Borčice – Žilina 0:2 (kon.) | Slovan Bratislava – L. Mikuláš 4:3 (kon.)
konec
TJ Iskra Borčice
0:2 (0:1)
MŠK Žilina
sk Středa 14.03.2018, 14:30 • Štadión Borčice • Slovenský pohár - Slovnaft cup • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme tu koniec stretnutia, po ktorom si zabezpečila postup do ďalšieho kola Slovnaft cupu MŠK Žilina, ktorá si poradila s treťoligovými Borčicami v pomere 2:0. Oba presné zásahy zaznamenal Juraj Chvátal. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (16:27:02)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    V druhom polčase sa budú nadstavovať ešte dve minúty navyše.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Róbert Petruš (TJ Iskra Borčice).
     
    88
    Hlásateľ oznámil, že sa na dnešné stretnutie prišlo pozrieť 180 divákov.
     
    87
    Striedanie v tíme TJ Iskra Borčice: z ihriska odchádza Lukáš Slávik, prichádza Eduard Vadovský.
     
    86
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Samuel Mráz, prichádza Róbert Boženík.
     
    84
    Samuel Mráz sa snažil loptu prestrčiť na striedajúceho Vahana, ale ten sa napokon k lopte nedostal po skvelej obrannej činnosti Hanzela.
     
    83
    Striedanie v tíme TJ Iskra Borčice: z ihriska odchádza Marek Púpala, prichádza Sebastián Čiernik.
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Jaroslav Mihalík, prichádza František Kubík.
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Róbert Polievka, prichádza Vahan Bichakhchyan.
     
    81
    Žilina dala gól!
    Samuel Mráz krásne vysunul JURAJA CHVÁTALA, vďaka čomu sa dostal do dobrej streleckej pozície. Nekompromisným spôsobom zakončil k vzdialenejšej žrdi a bol úspešný. Stav stretnutia je 0:2!
     
    80
    Róbert Polievka po súboji padá a ostáva ležať na trávniku. Vyzerá to na nejaký svalový problém. Nechajme sa prekvapiť, či bude v zápase pokračovať aj naďalej.
     
    79
    Valient sa snažil presadiť cez Juraja Chvátala individuálnym spôsobom. Už to vyzeralo tak, že sa mu to aj podarí, ale napokon dokázal Juraj Chvátal získať loptu na svoju stranu.
     
    77
    Už to vyzeralo tak, že sa Mário Boris dostane do samostatného úniku, ale jeho príležitosť končí po verdikte postranného rozhodcu, ktorý si všimol ofsajdové postavenie.
     
    76
    Gamboš sa snažil získať loptu na polovici súpera, ale jediné čo získal je útočný faul na svoje konto.
     
    74
    Striedanie v tíme TJ Iskra Borčice: z ihriska odchádza Marcel Chynoradský, prichádza Jakub Valient.
     
    74
    Mravec si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom, čo si všimol hlavný rozhodca. Mravec sa príliš nestotožňuje s jeho rozhodnutím, ale neostáva mu nič iné ako sa prispôsobiť.
     
    73
    Róbert Petruš sa snažil preniknúť po ľavej strane ihriska. To mu síce nevyšlo podľa predstáv, ale získal pre svoj tím aspoň outové vhadzovanie.
     
    72
    Skvelo v zadných radoch zapracoval Mravec, ktorý zachytil nebezpečný center súpera, vďaka čomu nedovolil nikomu zakončiť.
     
    71
    Beží nám 71. minúta stretnutia a zatiaľ sme sa nedočkali ani jedného striedania. Môžme len hádať, kedy sa sily na ihrisku budú meniť.
     
    69
    K lopte sa po sérií krátkych prihrávok dostal aj Mandous, ktorý loptu podržal na svojej kopačke a neskôr ju poslal vedľa stojacemu spoluhráčovi.
     
    68
    Skvelá práca v zadných radoch v podaní Chynoradského, ktorý Samuelovi Mrázovi nedovolil presne zakončiť. Lopta smeruje len úplne mimo bránky Borčíc.
     
    67
    Filip Balaj už mieril do prázdnej bránky, kde aj smerovala lopta, ale v poslednom momente sa pred bránkovou čiarou zjavil obranca, ktorý v bránke zastúpil svojho brankára a loptu zachytil.
     
    66
    Chvátal prudkou prihrávkou hľadal niekoho zo svojich spoluhráčov vo vnútri šestnástky. Tam sa obetavo do lopty hodil Siva, ktorý ju aj zachytil a upratal do bezpečia.
     
