Toronto – Dallas 6:5 (2:0 po s.n.) | NY Rangers – Pittsburgh 4:3 (po pr.) | Edmonton – San Jose 3:4 (po pr.)
Vegas – New Jersey 3:8 (kon.) | Anaheim – Vancouver 3:0 (kon.)
po s.n. (2:3)
HC Škoda Plzeň
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0) Stav série: 0:1
HC Olomouc
Čtvrtek 15.03.2018, 16:00 • Home Monitoring Aréna • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Nádherné čtvrteční odpoledne, vážené fanynky a vážení fanoušci ledního hokeje, vítejte u sledování psaného přenosu z prvního čtvrtfinálového duelu Generali play off Tipsport extraligy! V západočeské Home Monitoring Aréně se proti sobě střetnou aktéři této série – celky HC Škoda Plzeň a HC Olomouc. Přeji příjemnou zábavu!
     
    Olomoucké předkolo

    Od šestého do desátého března odehráli hokejisté Olomouce předkolo proti týmu Aukro Beran Zlín. Série se zdála být velice vyrovnaná, nakonec uspěla Mora celkem přesvědčivě, a sice v poměru 3:1 na zápasy.

    Všechny tři výhry uzmuli hráči z Hané po obrovských bitvách, všechny body posbírali díky vítězstvím o jediný gól. První duel na olomouckém ledě ovládli domácí v poměru 3:2, dvě trefy Olomouce zaznamenal Petr Strapáč. Následně však dokázali Berani srovnat stav série, když ve druhém duelu vyhráli 3:1.

    Ve Zlíně se však radovali výhradně hosté. Třetí zápas tohoto předkola vyhrála Mora 2:1, ve třetí třetině mač rozsekl Miroslav Holec. A rozhodující třetí bod vydolovali Olomoučtí již ve čtvrtém střetnutí, díky trefám Hermana, Jakuba Galvase a Laše mohli slavit postup do čtvrtfinále.
     
    Statistiky obou týmů

    HC Škoda Plzeň

    Indiáni do letošních vyřazovacích bojů vstoupí jakožto vítěz Prezidentského poháru na domácím ledě. Západočeši k prvnímu místo po základní části potřebovali získat celkem 107 bodů, což je mimochodem klubový rekord, nastříleli dohromady úctyhodných 172 gólů, což bylo o 15 víc než druhý nejofenzivnější tým z Vítkovic, inkasovali potom celkem 123 branek.

    Útočnou aktivitu táhli především Milan Gulaš a Tomáš Mertl, tedy nejproduktivnější hráč ligy a nejlepší střelec, ti dohromady posbírali 118 kanadských bodů. V útoku ale nesmíme zapomínat ani na další esa, jako jsou Indrák, Stach, Kratěna nebo Kracík.

    Oporou v plzeňském brankovišti byl bezesporu gólman Miroslav Svoboda, jenž si během ročníku vypracoval pozici jasné jedničky. Gólman Škody udržel celkem 5 čistých kont, jeho úspěšnost zákroků činila 92,57 % s průměrem 2,10.
    ______________________

    HC Olomouc

    Hanáci skončili po základní části na osmém místě tabulky, následně úspěšně zvládli předkolo play-off proti Zlínu. Ale zpět k 52 zápasům v ročníku. Během nich získala Mora dohromady 75 bodů, nasázela 129 puků do sítí soupeřů a sama inkasovala 136 gólů.

    Kohoutí ofenzivu táhla především čtveřice Jan Knotek, Marek Laš, Jan Eberle a Vilém Burian. Ti všichni si v sezoně přehoupli přes hranici 25 bodů. Nezapomínejme, že Olomouc může z rukávu vytáhnout ještě jeden ofenzivní triumf pro vyřazovací boje – Zbyňka Irgla.

    Branku Olomouckých hájí jeden z nejužitečnějších hokejistů české nejvyšší soutěže, kterým je gólman Branislav Konrád. Ten udržel celkem 7 nul s úspěšností 90,53 % a průměrem 2,47.
    Michal Moravčík z Plzně vyhlíží první čtvrtfinálový duel
     
    Vzájemná utkání během základní části

    Všichni hokejisté říkají, že v play-off se všechno maže, výsledky z průběhu sezony už tolik váhy nemají. Je pravda, že jsou to v podstatě dva úplně rozdílné typy bojů, přesto se pojďme podívat, jak hokejisté Plzně a Olomouce ve čtyřech duelech bojovali.

    Indiáni na svém ledě dvakrát jasně vyhráli, jednou dokázali dobýt i olomouckou tvrz, Mora vyhráli sice jen jednou ze čtyř pokusů, ale zase to bylo naprosto jasným výsledkem.

