Carolina – Boston 4:6 (kon.) | Montreal – Dallas 4:2 (kon.) | Tampa – Ottawa 4:7 (kon.)
Nashville – Winnipeg 3:1 (kon.) | Minnesota – Colorado 1:5 (kon.) | Calgary – Edmonton 1:0 (kon.)
Arizona – Los Angeles 4:3 (2:1 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (1:0, 2:0, 1:1) Stav série: 2:0
HC Dynamo Pardubice
Středa 14.03.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den z Třince! Čtvrtfinále Generali play off Tipsport extraligy pokračuje druhými zápasy, ve WERK ARENĚ se od sedmnácti hodin znovu utkají Oceláři Třinec a Dynamo Pardubice. Hráči s drakem na hrudi si z prvního zápasu zapsali vítězství po nájezdech, Východočeši tak budou v odvetném klání zvítězit a srovnat krok. Ke sledování online přenosu z tohoto utkání jste srdečně zváni!
     
    První duel

    Úvodní duel série v prvních dvou periodách nenabídl zrovna atraktivní podívanou. Prim hrály defenzívy, soupeři se jen sporadicky dostávali do příležitostí. I tak ale jak Oceláři, tak Dynamo, mohli v první dvacetiminutovce jít do vedení. Třineckého Vladimíra Draveckého a Pardubického Petra Sýkoru shodně zastavila tyč soupeřovy branky.

    Závěrečná třetina nabídla hned čtyři přesné trefy. Slezané šli do vedení po šťastné brance Jiřího Polanského, na kterou dvěma góly odpověděl Matěj Beran a převážil tak misky vah na pardubickou stranu. Srovnání přišlo při třinecké přesilovce, kdy kotouč do prázdné branky uklidil David Cienciala. Prodloužení o vítězi nerozhodlo, byť Slezané v nastaveném čase hráli tři početní výhody. Ke slovu tak přišly nájezdy, ve kterých Třinci první bod přisoudil Martin Růžička

    HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice 3:2 sn. (0:0, 0:0, 2:2 – 0:0)

    Branky a nahrávky: 42. Polanský (Svačina, Martin Růžička), 56. Cienciala (Roman Vlach, Krajíček), rozhodující samostatný nájezd Martin Růžička – 43. Beran (Trončinský, Čáslava), 54. Beran (Cardwell). Rozhodčí: Pešina, Kika – Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 849. Střely na branku: 32:38. Střely mimo: 21:10. Zblokované střely: 21:15. Hity: 27:30. Vhazování: 48:42. Stav série: 1:0.

    HC Oceláři Třinec: Hrubec – M. Doudera, Krajíček, Roth, D. Musil, Matyáš, Linhart – Martin Růžička, Roman Vlach, Petružálek – Hrňa, Cienciala, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Rákos – Kvasnica.

    HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Čáslava, Trončinský, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Hrabal – Rolinek, Marosz, P. Sýkora – S. Treille, D. Tomášek, T. Svoboda – Perret, Poulíček, M. Kaut – Boyko, Dušek, Beran.
     
    Ohlasy trenérů po prvním zápase

    Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, který nám nedá ani metr ledu zadarmo. Začali jsme velmi dobře, vytvořili jsme si dostatek šancí, které jsme ale neproměnili. Jsem rád, jak se mužstvo k utkání postavilo, kdy se zvedlo v pravý čas. Je těžké zabrat, když pět minut před koncem v play off prohráváte. Měli jsme víc ze hry v prodloužení, ale brankář hosty podržel. V nájezdech byli naší střelci úspěšní, což nás velmi těší. Děkuji týmu za první cennou výhru. Věřím ale, že náš středeční výkon bude ještě lepší."

    Miloš Holaň (HC Dynamo Pardubice): "Musím hráče pochválit, jak velice srdnatě odehráli celé utkání. Zápas byl hodně vyrovnaný, vyloženě se čekalo na první gól, který ale paradoxně nerozhodl celé utkání. Naštěstí jsme brzy srovnali a dokonce otočili vývoj. Smekám před klukama, jak dnes odehráli oslabení. Na můj vkus ale bylo našich vyloučených příliš mnoho, stojí nás to spoustu sil. V tomto směru se musíme zlepšit. Domácím vyšly lépe nájezdy, my jsme prostě góly nedali."
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart, Matyáš – Petružálek, Marcinko, Martin Růžička (A) – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Rákos, M. Kovařčík, Cienciala – Kvasnica.

