Zlín – Jihlava 1:1 (kon.) | Slovácko – Olomouc 5:0 (kon.)
konec
FC Zlín
1:1 (0:1)
FC Vysočina Jihlava
Neděle 11.03.2018, 10:30 • Vršava-UMT • Juniorská liga – Morava • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno. Hosté dnes byli aktivnější, vypracovali si více střeleckých pokusů, více šancí a více rohových kop. V první půli šli do vedení, ovšem nedokázali přidat pojistku, Zlín poté patnáct minut před koncem srovnal. Body se tak budou dělit! Ode mě je to pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (12:46:26)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Blíží se závěr tohoto utkání, domácí fotbalisté míč drží na polovině hřiště, víc už se nejspíše nestane, body se budou dělit.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Jiří Matyáš (FC Fastav Zlín).
     
    88
    Vysočina má v samotném závěru utkání jasně navrch a kombinuje poblíž velkého vápna soupeře, devátý rohový kop pro Jihlavu!
     
    86
    Žlutou kartu dostává Martin Nečas (FC Fastav Zlín).
     
    86
    Další možnost pro Jihlavu na skórování. Hosté vybojovali rohový kop, který rozehrají z pravé strany hřiště, dneska už osmý!
     
    84
    V tomto případě už byla střela přesnější a směřovala mezi tři tyče. Důležitý zákrok si ovšem dokázal připsat brankář Šiška!
     
    83
    Domácí celek vybojoval čtvrtý rohový kop v tomto zápase, k zakončení se nedostal a musel se rychle vracet, Vysočina zakončovala mimo!
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka hry, je evidentní, že bod nestačí ani jednomu celku, jedna útočná akce střídá druhou.
     
    80
    Čárový rozhodčí nyní signalizoval ofsajd. Rozhodčí tak přerušil hru, už pátý ofsajd hostů v dosavadním průběhu, rozehrávat bude Zlín.
     
    79
    Zakončení na obou stranách hřiště! Oba střelecké pokusy však skončily vedle branky, gólmani zasahovat nemuseli, skóre se nemění!
     
    77
    Uvidíme, jak na vyrovnávací branku zareaguje Jihlava, která svého soupeře téměř k ničemu nepouštěla, poté však inkasovala.
     
    75
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté z ničeho nic srovnávají vývoj tohoto utkání! Postaral se o to MATĚJ VOTAVA, začínáme od začátku!
     
    75
    Za malou chvíli se rozeběhne závěrečná čtvrthodina hry, obrázek se nijak nemění, na míči i nadále fotbalisté z Jihlavy.
     
    73
    Tempo hry trochu opadlo, hosté už se nikam příliš neženou, domácí se nemohou dostat do zakončení, Kolář dnes zasahoval pouze jednou.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Tomáš Smejkal (FC Vysočina Jihlava).
     
    70
    Do konce utkání zbývá zhruba dvacet minut, jeden z domácích hráčů si nyní pomohl útočným faulem, což neuniklo hlavnímu rozhodčímu.
     
    69
    Střelecký pokus domácích z dlouhé vzdálenosti, brankář Kolář zasahovat nemusel, za malou chvíli bude odkopávat od branky.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Matěj Votava (FC Fastav Zlín).
     
    66
    Spousta faulů ze strany Zlína, rozhodčí však zatím vše řeší bez žlutého napomínání, rozehrávat bude znovu Vysočina.
     
    64
    Další střelecký pokus hostů, znovu končí vedle branky. Jihlava má převahu, Fastav se nyní nemůže vůbec k ničemu dostat.
     
    62
    Hosté teď svého soupeře téměř dvě minuty drželi před jeho velkým vápnem. Nakonec z toho bude další rohový kop.
     
    60
    Dvě třetiny tohoto duelu už téměř za námi, Jihlava kontroluje vývoj a soupeře téměř k ničemu nepouští, vede však velmi těsným rozdílem.
     
    59
    Nakonec se museli rychle vracet, aby se ubránili rychlému výpadu soupeře, který končí taktéž rohem, pro Vysočinu už šestým v zápase.
     
    58
    Zlín vybojoval rohový kop, dnes třetí, v této statistice snížil. Jak domácí s touto příležitostí naloží? Rozehrávat budou z pravé strany.
     
    56
    Domácí se s balónem dostali až do zámezí, Kolář dnes pořádně nemusel zasahovat, Jihlava dobře brání, následuje odkop od branky.
     
    54
    Ten žádné větší nebezpečí pro Šišku nepřinesl. O malou chvíli později byl odpískán útočný faul Vysočiny, Zlín rychle rozehrává.
     
    53
    Na pravé straně dlouhá kombinace hostů. Ti budou i nadále pokračovat v obléhání domácí svatyně, pátý rohový kop pro Jihlavu!
     