    Třetí kolo

    HC Škoda Plzeň 10:0 HC Olomouc
    5. Mertl (Straka), 12. Kindl (Kodýtek), 22. D. Kubalík (Stach, Indrák), 36. Stach (D. Kubalík), 36. Kratěna (Kracík), 44. Indrák (Pulpán, Mertl), 49. D. Kubalík (Stach, P. Kadlec), 50. Mertl (Gulaš), 53. Mertl (Gulaš), 54. D. Kubalík (Stach, Indrák)
    ________________________________

    Šestnácté kolo

    HC Olomouc 5:0 HC Škoda Plzeň
    13. Škůrek (Vyrůbalík, Eberle), 19. J. Káňa (Holec), 28. Skladaný (Burian), 56. Ostřížek (Strapáč), 59. Škůrek (J. Knotek)
    ____________________________________

    Devětadvacáté kolo

    HC Škoda Plzeň 6:0 HC Olomouc
    5. D. Sklenička, 22. L. Kaňák (Straka, Kratěna), 29. Indrák (Kracík, Stach), 35. Stach (Mertl, J. Kindl), 39. Indrák (Jones, Kracík), 53. Kratěna
    _____________________________________

    Dvaačtyřicáté kolo

    HC Olomouc 2:4 HC Škoda Plzeň
    19. J. Knotek (Eberle, Laš), 58. Houdek (Herman) – 16. Jones (D. Sklenička, Stach), 26. Mertl (L. Kaňák, Kracík), 32. Gulaš (L. Kaňák, Kracík), 59. Mertl (M. Svoboda)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), J. Kindl, Čerešňák, D. Sklenička, Jones, Pulpán – Kantner, Mertl, Gulaš (A) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – Schleiss, Kracík, D. Kindl – Kodýtek, Preisinger, Hollweg.

    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Jaroměřský (A), L. Galvas, J. Galvas, Houdek – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, Ostřížek, Skladaný – Holec, Herman, Jergl.

    Rozhodčí: Pavlovič, Šír – Ondráček, Špůr.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Duel za malý moment začne, na ledě už se štosuje dětský pěvecký sbor, který zapěje státní hymnu České republiky. Na ledovou plochu nastupují také oba týmy.
     
    Kapitáni Petr Kadlec a Martin Vyrůbalík se zdraví se čtveřicí rozhodčích, ostatní hokejisté se vyrovnávají na modrých čarách.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Jako první se do útočného pásma dostali Olomoučtí, ale domácí obrana první atak zvládla. Následně se indiáni snaží také prodrat dopředu.
     
    01:08
    První střelu utkání si připsal obránce Plzně Jakub Kindl, jeho tvrdý projektil od modré čáry byl ale nakonec sražen až do ochranné sítě.
     
    01:27
    Další plzeňský útok zastavuje postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    01:50
    Aleš Jergl se dostal na pravé střele k tvrdé střele, Miroslav Svoboda nakonec zasahovat nemusel, protože puk letěl nad plzeňskou branku.
     
    02:45
    Indiáni se díky Moravčíkovi udrželi v útočné třetině, ale nakonec se ke střele nedostali.
     
    03:00
    Miroslav Indrák pálil zajímavě mezi betony, po něm dorážel ještě Stach, ale ani jeden stav utkání neotevřel. Branislav Konrád udržel čisté konto.
     
    03:43
    Škodovka je i nadále u kotouče, nyní se domácí snaží dostat do útočného pásma a k nějaké zajímavé příležitosti.
     
    04:28
    Jaroslav Kracík a Jan Schleiss se snažili udržet puk na modré čáře, ale to se jim nepodařilo. Dopředu tedy mohou rychle vyrazit hráči Olomouce.
     
    04:58
    Martin Vyrůbalík (OLO) podrazil Miroslava Preisingera, putuje jako první na trestnou lavici.
     
    05:16
    Lukáš Pulpán se objevuje na přesilovce, po pasu Gulaše pálil z první, ale nakonec trefil jen boční síť.
     
    05:35
    Mora se vzápětí dostala ke kotouči a poslala ho až ke Svobodovi,
     
    06:23
    Milan Gulaš posílal další pas před branku, kde stál Denis Kindl, ale ani nedokázal ztečovat puk do sítě.
     
    06:58
    Hosté v plném počtu.
     
    07:15
    Pěkná souhra bratří Kindlů. Obránce Jakub pálil z levé strany, gólman Branislav Konrád předvedl důležitý zákrok lapačkou.
     
    07:43
    Hostující tým se musí nyní bránit velkému tlaku Plzně, Olomoučtí poslali kotouč na icing.
     
    07:48
    Další pokus si připsal na pažbu Peter Čerešňák, ale i tentokrát se Konrád vytasil s dobrým zákrokem betonem. Po komerční pauze se bude vhazovat v obranném pásmu hostí.
    Milan Gulaš se po zranění rychle uzdravil. Nejproduktivnější hráč základní části naskočil do prvního zápasu série s Olomoucí.
     
    08:29
    Velký boj o puk u mantinelu, nakonec kotouč uzmula Olomouc. Ta po delší době můžeš zaútočit.
     
    08:59
    Kohouti se ale ani v tomto případě ke střele na branku nedostali, oba celky střídají, indiáni se snaží v klidu rozehrát puk.
     
    09:43
    Další icing hostující týmu, třetí útočná formace Plzně se bude snažit dostat do šance v útočném pásmu.
     
    10:09
    Peter Čerešňák šikovně udržel kotouč na modré čáře, poté se mu ale střela moc nepovedla, trefil jen prvního hráče před sebou. Mora míří ne zteč.
     