    65
    Pri lopte sú hostia, ktorí si na polovici ihriska medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    63
    Jaroslav Mihalík sa snažil prejsť do útoku individuálnym spôsobom, čo sa mu však nepodarilo a už v strede ihriska stratil loptu.
     
    62
    Škvarka presnou prihrávkou našiel nabiehajúceho Balaja, ktorý sa ocitol zoči-voči gólmanovi, ktorého však prekonať nedokázal. Lopta smeruje mimo bránky a nasledovať bude odkop od brankára.
     
    60
    Filip Balaj si svoj nábeh zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.
     
    59
    Po rohovom kope sa v dobrej príležitosti ocitol Samuel Mráz, ktorého tvrdý projektil skončil len na mieste, kde ležal Jozef Bobot.
     
    58
    Mihalík sa snažil prestrčiť loptu na Filipa Balaja, ale to sa mu nepodarilo po skvelej práci jedného z obrancov. MŠK Žilina bude zahrávať rohový kop.
     
    56
    Po rohovom kope sa do zakončenia dostal Róbert Polievka, ktorý nedokázal z väčšieho uhlu prekonať Jozefa Bobota.
     
    55
    Mihalík presnou prihrávkou našiel na hranici veľkého vápna voľného Samuela Mráza, ktorý okamžite zakončil. Jozef Bobot si na svoje konto pripíše úspešný zákrok, po ktorom lopta putuje na rohový kop.
     
    53
    Škvarka sa svojou prihrávkou snažil nájsť lepšie postaveného Samuela Mráza, ktorý sa však k zakončeniu nedostane. Loptu už má vo svojej moci Jozef Bobot.
     
    52
    K odrazenej lopte sa dostal Filip Balaj, ktorého strelecký pokus z bezprostrednej blízkosti poslal len vedľa pravej tyčky.
     
    51
    Pri lopte sú šošoni, ktorí sa snažia nájsť lepšiu streleckú pozíciu.
     
    50
    Domáci hráči sa po zaujímavej kombinácii dostali až do šestnástky Žiliny, kde sa dokonca jeden z domácich hráčov dostal ku zakončeniu. Mandrous musel reagovaž a loptu zachytiť.
     
    49
    Chvátal dlhým krosom hľadal niekoho zo svojich spoluhráčov, ale našiel len brániaceho hráča, ktorý získal loptu na svoju stranu.
     
    48
    Róbert Petruš sa prezentoval dobre načasovaným sklzom, vďaka čomu znemožnil súperovi pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    47
    Loptu majú pod kontrolou domáci hráči, ktorí si už hľadajú lepšiu streleckú pozíciu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme tu koniec prvého polčasu, ktorý možno označiť ako priemerný. Mali sme možnosť vidieť jeden presný zásah z kopačky Chvátala, po ktorom MŠK Žilina vedie 1:0. My sa vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala len na hlavu brániaceho hráča, ktorý ju okamžite poslal do bezpečia.
     
    44
    MŠK Žilina bude v prvom polčase zahrávať ešte jeden rohový kop. Nechajme sa prekvapiť, ako s ním hostia vynaložia.
     
    43
    V závere prvého polčasu sú pri lopte hostia, ktorí sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si hľadajú lepšiu streleckú pozíciu.
     
    42
    Branislav Gamboš fauloval, atak mohli hostia skórovať po nariadenom voľnom kope. Exekútor voľného kopu poslal veľmi slabý center, po ktorom sa o žiadne vzrušenie nejednalo.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Branislav Gamboš (TJ Iskra Borčice).
     
    40
    Po nedovolenom zákroku Marcela Chynoradského zahrávali hostia priamy voľný kop približne zo sedemnástich metrov. K realizácii priameho kopu sa postavil Škvarka, ktorý svojím pokusom opečiatkoval len ľavú spojnicu. To bola šanca!
     
    39
    Žltú kartu dostáva Marcel Chynoradský (TJ Iskra Borčice).
     
    38
    Hostia to skúšali cez Mihalíka po ľavej strane ihriska, ale práve tento hráč sa pokúsil prihrať svojmu spoluhráčovi, ale úspešný nebol. Táto prihrávka bola veľmi nepresná.
     
    37
    Róbert Petruš sa teraz prezentoval nie príliš vydareným odkopom, po ktorom lopta putuje len za postrannú čiaru. MŠK Žilina bude zahrávať outové vhadzovanie.
     
