Sparta – Pardubice 6:4 (kon.) | Liberec – HC Plzeň 4:3 (po pr.) | Olomouc – Jihlava 4:3 (po pr.)
Slavia – Kometa Brno 4:2 (kon.) | K. Vary – HC Litvínov 4:6 (kon.) | Třinec – Zlín 4:6 (kon.)
Č. Budějovice – Vítkovice 10:4 (kon.)
po prodl.
HC Olomouc
4:3 (2:1, 0:2, 1:0 - 1:0)
HC Dukla Jihlava
Čtvrtek 15.03.2018, 17:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • DHL Extraliga juniorů • O umístění
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Prodloužení nakonec přineslo rozhodnutí po necelých dvou minutách, čímž tak bonusový bod přihrálo na stranu Hanáků, kteří se tak dostávají s náskokem jednoho bodu znovu na čtvrtou příčku skupiny o konečné umístění. Jihlava naopak na první příčku už nyní nakonec nedosáhne. Ode mě je to pro dnešek vše přeji hezký zbytek dne. (19:47:04)
     
    Konec zápasu.
     
    61:56
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají k rozhodnutí! Po rychlém brejku Hanáků se dostal na osu hřiště DOMINIK MAREK, který se bez rozpaků rozhodl ke střelbě. Jeho rána zápěstím se nakonec přeci jen stala vítěznou, puk totiž proletěl těsně nad ramenem bezmocného Judy. Asistence: Ludvík Rutar
     
    61:12
    Podlaha pálil z mezikruží po samostatném výjezdu do útočné třetiny sice na zadní tyč, ale Juda byl i tentokrát připraven. Domácí nyní i nadále pokračují ve velkém presu.
     
    60:17
    Macuh se už už dostával k závěru svého blafáku, nakonec mu však ujel těsně puk. Jihlava tak jde do okamžitého protiútoku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí perioda nakonec připravila pro zraky diváků další zvrat, když se Olomouci podařilo vyrovnat a poslat tak utkání do prodloužení. Závěr tak bude pořádně dramatický, pokračujeme v cca 19:40.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:11
    Jihlava prováhala velkou příležitost! Heinrich nabízel Jindrovi přihrávku přímo před prázdnou část brány, přihrávka však byla o kousek delší, než by bylo potřeba. Olomouc tak přežila tuto situaci s velkou dávkou štěstěny!
     
    58:07
    Strnadova pumelice Ovčařiho taktéž dost protáhla, hra je však po jeho přidržení puku nakonec přeci jen přerušena. Oba týmy střídají.
     
    57:08
    Jihlava byl milimetry od gólu! Rána Kadlečka z vrcholů kruhů se totiž od břevna odrazila přímo na tyčku. Ovčaři pak musel na brankové čáře ještě poskakující puk na poslední chvíli odpalovat, Dukla je v obrovském presu.
     
    56:22
    Rozehrávající Mejzlík nakonec sice ztratil puk, podle názoru sudích jej však Robert Říčka (OLO) ještě stačil hákovat. Pro Jihlavu se tak naskýtá velká možnost na úplné rozhodnutí.
     
    55:55
    Cach se dostal k puku na modré čáře, jeho šance však byla vychytána Judou. Puk se sice odrazil od betonů, žádný z Olomouckých však na dorážku vůbec nepřijel.
     
    55:17
    Na led naskakují oba nedávno vyloučení hokejisté, utkání nyní dostává pořádné grády.
     
    54:30
    Čermák se Srnským se zjevili po úniku z vlastního pásma před Ovčařim a jejich střely měly pořádný potenciál. Olomoucký brankář je však s velkou dávkou štěstí vyráží!
     
    54:16
    Jihlava byla pod velkým olomouckým tlakem, hosté se tak raději rozhodli pro nejjednodušší řešení. Dukle tak rozhodčí zapískali okamžitě icing.
     
    53:17
    Do vzájemné potyčky za Judovou brankou pustili Josef Podlaha (OLO) a Aleš Krtek (JIH), což rozhodčí okamžitě trestají. Olomoucký hráč půjde odsedět trest za sekání soupeřova brankáře, hostujícího beka pak čeká flastr za zmíněný souboj.
     