    10:35
    Olomouc si před brankou Svobody vytvořila zajímavou skrumáž, ale k zakončení se nakonec nedostala. Další akci se snaží rozehrát indiáni.
     
    11:29
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je tu první gól dnešního utkání! ZBYNĚK IRGL (1+3) dostal moře prostoru v útočném pásmu, s pukem se dokázal otočit a poté zakončil přesně k levé tyči branky Miroslava Svobody. Hanáci se dostávají do vedení a střílí první letošní gól na plzeňském ledě. Asistence: Petr Strapáč (2+3) a Jakub Galvas (1+3).
    11:29 Zbyněk IRGL - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    12:22
    Olomoučtí se i nadále prezentují útočným hokejem, chtějí domácí po vedoucí brance ještě více zaskočit. Nakonec je zastavuje ofsajd, po komerční pauze se bude vhazovat ve střední třetině,
     
    12:44
    Miroslav Holec se dostal k puku ve středním pásmu, následnou střelu mezi betony kryje Miroslav Svoboda.
     
    13:29
    Indiáni nyní předvedli celkem krkolomný přechod do útočného pásma, ten nakonec nebyl v souladu s pravidly – ofsajd.
     
    13:52
    Dvě dobré střely od domácích beků! Nick Jones nejprve střílel z pravé strany, Branislav Konrád předvedl skvělý zákrok lapačkou, poté pálil David Sklenička mimo.
     
    14:51
    Akce tři na dva se indiánům nepovedla, Michal Moravčík ještě asi zbytečně přihrával, Tomáš Mertl už nemohl v úhlu pálit.
     
    15:25
    Další příležitost připravoval Kodýtek pro své spoluhráče, ale defenziva Olomouce výborně zafungovala. Domácí mají nyní velký tlak.
     
    15:57
    Škodovka si připsala několik přihrávek, ale ani jednu střelu. V závěru tlaku sice vypálil Ondřej Kratěna, ale Konrád si poradil.
     
    16:38
    Na druhé straně střílel z voleje Jan Jaroměřský, jeho bomba byla hodně zajímavá, ale branku Plzně nakonec o kousek minula.
     
    17:28
    Denis Kindl byl po akci Kracíka úplně sám před brankou Olomouce, leč Branislav Konrád mu bleskově puk vypíchl.
     
    18:05
    Už dlouho se bojuje o puk za brankou Moru, ani jeden tým nemůže zatím kotouč vydolovat.
     
    18:52
    Olomoučtí nyní skvěle napadají, takže se indiáni nemohou dostat do útočného pásma. Navíc hosté nyní kotouč získali a sami míří dopředu.
     
    19:26
    Ještě jednu příležitost si chtěli připsat hostující hráči, ale zastavuje je hvizd sudího kvůli ofsajdu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 16:48.
     
    Máme za sebou první třetinu dnešního úvodního čtvrtfinálového klání. Více času v útočném pásmu sice strávili domácí indiáni, ale ti ani jednou během prvních dvacet minut nedokázali Branislava Konráda propálit. Naopak Olomoučtí, jak mají zvykem, dokázali z minima vytěžit maximum. Zbyněk Irgl si v útočném pásmu počínal jako zkušený mazák, podržel si puk a poté ho poslal přesně k tyči, gólman Miroslav Svoboda na tuto ránu neměl nárok.
     
    Střely v první třetině:

    Plzeň – 7

    Olomouc – 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Indiáni chtěli založit první útočnou akci, ale nenašli žádnou cestu, kudy by se k brance Olomouce mohli dostat. Kohouti získali puk a vyrážejí dopředu.
     
    20:47
    Domácí se sice ataku ubránili, ale záhy poslali kotouč na icing.
     
    21:20
    Ondřej Kratěna si vzal ve středním pásmu puk do své správy, aby trochu uklidnil situaci. Po přejetí modré čáry střílel Jakub Kindl, ale jeho tečovaný pokus skončil v ochranné síti.
     
    21:48
    Indiáni zůstanou v útočném pásmu, Olomoučtí vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    21:55
    Jan Schleiss se obtočil kolem branky a chtěl zasunout puk k bližší tyči. Branislav Konrád se ani tentokrát překonat nenechal.
     
    22:21
    Kohouti ihned po vybojování puku v obranném pásmu vyrazili dopředu, ale jejich snahu rychle zastavuje ofsajd.
     
    22:42
    Milan Gulaš se s pukem procpal až před branku Konráda, ale kvůli faulu nemohl pořádně zakončit! Domácí mají výhodu.
     
    22:55
    Martin Vyrůbalík (OLO) putuje dnes podruhé na trestnou lavici, nyní je to za hákování.
     
    23:18
    Tomáš Mertl hledal před brankou lépe postaveného Indráka, ale hosté puk získali jako první a vyhodili ho.
     
    23:45
    Jan Jaroměřský (OLO) je vyloučen za podražení! Přesilovka pět na tři pro domácí!
     
    23:52
    Kohouti se hned dostávají k puku a osvobozují se.
     