    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Čáslava (A), Trončinský, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Ščotka, Holland – Rolinek (C), Marosz, P. Sýkora (A) – Treille, Tomášek, T. Svoboda – Perret, Poulíček, M. Kaut – Beran, Dušek, J. Sýkora.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Petr Lacina – Petr Blümel, Milan Kis.
    Český reprezentant do 20 let Martin Kaut začne ve třetím útoku Pardubic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou celků jsou na ledové ploše, druhý duel čtvrtfinále mezi Oceláři a Pardubicemi začne za pár okamžiků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Úvodní buly pro Oceláře. První formace domácích se okamžitě dostala do útočné třetiny, střelu Martina Růžičky od modré ale zastavil bránící Trončinský. Sudí poté odpískali hru vysokou holí, vhazovat se bude po Kacetlově levé ruce.
     
    01:07
    Dravecký s Hrňou bojovali o kotouč za hostující brankou, Dynamo ale bylo úspěšnější a mohlo jít do protiakce. Tu vedl Treille, ten si ale nepřišel na couvajícího Vlacha.
     
    01:33
    Pardubičtí se znovu pokusili o přechod do útočné třetiny, tentokráte je zastavil ofsajd.
     
    01:52
    Michal Kovařčík s Davidem Ciencialou zatáhli kotouč do útočné třetiny, první jmenovaný se poté okamžitě vydal do předbrankového prostoru. Cienciala tam adresoval přihrávku, pas byl ale o něco delší, než by Kovařčík potřeboval.
     
    02:32
    Rákos mohl využít chybné hostující rozehrávky a s Vlachem zaútočit. Rákos hledal najíždějícího Vlacha, přihrávka ale nebyla přesná. Na druhé straně pak Beran vyprášil Hrubcovy betony.
     
    03:00
    Dynamo přeneslo hru do útočné třetiny, než ale hosté stačili něco vykoumat, povedlo se couvajícímu Adamskému posunout branku. Buly po Hrubcově pravici.
     
    03:12
    Polanský při vhazování zlomil hůl a proto své místo přenechal Marcinkovi. Slovenský útočník se s kotoučem dostal do středního pásma, odkud nahodil puk na Kacetla. Hostující brankář drží kotouč v lapačce.
     
    03:40
    Pardubice zvládly buly ve vlastním pásmu a velmi rychle se dostaly do útočného pásma. Svoboda nejprve u hrazení prohrál souboj s Matyášem, o chvíli později pak Treille trefil Hrubcovu vyrážečku.
     
    04:19
    Aktivita hostí pokračuje. Z pravé strany střílel Kaut, jeho pokus ale byl sražen do ochranné sítě.
     
    04:51
    Hosté jsou stále v třinecké třetině. Perret nejprve nepřesně hledal Kauta, o chvíli později pak s tečí Čáslavovy střely neuspěl Poulíček.
     
    05:37
    Oceláři se vymanili z tlaku, útočná akce Rákose s Ciencialou ale skončila hned u útočné modré čáry.
     
    05:58
    Dynamo znvu přeneslo hru na druhou stranu. Hrubec musel likvidovat dva pokusy Jána Sýkory a Matěje Berana, třinecký brankář si poradil v obou případech.
     
    06:35
    Petr Sýkora měl na holi první branku, hostujícímu snajprovi ale na poslední chvíli kotouč sjel z čepele. Dynamo si nicméně zahraje první přesilovku, hostující tlak za cenu faulu zastavil Tomáš Marcinko. Komerční přestávka.
     
    07:04
    Petr Sýkora dostal nabito na levou stranu, střela mu ale vůbec nesedla a kotouč skončil v rohu kluziště. Sudí poté odpískal Rolinkovo postavení v brankovišti, buly ve středním pásmu.
     
    07:42
    Ocelářům se povedlo zachytit hostující rozehrávku, Cienciala s Rákosem poté vyvezli kotouč do pásma Dynama. Hosté musí začít od vlastní branky.
     