    52:31
    Jihlava dlouho kombinovala v útočném pásmu, avšak napasovat kotouč na branku se jí nakonec nepovedlo. Olomouc jednoznačně nyní zlepšila svůj výkon, v obraně tak prakticky nedopouští chyby.
     
    51:36
    Olomouc vystupňovala svůj tlak k vysokým otáčkám! Juda nyní spolu se svými obránci musel pracovat na sto procent, aby zabránili domácím šancím. Janků , Cach a Palička však nakonec pálili z různých pozic pouze do clony dukelských bojovníků.
     
    50:24
    Husták obdržel puk přesně na kruhy, odkud už měl celkem prázdnou cestu na soupeřovu branku. Varianta přízemní rány nicméně nakonec neúčinkovala, Juda si prostor u přední tyčky kryl betonem.
     
    49:27
    Beier se dostal v předbrankovém prostoru k dorážení odraženého puku těsně před vyjetým Judou, avšak Jihlava nakonec tuto tutovku přeci jen přestála. Olomoucký forvard nakonec pálil jen do vyjetého soupeře v brankovišti.
     
    48:41
    Ne ledě momentálně můžeme vidět hru nahoru dolů, kdy se ba mančafty snaží o bleskové kontry. Prozatím však žádný větší šanci nepřinesl. Olomouc i Jihlavu trápí individuální chyby.
     
    47:34
    Heinrich hned dvakrát pokusil svým uměním překonat brankáře Ovčařiho, leč ani jedna ze střel ze střední vzdálenosti nakonec olomouckého muže v masce nepřeskočila. Domácí dostávají možnost k uklidnění obrany.
     
    46:32
    Olomouc nedávná vstřelená branka nalila novou krev do žil, Hanáci se prakticky stávají hegemonem ledu.
     
    46:00
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je znovu vyrovnáno! Hanáci vytrvale svého soupeře presovali, z čehož nakonec vyplynula vydařená rána LUDVÍKA RUTARA, který si stačil najet do palebné pozice na mezikruží. Juda se dostal do brankářského postoje o chloupek později, než by bylo potřeba. Asistence: Rob Macuh, Radek Jelínek.
     
    44:31
    Jindra otestoval pozornost Ovčařiho palbou z levé křídla, přímo do mantinelu. Přízemní ráně ovšem scházela větší prudkost, olomoucký brankář tak tento pokus Jihlavských bez potíží kryje vystrojí, konkrétně pak vyrážečkou.
     
    43:44
    Palička se dostal k puku ve druhé vlně a prakticky bez přípravy se pokusil dostat kotouč na branku Dukly. Domácí však nakonec neměli potřebné štěstí, rána byla pozornou obranou Jihlavy zblokována.
     
    42:34
    Olomouci tentokráte nevyšlo kombinování ve středím pásmu, čímž se musí znovu soustředit na obrannou hru. Jihlava však zjevně nikam nepospíchá, z její strany jde momentálně o velmi nadstandardní taktický výkon.
     
    41:35
    Marek vypálil hned bez rozmýšlení na domácí brankou plnou silou, avšak Judu z jeho pozice nakonec nerozhodil. Olomoucká střela tak byla jihlavskou obranou nakonec sražena, hosté nicméně stále čelí tlaku soupeře.
     
    40:14
    Na Říčku se už už dostávala průniková diagonála z prvního bleskového útoku Olomouce, jenomže do její trajektorie nakonec vložil hokejku Srnský. Puk tak letí zpět do středního pásma, Hanáky čeká další rozehrávka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda přinesla výrazně pozoruhodný výkon Jihlavských. Ti i ve výrazné početní nevýhodě, co se zaplnění střídačky týče, předváděli proti Hanákům velmi soustředěný a bojovný výkon. Jejich snaha dokonce nakonec stačila i orat ve skóre, když tentokráte jednobrankový náskok o přestávce drží právě oni. Závěr zápasu tak slibuje pořádnou zápletku, pokračujeme v cca 19:08.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:27
    Cach se dostal po levém křídle k velmi zajímavé možnosti, nakonec však pálil těsně vedle jihlavské branky. Juda si musel v brance pořádně oddechnout!
     