    24:55
    Olomouc už je ve čtyřech hráčích. Domácí si během dvojnásobné přesilovky hlavně přihrávali, ani jedna rána Konráda moc neohrozila.
     
    25:08
    Indiáni navíc hráli v šesti, takže jejich přesilovka končí! Trest odpyká Miroslav Indrák (PLZ).
     
    25:45
    Hosté v plném počtu.
     
    25:56
    To jsou věci, Olomouc se řítila do přečísleni dva na jednoho! Jenže také hosté hráli v šesti, takže se bude vylučovat. Trest za celý tým odpyká Miroslav Holec (OLO).
     
    26:19
    Denis Kindl se Stachem se řítili dopředu, situace vypadala zajímavě, ale hostující hráči ji dokázali zbrzdit, takže se domácí dostali do ofsajdu. Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    26:31
    Jakub Kindl pěknou žabkou oslovil Stacha, který byl sám před brankou, ale domácí útočník nedokázal puk trefit.
     
    27:08
    Domácí v plném počtu. Začíná zkrácená přesilovka Plzně.
     
    27:30
    Hostující tým se za vlastní brankou dostal k puku, následně ho vyhodil do bezpečí.
     
    27:56
    Hosté v plném počtu.
     
    28:24
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Jaroslav Kracík založil rychlou akci, Denis Kindl tvrdě vypálil od pravého mantinelu, k puku se jako první dostal JAN SCHLEISS (1+0), jenž se štěstím procpal puk mezi betony Konráda. Asistence: Denis Kindl (0+1).
    28:24 Jan SCHLEISS - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    29:06
    Indiáni se znovu dostanou do útočného pásma, po icingu Olomouce se bude vhazovat po pravici gólmana Konráda.
     
    29:17
    Další obrovská šance Plzně! Miroslav Indrák po ideálním pasu Stacha střílel z první mezi nohy, ale Branislav Konrád se nyní opravdu vytáhl.
     
    29:55
    Velká příležitost i na druhé straně! Po přečíslení střílel také mezi betony Jan Eberle, Miroslav Svoboda uzavřel svou branku. Po přerušení se strhla menší potyčka u plzeňského brankoviště, ale všechno už je v pořádku.
     
    30:34
    Třetí útočná lajna Plzně se znovu snažila něco vymyslet v útočném pásmu, ale Olomoučtí se ubránili. Následně se sami dostali do ofsajdu.
     
    31:25
    Tomáš Mertl šikovně udržel puk v útočném pásmu, na pomoc mu přispěchali také jeho kolegové.
     
    31:50
    Ke střele se nakonec domácí nedostali, ale i tak se stále snaží něco vytvořit v útočné třetině. Nakonec z toho nic nebude, protože indiáni poslali puk na icing.
     
    32:13
    Marek Laš zajímavě vystřelil přes obránce, Svoboda jeho pokus jen vyrazil, ale David Ostřížek se nakonec k dorážce nedostal.
     
    32:29
    Puk vypadl mimo hrací plochu, hra se tedy musí přerušit. Až doběhne další komerční pauza, tak se bude vhazovat v útočném pásmu Olomouce.
     
    33:00
    Indiáni se nadvakrát snažili procpat do útočného pásma, ale přes olomouckou tvrz to nešlo. Hostující tým získal puk a míří dopředu.
     
    33:46
    Momentálně je na ledě k vidění obrovský boj se spoustou soubojů, ani jeden tým se nemůže dostat k pořádné příležitosti.
     
    34:19
    Nyní budou mít indiáni další možnost něco vymyslet v útočném pásmu, po icing Olomouc se vhazuje před brankou Konráda.
     
    34:35
    Aleš Jergl vyhrál rychlostní souboj proti Čerešňákovi, následně rychle vypálil z otočky, gólman Miroslav Svoboda touš nadvakrát chytil do lapačky.
     
    35:07
    Milan Gulaš nezpracoval těžký puk, který mu šel na paty, takže se ke kotouči dostal Jakub Herman. Nakonec z akce nic není, píská se ofsajd.
     
    35:25
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Obrovské zmatky a chyby v plzeňské defenzivě, Olomoučtí se zadarmo dostali do šance, ze které padá druhý gól hostujícího týmu! Jeho autorem je opět ZBYNĚK IRGL (2+3), jenž se dostal nehlídaný před branku Svobody, načež se trefil neomylně pod břevno. Asistence: Jan Knotek (1+1).
    35:25 Zbyněk IRGL - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    36:05
    Hanáci jsou i nadále nastěhovaní v útočném pásmu, domácí celek se nemůže dostat k pořádné rozehrávce.
     
    36:53
    Ani nyní se domácí nedostali v útočném pásmu k puku, dopředu znovu míří Olomouc, která nyní hraje velice zkušeně a chytře. Bude se vhazovat ve středním pásmu, puk vypadl mimo hrací plochu.
     
    37:25
    Miroslav Indrák zabránil další pohromě pro Plzeň, protože hostující tým by se řítil do přečíslení tři na jednoho.
     
    37:53
    David Ostřížek nyní skončil na ledě, navíc vyrazil domácí branku, která vypadla ze svého postavení. Po přerušení se bude vhazovat ve střední třetině.
     