    07:56
    Tomáš Linhart nedovoleně zastavil unikajícího protihráče, Pardubice čeká dvojnásobná přesilovka!
     
    08:23
    Dynamo chtělo vykombinovat situaci pro Petra Sýkoru, toho ale zastavil Musil a Adamský poté odpálil kotouč za Kacetlovu branku.
     
    08:44
    Hostům se nepovedl ani další přechod do útočné třetiny, kotouč je znovu v pásmu Dynama. Oceláři hrají ve čtyřech.
     
    09:16
    Dynamo kombinovalo v útočné třetině, snažení hostí ale skončilo nepřesnou střelou Berana. Oceláři se poté dostali ke kotouči a hlídají si jej ve vlastním pásmu.
     
    09:48
    Doudera s Krajíčkem dlouho drželi kotouč a ušetřili tak spoustu času. Dynamo první dvě přesilovky nevyužije.
     
    10:19
    Oceláři hrají v kompletu. Petružálek s Martinem Růžičkou chtěli hned zaútočit, jejich akce ale skončila u útočné modré čáry po nepřesném pasu.
     
    11:00
    Jiří Polanský se velmi jednoduše dostal do útočné třetiny, třinecký útočník zatáhl kotouč až k brankové čáře a přesným pasem hledal najíždějícího Martina Růžičku! Snajpr Ocelářů byl sám před Kacetlem, nedokázal ale zvednout puk nad beton hostujícího brankáře!
     
    11:25
    Růžička poté velmi aktivně působil za hostující brankou a donutil Sachu Treilleho k faulu. Přesilovka pro Oceláře.
     
    11:32
    Ihned po buly od modré pálil Krajíček, trefil ale jen bránícího Rolinka, od kterého se puk odrazil do středního pásma.
     
    11:59
    Další akci Oceláři vykombinovali pro Ciencialu, ten ale z pravé strany mířil jen do připraveného Kacetla.
     
    12:34
    Oceláři drží kotouč v útočném pásmu, zatím se ale k žádné střele neodhodlali.
     
    12:50
    Střílený pas Rotha na Růžičku nebyl přesný, hosté se osvobodili.
     
    13:25
    Treille je na ledě, Oceláři svou první přesilovku nevyužili. V samotném závěru výhody ještě nepřesně pálil Matyáš.
     
    13:44
    Rákos s Petružálkem dobře operovali u Kacetlovy branky, brankář Dynama se na to již nemohl dívat a skončil po kotouči. Ten se bezpečně usídlil v jeho lapačce. Komerční přestávka.
     
    14:15
    Hosté zvládli buly ve vlastním pásmu a velmi rychle se dostali před Hrubce. Toho z bezprostřední blízkosti ohrožoval Rolinek, třinecký gólman si však věděl rady.
     
    14:40
    Krajíček chtěl ze středního pásma nahodit kotouč do pardubické třetiny, puk mu ale poskočil a skončil mezi diváky. Vhazování ve středovém kruhu.
     
    15:37
    Vlach s Draveckým zavezli kotouč do útočné třetiny, jejich úmysl ale Hrňa nepochopil a přejel přihrávku. Na druhé straně pak Kaut neprošel kolem bránícího Doudery.
     
    15:55
    Hosté se pustili do další rychlé akce, tu ale zastavil ofsajd.
     
    16:12
    Kaut si protečoval kotouč do útočného pásma, k puku to ale blíže měl Hrubec. Hostující útočník poté Hrubce trochu osprchoval, to se nelíbilo Musilovi. Hlavní sudí tak musel pardubickému útočníkovi trochu domluvit.
     
    16:47
    Rozehrávka Ocelářů na Marcinka byla sražena mimo hrací plochu, buly ve středním pásmu.
     
    17:23
    Petružálek nepřesně hledal Marcinka, na druhé straně pak Marosz nedokázal obejít Douderu.
     
    17:32
    Třinečtí se dostali do útočné třetiny, Rákos poté připravil střeleckou pozici pro Musila. Domácí bek vyslal prudkou střelu, Kacetl se musel pořádně natáhnout.
     
    18:21
    Vyhození hostí končí na zakázaném uvolnění, buly před Kacetlem.
     
