Česko – Švédsko 4:3 (3:2 po s.n.) | Norsko – Japonsko 6:1 (kon.)
konec
Norsko
6:1 (2:0, 3:1, 1:0)
Japonsko
Středa 14.03.2018, 12:00 • Hokejový stadion Kangnung, Kangnung, Jižní Korea • Paralympiáda - para hokej • Skupina o 5. - 8. místo
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Na počtenou! (13:46:57)
     
    Střely na branku: 14 – 6
     
    Halou v Kangnungu zní Alanis Morisette, je dobojováno! Do zápasu o páté místo postupují Norové, kteří dnes podali přesvědčivý výkon a Japonsko předčili 6:1. V pátek se tak střetnou s Českou republikou, zatímco poražený celek z Asie vyzve na souboj Švédy.
     
    Konec zápasu.
     
    44:52
    Solberg ve vlastním pásmu obral protihráče o kotouč a zajel s ním na kruh, do konce zápasu už jej pravděpodobně nepustí z hokejky.
     
    43:26
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes minutu a půl, hraje se hlavně v japonské třetině kluziště. Močizuki ale moc práce nemá, zatím snad nemusel čelit ani jedné střele.
     
    42:38
    V rohu za Hamarovou brankou se už několik desítek sekund bojuje o kotouč, hráči jsou doslova nalepení na mantinelu. Uvidíme, kdo si pryž nakonec odveze.
     
    41:32
    Misawa se po střetu s Oisethem dostal do ofsajdu, hra je přerušena. Po krátké pauze se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    40:23
    Seveřané se vlastní nepřesností vyhání ven z útočného pásma, špatně mířená přihrávka zajíždí až za modrou čáru a Norové se tedy musí stáhnout.
     
    39:25
    Nesledujeme nějak extrémně záživnou pasáž hry, utkání se více méně dohrává. Obě strany jsou zřejmě s výsledkem zápasu už smířeny.
     
    37:54
    Uehara uhání vpřed, s kotoučem na holi se dostává za modrou čáru. Uvidíme, jestli Japonci ještě norskou obranu nějak překvapí.
     
    36:50
    Avdala v rohu zastavil Takahaši, který si na sebe bere puk a snaží se jej vyvézt před norskou svatyni. Skandinávci ale excelentně brání.
     
    35:28
    Šinobu Fukušima hází ručník do ringu, asijský celek po šestém inkasovaném gólu střídá brankáře. Zbytek zápasu dochytá Kazuja Močizuki.
     
    35:28
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Hattick pro ROLFA PEDERSENA! Japonsko sice bylo zatím ve třetí třetině lepším celkem, nakonec se ale opět prosazují Norové – forvard seveřanů si najel na levý kruh a prudkou ranou poslal puk do horního rohu japonské klece. Asistence: Magnus Bogle, Knut Nordstoga.
     
    34:38
    Hraje se převážně v norské třetině kluziště, na puku jsou ale častěji "domácí". Těm se přes aktivní a dravé Japonce nedaří dostat ven z vlastního pásma.
     
    33:39
    Nakamura se ve vlastním pásmu dostal k volnému puku a rozehrává jej dopředu, Japonci se zkusí znovu protlačit před svatyni Kjella Hamara.
     
    32:27
    Masaharu Kumagai chtěl zkusit své štěstí od modré čáry, jeho projektil ale nakonec úplně minul tři tyče norské klece.
     
    31:15
    Emila Sorheima ukázkově na modré odzbrojili dva protihráči, Japonsko se dostává na kotouč a míří dopředu. Zatím je na ledě lepším celkem.
     
    30:28
    Norský přechod do útoku zastavuje odpískaný ofsajd, jeden z hráčů se při přejezdu modré čáry unáhlil. Vhazovat se bude před Hamarovou brankou.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 3. Bakke (Oiseth), 10. Pedersen (Bogle, Nordstoga), 19. Bogle, 19. Pedersen (Hamre), 21. Bakke (Vaernes, Bogle), 36. Pedersen (Bogle, Nordstoga) – 19. Takahaši (Horie)


    Norsko: Hamar (Deng) – Pedersen, Nordstoga (A), Klakegg, Avdal – Bogle, Solberg (C), Hamre – Vaernes (A), Bakke, Oiseth – Rivera, Sorheim, Vatne.
    Japonsko: Fukušima (36. Močizuki) – Misawa, Uehara, Nakamura, Sudo (C), Išii – Horie, Takahaši (A), Kumagai (A) – Jošikawa, Annaka, Kodama – Šiba, Šioja.

    Rozhodčí: Morrison (USA) – Vaněk (CZE), Wesley (CZE).
    ocianews.com