    38:33
    Indiáni jsou dosti opaření, prakticky nic jim nevychází, nemohou se dostat přes střední pásmo. Olomouc naproti tomu hraje úplně v klidu.
     
    39:11
    Nick Jones se snažil založit bleskový útok Plzně, ale jím vyhozený puk nakonec končí pouze icingem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 17:45.
     
    V prostřední třetině se skóre měnilo dvakrát. Nejprve se prosadili domácí Západočeši, když pohotový Jan Schleiss bleskově dorazil pokus Denise Kindla, který Konrád vyrazil betonem před sebe. Jenže Olomouc se nenechala dostat pod tlak, naopak se jí podařilo znovu získat vedení na svou stranu. Opět se do šance dostal Zbyněk Irgl, jenž se trefil naprosto přesně pod břevno.
     
    Střely ve druhé třetině:

    Plzeň – 10

    Olomouc – 9
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Třetí třetina začíná faulem Plzně. Milan Gulaš (PLZ) dostává dvě minuty za podražení.
     
    40:34
    Ondřej Kratěna dobře zapracoval při napadání a poslal puk do bezpečí.
     
    40:55
    Oba celky jdou střídat, Olomoučtí založí další akci od vlastní branky.
     
    41:31
    Jakub Herman střílel z hranice pravého kruhu, jeho pokus ztečovali domácí beci mimo tři tyče. Záhy se domácí osvobozují.
     
    42:17
    Domácí v plném počtu.
     
    42:26
    Matyáš Kantner nyní celkem zbytečně vyhodil puk přes všechny čáry, je tu icing Plzně, která chtěla puk v klidu rozehrát.
     
    43:02
    Milan Gulaš dvakrát dobře získal puk při napadání, ale indiáni se stále nemohou dostat pes defenzivu Olomouce do útočného pásma.
     
    43:33
    Miroslav Preisinger se ocitl na hranici brankoviště, plácl do puku, který však skončil mimo. Olomoučtí záhy posílají puk do středního pásma.
     
    44:09
    Kohouti si nyní moc nerozuměli a sami poslali puk na zakázané uvolnění. Indiáni, kteří už stáhli hru na tři lajny, se vrhají do útočné třetiny.
     
    44:40
    Hanáci však stojí v pěti hráčích na vlastní modré čáře, což jim nyní bohatě stačí. Domácí se nemohou stále dostat ke střele.
     
    45:27
    Miroslav Preisinger nyní hodně zbrzdil hru před vjezdem do útočného pásma, takže se Indrák i Stach dostali do postavení mimo hru.
     
    46:07
    Další nahození Plzně do útočného pásma, další vyhození ven z pohledu Olomouce. Další puk, který letěl na Konráda, už hostující gólman ukryl do výstroje, po komerční pauze se bude vhazovat v obranné třetině Olomouce.
     
    47:24
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni se dostali do útočného pásma, kde předvedli veliký zámek! Mezi kruhy si poté sjel střídající JAKUB KINDL (1+0), jenž se perfektně umístěnou ranou trefil přesně pod břevno, Konrád neměl na tuto střelu nárok. Asistence: Milan Gulaš (0+1) a Ondřej Kratěna (0+1).
    47:24 Jakub KINDL - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    48:18
    Domácím vlil vyrovnávací gól novou krev do žil, modrobílí na ledě létají a snadněji se dostávají do útočného pásma.
     
    49:18
    Miroslav Indrák byla za brankou Olomouce sice ukázkově odzbrojen, ale následně se hostující beci provinili icingem. Domácí se tedy vrátí do útočné třetiny.
     
    50:01
    Hanáci se v posledních minutách výhradně brání, za červenou čáru se prakticky nevydávají. Nyní se postarali o Kracíka, Branislav Konrád ukryl puk do lapačky.
     
    50:34
    Miroslav Holec se dostal s pukem až do rohu útočné třetiny, kde ho na několik sekund zašlápl. Dopředu už ale rychle zase míří domácí hráči.
     
    51:24
    Modrobílí mají opravdu velký tlak, který zatím však neústí v obrovské šance, protože se hostující obrana skvěle pohybuje. Ondřej Kratěna pálil do lapačky Konráda.
     
    51:37
    Mnohem složitější zákrok musel hostující gólman předvést hned po buly, když pálil kapitán Plzně Petr Kadlec. Puk nakonec po zákroku betonem skončil v rohu.
     
    52:31
    Jan Jaroměřský ještě ze středního pásma nahodil puk na Svobodu, ten si po delší době připsal zákrok lapačkou, načež hned rozehrál.
     
    52:40
    Následnou akci Plzně ale zastavuje ofsajd, po poslední komerční přestávce v základní době se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    53:10
    David Ostřížek tečoval střelu od modré čáry, ale puk trefil vysokou holí, takže poté nemohl hrát. Indiáni se snaží rozehrát.
     
    54:08
    Jan Schleiss se hned po přejetí modré čáry pokusil vystřelit, ale jeho pokus zblokovali hráči před ním. Dopředu jde Olomouc.
     
