Besiktas – Bayern 1:3 (kon.) | Barcelona – Chelsea 3:0 (kon.)
konec
Besiktas Istanbul
1:3 (0:1)
Bayern Mnichov
Středa 14.03.2018, 18:00 • BJK İnönü Stadium (kapacita 32.086 diváků) • Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Bayern Mnichov slaví, v Turecku se smutní. Osmifinálový program Ligy mistrů vyvrcholí velkolepým soubojem Barcelonou a Chelsea, který můžete na našem serveru také sledovat! Příjemný zbytek středečního večera přeje Petr Dejnožka. (19:51:15)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 18:13.
     
    Rozhodčí zápas neprotahoval, nenastavil ani jednu minutu navíc a ukončil tím cestu Besiktase Istanbul letošní Ligou mistrů. Osmifinálovou sérii zvládl lépe favorit z Mnichova, který zvítězil v součtu obou zápasů 8:1 a slaví postup do čtvrtfinále milionářské soutěže.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Ulreich (Bayern) – 3 zákroky.
     
    90+1
    Zengin (Besiktas) – 3 zákroky.
     
    90
    Centr Quaresmy byl přetažený a ani ty nejvyšší hlavičkáře v dresu Besiktase Istanbul ve vápně nenašel. Ulreich si bere balon a bude rozehrávat ze země.
     
    89
    Blíží se závěr žádné hrací doby, po faulu na Quaresmu v podání Müllera ještě domácí dostanou standardní situaci z kvalitní pozice. Změní se ještě skóre?
     
    88
    O několik sekund později se mohl Talisca znovu nesmazatelně zapsat do fotbalových statistik této odvety, z otočky ale poslal balon až ke střeše stadionu v Istanbulu.
     
    88
    Quaresmův centr do vápna nevypadal vůbec beznadějně, mnohem nebezpečnější byl ale opakovaný nákop. Na něj si v pokutovém území naskočil Talisca, měl ale smůlu, že svoji hlavičkou poslal přesně do míst, kde stál připravený gólman Ulreich.
     
    87
    Pokus o střelu v podání Medela srazil na rohový kop Süle.
     
    86
    Do šestnáctky Bayernu Mnichov přilétl zajímavý centr z pravé strany, na penaltovém puntíku nabíhali dva hráči Besiktase, ani jeden se ale k prudkému balonu nepropracoval.
     
    85
    Wagner je vstřelenou brankou povzbuzen, proti Babelovi to ale v osobním souboji přehnal.
    84. Sandro WAGNER - 1:3
     
    84
    Bayern právě vstřelil branku!
    V Istanbulu je definitivně hotovo, i co se týče výsledku odvetného střetnutí! Rychlá protiakce Bayernu vedla po levé straně a skončila obráncem přizvednutým centrem Alaby přímo na hruď SANDRA WAGNERA! Střídající útočník si před prázdnou brankou věděl rady a efektním způsobem dopravil míč do sítě Besiktase potřetí – 1:3!
     
    82
    Srovnat stav se pokusil i Pektemek, jeho střela ale byla včas zablokována. Stejně jako pokus Boatenga na opačné straně o několik sekund později.
     
    81
    Vyrovnání viselo ve vzduchu! Do pokutového území se s balonem dostal Portugalec Quaresma, který ostrou ranou donutil německého gólmana Ulreicha k zákroku!
     
    80
    Medel fauloval na polovině hřiště Wagnera, Bayern se tak bude moci znovu usadit v okolí šestnáctky Istanbulu.
     
    78
    Čas do konce utkání se znovu o kousek přiblížil. Balon opět pošle do hry výkopem ze země brankář Zengin.
     
    76
    James Rodriguez si dlouho připravoval míč na své levé noze, nakonec si s ním od postranní čáry vyběhl až do středu a mířil do vzdálenější šibenice. Jeho pokus zhruba o metr branku Zengina minul.
     
    75
    Střídání v týmu Besiktas Istanbul: ze hřiště odchází Vágner Love, přichází Ryan Babel.
     
    74
    Vágner Love dostal pěknou patičkou míč do běhu na levou stranu, centr levačkou ale nikoho v barvách Besiktase v předbrankovém prostoru nenašel.
     
    73
    I přesto, že je o postupujícím již dávno rozhodnuto, stále je to Liga mistrů a oba týmy si vůbec nic nedarují. Ostrý souboj na hranici brankové čáry však vzali Ribéry i Medel s úsměvem.
     