    19:38
    Oceláři dostali kotouč do hostující sítě, rozhodčí jdou telefonovat!
     
    19:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    WERK ARENA se raduje, branka Ocelářů platí! JIŘÍ POLANSKÝ v předbrankovém prostoru nohou tečoval přihrávku Lukáše Krajíčka z rohu kluziště, kotouč mezi Kacetlovými betony proskočil do sítě! Asistence: Lukáš Krajíček.
    19:38 Jiří POLANSKÝ - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, do kabiny jdou šťastnější domácí Oceláři. První třetina mnoho hokejové krásy nenabídla, hraje se stejně urputný hokej, jako tomu bylo v prvním střetnutí. Už už se zdálo, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu, když dvaadvacet vteřin před sirénou Jiří Polanský šikovně tečoval Krajíčkovu pobídku mimo Kacetlův dosah.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:54.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 6:9,
    střely mimo: 2:3,
    zblokované střely: 4:4,
    hity: 3:2,
    vhazování: 9:12,
    trestné minuty: 4:2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:51
    Oceláři se po úvodním vhazování dostali do útočné třetiny, Růžičkovi se povedlo sebrat kotouč Čáslavovi. Akce domácích chvíli pokračovala, po nepřesné Doduerově rozehrávce se ale puk dostal do neutrální zóny.
     
    21:28
    Slezané jsou v úvodu druhé třetiny aktivnějším týmem. Do dobré šance si na pravé straně nabruslil Dravecký, slovenský útočník ale svou přízemní střelu poslal vedle branky.
     
    21:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Aktivita Ocelářů v úvodu druhé dvacetiminutovky je korunována druhou přesnou trefou! Vladimír Svačina odvedl velké množství práce u pravého mantinelu, třinecký útočník poté přikopl kotouč Vladimíru Draveckému! Slovenský forvard se neukvapil, našel nehlídaného JIŘÍHO POLANSKÉHO, který poslal kotouč do odkryté branky Dynama! Asistence: Vladimír Dravecký, Vladimír Svačina.
    21:56 Jiří POLANSKÝ - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:47
    Dynamo se po inkasované brance zvedlo, Oceláři se brání jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    23:11
    Dušek před brankou tečoval nabídku Jána Sýkory, kotouč ale netrefil branku. O chvíli později se svou akcí neuspěl Beran.
     
    23:53
    Krajíček si sebral kotouč ve středním pásmu, nabruslil si za modrou čáru a vypálil. Před Kacetlem dobře operoval Růžička, který se ale k dorážce nedostal.
     
    24:18
    Hra je opět v pásmu Ocelářů. Od modré pálil Cardwell, Hrubec si připsal úspěšný zákrok vyrážečkou. Dynamo je stále u puku.
     
    24:35
    Pardubičtí se sami vyhánějí z útočného pásma, když jejich kombinace skončila v ochranné síti.
     
    25:01
    Polanský neuspěl v souboji na útočné modré čáře, na druhé straně pak střílejícího Tomáška zastavil ofsajd.
     
    25:24
    Hosté mohli snížit, prudkou střelu Marka Trončinského od modré ale zastavila levá tyč Hrubcovy branky!
     
    25:59
    Dynamo pokračovalo v tlaku, Čáslava ale pálil vedle. Domácí se brání jen za cenu icingu.
     
    25:59
    Oddechový čas pro domácí.
     
    26:10
    Oceláři dostali hru do středního pásma, Rákose ale v akci zastavil Wishart. Na Hrubcovu branku následně nahazoval Beran, třinecký brankář raději ukryl kotouč do lapačky. Komerční přestávka.
     
    26:18
    Roman Vlach u hrazení podržel Marosze, hosty čeká jejich třetí početní výhoda.
     
    27:01
    Adamskému se povedlo vyhodit kotouč do středního pásma, Dynamo se ale velmi rychle vrátilo do útočné třetiny. Po nepřesné střele Petra Sýkory se ale kotouč znovu dostal do neutrální zóny.
     
    27:32
    Dravecký s Ciencialou zavezli puk do útočného pásma a dlouho jej drželi za Kacetlovou brankou. Dynamo však již je zpět v útočném pásmu.
     