    Dnešní utkání sleduje 6 111 diváků.
     
    55:06
    Ondřej Kratěna hledal před brankou Mertla, ale ten se k puku nakonec nedostal. Poté pálil mimo branku Michal Moravčík.
     
    55:51
    Olomoučtí také mohli ohrozit branku soupeře, ale Petr Strapáč nakonec v pádu nedokázal vystřelit. Hra se znovu obrací.
     
    56:25
    Zajímavá šance pro domácí! Před brankou nedovoleně bránil Jan Jaroměřský (OLO), jenž inkasuje menší trest.
     
    56:32
    Tomáš Mertl skvěle tečoval nahození Gulaše, Branislav Konrád předvedl vynikající zákrok betonem!
     
    56:57
    Olomoučtí se dostali k puku a po několika přihrávkách ho i vyhazují.
     
    57:56
    Denis Kindl během souboje před brankou upadl, poté skončil v brankovišti. Sudí nakonec hru vykazují do středního pásma.
     
    58:25
    Hosté v plném počtu.
     
    58:35
    Olomouc sice přežila kritický moment, ale indiáni jsou i nadále nastěhovaní v útočném pásmu. Hanáci raději poslali kotouč na icing.
     
    58:56
    Jan Eberle odvedl skvělou práci, když vyvezl puk až do útočného pásma, navíc pro svůj tým získal vhazování u branky Svobody.
     
    59:32
    Miroslav Svoboda nyní během dvou střel soupeře nic neviděl, ale ani jednou nakonec nemusel zasahovat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Prodloužení začne přibližně v 18:34.

    Duel nebyl během základní části rozhodnut, takže je před námi přestávka, po ní nás bude čekat prodloužení. Ve třetí třetině se jako jediný dokázal po krásně akci prosadit plzeňský bek Jakub Kindl, jenž svou trefou poslal duel do prodloužení.
     
    Před dvěma lety skončilo první čtvrtfinálové utkání také nerozhodně, rovněž se muselo rozhodovat až v prodloužení. To ukončil přesilovkovou ranou tehdejší útočník Plzně Tomáš Svoboda. Uvidíme, kdo se bude radovat dnes.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:24
    Obránce Plzně Michal Moravčík udržel puk před dotírajícími soupeři, ale poté ho vyhodil pouze na icing.
     
    60:58
    Olomoučtí se hned zkraje prodloužení udrželi v útočném pásmu, leč indiáni tento nápor ustáli bez úhony.
     
    61:39
    V útočném pásmu už bojuje také druhá formace Plzně, ta se však nedokázala prokousat přes pevnou olomouckou defenzivu.
     
    62:22
    Jakub Kindl neměl kvůli dobrému napadání Olomouci, kam by rozehrál. Hanáci se tedy znovu dostali k puku, Miroslav Svoboda lehkou střelu ukryl do lapačky.
     
    63:03
    Petr Kadlec si vyjel na výlet a hledal před brankou úplně nekrytého Davida Stacha, ten však ne přihrávku nedosáhl, takže se indiáni sami připravili o pásmo.
     
    63:48
    Miroslav Indrák se podél pravého mantinelu dral do útočného pásma, mohl přihrávat Kracíkovi, ale celou akci Plzně zastavuje ofsajd,
     
    64:22
    Západočeši nyní nemohli přes poctivě dotírající Olomoucké vůbec rozehrát, nakonec se k puku dostal František Skladaný, který hodně prověřil Svobodu.
     
    64:56
    Veliká šance i na druhé straně. Milan Gulaš přihrál mezi kruhy, kde byl úplně volný Tomáš Mertl, jeho střela z voleje mířila těsně mimo branku.
     
    65:36
    Indrákovi při snaze založit rychlý útok dvakrát ujel puk, čehož využil Marek Laš, který kotouč nahodil do útočného pásma.
     
    65:57
    Jenže k touši se hned dostali zase modrobílí, kteří se snažili rychle rozehrát. Puk nakonec skončil mimo hrací plochu.
     
    66:28
    David Sklenička se tvrdě opřel do odraženého puku, jeho bombu však zblokovali hostující beci. Olomouc se bleskově vydává do brejku.
     
    67:15
    Tak to bylo břevno! Tomáš Mertl se dostal s pukem do útočného pásma, ale Branislav Konrád s pomocí tyče vytěsnil puku mimo.
     
    67:57
    Jakub Kindl nyní nesměl propadnout, jinak by se hostující hráči dostali do přečíslení. Domácí obrana hrozbu včas zažehnala.
     
    68:46
    Jan Schleiss se po pasu Kracíka procpal do útočného rohu, čeká, až mu přijedou spoluhráči na pomoc.
     
    69:18
    Indiáni se nakonec k žádné střele nedostali, ale i nadále jsou u kotouče v útočném pásmu. Olomoučtí jim nicméně nenechají ani milimetr prostoru.
     
    69:49
    Milan Gulaš to vzal všechno na sebe, a tak ihned po přejetí modré čáry zkusil vypálit pod břevno. Sražený puk nakonec skončil až v ochranné síti, po komerční pauze se bude vhazovat před brankou Branislava Konráda.
     
