas) – Vlap (57. Zeneli), Ghoochanneijhad (70. Veerman), Ödegaard.
    Náhradníci: Bekkema, van der Steen – Hornkamp, Kobajaši, Mihajlović, Naess, Rojas, Schmidt, Veerman, Zeneli.

    Rozhodčí: Kamphuis J. (Ned)
    thejrc.org