    28:18
    Wishartovi nesedla střela z pravé strany, domácí se opět osvobodili. Oceláři hrají v plném počtu.
     
    28:33
    Lehké nahození Kauta Hrubec raději podržel ve své lapačce. Po přerušení se před třineckou brankou strhla menší potyčka, rozhodčí ji ale velmi rychle rozpustili.
     
    28:59
    Vlach zachytil hostující rozehrávku a vydal se do protiakce. V útočném pásmu pak Vlach namazal kotouč Růžičkovi, ten ale přestřelil.
     
    29:45
    Kotouč se chvíli držel ve středním pásmu, do akce se pak dostal hostující Petr Sýkora. Snajpr Dynama ale trefil jen brusle bránícího Doudery.
     
    30:11
    Polanský protečoval kotouč na rozjetého Kvasnicu, třinecký mladíček si nabruslil do útočného pásma a prudce vystřelil. Kacetl měl co dělat, aby jeho střelu vytěsnil.
     
    30:47
    Michal Kvasnica v další velké šanci! Třináctý útočník domácích dostal puk do předbrankového prostoru, bekhendem mířil mezi Kacetlovy betony. Ke gólu chybělo opravdu málo, Kacetl se ale zaskvěl!
     
    31:29
    V další akci domácích byl Marcinko, ten ale trefil jen připraveného Kacetla. Oceláři poté museli rozehrávat ze středního pásma, dopustili se však icingu.
     
    31:39
    Oceláři to zkoušeli dlouhým pasem na rozjetého Draveckého, toho ale zastavil ofsajd. Buly před Hrubcem.
     
    32:02
    Na jedné straně s rychlou akcí neuspěl Vlach, na druhé pak kolem Doudery neprošel Beran.
     
    32:19
    Pardubičtí nahodili kotouč na Hrubce, třinecký brankář jej raději ukryl v lapačce. Po odpískání se u třinecké branky strhla potyčka, domácím se nelíbil nájezd Petra Sýkory do Hrubce. Rozhodčí ale vše rychle uklidnili. Vhazovat se bude ve středním pásmu po komerční přestávce.
     
    33:03
    Ve středním pásmu se pošťuchovali Vladimír Svačina a Jacobem Cardwellem. Třineckému útočníkovi se zřejmě nelíbilo tvrdé dohrání Polanského, rozhodčí oba posílá na trestnou lavici. Hrajeme ve čtyřech na obou stranách.
     
    33:39
    Treille zavezl puk do útočného pásma, což umožnilo střílet Mojžíšovi. Hostující obránce chtěl obstřelit clonícího Treilleho, právě francouzský útočník ale srazil kotouč do rohu kluziště.
     
    33:48
    Po další akci Dynama už Hrubec musel zasahovat, třinecký brankář si poradil se střelou Berana.
     
    34:04
    Ocelářům se povedl rychlý přechod do útočného pásma, Dravecký ale se svou střelou neuspěl. Do Kacetla poté nechtěně najel Krajíček, sudí píská postavení hráče v brankovišti.
     
    34:54
    Růžička zachytil kotouč u hrazení, křižným pasem pak hledal Adamského. Dobrým obranným zákrokem se však prezentoval Čáslava.
     
    35:35
    Hrajeme v pěti na obou stranách. V útočném pásmu bylo Dynamo, Wishartovu střelu od modré ale srazil Doudera. Kotouč se však odrazil k volnému Petru Sýkorovi, který ze vzduchu poslal puk na třineckou branku. Hrubec má kotouč v lapačce.
     
    36:11
    Rákos udržel kotouč u vlastní modré čáry, poté jej nahodil na Kacetla. Hostující brankář raději drží puk v lapačce, buly po jeho levé ruce.
     
    36:41
    Cienciala zpoza branky hledal v předbrankovém prostoru číhajícího Michala Kovařčíka, přihrávka ale byla v poslední chvíli sražena mimo dosah třineckého útočníka.
     
    37:06
    Dynamo se chtělo rychle dostat do útočné třetiny, nepohlídalo si však postavení na modré čáře. Buly v neutrální zóně.
     
    37:33
    Trončinský dlouhým pasem našel na útočné modré stojícího Duška, ten ale následně poslal kotouč jen do připraveného Hrubce.
     
