Tirreno Adriatico - 6. etapa Marcel Kittel (Kaťuša-Alpecin) (kon.)
konec
Tirreno Adriatico - 6. etapa

Marcel Kittel (Kaťuša-Alpecin)

sk Pondělí 12.03.2018, 12:35Cyklistika
    Marcel Kittel tesne porazil Petra Sagana

     
    Šiesta etapa z Numany do Fana dopadla podľa papierových predpokladov. V úvode sa vytvoril štvorčlenný únik, z ktorého sa neskôr odčlenil Marcus Burghardt. Nemecký majster však nedotiahol svoju snahu do úspešného konca a napokon rozhodoval hromadný finiš.

    Balík sa v závere vplyvom pádu preriedil, čo vyhovovalo Marcelovi Kittelovi, ktorý mal menej konkurentov v posledných metroch, kde odsunul na druhú priečku Petra Sagana. Nemecký šprintér si pripísal druhé víťazstvo na prebiehajúcich pretekoch. (16:32:32)
     
    Priebežné poradie pretekov po 6. etape:
    1. Michal Kwiatkowski (Sky) 25:21:22 hod.
    2. Damiano Caruso (BMC) + 3 s
    3. Mikel Landa (Movistar) + 23 s
    4. Geraint Thomas (Sky) + 29 s
    5. Rigoberto Uran (Education First) + 34 s
     
    Konečné výsledky 6. etapy:
    1. Marcel Kittel (Kaťuša-Alpecin) 3:49:54 hod.
    2. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) – všetci rovnaký čas
    3. Maximiliano Richeze (Quick-Step)
    4. Sacha Modolo (Education First)
    5. Zdeněk Štybar (Quick-Step)
     
    Šiesta etapa Tirreno Adriatico 2018 sa práve skončila.
     
    cieľ
    Peter Sagan predviedol v závere obdivuhodný návrat do pelotónu. Tesne sa vyhol hromadnému pádu, ktorý ho spomalil, a potom musel sťahovať manko. Do posledného kilometra však vstupoval v popredí a v záverečnom šprinte ho pokoril iba Marcel Kittel. Pre Slováka to je už tretie druhé miesto na tohtoročných pretekoch Tirreno Adriatico.
     
    cieľ
    Marcel Kittel ovládol aj druhý hromadný finiš na Tirreno Adriatico 2018. Nemecký rýchlik vstupoval do záverečnej rovinky na výbornej pozícii a tesne zdolal druhého Petra Sagana.
     
    1 km
    Vstupujeme do záverečného kilometra. Peter Sagan sa dokázal na poslednú chvíľu vrátiť a pravdepodobne bude šprintovať.
     
    2 km
    Momentálne je na čele pelotónu tím Kaťuša, ktorý má najlepšiu pozíciu pred záverečnými metrami. Sagan je stále ďaleko.
     
    3 km
    Peter Sagan je už na konci hlavnej skupiny, no ťažko povedať, či sa dokáže vrátiť späť na čelo, aby mohol bojovať o víťazstvo v etape.
     
    4 km
    Pelotón sa vplyvom pádu výrazne preriedil. V ňom momentálne chýba aj Peter Sagan, ktorý sa teraz pokúša o návrat a nevyzerá to s ním beznádejne.
     
    6 km
    Veľký pád v závere etapy. Na zemi sa ocitli ako prví dvaja jazdci Israel Cycling Academy, ale cez nich prepadlo minimálne desať mužov. Medzi nimi aj Gaviria.
     
    8 km
    Nečakané problémy pre tím Sky. Geraint Thomas zaostal za pelotónom a teraz mu musia pomáhať kolegovia s návratom. Medzi nimi nechýba ani Chris Froome.
     
    10 km
    Okruh vo Fane nie je náročný a vedie výlučne po rovine. Pre šprintérov však bude kľúčová posledná zákruta, ktorá príde 350 metrov pred cieľom. Kto tu nebude mať dobrú pozíciu, nemôže uspieť.
     
    13 km
    Pretekári vstupujú do záverečného okruhu v cieľovom meste Fano a môžu si poslednýkrát prejsť všetky dôležité úseky na trati.
     
    17 km
    Pelotón je pokope. Marcus Burghardt neodolal tlaku balíka a zaradil sa späť do hlavnej skupiny. Nemec predviedol dlhý samostatný útok, no dopadol podobne ako Mosca, Neilands a Nyč.
     
    19 km
    Kvalitný taliansky šprintér Jakub Mareczko musel meniť bicykel, pretože mal pravdepodobne defekt. Kilometre ubúdajú a tempo sa zvyšuje, takže ho čaká náročná úloha.
    Pelotón v cieľovom meste

     
    22 km
    V pelotóne sa takisto šprintovalo o body na rýchlostnej prémii. Na druhom mieste skončil Belgičan Greg Van Avermaet, tretí bol jeho novozélandský tímový kolega Patrick Bevin.

    Tomáš Lengyel

    ocianews.com