    51
    Poměrně hodně se hra zatím kouskuje, na polovině hřiště teď budou vhazovat domácí fotbalisté, kteří začali velmi aktivně.
     
    50
    Necelá pětiminutovka za námi, Jihlava zahrozila po pravé straně, poté se dostala ke střele, ovšem ani gólman Šiška zasahovat nemusel!
     
    48
    Hra se v úvodu druhé půle přelévá ze strany na stranu, hosté se nyní dostali až do vápna, poté však o balón přišli.
     
    47
    Jako první se do zakončení dostal domácí celek, ten si připsal už třetí střelecký pokus, který směřoval vedle branky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je to tak, úvodní pětačtyřicetiminutovka hry je za námi, hosté se dostali poměrně brzy do vedení. Ve zbytku první půle měli navrch a vypracovali si několik slibných příležitostí. Ty však využít nedokázali a do kabin odchází s jednobrankovým náskokem.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Jedna z posledních akcí domácích nevyšla, víc už se nejspíše nestane, rozhodčí za malou chvíli odpíská konec prvního poločasu.
     
    44
    Nakonec se domácí přeci jen dostali ke střele, která mířila mezi tři tyče. Kolář si až téměř v polovině utkání připisuje první zákrok!
     
    42
    Jedna útočná akce střídá tu druhou, oba celky hrají v závěru první půle odvážně a snaží se o vstřelenou branku, zatím marně.
     
    41
    Rychlý útok domácích přerušil taktický faul ze strany Jihlavy, Zlín rychle rozehrál, nyní bude vhazovat na polovině hřiště.
     
    40
    Za malou chvíli se rozeběhne závěrečná pětiminutovka prvního poločasu, hosté stále vedou tím nejtěsnějším možným rozdílem.
     
    38
    Podruhé se do zakončení dostal domácí celek, ovšem ani v tomto případě střela nemířila mezi tři tyče, Kolář na svůj první zákrok čeká.
     
    36
    Rozhodčí přerušil hru, v pokutovém území pískal útočný faul jednoho z jihlavských fotbalistů, kteří se musí rychle vracet.
     
    35
    Jihlava rozehrávala rohový kop z pravé strany. Domácí se ubránili jen za cenu dalšího rohu, ten hosté nyní rozehrají zleva.
     
    33
    Další útočnou snahu Vysočiny zastavuje praporek čárového, který signalizuje ofsajd, rozehrávat bude domácí Fastav.
     
    32
    Obrázek hry se nijak nemění, hosté mají v posledních minutách jasně navrch, Šiška si před malou chvílí připsal další zákrok!
     
    31
    Domácí teď dlouze kombinovali na polovině hřiště, poté však přišli o balón a musí se rychle vracet, půlhodina hry za námi.
     
    29
    Druhý rohový kop pro Jihlavu, hosté pokračovali v následné akci a opět zakončovali, tentokráte mimo branku, Šiška zasahovat nemusel.
     
    28
    Nedočkal se ani nyní, Jihlava se totiž dostala do rychlého kontru, který skončil střelou. Šiška musel být opět v pozoru!
     
    26
    Série drobných faulů ve středu hřiště, rozehrávka pro Zlín, který dnes ještě neohrozil hostující branku, Kolář na svůj první zákrok čeká.
     
    25
    Jihlavští fotbalisté se dostali ke střele, první úspěšný zákrok v tomto utkání si ovšem připsal domácí brankář Šiška, skóre se nemění!
     
    24
    Opět útočná akce po levé straně hřiště, tentokráte je z toho rohový kop, vůbec první pro Vysočinu, která v této statistice snížila.
     
    22
    Tempo hry se po vstřelené brance trochu zklidnilo. Nyní se nějakou dobu nehrálo, už se ale pokračuje, u míče hosté.
     
    21
    Hosté to zkusili po levé straně hřiště, dostali se s míčem do zámezí, vhazovali domácí z poloviny, Zlín rychle rozehrál.
     
    20
    K žádnému ohrožení branky Koláře nakonec nedošlo, Vysočina se dostala k balónu a už rozjíždí své další útočné snažení.
     
    19
    Dobrá příležitost také pro domácí, i oni budou rozehrávat standardní situaci, bude to z podobné vzdálenosti jako na druhé straně před malou chvílí!
     
    17
    Hosté jsou po vstřelené brance více u míče, drží se s ním poblíž velkého vápna soupeře a kombinují, Zlín se musí bránit.
     
    15
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Tentokráte už hosté standardku využívají, gól platí! Jihlava se dostává do vedení, autorem úvodní branky MAREK OPLUŠTIL!
     