    72
    Další žlutá karta přibyla na konto domácího týmu, konkrétně jí od německého sudího uviděl Özyakup.
     
    71
    Střídající Wagner chce podpořit střelecký účet Bayernu ve dvojzápase s Besiktasem, jeho střela ze střední vzdálenosti sice byla přesná, ale scházela jí potřebná razance. Žádná dřina pro Zengina.
     
    70
    Na pěknou samostatnou akci si troufl Thomas Müller, který dokázal projít mezi dvěma hráči, stopku mu vystavil až ten v pořadí třetí.
     
    70
    Rafinha dostal, stejně jako při akci u druhého gólu Bayernu, na pravé straně hodně prostoru. Tentokrát však jeho přetažený centr nikoho v barvách Bayernu nenašel.
     
    68
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Robert Lewandowski, přichází Sandro Wagner.
     
    68
    Do střely ze standardní situace se opřel Vágner Love, nastřelil ale pouze dobře postavenou zeď hostujícího celku.
     
    67
    Hostující Boateng si nebral servítky s Hutchinsonem a pořádně ho zezadu poslal k zemi. Vzhledem k tomu, že již má jednu žlutou kartu na kontě, si hostující obránce dovolil opravdový luxus. Nakonec to pro něj dobře dopadlo, Besiktas čeká "pouze" volný přímý kop.
     
    66
    Besiktas začíná stále více hrozit, dobře vyhlížející akci nakonec ukončil sraženou střelou do zámezí domácí Erkin.
     
    65
    Rozhodčí dnes žlutými kartami nešetří, za zbytečné dohrání soupeře ve středu hřiště svítí žlutá barva i u střídající Hutchinsona.
     
    64
    Rafinha poslal k zemi Quaresmu příliš neohrabaně, za což si i on do svých statistik zapíše žlutou kartu.
     
    63
    Roh nic nepřinesl, pokračující akce naopak pouze odpískaný ofsajd Gökhana Gönüla.
     
    62
    Besiktas po vstřelené brance výrazně ožil a snaží se o vyrovnání. Další šanci dostane z rohového kopu.
     
    60
    Střídání v týmu Besiktas Istanbul: ze hřiště odchází Jeremain Lens, přichází Talisca.
     
    60
    Střídání v týmu Besiktas Istanbul: ze hřiště odchází Tolgay Arslan, přichází Atiba Hutchinson.
    59. Vágner LOVE - 1:2
     
    59
    Besiktas Istanbul právě vstřelil branku!
    Tak po více než 150 minutách hry proti Bayernu se Besiktas dočkal vstřeleného gólu! Velkou chybu v rozehrávce totiž vyrobili hostující obránci, po rychlé kombinaci se ve vápně dostal k balonu VÁGNER LOVE a ve skluzu se štěstím dostal míč za záda brankáře Ulreicha – 1:2!
    57. James nebyl daleko od třetí branky.
     
    57
    Navíc si Bayern hlasitě říkal o třetí branku! Ribéry vyslal míč do pokutového území, kde na zadní tyč hlavou vracel Vidal. Na stanoveném místě již byli připraveni Müller s Jamesem Rodriguezem a právě druhý jmenovaný se ve skluzu dostal k nebezpečnému zakončení! Zengin však vyběhl a v pádu zastavil cestu balonu do sítě hrudí!
     
    56
    Celkový výsledek 7:0 všem dokazuje, že nás dnes žádné drama o postup nečeká.
     
    55
    Na straně Besiktasu mohlo být přece jen trochu veseleji! Lens tentokrát dostal mnohem více volného prostoru, což využil k přímé střele směrem k Ulreichovi. Brankář Bayernu ale letící míč kontroloval pouze očima, balon totiž zamířil do zámezí.
     
    54
    Lens si chtěl na hranici pokutového území narazit s Arslanem, po přesné přihrávce se mu ale míč na nohu již nevrátil.
     
    53
    Fanoušci i s kočkou musí nyní sledovat dlouhou kombinaci Bayernu na jeho polovině, kterou ocenili pískotem. Možná i proto se hosté dopustili nepřesnost i a míč vzápětí odevzdali.
     
    52
    Hra je přerušena, za brankou domácího týmu totiž pobíhá kočka! Zřejmě domácí mazlíček jednoho z fanoušků si to namířil až k rohovému praporku, následně však opustil trávník a zaplul mezi fanoušky na tribunu. Duel Ligy mistrů tak může pokračovat!
     
    51
    Alaba nakonec volil přímou střelu na branku, byla však vyslána z velké vzdálenosti a nenadělala domácímu brankáři vůbec žádné problémy. V klidu se přesunul k levé tyči a ukryl jí do své náruče.
     