    36
    Lopta sa nachádza na polovici Žiliny, kde si ju hostia medzi sebou vymieňajú formou krátkych prihrávok.
     
    35
    Skvelá práca v zadných radoch v podaní Róberta Petruša, ktorý dobre načasovaným sklzom zastavil rozbehnutého Samuela Mráza.
     
    34
    Po rohovom kope sa v pokutovom území dostal k odrazenej lopte Hanzel, ktorý sa ju okamžite snažil poslať do bránky súpera. Jeho strela z otočky však nebola presná a smerovala len nad brvno.
     
    33
    Domáci hráči sa dostali do rýchleho protiútoku, po ktorom si dokázali vybojovať výhodu v podobe rohového kopu.
     
    32
    Žltú kartu dostáva Viktor Pečovský (MŠK Žilina).
     
    31
    Pri lopte sú už domáci hráči, ktorí sa snažia upokojiť napätý priebeh hry.
     
    30
    Chynoradský sa prezentoval nepresným pasom, po ktorom lopta putuje až za postrannú čiaru. MŠK Žilina bude pokračovať outovým vhadzovaním.
     
    29
    Róbert Polievka poslal zaujímavý center z pravej strany ihriska, ale len do priestoru, kde stál pripravený Jozef Bobot, ktorý loptu stihol zachytiť.
     
    28
    Loptu majú pevne pod kontrolou hostia, ktorí sa opäť usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    26
    Žilina dala gól!
    Michal Škvarka presnou prihrávkou našiel JURAJA CHVÁTALA, ktorý si zbehol do voľného priestoru, odkiaľ mal už jednoduché loptu poslať medzi tri žrde. Stav stretnutia je 0:1!
     
    26
    Na opačnej strane budeme sledovať rohový kop. Ako Žilina vynaloží s touto príležitosťou?
     
    25
    Lukáš Slávik krásnym centrom našiel Marcela Chynoradského, ktorý však nedokázal hlavou loptu usmerniť medzi tri žrde. Nasledovať bude odkop od bránky Žiliny.
     
    24
    Domáci hráči majú možnosť otvoriť skóre stretnutia po nariadenom voľnom kope.
     
    23
    Róbert Petruš bol v útoku až príliš aktívny, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý svojím hvizdom prerušil hru.
     
    22
    Škvarka poslal do pokutového územia mäkkučký center, do ktorého sa tlačil jeden z jeho spoluhráčov. Ako prvý bol pri lopte Jozef Bobot, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol.
     
    21
    Loptu majú pevne pod kontrolou hostia, ktorí si ju medzi sebou vymieňajú formou krátkych prihrávok na vlastnej polovici ihriska.
     
    20
    Pri lopte sú domáci hráči, ktorí majú možnosť zahrať outové vhadzovanie na polovii Žiliny.
     
    19
    Šošoni sa mohli dostať do dobrej príležitosti, ale v poslednom okamihu v zadných radoch skvelo zapracoval Hanzel, ktorý svojím včasným zákrokom nedovolil súperovi zakončiť.
     
    18
    Domáca defenzíva zatiaľ funguje výborne a svojmu súperovi ponúka na vlastnej polovici len minimum priestoru.
     
    17
    Mihálik robil čo mohol, aby stihol dlhý pas svojho spoluhráča. To sa mu však nepodarilo, pretože tento pokus bol pridlhý.
     
    16
    Vyzerá to tak, že bude Jozef Bobot v poriadku a v hre bude ďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    15
    Po vzdušnom súboji ostáva na trávniku ležať Jozef Bobot. Dúfajme, že bude v poriadku a v hre bude naďalej pokračovať.
     
    14
    Lopta sa nachádza v strede pola, kde hostia čakajú na správny moment prekvapenia.
     
    13
    Domáci hráči budú zahrávať outové vhadzovanie na polovici súpera. To je skvelá príležitosť k usadeniu sa.
     
    12
    Balaj milimetrovou prihrávkou našiel na hranici veľkého vápna úplne voľného Škvarku, ktorý sa do lopty oprel z prvej. Jeho strelecký pokus nebol ideálne umiestnený, a tak to pre gólmana neznamenalo väčšiu hrozbu.
     
    11
    K realizácii rohového kopu sa postavil Škvarka, ktorého center síce prepadol v šestnástke, ale ako prvý sa k nej dostal jeden z obrancov, ktorý ju upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    10
    Hostia si vďaka svojej útočnej aktivite vybojovali výhodu v podobe rohového kopu.
     