    38:36
    Trestná lavice Jihlavy se tentokráte naprosto vyprázdnila, olomoucká eskadra nicméně i nadále pokračuje v tlaku na jihlavské třetině. K většímu střeleckému kulometu se však stále nepropracovali.
     
    37:39
    Hanáci se v přesilovce pěti proti třem zatím příliš neprosazují, neboť jejich kombinace častokrát končí hned po pár sekundách zahnáním do nevýhodné střelecké pozice. Jihlava předvádí takticky vyspělý výkon.
     
    36:36
    Olomouc čeká hned dvojnásobná přesilovka, když se tentokráte proviňuje Lukáš Jindra (JIH). Jeho faul pramenil z bránění velkého tlaku soupeře, konkrétně šlo taktéž o držení.
     
    36:01
    Domácí čeká další přesilovka, když se jihlavští hokejisté provinili až celkem nešťastně v útočné třetině. Za katr jde tentokrát Slavomír Kadleček (JIH), kterému rozhodčí přiřkli trest za držení.
     
    35:24
    Cach se zčistajasna objevil úplně volný v útočné třetině a rychlým spurtem mohl svou pozici ještě značně zlepšit, nakonec se však své vytoužené mety nedočkal. Jeho rána proletěla milimetry nad horní tyčkou!
     
    34:28
    Palička se pokoušel dorazit ze vzduchu letící kotouč alespoň na branku, avšak na sebe si naložil až příliš velkou výzvu. Nahrávka od modré čáry tak skončila jen na zadním mantinelu, Jihlava se může po dlouhé době zkonsolidovat.
     
    33:28
    Mejzlík dlouho hledal skulinku v obranném valu domácího mančaftu, což se však nakonec Jihlavě vymstilo. Ztráta puku na modré čáře vybídla Hanáky k rychlému kontru, ten ale hned poté skončil ihned v rohu.
     
    32:43
    Jihlava stále mohutně presuje, což vybízí Hanáky k větší obětavosti. pro tentokrát se však hra přerušuje, domácí si zapsali icing.
     
    31:41
    Dukla nabyla v těchto momentech značné jistoty při kombinaci, neboť olomoucké družstvo nyní prakticky nepouští na puk. Hanáci jsou tak nuceni bránit v bloku, ten zatím bez výraznějších problémů stále drží pospolu.
     
    30:41
    Před jihlavskou brankou nyní velmi zhoustla atmosféra, s čímž souvisí i velký počet šancí. Juda byla však nakonec bezchybný, hra je navíc z důvodu posunuté branky v této chvíli přerušena.
     
    29:29
    Husták se dostal po sklepávačce do velice zajímavého prostoru a bez rozmyslu toho využil k vytvoření nebezpečné šance. Olomoucký forvard se po vybruslení z rohu opřel do puku, ten však nakonec proletěl těsně nad horní tyčkou. Jihlava může jít do kontru.
     
    28:49
    Slabý se v těchto okamžicích vrací na ledovou plochu, když se Jihlava dokáže udržovat nastálo v útočném pásmu. Olomouc nyní musí velmi pozorně bránit akce soupeřů.
     
    27:55
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla se dočkává obratu! Do rozhozené obrany Olomouce se dostala útočná síla hostí, kteří ve svém vlastním oslabení dokázali vyplodit rychlou a přímočarou akci. Na jejím konci nakonec stál DAVID ČERMÁK, jehož střela po nahrávce zpoza branky zamířila přímo k tyči. Asistence: Joshua Waller.
     
    26:49
    Domácí se nakonec dostanou k přesilové hře. Jiří Slabý (JIH) nedokázal zastavit ujíždějícího Podlahu v rámci pravidel, což zaznamenali i sudí. Dukla tak bude pykat za hákování.
     