    50
    Znovu se již schyluje k nebezpečí před Zenginem, kapitán Besiktasu si staví dvojčlennou zeď před standardní situací Alaby.
     
    49
    Rafinha tentokrát místo centru vymyslel nepřesnou přihrávku, Besiktas se ale na míči příliš dlouho neudržel. Müller předvedl rychlý návrat a čistým způsobem domácí kombinaci zastavil.
     
    47
    Domácí se snaží o odpověď, centr naslepo ale doskákal až do náruče Ulreicha.
    46. Gökhan GÖNÜL - 0:2
     
    46
    Bayern právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskurychlý vstup do druhého poločasu ze strany Bayernu, který přináší druhou radost německého giganta! Nutno poznamenat, že k němu výrazně přispěli domácí fotbalisté. Z pravé strany přišel do šestnáctky Besiktasu centr Rafinhy, který si do vlastní branky smolně srazil domácí obránce GÖKHAN GÖNÜL – 0:2!
     
    46
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Mats Hummels, přichází Niklas Süle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První polovina odvetného utkání v Istanbulu přinesla očekávané. Bayern se mnohem aktivněji tlačí do zakončení, za což byl již v 18. minutě odměněn vedoucí brankou. Ani Besiktas rozhodně nepůsobí odevzdaným dojmem, v řadě aspektů ale za velkým favoritem na postup zaostává. Druhý poločas tak přinese uvolněnou podívanou, která by mohla fanoušky bavit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Rázem z toho mohl být zajímavý protiútok, který ale přerušil hlavní rozhodčí. V souboji Lense a Alaby je totiž pískáno držení domácímu záložníkovi.
     
    45+1
    Centr na přední tyč si domácí zadáci pohlídali a odklidili míč do bezpečí.
     
    45+1
    Jednu z posledních akcí prvního poločasu roztáhl po levé straně Frank Ribéry, jeho centr byl sražen na rohový kop.
     
    45
    Čtvrtý rozhodčí nastavuje první poločas o jednu minutu.
     
    44
    Besiktas v závěru prvního poločasu zahrozil. Z hranice pokutového území vyslal Gökhan Gönül zajímavou střelu. Kdo ví, kde by skončila, kdyby jí připravený Hummels neodrazil na rohový kop. Domácí každopádně zůstanou nastěhováni před Ulreichem.
     
    44
    Hra je nyní často kouskována, další narušení pravidel přišlo se špatným postavením Müllera – ofsajd.
     
    43
    Vzápětí je celku z Istanbulu odpískán útočný faul, Ulreich si vezme na starosti standardní situaci.
     
    43
    Domácí si užívali kombinaci v blízkosti rohového praporku pouze malou chvilku, Gönül si totiž nepohlídal své postavení a nechal se vystavit do ofsajdu.
     
    42
    Znovu se bude žlutit na straně Bayernu, Jerome Boateng zastavil rychlý postup domácího Lense nedovoleně a sudí Oliver se mu za zákrok rozhodl udělit žlutou kartu.
     
    41
    Velmi rychle se nám blíží závěr prvního poločasu, častěji na balonu se v posledních minutách drží favorit. Nemusíme připomínat, že o postupujícím je již dávno rozhodnuto.
     
    40
    Rohový kop z pravé strany si vzal na starosti Rafinha a znovu z toho byla zajímavá příležitost Bayernu! Na centr od rohového praporku si naskočil Boateng, jehož hlavička skončila jen kousek nad brankou Zengina.
     
    39
    Svoji statistiku rohových kopů znovu rozšíří hráči Bayernu, jehož hlavičkáři se opět přesouvají do pokutového území soupeře.
     
    38
    Alespoň čestný úspěch pro Besiktas Istanbul zatím nepřichází, střele z volného přímého kopu ale mnoho nechybělo. Do zakončení se opřel Quaresma, míč z jeho nohy zhruba o metr přeletěl břevno Ulreichovy branky.
     
    37
    Vágner Love byl faulován Hummelsem kousek od pokutového území, za což náleží hostujícímu obránci žlutá karta. Navíc je tu standardní situaci z výhodné pozice.
     
    36
    Hosté i nadále kooperují v nebezpečné blízkosti pokutového území soupeře, centr z pravé strany z nohy Vidala tentokrát defenzíva tureckého týmu odvrátila do bezpečí.
     
    36
    Po úvodním vynuceném střídání na straně Bayernu přišel zmiňovaný rohový kop, který nebezpečí brance Besiktase nepřinesl.
     