    37:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté nezvládli situaci po buly v útočném pásmu, Oceláři trestají po rychlé protiakci! Jiří Polanský ve středním pásmu vyzval do jízdy MARTINA ADAMSKÉHO, třinecký rychlík se protáhl kolem tří protihráčů a střelou na vyrážečku nedal Kacetlovi sebemenší šanci! Asistence: Jiří Polanský.
    37:48 Martin ADAMSKÝ - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    38:33
    Oceláři se po vstřelené brance znovu dostali do útočného pásma, Linhartovu dělovku od modré před Kacetlem tečoval Hrňa. Hostující brankář si věděl rady.
     
    38:50
    Michalové Kvasnica s Kovařčíkem získali kotouč pro Davida Ciencialu, který se ocitl sám před hostujícím brankářem! Cienciala zkusil kličku do bekhendu, Kacetl ale dokázal zasáhnout!
     
    39:14
    Poslední minuta třetiny. Oceláři drželi kotouč za hostující brankou, puk se nakonec navalil na síť branky, kde ho podržel Kacetl.
     
    39:31
    Nepřesná rozehrávka hostí skončila u Hrubce, ten ale raději ukryl kotouč do lapačky. Buly po pravé ruce třineckého brankáře.
     
    39:39
    Nadějnou protiakci Petružálka zastavil čárový rozhodčí pro ofsajd.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce, Oceláři v ní přidali dvě branky a vedou 3:0. Vše v dvaadvacáté minutě načal svou druhou dnešní trefou Jiří Polanský, třinecký útočník touto trefou zaokrouhlil počet získaných kanadských bodů na číslo 500! Hra se poté vyrovnala, do šancí se dostávali oba soupeři. Dynamu se zatím nedaří najít recept na skvěle chytajícího Hrubce, na druhé straně pak dvě minuty před druhou sirénou z protiakce udeřil Martin Adamský.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:54.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 10:6 (16:15),
    střely mimo: 4:4 (6:7),
    zblokované střely: 1:6 (5:10),
    hity: 4:3 (7:5),
    vhazování: 18:12 (27:24),
    trestné minuty: 4:2 (8:4).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Dynamo střídá brankáře, duel dochytá Milan Klouček.
     
    40:48
    Hosté se po pravé straně dostali do útočné třetiny, Rolinek ale Hrubce nepřekonal. Oceláři poté poslali kotouč do středního pásma.
     
    41:08
    Vladimíru Rothovi u modré čáry nesedla střela a svou holí trefil jednoho z protihráčů do obličeje. Přesilovka pro Dynamo.
     
    41:32
    Svobodovi nevyšel pas na Marosze, domácí se poté osvobodili.
     
    42:00
    Krajíček zachytil další nepřesnou rozehrávku hostí, spolu s Douderou pak poslal kotouč za Kloučkovu branku.
     
    42:19
    Nepřesná střela Rolinka znovu hosty stojí útočné pásmo.
     
    42:38
    Petr Sýkora dostal kotouč na levou stranu, svou tvrdou střelou ale trefil jen připraveného Hrubce. Polanský poté odpálil puk na druhou stranu kluziště.
     
    43:22
    Oceláři jsou kompletní. Roth se po návratu z trestné lavice hned zapojil do útočné akce svých spoluhráčů, Slezané se ale k ohrožení Kloučka nedostali.
     
    44:04
    David Cienciala dostal přihrávku do jízdy, sólovému úniku ale přesnou rybičkou zabránil Sčotka.
     
    44:32
    Hosté nemohli do útočného pásma, sudí totiž signalizovali ofsajd, hrát tak mohou domácí.
     
    44:58
    Oceláři mohli opět udeřit! Martin Adamský zavezl kotouč do útočné třetiny, po jeho pobídce pálil Jiří Polanský! Třinecký útočník mohl završit hattrick, trefil ale jen tyč Kloučkovy branky!
     
    45:38
    Pardubičtí dostali hru do svého útočného pásma, zatím se ale nemohou vymotat zpoza Hrubcovy branky.
     
    46:08
    Oceláři nakonec celou situaci zvládli lépe a mohli jít do protiakce. Petružálek ale po Růžičkově pasu netrefil branku.
     