    26:23
    Smutný dostal možnost palby od modré, jenže nakonec se do trajektorie jeho rány nakonec dostaly dva bránící hráči Jihlavy. Protečovaná a zpomalená rána tudíž už nebyla pro Judu nijak těžká, puk si bez potíží sklepl do lapačky.
     
    25:15
    Peschout se zjevil před domácí brankou docela sám, když se mu na hokejku dostal odražený kotouč. Jihlavský útočník však těsně svou možnost promarnil, Ovčaři mu střelu vyrazil špičkou své hole.
     
    24:21
    Strnad posílal jednoznačně mířenou nahrávku přímo na hůl nabruslujícího Krtka, leč tato varianta nakonec nevyšla. Kuba se dokázal vrátit na poslední chvíli do obrany, puk se tak dostává zpět do moci Olomouckých.
     
    23:41
    Spálovský s Tomaníkem se pokoušeli na hranici brankoviště propasírovat skákající puk do olomoucké branky, jenže tato varianta ve velmi zahuštěném jihlavském pásmu byla nemožná. Juda tak nemusel ani zasahovat.
     
    22:24
    Jindra se zjevil před Ovčařim a bez většího rozmyslu zkoušel ihned pálit na soupeřovu bránu. Olomoucký brankář však byl připraven, puk tak končí znovu na zadním mantinelu.
     
    21:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    A je znovu vyrovnáno! Jihlava vtrhla do útočného pásma jako velká voda a již značně unavené Hanáky dokonale svou kombinaci vyvedla z bloku. Nahrávka Slabého tak SLAVOMÍRU KADLEČKOVI nabídla jen formalitu, Ovčaři se totiž nedokázal dostatečně rychle přesunout. Asistence: Jiří Slabý.
     
    20:20
    Hanáci měli hned dvě zajímavé šance! Jelínkovi se dvakrát povedlo protečovat puk na jihlavskou branku tak nebezpečně, že musel vytáhnout Juda své fantastické umění. Nahazované rány Rutara a Szturce ovšem taktéž měly zajímavé parametry.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nabídla i přes fakt končící sezóny relativně pohledný hokej. Oba mančafty hrály v maximálním nasazení, což se je ukázalo na aktuálním skóre. Jihlavě se sice ještě dnes podařilo vyrovnat krok se soupeřem, její hrdinný boj s třinácti hráči v poli ovšem nakonec domácím nezabránil v dalších útocích. Hanáci jsou tak o první přestávce lehce odskočení, i nadále však utkání slibuje zajímavou zápletku. Pokračujeme přibližně v 18:21.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:29
    Ve velké šanci se tentokrát ocitá i Marek, který se procpal do střelby po průniku přes levé křídlo. Ani on však nakonec po závaru Olomouce není šťastným skórujícím, jeho přízemní projektil z úhlu Juda dokázal vyrazit jen tak tak mimo tři tyče.
     
    19:00
    Husták je zpět na ledě, Jihlava tak svou přesilovku logicky nevyužívá.
     
    18:49
    Podlaha se řítil na Judu v oslabení úplně sám, avšak tento mladý forvard Olomouce nakonec svou tutovku nevyužil. Jihlavský strážce brankoviště si pohlídal skulinku mezi betony, čímž celou akci nakonec se štěstím zachránil.
     
    17:52
    Hosté se prozatím nedokáží udržet v útočné třetině, i tentokrát tak byla přihrávka směřující ke střelci vyražena přes modrou čáru. Celá rozehrávka tak musí začít znovu od znova z druhé strany ledu.
     
    17:00
    Domácí se tentokrát dopustili taktéž laciné chyby ve střídání, když se puku nechtěně dotkl i Marek Husták (OLO). Jihlavu tak čeká první přesilovka v utkání.
     
    16:13
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí jsou znovu do vedení! Velice rychlá akce okamžitě po vhazování dokonale zmátla většinu přítomných, kteří nedokázali zareagovat na pohotovou ránu JOSEFA PODLAHY, jež zamířila přímo do levé šibenice. Juda už se za pukem jen ohlédl. Asistence: Filip Palička.
     