    14
    Těch faulů je ze strany Zlína zatím opravdu mnoho, Vysočina má další dobrou příležitost v podobě standardní situace!
     
    13
    Nakonec se domácí dostali do zakončení, to však směřovalo znovu vedle branky, gólmani na obou stranách dnes ještě nemuseli zasahovat.
     
    12
    Zlín šel rychle dopředu, hostující zadáci se dokázali ubránit jen za cenu rohového kopu, druhý roh pro Fastav v tomto utkání!
     
    11
    Zápas nám začal v poměrně vysokém tempu, hraje se ze strany na stranu, vhazovat na polovině budou jihlavští fotbalisté.
     
    9
    Vysočina sice vstřelila branku, ovšem ještě předtím bylo pískáno! Gól tak neplatí, zlínští fotbalisté si nyní museli pořádně oddychnout!
     
    8
    To se jim nakonec nepovedlo, bude z toho odkop od domácí branky, skóre se tak nemění, osm minut hry téměř za námi.
     
    7
    Nepřímý kop z území velkého vápna pro Vysočinu! Uvidíme, jak hosté naloží s touto příležitostí a jestli ji dokáží využít!
     
    5
    Poprvé v tomto utkání zahrozili hosté, kteří se postarali o první zakončení. To však nesměřovalo mezi tři tyče, práce pro Šišku.
     
    4
    Ani v tomto případě se nedostali ke střele, balón skončil v zámezí, zahraje si opět Kolář, který bude odkopávat od branky.
     
    3
    Domácí v samotném úvodu tohoto utkání drží míč na vlastních kopačkách a kombinují poblíž Koláře, do zakončení se nedostávají.
     
    2
    Zlínští začali aktivně a vrhli se směrem dopředu. Vybojovali rohový kop z levé strany, následovat však bude odkop od hostující svatyně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Fastav Zlín: Šiška – Janků, Matyáš, A. Tkadlec, Votava, Nečas, Zahradník, Bykhovskyi, Gettler, Venený (C), Mlýnek
    Náhradníci: Maršálek, R. Tkadlec, Červenka, Číž

    FC Vysočina Jihlava: Kolář – Opluštil, Smejkal, Štěpánek, Rychetník, Mara, Čáp, Beseda (C), Lorenc, Matulka, Klíma
    Náhradníci: Duba, Svoboda, Fikar, Vrzal, Zhou, Kolčava, Vašíček

    Rozhodčí: Mrázek – Horák, Pochylý.
     
    Oba celky na sebe už dvakrát narazily. Pokaždé se radovali fotbalisté Zlína, kteří venku zvítězili 1:0, doma poté 4:1. Budou se radovat i potřetí? Sledujte náš online přenos a určitě se to dozvíte!
     
    Domácí celek do utkání půjde v roli favorita. Má dvaatřicet bodů, patří mu druhá pozice. První Karviná vede pouze díky lepšímu skóre. Zlín neprohrál už sedm utkání v řadě, naposledy na konci října. Doma se mu taktéž daří, z deseti zápasů posbíral šestnáct bodů. Na druhé straně pátá Jihlava, která si v posledním kole připsala důležité vítězství proti Slovácku. Naopak Jihlavě se venku vůbec nedaří, v této statistice se nachází na úplně posledním místě tabulky. Jihlavští fotbalisté mají čtyřiadvacet bodů, situace ve středu tabulky je velice vyrovnaná.
     
    Hezký den přeji všem fotbalovým příznivcům. Juniorská liga má na programu dvacáté kolo, v rámci kterého nás mimo jiné čeká také souboj, ve kterém FC Fastav Zlín přivítá celek FC Vysočina Jihlava.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    Štěpán Slovák

    Branky: 75. Votava – 15. Opluštil

    Karty:   66. Votava (ZLN), 86. Nečas (ZLN), 89. Matyáš (ZLN) – 71. Smejkal (JIH)


    FC Zlín: Šiška – Janků, Matyáš, A. Tkadlec, Votava, Nečas, Zahradník, Bykhovskyi (75. Červenka), Gettler (R. Tkadlec), Venený (C), Mlýnek (86. Maršálek)
    Náhradníci: Maršálek, R. Tkadlec, Červenka, Číž

    FC Vysočina Jihlava: Kolář – Opluštil, Smejkal (83. Zhou), Štěpánek, Rychetník (73. Vrzal), Mara, Čáp, Beseda (C), Lorenc (83. Fikar), Matulka, Klíma (46. Svoboda)
    Náhradníci: Duba, Svoboda, Fikar, Vrzal, Zhou, Kolčava, Vašíček

    Rozhodčí: Mrázek – Horák, Pochylý

    Diváci: 80
    ocianews.com