    46:46
    Marcinko si u vlastní modré nerozuměl s Matyášem, domácí proto pouze odevzdali kotouč svému soupeři.
     
    47:12
    Hosté zavezli puk do třinecké třetiny, od modré pak střílel Mojžíš. Před Hrubcem střelu ještě tečoval Beran, puk ale netrefil branku.
     
    47:36
    Další Mojžíšovu střelu obětavě zastavil Kvasnica, třinecký mladíček ale poté odpálil puk na icing. Hra tedy zůstane v blízkosti Hrubcovy branky.
     
    48:06
    V pořadí již třetí zakázané uvolnění domácích v krátkém časovém rozmezí.
     
    48:38
    Oceláři se znovu nedohodli a vyhazují puk na další icing. Dynamu se ale zatím nedaří nekoncentrovanosti domácích využít k většímu tlaku.
     
    49:10
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté se přeci jen dočkali a snižují své manko! Adamský nejprve nevyužil protiútok, rychlou protiakcí se na druhé straně prezentovali také Pardubičtí a mohou slavit! Tomáš Rolinek přiťukl kotouč najíždějícímu MATĚJOVI BERANOVI, který uklidil kotouč do horního růžičku Hrubcovy branky! Asistence: Tomáš Rolinek, Rhett Holland.
    49:10 Matěj BERAN - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    49:35
    Oceláři vypadli z tempa, Slezané znovu odpalují puk na zakázané uvolnění.
     
    49:40
    Po buly se do předbrankového prostoru tlačil Svoboda, jeho bekhendový pokus ale Hrubce nijak nepřekvapil. Komerční přestávka.
     
    50:12
    Oceláři se po delší době dostali do útočného pásma a hned mohli zahrozit. Martin Růžička to zkusil výpadem z rohu kluziště, na Kloučka si ale nepřišel.
     
    50:22
    O další střelecký pokus se postaral Roth, ten ale trefil jen připraveného brankáře Dynama. Po odpískání se strhla potyčka mezi Petružálkem a Hollandem, kterou sudí velmi rychle ukončili.
     
    51:03
    Martin Růžička si dlouho klepal o přihrávku na útočné modré, když ji dostal, tak prodloužil kotouč pro Michala Kovařčíka. Třinecký útočník si nabruslil do pravého kruhu pro vhazování, střelou na vzdálenější tyč ale neuspěl.
     
    51:20
    Dynamu je pískána přihrávka rukou, buly ve středním pásmu.
     
    51:26
    Rolinek zavezl kotouč do útočné třetiny, jeho následný pokus ale byl sražen do ochranné sítě.
     
    52:17
    Tomášek mohl využít chvilkové dezorientace Hrubce, Tomáškovi se ale nepovedlo přesně zakončit.
     
    52:51
    Hrubec kryje další nahození, při zákroku byl třinecký brankář seknut dojíždějícím Perretem. To se ale nelíbilo Krajíčkovi, který se o hostujícího útočníka postaral u zadního mantinelu.
     
    52:51
    Lukáš Krajíček i Jordann Perret si v následujících dvou minutách odpočinou na trestné lavici. Hraje se se čtyřmi hráči na obou stranách.
     
    53:24
    Adamský chtěl získat kotouč u hrazení v rohu hostujícího pásma, to mu ale nedovolil Holland.
     
    53:56
    Kautovi se v akci povedlo přetlačit Rotha, hostující útočník poté zpoza branky namazal nehlídanému Cardwellovi. Pardubický obránce mohl pálit z první, Hrubce ale nepřekonal. Komerční přestávka.
     
    54:18
    Dynamu se nepovedlo získat kotouč po vhazování v jejich útočném pásmu. Oceláři se ale nikam nehnali, Cienciala pouze lehce posunul puk do soupeřovy třetiny.
     
    54:52
    Krajíček i Perret jsou na ledě. Mezitím se Dynamo dopustilo zakázaného uvolnění.
     
    54:54
    Dnešní utkání sleduje 5 008 diváků.
     
    55:17
    Perret zavezl puk do útočné třetiny, svým nahozením ale trefil jen Hrubcovu lapačku.
     
    55:51
    Oceláři se soustředí na defenzívu a nijak si nekomplikují situaci. Polanský raději odpálil puk na icing.
     