    9
    Filip Balaj prudkou prihrávkou hľadal lepšie postaveného spoluhráča, ktorý sa nachádzal vo vnútri šestnástky. To sa mu však nepodarilo, pretože jeho pokus nebol presný.
     
    8
    Lopta sa nachádza na polovici Žiliny, ale sú to práve futbalisti hosťujúceho celku, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    7
    Filip Balaj si zbehol do voľného priestoru, kde mu okamžite poslal Samuel Mráz loptu. Filipa Balaja však sklamal prvý dotyk, po ktorom o loptu prišiel.
     
    6
    Mali sme možnosť vidieť prvé zakončenie, do ktorého sa pustil Samuel Mráz, ktorý sa strelou z prvej snažil rozvlniť sieť približne z dvadsiatich metrov. Lopta však letela niekde na ulicu.
     
    5
    Prvýkrát si na loptu siahol aj Mandous, ktorý však len zachytil nepresnú prihrávku domáceho útočníka.
     
    4
    Škvarka sa snažil prejsť cez dvojicu brániacich hráčov, čo mu však nevyšlo. Vyzerá to tak, že bol faulovaný, a tak pri lopte budú aj naďalej hostia.
     
    3
    Žilinčania majú výhodu outového vhadzovania na vlastnej polovici ihriska.
     
    2
    Holúbek prízemným centrom hľadal niekoho zo svojich spoluhráčov, ale našiel len kopačku brániaceho hráča, ktorý loptu zachytil.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    TJ Iskra Borčice: Bobot – Hanzel, Chynoradský, Mravec, Petruš, Siva (C), Gamboš, Boris, Le Giang, Slávik, Púpala
    Náhradníci: Lastovica – Barčík, Vadovský, Čiernik, Valient,

    MŠK Žilina: Mandous – Chvátal, Kaša, Králik, Holúbek – Mráz, Pečovský, Škvarka (C) – Polievks, Balaj, Mihalík
    Náhradníci: Volešák – Kubík, Diaz, Vallo, Hancko, Bichakhchyan, Boženík

    Rozhodca: Ochotnický – Poláček, Štrbo.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na Štvrťfinálové kolo Slovnaft cupu, kde TJ Iskra Borčice privíta na svojom trávniku MŠK Žilinu. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    TJ ISKRA BORČICE:

    Tento treťoligový klub si určite získal u mnoho ľudí veľa sympatií. Futbalisti tohto celku totiž prechádzajú pohárom ako nôž maslom. V prvom kole si zmerali sily so Šahmi, ktoré zdolali 2:1. V druhom kole hostili na vlastnom trávniku Šamorín, ktorý zdolali vysoko 5:1. V šestnásťfinále však narazili na Lokomotívu Košice a tu sa predpokladal ich koniec. Avšak prekvapili a postúpili po výsledku 3:1. V osemfinále si zahrali aj proti fortunaligistovi, ale ani Michalovce nedokázali zastaviť tento treťoligový tím a prehrali 2:0.

    MŠK ŽILINA:

    Futbalisti tohto celku sa okrem bojov skupiny o titul musia sústrediŤ aj na dobre rozohraný pohár. Žilina v prvom kole narazila na Dobru Nivu, ktorú porazila pohodlne 7:0. V druhom kole privítali na trávnik Závažnej Poruby, ktorú deklasovali 11:0. V šestnásťfinále to už také jednoznačné nebolo v zápases Lipanmi, cez ktoré však po výsledku 2:1 prešli do ďalšieho kola. Tam sa stretli s Podbrezovou, s ktorou si poradili a zvíťazili rozdielom triedy.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Róbert Gašpárek

    Branky: 26. Chvátal, 81. Chvátal

    Karty:   39. Chynoradský (BOC), 41. Gamboš (BOC), 90. Petruš (BOC) – 32. Pečovský (ZIL)


    TJ Iskra Borčice: Bobot – Hanzel, Chynoradský, Mravec, Petruš, Siva (C), Gamboš, Boris, Le Giang, Slávik, Púpala
    Náhradníci: Lastovica – Barčík, Vadovský, Čiernik, Valient,

    MŠK Žilina: Mandous – Chvátal, Kaša, Králik, Holúbek – Mráz, Pečovský, Škvarka (C) – Polievka, Balaj, Mihalík
    Náhradníci: Volešák – Kubík, Diaz, Vallo, Hancko, Bichakhchyan, Boženík

    Rozhodčí: Ochotnický – Poláček, Štrbo

    Diváci: 180
    thejrc.org