Olomouc – Královské Vinohrady 4:3 (kon.) | Tatran – Židenice 8:4 (kon.)
konec
FBS Olomouc
4:3 (2:1, 2:1, 0:1) Stav série: 2:0
TJ Sokol Královské Vinohrady
Neděle 11.03.2018, 15:00 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • Play-down Extraligy žen • 1. kolo
     
    Utkání nakonec dostalo obrovsky dramatickou zápletku, když Hanačky nechaly soupeře minutu a půl před koncem ještě vstřelit kontaktní branku. Olomouc však koncovku i přes obrovské problémy nakonec zvládly, čímž si tak se štěstím zapsaly druhý bod. Série se příští víkend přesune do Prahy, kde se už může rozhodnout o konečném vítězi série. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek neděle. (16:52:45)
     
    Nejlepší hráčky utkání: Monika Fleischmannová (Olomouc) – Natálie Bartošová (Vinohrady)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 39, Vinohrady – 29
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 14, Vinohrady – 12
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Cholinská míjí prázdnou branku Vinohrad, Olomouc ještě drží míček na soupeřově polovině.
     
    58:30
    Tým Královské Vinohrady právě vstřelil branku!
    A je tu drama! Franková byla v přesilovce soupeře pod obrovským tlakem, kterému nakonec neodolala. Ránu Trunečkové sice ještě se štěstím vyrazila, jenomže k dorážce se nakonec ještě protlačila KRISTÝNA VEJVODOVÁ. Míček poté přeskočil nohu olomoucké brankářky. Asistence: Tereza Trunečková.
     
    58:12
    Franková momentálně v brance musí neskutečně kouzlit, neboť vinohradský tlak čím dál více sílí. Pražanky cítí ve vzduchu zdramatizování.
     
    57:06
    Cholinská v oslabení unikala naprosto sama na soupeřovu branku, jenomže svůj nájezd nakonec nedokázala dotáhnout k úspěšnému konci Kuchyňková její blafák vychytala špičkou rukavice!
     
    56:38
    Unikající Bartošová nyní nedokázala dojít až k brance, neboť jí svým hitem dostala na palubovku Martina Podroužková (OLO). Sudí faul vyhodnotily jako hrubost.
     
    55:24
    Olomouc už viditelně velice taktizuje, což se projevuje zejména přehršelem kombinačních činností na vlastní polovině. Vinohrady nedokáží získat prakticky míček na své hole.
     
    54:41
    Hosté si vybírají oddechový čas!
     
    53:45
    Vinohrady se stále snaží o rychlou branku, jenže nyní jsou ve velké letargii. Lingová tak kupříkladu zkoušela ukázat své schopnosti kanonýrky, leč hned v úvodu akce neuspěla. Hanačky si stačily její průnik pozičně pohlídat.
     
    52:34
    Kalistová vybídla svým přízemním pasem Vejvodovou, jenomže její nahození na branku nakonec moc nebezpečí nepřineslo. Mikulová si skákající míček nakonec zpracovala a situaci uklidnila.
     
    51:06
    Cholinská dostala na čepel míček po diagonále Pařízkové, avšak celkem neobvykle při takovéto šanci selhala. Její rána totiž okamžitě zamířila nad bránu Vinohrad.
     
    50:41
    Sladkovská nenechala Peterkovou ani vystřelit a celou olomouckou akci tak utnula hned v samotném zárodku. Vinohrady jsou v defenzívě momentálně velice úspěšné
     
    49:43
    Reimerová poslala Oháňkové před bránu vysoký lob, avšak mnoho nebezpečí jejich souhra moc nezpůsobila. Kuchyňková tak nakonec míček bez potíží chytil ze vzduchu a může začít rozehrávku.
     
    48:33
    Kutnarová rozjížděla svůj ofenzivní útok bez většího rozmyslu a prakticky okamžitě se dostávala do střelecké pozice, přes Mikulovou ale cesta nevedla. Forvardka Vinohrad tak rychle skončila na palubovce.

    Johan Čáp


    Hledáme zpravodaje pro tým TJ Sokol Královské Vinohrady. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 6. Suchánková (Podroužková), 12. Fleischmannová (Cholinská), 25. Podroužková, 35. Fleischmannová (Mikulová) – 14. Lingová (Tvrzníková), 30. Bartošová, 59. Vejvodová (Trunečková)


    FBS Olomouc: Franková – Podroužková, Peterková, Pejzlová, Mikulová – Reimerová, Šablaturová, Pavlíková – Suchánková, Pařízková (C), Rozenbergová – Oháňková, Horáčková, Sklenářová – Fleischmannová, Cholinská, Tomanová.
    TJ Sokol Královské Vinohrady: Kuchyňková (Vyrobíková) – Sladkovská, Trunečková, Vejvodová, Jiříčková – Kalistová, Tvrzníková, Žižková (C) – Honzová, Lingová, Bursová – Bartošová, A. Kutnarová, Zelníčková – Kylarová, Šádková, Dobisíková.

    Rozhodčí: Petr Števček, Radek Števček

    Diváci: 84
    Olomouc 4 0 Královské Vinohrady
    #1 Sobota 10.03.2018 • 16:00
    Olomouc - Královské Vinohrady 8:1
    #2 Neděle 11.03.2018 • 15:00
    Olomouc - Královské Vinohrady 4:3
    #3 Sobota 17.03.2018 • 16:00
    Královské Vinohrady - Olomouc 3:5
    #4 Neděle 18.03.2018 • 14:30
    Královské Vinohrady - Olomouc 0:2
    thejrc.org