    35
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thiago Alcântara, přichází James Rodríguez.
     
    34
    Bayern si postupným útokem přes Lewandowskiho vybojoval další možnost rozehrávat rohový kop.
    33. Lensova střela skončila v náruči Ulreicha.
     
    33
    Dnes poprvé se musel brankář Ulreich pořádně vytáhnout! Zlikvidoval zajímavou příležitost domácího Lense, jehož střelu reflexivně vyrazil! Skóre se tak nemění!
     
    32
    Po delší odmlce sledujeme souvislé držení míče také na straně tureckého celku, který alespoň v této statistice svého německého giganta mírně převyšuje.
     
    31
    Lewandowski byl vybídnut chytře myšleným lobem, o chvíli dříve byl u balonu gólman Zengin, který zabránil další nebezpečné situaci před jeho brankou.
     
    30
    Přesně po půlhodině hry se s nepříznivým vývojem pokusil něco udělat domácí Quaresma, dalekonosná rána ale nabrala přílišnou výšku a skončila pouze u fanoušků za brankou Ulreicha.
     
    29
    Hráči Besiktase se dopustili nepřesnosti v kombinaci na vlastní polovině, sami fotbalisté z Mnichova však byli zaskočeni lehkým ziskem balonu a rychlou sehrávku pokazili.
     
    28
    Centr Alaby od rohového praporku se snesl přímo na hlavu stopera Hummelse, který vystrašil turecké fanoušky. Jeho hlavička ale prostor mezi třemi tyčemi nezasáhla.
     
    27
    Další šanci udeřit dostane německý velkoklub z rohového kopu.
     
    25
    Pětadvacet minut hry je za námi a stále nic nového. Bayern si také na hřišti Istanbulu kráčí za pohodlným postupem.
     
    25
    U postranní čáry byl faulován Vidal. Hosté tak zůstanou u balónu i nadále.
     
    24
    Na hranici velkého vápna se ke střele dostal Lewandowski. Tomu nicméně rána nevyšla a míč mezi třemi tyčemi neskončil.
     
    23
    Německý tým dominuje s míčem na kopačkách. Hosté jsou opět usazeni na útočné polovině.
     
    22
    Quaresma sice zpracoval balón, jenže byl mezi dvěma protihráči a záhy o něj přišel.
     
    21
    Nutno ale pochválit vynikající atmosféru. Besiktas má skvělé fanoušky a zaplněný stadión podporuje hráče i za již rozhodnutého stavu.
     
    20
    Domácí snaha rázem opadla. Přestože mají domácí balon na kopačkách, již nehrají tak urputně jako v úvodu zápasu.
     
    19
    Bayern na hřišti i nadále dominuje. Istanbul se nemůže dostat výrazněji do hry.
    18. Thiago ALCÂNTARA - 0:1
     
    18
    Bayern právě vstřelil branku!
    A hosté se dostávají do vedení. Parádní centr z pravé strany poslal do vápna Thomas Müller a prakticky nehlídaný THIAGO ALCÂNTARA pohodlně překonal brankáře Zengina – 0:1.
     
    16
    Hosté hrají velmi opatrně. Jakmile získají balon, snaží se pozvolně kombinovat na vlastní polovině a nikam se neženou.
     
    14
    Domácí jsou v úvodu zápasu o něco aktivnější. Aby také ne, když první zápas prohráli 0:5 a dnes tak hrají před zaplněným stadionem alespoň o čest.
     
    11
    Alabův přímý kop vyrazil Zengin jen před sebe a dorážející Müller v tísni zamířil nad bránu.
     
    10
    Po faulu Arslana budou hosté kopat přímý kop.
     
    9
    Po další nepříliš povedené narážečce domácích doputoval míč až k Ulreichovi. Ten v pohodě rychle rozehrál.
     
    8
    Mimo hru byl nyní Lewandowski a byl mu odmávaný a odpískaný ofsajd.
     
    7
    Domácí se snažili zakombinovat u vápna Bayernu, k zakončení se ale nedostali.
     
    5
    Po faulu domácího Lense budou z vlastní poloviny rozehrávat hráči Bayernu.
     
    3
    Hosté samozřejmě s luxusním náskokem nastoupili do zápasu tak, aby zbytečně v úvodu neinkasovali.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Besiktas Istanbul: Zengin – Gönül, Medel, Uysal, Erkin – Quaresma, Özyakup, Arslan, Lens – Love, Pektemek.
    Náhradníci: Fabri – Adriano, Babel, Negredo, Hutchinson, Talisca, Aksoy.