    15:34
    Olomouc se ještě snaží o rychlou kontrolu útočného pásma, jenže jakékoliv snahy jsou v tomto momentu liché. Jihlavští hokejisté perfektně pozičně brání, většina střel tak ke svému cíli ani nedoletí.
     
    14:47
    Jindra se vrací zpátky na hrací plochu, dost nekonsolidovaná přesilovková formace Olomouckých tak svůj úkol nesplnila. Tentokrát totiž početní výhoda využita v branku nebyla.
     
    13:25
    Slabý prováhal obrovskou tutovku! Jihlavskému forvardovi se dostal puk na hokejku přesně ve chvíli, kdy se před ním naskýtala jen a jen olomoucká brána. Tváří tvář Ovčařimu nicméně pálil vedle, Beier poté z následného kontru trefil jen vyjetého Judu.
     
    12:47
    Domácí čeká už druhá přesilovka utkání, na trestnou lavici totiž musí zamířit Lukáš Jindra (JIH), který zahákoval Beiera při pokusu o dorážení. Hosté tak zřejmě přestáli jasnou gólovku.
     
    12:20
    Rutar vypálil pořádně tvrdou pumelici od modré, která směřovala přesně do prostoru branky. Juda byl ale znovu velice pozorný, přijíždějící Beier s Paličkou už tak na dorážku neměli sebemenší prostor. Domácí jsou v této chvíli ve viditelném presu.
     
    11:33
    Čermík se dlouho snažil kroužit okolo modré čáry a prošpikovat útočné pásmo finální nahrávkou, jenomže nakonec ani on se svou aktivitou neuspěl. Jihlava se musí vracet zpět do defenzívy.
     
    10:59
    Macuh s Říčkou nyní asi pořádně vystrašili Judu! Jejich rány letěly těsně vedle branky, nakonec je však puk pod kontrolou jihlavského brankáře skryt. hra se tak přerušuje.
     
    09:16
    Tomaník se nerozpakoval a hned po vhazování se pokusil okamžitě vypálit na banku. Juda však byl podobně jako on o krok napřed, proti jeho ráně se mu tak povedlo vytasit svůj beton. Puk nakonec odskákal a zadní mantinel, Olomouckým se i nadále daří držet pásmo.
     
    08:11
    Čermák se dostával už skoro na brankoviště, odkud byl měl branku jak na talíři, avšak v poslední chvíli svou možnost na skórování nakonec promarnil. Fantastický návrat předvedl Rutar, který čistým obranným zákrokem vysekává puk z hole soupeře. Domácí rozehrávají zpoza své brány.
     
    07:16
    Dukla právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Olomouc nedokázala pokrýt rychlý brejk Jihlavských a jejich nápaditá nahrávka na spurtujícího MILANA STRNADA nakonec byla zřejmě v dané situaci klíčová. Ovčaři na puk ani přes velkou snahu a pohyb lapačkou nedosáhl. Asistence: Vladimír Srnský.
     
    06:02
    Na ledě zůstal ležet po souboji u mantinelu Mejzlík, který ale přeci jen nakonec dokázal vstát a odjet i po vlastních. Nicméně vše se konalo za přispění a opory spoluhráčů, jeho další budoucnost v utkání je značně nejistá.
     
    05:24
    Rutar s Jelínkem vytrvale tlačili na jihlavskou obranu, avšak ani vytrvalost prozatím této dvojici na větší akce nestačí. Jihlava i nadále předvádí konsolidovanou obrannou hru, která na soupeře v této fázi stačí. Juda tak nemusel ani v poslední době nijak výrazněji zasahovat.
     
    04:31
    Hanáci se nyní v kombinaci až příliš zpozdili, rozhodčí tak logicky musí pískat icing.
     
    03:38
    Jihlava se snaží o rychlou odpověď, zatím však bez větších úspěchů. Olomouci se daří akce soupeře prozatím celkem s jistotou neutralizovat hned v samotném zárodku.
     