    56:17
    Ocelářům se povedlo dostat hru do středního pásma, Čáslava ale svým nahozením na Hrubce hostům znovu vybojoval buly v útočné třetině.
     
    56:34
    David Tomášek zcela mimo hru fauloval třineckého Musila, hostům se velmi komplikuje situace. Přesilovka pro Oceláře.
     
    56:54
    Ocelářům se úvod přesilovky nepovedl, domácí musejí začít z vlastního pásma.
     
    57:21
    Krajíček rozvážně zakládal třineckou akci, jeho následná přihrávka na Petružálka mířila do ofsajdu.
     
    57:58
    Hosté mohli zahrozit v oslabení, Marek Trončinský ale pobídku Jána Sýkory tečoval těsně vedle branky.
     
    58:10
    Necelé dvě minuty do konce třetí třetiny. Oceláři drží kotouč ve vlastním pásmu, Slezané se nikam neženou.
     
    58:38
    Dynamo je kompletní. V závěru přesilovky ještě od modré pálil Musil, trefil ale pouze nejblíže stojícího protihráče.
     
    58:51
    Icing Dynama.
     
    58:56
    Martin Růžička se dostal ke střele z mezikruží, proti jeho gólové radosti ale byla Kloučkova lapačka.
     
    58:56
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:10
    Dynamo se dostalo do útočného pásma a Klouček okamžitě vystartoval na střídačku!
     
    59:37
    Hrubec si musel dávat velký pozor proti pokusu Petra Sýkory, třinecký brankář nakonec ukryl kotouč pod svým tělem.
     
    59:43
    Dravecký zblokoval střelu Trončinského, kotouč vyletěl do vzduchu a trefil kostku nad ledem. Buly před Hrubcem.
     
    59:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hostům nevyšel pas na Petra Sýkoru a Oceláři trefou do prázdné branky pečetí dnešní výhru! Vladimír Dravecký dosprintoval k volnému kotouči, za modrou čárou jej předal DAVIDU CIENCIALOVI, který bez problémů uklidil puk do branky! Asistence: Vladimír Dravecký.
    59:57 David CIENCIALA - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    Konec zápasu.
     
    Končí druhý duel čtvrtfinálové série mezi Oceláři a Pardubicemi, z druhého vítězství se radují hráči Třince! Slezané byli dnes aktivnější, do druhé přestávky si vypracovali tříbrankové vedení, které si v poslední dvacetiminutovce pohlídali.
     
    Série se přesouvá na východ Čech, v Pardubicích se v sobotu a neděli odehrají další dva duely. Oceláři budou v následujícím duelu usilovat o mečbol, Dynamo naopak snížení nepříznivého stavu.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost. Na shledanou! (19:39:32)

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 20. Polanský (Krajíček), 22. Polanský (Dravecký, Svačina), 38. Adamský (Polanský), 60. Cienciala (Dravecký) – 50. Beran (Rolinek, Holland)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart, Matyáš – Petružálek, Marcinko, Martin Růžička (A) – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Rákos, M. Kovařčík, Cienciala – Kvasnica.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (41. Klouček) – Čáslava (A), Trončinský, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Ščotka, Holland – Rolinek (C), Marosz, P. Sýkora (A) – Treille, Tomášek, T. Svoboda – Perret, Poulíček, M. Kaut – Beran, Dušek, J. Sýkora.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Petr Lacina – Petr Blümel, Milan Kis
    Třinec 4 3 Pardubice
    #1 Úterý 13.03.2018 • 17:20
    Třinec - Pardubice 3:2 po s.n. (2:1)
    #2 Středa 14.03.2018 • 17:00
    Třinec - Pardubice 4:1
    #3 Sobota 17.03.2018 • 17:00
    Pardubice - Třinec 3:2
    #4 Neděle 18.03.2018 • 16:40
    Pardubice - Třinec 3:0
    #5 Středa 21.03.2018 • 18:20
    Třinec - Pardubice 3:2
    #6 Pátek 23.03.2018 • 18:20
    Pardubice - Třinec 6:3
    #7 Neděle 25.03.2018 • 17:20
    Třinec - Pardubice 8:1
    thejrc.org