Sparta – Pardubice 6:4 (kon.) | Liberec – HC Plzeň 4:3 (po pr.) | Olomouc – Jihlava 4:3 (po pr.)
Slavia – Kometa Brno 4:2 (kon.) | K. Vary – HC Litvínov 4:6 (kon.) | Třinec – Zlín 4:6 (kon.)
Č. Budějovice – Vítkovice 10:4 (kon.)
po prodl.
HC Olomouc
4:3 (2:1, 0:2, 1:0 - 1:0)
HC Dukla Jihlava
Čtvrtek 15.03.2018, 17:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • DHL Extraliga juniorů • O umístění
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:22
    Rozehrávající Mejzlík nakonec sice ztratil puk, podle názoru sudích jej však Robert Říčka (OLO) ještě stačil hákovat. Pro Jihlavu se tak naskýtá velká možnost na úplné rozhodnutí.
     
    53:17
    Do vzájemné potyčky za Judovou brankou pustili Josef Podlaha (OLO) a Aleš Krtek (JIH), což rozhodčí okamžitě trestají. Olomoucký hráč půjde odsedět trest za sekání soupeřova brankáře, hostujícího beka pak čeká flastr za zmíněný souboj.
     
    36:36
    Olomouc čeká hned dvojnásobná přesilovka, když se tentokráte proviňuje Lukáš Jindra (JIH). Jeho faul pramenil z bránění velkého tlaku soupeře, konkrétně šlo taktéž o držení.
     
    36:01
    Domácí čeká další přesilovka, když se jihlavští hokejisté provinili až celkem nešťastně v útočné třetině. Za katr jde tentokrát Slavomír Kadleček (JIH), kterému rozhodčí přiřkli trest za držení.
     
    26:49
    Domácí se nakonec dostanou k přesilové hře. Jiří Slabý (JIH) nedokázal zastavit ujíždějícího Podlahu v rámci pravidel, což zaznamenali i sudí. Dukla tak bude pykat za hákování.
     
    17:00
    Domácí se tentokrát dopustili taktéž laciné chyby ve střídání, když se puku nechtěně dotkl i Marek Husták (OLO). Jihlavu tak čeká první přesilovka v utkání.
     
    12:47
    Domácí čeká už druhá přesilovka utkání, na trestnou lavici totiž musí zamířit Lukáš Jindra (JIH), který zahákoval Beiera při pokusu o dorážení. Hosté tak zřejmě přestáli jasnou gólovku.
     
    01:11
    Jihlava možná i díky kombinované sestavě zaznamenala hned na startu utkání první chybu ve střídání, když se na hřišti pohybovalo hned šest jihlavských hráčů. Za hosty půjde trest odsedět Joshua Waller (JIH).
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 3. Říčka (Kuchař), 17. Podlaha (Palička), 46. Rutar (Macuh, Jelínek), 62. Marek (Rutar) – 8. Strnad (Srnský), 22. Kadleček (Slabý), 28. Čermák (Waller)


    HC Olomouc: Ovčaři (Matoušek) – Szturc, Rutar, Kuchař, Spálovský, Holiš, Smutný, Jelínek – Janků, Husták, Cach, Říčka, Hajšman, Palička, Podlaha, Beier, Macuh, Marek, Tomaník, Kuba
    HC Dukla Jihlava: Juda – Pospíchal, Srnský, Krtek – Kadleček, Jindra, Heinrich, Mejzlík, Strnad, Waller, Slabý, Peschout, Čermák

    Rozhodčí: Vrba – Holibka, Kučera
    thejrc.org