    02:34
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Avšak nakonec je vše jinak! Domácí dokázali po vhazování rozjet bleskový brejk, který rychlým blafákem do forhandu nakonec zakončil přesnou ranou PATRIK ŘÍČKA. Juda se zkoušel přesunout ještě z protipohybu pro puk, avšak nakonec jen marně. Asistence: Dominik Kuchař.
     
    02:26
    Jihlava si připisuje první velkou tutovku! Heinrich ujel v oslabení přímo až do olomouckého pásma a po rychlém vymanévrování před bránou poslal zpětnou nahrávku na najíždějícího Čermáka. Dukla si však bude muset asi na první gól ještě počkat, Ovčaři byl v bráně pro tentokrát pozorný a lapil puk lapačkou.
     
    01:11
    Jihlava možná i díky kombinované sestavě zaznamenala hned na startu utkání první chybu ve střídání, když se na hřišti pohybovalo hned šest jihlavských hráčů. Za hosty půjde trest odsedět Joshua Waller (JIH).
     
    00:34
    Domácí se snaží o vysoký forčeking, avšak momentálně se proti Jihlavě nedokáží moc prosazovat. Dukla předvádí prozatím velmi komplexní výkon v obraně, v němž se dokáže vyhýbat chybám. Pro Olomouc tak nastává i přes výraznou převahu v počtu nastoupivších hráčů zřejmě těžká mise.
     
    00:07
    Olomouc začíná hned na začátku menším zaváháním, Jelínek totiž posílá kotouč na icing. Hra se tak poprvé podívá před branku Ovčařiho.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy již míří na ledovou plochu, za malý okamžik začínáme.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Ovčaři (Matoušek) – Szturc, Rutar, Kuchař, Spálovský, Holiš, Smutný, Jelínek – Janků, Husták, Cach, Říčka, Hajšman, Palička, Podlaha, Beier, Macuh, Marek, Tomaník, Kuba

    HC Dukla Jihlava: Juda – Pospíchal, Srnský, Krtek – Kadleček, Jindra, Heinrich, Mejzlík, Strnad, Waller, Slabý, Peschout, Čermák

    Rozhodčí: Vrba – Holibka, Kučera.
     
    Hlavním rozhodčím tohoto utkání je Filip Vrba, na čarách pak budou působit pánové Dominik Holibka a Tomáš Kučera.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    24.02.2018 Jihlava x Olomouc 2:1 (ELJ 2017/18)
    28.11.2017 Jihlava x Olomouc 3:4 (ELJ 2017/18)
    07.10.2017 Olomouc x Jihlava 2:4 (ELJ 2017/18)
     
    Poslední 3 extraligové zápasy obou týmů

    HC Olomouc
    13.03.2018 Olomouc x Litvínov 4:6
    07.03.2018 Karlovy Vary x Olomouc 2:6
    03.03.2018 Olomouc x Třinec 3:4

    HC Dukla Jihlava
    14.03.2018 Jihlava x Karlovy Vary 6:1
    10.03.2018 Jihlava x Třinec 4:3
    09.03.2018 Jihlava x Zlín 2:6
     
    HC Dukla Jihlava
    Mladí hokejisté z Vysočiny letos nezažívají jednu z těch sezóny, které se dají označit jako povedené. Spíše by se hodil trefnější výraz. Smolná. Namísto navázání na loňské výsledky, kdy se Dukla dostala do vyřazovací části, nakonec museli hokejisté pod trenérskou taktovkou trenéra Karla Nekvasila překonat trpké zklamání z pouhé účasti ve skupině o umístění. Na nejlepší dvanáctku extraligy a vyvarování se brzkému konci sezóny stačilo ubojovat dva body navíc. V aktuální fázi extraligového kolotoče nicméně předvádí relativně konzistentní výkony, i když pět výher z celkových devíti utkání se pro tabulkově nejsilnější tým přeci jen projevily na dalších pohybech družstev v celkovém hodnocení. Některé smolné ztráty s přímými konkurenty dostaly Jihlavu zpět na čtrnácté místo, když se před ní probojoval výběr Třince. Pro naději na znovudosažení zmíněné pozice budou ale muset hokejisté z Vysočiny bezpodmínečně vyhrát. I tak však budou muset čekat na zaváhání zmíněného soka.