    Bayern Mnichov: Ulreich – Rafinha, J. Boateng, Hummels, Alaba – Arturo Vidal, Javi Martínez, Th. Alcântara – T. Müller, Lewandowski, Ribéry.
    Náhradníci: Starke – Süle, Wagner, James Rodríguez, Rudy, Bernat, Kimmich.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett (Německo).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    První utkání osmifinále:

    Úvodní zápas osmifinále přinesl v Německu jednoznačnou podívanou. Domácí Bayern od úvodní rozehrávky jasně potvrzoval očekávanou roli favorita, k čemuž mu pomohla i brzká červená karta Vidy z 16. minuty. Na první gól se sice čekalo až téměř do poločasu, následně ale domácí rozjeli gólostroj a výrazně se tím přiblížili postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů.

    Bayern Mnichov – Besiktas Istanbul 5:0 (1:0)
    Branky:
    43. T. Müller (Alaba), 52. Coman (Lewandowski), 66. T. Müller (Kimmich), 79. Lewandowski (Hummels), 88. Lewandowski (T. Müller).
    Bayern Mnichov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Alaba – Arturo Vidal (83. Tolisso), Javi Martínez, James Rodríguez (44. Robben) – T. Müller (C), Lewandowski, Coman (81. Ribéry).
    Besiktas Istanbul: Fabri – Adriano, Pepe, D. Vida, Erkin (69. Gönül) – Hutchinson (C), Medel (85. Arslan) – Quaresma, Talisca, Babel – Love (57. D. Tošić).
     
    Jeden z favoritů celé soutěže Bayern Mnichov obsadil po porážce od Paris Saint-Germain v tabulce "až" druhé místo, kromě jediné prohry totiž přidal pět výher a o jeho postupu nebylo pochyby. Bayernu se daří i na ligové scéně, před druhým Schalke má luxusní náskok dvaceti bodů.
     
    Besiktas Istanbul nezaznamenal v základní skupině Ligy mistrů ani jednu porážku a trochu nečekaně tím vyhrál svoji skupinu před Portem. Ve skupině přidal ke dvěma remízám i čtyři výhry, nejvíce si zajisté cení vítězství na hřišti Porta a německého Lipska. V Mnichově se mu na jaře již tolik nevedlo, a tak v osmifinálové odvetě bude hrát především o čest.
     
    Středeční večer je jako dělaný na rozlousknutí další části čtvrtfinálové tajenky milionářské soutěže – Ligy mistrů! I když by se dalo tvrdit, že zde již není co řešit. Bayern Mnichov si totiž odvezl do Turecka doslova luxusní náskok, který zde bude hájit v bouřlivém prostředí. Besiktas Istanbul ztrácí pět branek a jeho šance před odvetou se téměř rovnají nule.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Petr Dejnožka

    Martin Doležal

    Branky: 59. Love (Gönül) – 18. Th. Alcântara (T. Müller), 46. Gönül (vla.), 84. Wagner (Alaba)

    Karty:   65. Hutchinson (BES), 72. Özyakup (BES) – 37. Hummels (BAY), 42. J. Boateng (BAY), 64. Rafinha (BAY)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 18:13.
    Besiktas Istanbul: Zengin (C) – Gönül, Medel, Uysal, Erkin – Quaresma, Özyakup, Arslan (60. Hutchinson), Lens (60. Talisca) – Love (75. Babel), Pektemek.
    Náhradníci: Fabri – Adriano, Babel, Negredo, Hutchinson, Talisca, Aksoy.

    Bayern Mnichov: Ulreich – Rafinha, J. Boateng, Hummels (46. Süle), Alaba – Arturo Vidal, Javi Martínez, Th. Alcântara (35. James Rodríguez) – T. Müller (C), Lewandowski (68. Wagner), Ribéry.
    Náhradníci: Starke – Süle, Wagner, James Rodríguez, Rudy, Bernat, Kimmich.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett (Německo)
    20.02.2018
    Bayern - Besiktas 5:0

    Branky: 43. T. Müller (Alaba), 52. Coman (Lewandowski), 66. T. Müller (Kimmich), 79. Lewandowski (Hummels), 88. Lewandowski (T. Müller)

    Karty:   38. Lewandowski (BAY) – 33. Quaresma (BES), 62. Pepe (BES), 90+3. D. Tošić (BES)   16. D. Vida (BES)

    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 13:1. Střely mimo: 13:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:14.
    thejrc.org