    69:57
    Zajímavá šance Plzně! Milan Gulaš tvrdě vypálil hned po vhazování, jeho bombu k bližší tyči vytěsnil Branislav Konrád vyrážečkou mimo.
     
    70:22
    Na druhé straně neviděl Petr Strapáč spoluhráče, kterému by mohl přihrát, proto zkusil střelu. Miroslav Svoboda puk ukrývá do své rukavice.
     
    70:41
    Také indiáni se dali na aktivní napadání. Konrád sice pomohl s rozehrávkou, ale Olomouc nakonec poslala puk jen na zakázané uvolnění.
     
    70:58
    Hanáci dobře vyvezli puk do útočného pásma, ale tam se s ním moc neohřáli. Následně však již klasicky skvěle napadají, takže indiáni nemohou rozehrát.
     
    71:39
    Po rychlém přejetí modré čáry a ještě rychlejší kombinaci se ke střele dostal bek Nick Jones. Před Konrádem ale nikdo neclonil, takže hostující gólman chytá nahození do lapačky.
     
    72:10
    Vilém Burian se dostal mezi kruhy k puku, ale přes hradbu těl před sebou ho nedokázal nahodit na branku.
     
    72:33
    Po souboji u brány Plzně se vychýlila domácí klec a povalila gólmana Svobodu. Hra se přerušuje, po konci komerční pauzy se bude vhazovat v útočném pásmu Mory.
     
    73:21
    Nahození Moravčíka se snažil tečovat Miroslav Preisinger, ale Konrád je v prodloužení bezchybný, našel si puk, záhy ho ukryl do lapačky.
     
    73:41
    Denis Kindl sice šikovně zavezl touš do útočného pásma, ale poté ho nedokázal rozdat na své kolegy. Indiáni se rychle opět dostali do pásma.
     
    74:19
    Kohouti ubránili snahy první útočné lajny Plzně, ale vydolovaný puk nakonec poslali pouze na icing, takže domácí hráči dostanou v útočné třetině šanci na reparát.
     
    74:34
    Milan Gulaš se s tím nepáral a vystřelil ke vzdálenější tyči. Branislav Konrád nemusel zasahovat.
     
    75:34
    Miroslav Indrák tvrdou ranou trefil pouze hráče před sebou, ale další ofenzivní snaha končí, protože sudí pískají postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    75:43
    Olomoučtí se mohli vydat dopředu, jenže puk nakonec jej odevzdali domácí obraně.
     
    76:22
    Ani jeden celek nyní nevyužil své zajímavé šance, hostující tým nedokázal slibnou akci zakončit, Tomáš Mertl střílel jen do betonu Konráda.
     
    76:39
    Ale, tak to je velká chyba hostující střídačky! Olomouc hrála v šesti, za což inkasuje menší trest. Ten odpyká David Ostřížek (OLO).
     
    77:01
    Před brankou se snažili dorážet Miroslav Indrák a Jaroslav Kracík, leč ani jeden na puk nedosáhl. Záhy Olomouc vyhazuje.
     
    77:30
    Momentálně se bojuje o puk v obranném rohu hostujícího týmu.
     
    77:47
    Olomouc se znovu osvobozuje, oba celky střídají.
     
    78:39
    Hosté v plném počtu.
     
    78:46
    Indiáni ani jednou střelou, která se dostala k brance Olomouce, Konráda moc neohrozili, Mora oslabení zvládla velice dobře.
     
    79:32
    Západočeši jsou nastěhovaní v útočném pásmu
     
    80:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Osmdesát minut hry nerozhodlo, indiáni nevyužili v prodloužení přesilovou hru, takže tuto obrovskou bitvu musí rozhodnout až samostatné nájezdy!
     
    Olomoučtí pojedou samostatné nájezdy jako první!
     
    Rolba stále upravuje ledovou plochu, samostatné nájezdy začnou za malý moment.
     
    Jde se na věc!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Tak nakonec je ještě nějaký problém s brankou, rolba se navíc vrací na led, takže se začátek rozstřelu ještě o malou chvilku prodlouží.
     
    Tak už snad doopravdy můžeme začít.
     
    1. série
    0:1
    Zbyněk Irgl se prosazuje krásně provedeným blafákem do bekhendu.
    Zbyněk IRGL
    Zdroj: Hokejka TV
     
    1. série
    1:1
    David Stach stejně parádní ranou o břevno srovnává.
    David STACH
    Zdroj: Hokejka TV
     
    2. série
    1:1
    David Ostřížek neprocpal puk mezi betony.
    David OSTŘÍŽEK
    Zdroj: Hokejka TV
     
    2. série
    1:1
    Tomáš Mertl se rovněž mezi nohy gólmana netrefil.
    Tomáš MERTL
    Zdroj: Hokejka TV
     
    3. série
    1:2
    Jan Knotek se prosazuje rychlou ranou a Olomouc vede.
    Jan KNOTEK
    Zdroj: Hokejka TV
     
    3. série
    1:2
    Matyáš Kantner branku Olomouce vůbec netrefil.
    Matyáš KANTNER
    Zdroj: Hokejka TV
     