    Jihlava má svém kádru výrazně produktivní individuality. Nejlépe je na tom momentálně bodově Aleš Heinrich , který dokázal nasbírat 21 branek a 25 asistencí. Jen o kanadský bod méně pak má Tomáš Mejzlík (12+33), který zároveň uzavírá elitní desítky bodování celé extraligy. Velmi obstojně si vede i další forvard ze svazové akademie, David Čermák se 42 body (18+24) pak stále na své kolegy ještě moc neztrácí. V brankovišti si zatím celkem paritně rozdělili hrací čas Daniel Šťastný s úspěšností takřka na úrovni 90 % spolu s Jaroslavem Judou, který ve stejném statistickém ukazateli momentálně dosahuje na úroveň 86,38 %.
     
    HC Olomouc
    Olomouckým juniorům se už rychlostí blesku blíží konec sezóny. Svěřenci trenéra Petra Fialy letos zažili další ročník, který se počítat za ty průměrné. Na dlouhou dobu možná v posledním roce uzavřené extraligy dokázali i na úkor tréninkových podmínek, šířce kádru a celkovým možnostem klubu překvapovat i velké organizace se sofistikovanou filozofií na výchovu mládeže. Konec sezóny jim však i přes tuto nepopíratelnou bojovnost nakonec účast ve vyřazovacích bojích nenabídl, když na zbylo místo pouze ve skupině o konečné 15. – 18. místo. Na první pohled by se mohlo zdát, že jde už jen o formalitní záležitost bez větší prestiže, stále je však o co hrát. Mladí kohouti do této nadstavbové části vstupovali z 16. příčky, postupným vývojem však nakonec klesli na momentální 17. pozici, neboť z osmi utkání brali jen devět bodů,a to díky dvěma výhrám nad Karolovými Vary a jednou nad Zlínem. Velmi dobře hrající Litvínov je tak přeskočil, aktuálně má však jen jednobodový náskok a navíc o jeden odehraný duel navíc než Olomouc. V posledních dvou kolech celé skupiny se tak naskýtá ještě pořádná bitva o celkové umístění, Moru by v případě rázné odpovědi na formu Severočechů musela bezpodmínečně vyhrát.

    Nejproduktivnějším hráčem týmu je momentálně stále Slovinec Rok Macuh, jenž se za 16 branek a 17 asistencí zařadil na rozmezí nejlepší třicítky celé soutěže. Jen o tři kanadské body méně má pak Pavel Tomaník (20+10), o další tři méně má pak nadmíru produktivní bek Miroslav Kuba (6+21). V brance pak dostává největší důvěru Jakub Ovčaři, který drží úspěšnost zákroků těsně nad 91%, v počtu odchytaných zápasů dvojka Jiří Matoušek se pak může pyšnit s procentuální hodnotou 88,66 %.
     
    Hezký čtvrteční podvečer, skupina o konečné umístění v rámci hokejové DHL Extraligy juniorů, v níž už hrají týmy umístěné na nepostupových příčkách pro play-off, se už pomalu blíží ke svému konci. Připraveno je už totiž její kompletní 9. kolo, které si nachystalo i souboj mezi Olomoucí a Jihlavou. Utkání startuje v 17:30!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 3. Říčka (Kuchař), 17. Podlaha (Palička), 46. Rutar (Macuh, Jelínek), 62. Marek (Rutar) – 8. Strnad (Srnský), 22. Kadleček (Slabý), 28. Čermák (Waller)


    HC Olomouc: Ovčaři (Matoušek) – Szturc, Rutar, Kuchař, Spálovský, Holiš, Smutný, Jelínek – Janků, Husták, Cach, Říčka, Hajšman, Palička, Podlaha, Beier, Macuh, Marek, Tomaník, Kuba
    HC Dukla Jihlava: Juda – Pospíchal, Srnský, Krtek – Kadleček, Jindra, Heinrich, Mejzlík, Strnad, Waller, Slabý, Peschout, Čermák

    Rozhodčí: Vrba – Holibka, Kučera
    thejrc.org