    4. série
    1:2
    Vilém Burian trefuje tyčku domácí branky!
    Vilém BURIAN
    Zdroj: Hokejka TV
     
    4. série
    1:2
    Milan Gulaš předvedl rychlý blafák, ale branku minul.
    Milan GULAŠ
    Zdroj: Hokejka TV
     
    5. série
    1:2
    Jan Eberle břevno přestřeluje!
    Jan EBERLE
    Zdroj: Hokejka TV
     
    5. série
    2:2
    Ondřej Kratěna musel dát. A dal! Je srovnáno po rychlé kličce mezi nohy.
    Ondřej KRATĚNA
    Zdroj: Hokejka TV
     
    6. série
    2:2
    Milan Gulaš ani podruhé Konráda nepřekonal.
    Milan GULAŠ
    Zdroj: Hokejka TV
     
    6. série
    2:3
    Zbyněk Irgl ukončuje dnešní zápas střelou mezi nohy Svobody.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Olomouc.
    Autorem vítězné branky je ZBYNĚK IRGL.
    Zbyněk IRGL - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    Konec zápasu.
     
    Úvodní duel čtvrtfinálové série mezi Plzní a Olomoucí je ze námi, z prvního bodu se mohou radovat hostující hráči.

    Více času během úvodní části v útočném pásmu sice strávili domácí indiáni, ale ti ani jednou během prvních dvacet minut nedokázali Branislava Konráda propálit. Naopak Olomoučtí, jak mají zvykem, dokázali z minima vytěžit maximum. Zbyněk Irgl si v útočném pásmu počínal jako zkušený mazák, podržel si puk a poté ho poslal přesně k tyči, gólman Miroslav Svoboda na tuto ránu neměl nárok.

    V prostřední třetině se skóre měnilo dvakrát. Nejprve se prosadili domácí Západočeši, když pohotový Jan Schleiss bleskově dorazil pokus Denise Kindla, který Konrád vyrazil betonem před sebe. Jenže Olomouc se nenechala dostat pod tlak, naopak se jí podařilo znovu získat vedení na svou stranu. Opět se do šance dostal Zbyněk Irgl, jenž se trefil naprosto přesně pod břevno.

    Ve třetí třetině se jako jediný dokázal po krásně akci prosadit plzeňský bek Jakub Kindl, jenž svou trefou poslal duel do prodloužení. Osmdesát minut hry nerozhodlo, indiáni nevyužili v prodloužení přesilovou hru, takže tuto obrovskou bitvu musely rozhodnout až samostatné nájezdy! Ty rozhodl Zbyněk Irgl, jenž se tak stal jediným olomouckým střelcem v dnešním utkání.

    Nejlepší hráči utkání:

    Plzeň – Milan Gulaš

    Olomouc – Zbyněk Irgl

    Střely celkem:

    Plzeň – 34

    Olomouc – 21

    Ze západu České republiky je to pro dnešek všechno, děkuji za pozornost při sledování psaného přenosu a přeji krásný zbytek dne. Již zítra nezapomeňte sledovat druhý duel série! U dalšího onlajnu se bude znovu těšit Jan Picka. (19:23:06)

    Jan Picka

    Branky a nahrávky: 29. Schleiss (D. Kindl), 48. J. Kindl (Gulaš, Kratěna) – 12. Irgl (Strapáč, J. Galvas), 36. Irgl (J. Knotek), rozh. náj. Irgl

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Zbyněk Irgl (OLO)
    1:1   David Stach (PLZ)
    2. série:
    1:1   David Ostřížek (OLO)
    1:1   Tomáš Mertl (PLZ)
    3. série:
    1:2   Jan Knotek (OLO)
    1:2   Matyáš Kantner (PLZ)
    4. série:
    1:2   Vilém Burian (OLO)
    1:2   Milan Gulaš (PLZ)
    5. série:
    1:2   Jan Eberle (OLO)
    2:2   Ondřej Kratěna (PLZ)
    6. série:
    2:2   Milan Gulaš (PLZ)
    2:3   Zbyněk Irgl (OLO)


    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), J. Kindl, Čerešňák, D. Sklenička, Jones, Pulpán – Kantner, Mertl, Gulaš (A) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – Schleiss, Kracík, D. Kindl – Kodýtek, Preisinger, Hollweg.
    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Jaroměřský (A), L. Galvas, J. Galvas, Houdek – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, Ostřížek, Skladaný – Holec, Herman, Jergl.

    Rozhodčí: Pavlovič, Šír – Ondráček, Špůr

    Diváci: 6 111
    Plzeň 4 1 Olomouc
    #1 Čtvrtek 15.03.2018 • 16:00
    Plzeň - Olomouc 2:3 po s.n. (2:3)
    #2 Pátek 16.03.2018 • 17:30
    Plzeň - Olomouc 4:2
    #3 Pondělí 19.03.2018 • 18:00
    Olomouc - Plzeň 3:4
    #4 Úterý 20.03.2018 • 17:20
    Olomouc - Plzeň 0:2
    #5 Čtvrtek 22.03.2018 • 17:30
    Plzeň - Olomouc 5:0
    thejrc.org