Prešov – Senica 1:1 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
1:1 (0:0)
FK Senica
sk Pátek 16.03.2018, 17:00 • NTC Poprad • Niké liga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný piatkový podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu predohrávky 2. kola Fortuna ligy – skupiny o udržanie, v ktorom 1. FC Tatran Prešov privíta v NTC Poprad tím FK Senica. Stretnutie sa začne o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Šesťbodový zápas
    Oba tímy sa v skupine o udržanie nachádzajú na tých najnevhodnejších miestach tabuľky. Domáci Prešov je momentálne na predposlednom 5. mieste so ziskom 15 bodov a skóre 13:44. Súčasná pozícia ho posiela do priamych bojov o udržanie s druhým najlepším druholigistom. Tieto závery však sú ešte predčasné a iba teoretické. Faktom však ostáva, že Prešov na aktuálne štvrtú Podbrezovú stráca až osem bodov a v lige naposledy Prešov triumfoval 3. novembra, kedy zdolal Michalovce 1:0. Prešovčania určite nepríjemne zvládajú tieto výherné suchoty, keďže viac ako štyri mesiace nedokázali v lige zvíťaziť.

    Senica je na tom v tabuľke skupiny o udržanie o jednu priečku horšie. Seničania sa nachádzajú na poslednej 6. priečke, ktoré jej zaručuje priamy zostup do 2. ligy, ktorí si Záhoráci rozhodne neželajú. Senica má na konte len o jeden bod menej ako Tatran (14) a skóre 17:43. Senica však neprežíva také dlhé trojbodové suchoty ako Prešov, tretieho marca dokázala zdolať ešte v závere základnej časti Fortuna ligy Podbrezovú 1:0.

    V priebehu aktuálnej sezóny sme boli zatiaľ svedkami dvoch vzájomných stretnutí Prešova a Senice. V celkovom súčte sú úspešnejší Seničania, ktorí 26. augusta 2017 vybojovali remízu 2:2 na trávniku v Poprade a následne domácom prostredí 25. novembra 2017 dokázali poraziť Prešov najtesnejším rozdielom, a to 1:0.

    Aj keď sa v dnešnej predohrávke stretnú v Poprade dva najslabšie tímy aktuálneho ročníka Fortuna ligy, myslím si, že sa rozhodne bude na čo pozerať. Medzi Senicou a Tatranom je v tabuľke spomínaný jednobodový rozdiel a ak sa podarí v tomto zápase jednému či druhému tímu zvíťaziť, bude to určite cenné víťazstvo hodnotené ako "šesťbodové" a načrtne ďalší vývoj v skupine o udržanie. Ak nechcete, aby vám uniklo niečo podstatné, určite nás sledujte. Pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Lukáč – Dzurík, Udeh, Luberda (C), Micherda – Keresteš, Gatarić, Špyrka, Petko, Katona – Hošek.
    Náhradníci: Slančík – Dupkala, Leško, Kraľovič, Prikryl, Streňo, Trapanovski.

    FK Senica: Holec – Práznovský, Podhorin, Ranko – Herrera, Krč, Cuadros, Zezinho, Brašeň – Vaščák (C), Castaňeda.
    Náhradníci: Milošovič – Kováč, Lupták, Chacón, Richtárech, Šefčík.

    Rozhodca: Smolák – Tomčík, Vorel.
     
    Prajem vám príjemné piatkové popoludnie zo zamračeného Popradu, kde nás o chvíľu čaká duel o udržanie medzi Prešovom a Senicou, ktorý od začiatku bude sprevádzať dážď a predpoveď pre nasledujúce minúty tiež nie je veľmi priaznivá. Terén bude podmočený a ani jeden celok to nebude mať ľahké.
     
    Na trávnik už prichádzajú oba celky. Prešovčania budú hrať dnes v bielych dresoch a Seničania v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali k dispozícii futbalisti Prešova, ktorí sa snažili ísť dopredu po ľavej strane, no Hošek nezachytil prihrávku a je tu aut pre Senicu.
     
    2
    Nakopávaný center z ľavej strany z kopačky Jakuba Brašeňa mieril iba do Udeha, ktorý loptu odkopol. Senica získala roh, ktorý zahrali nakrátko a následný jemný center dokázal odvrátiť Špyrka.
     
    3
    Udeh z obrannej polovice rozohrával dopredu smerom na Petka, pre ktorého to bola pridlhá lopta. Zmocniť sa jej nedokázal.
     
    4
    Špyrka prihral loptu do pokutového územia Gatarićovi, ktorý ešte chcel prihrávať bližšie k bráne, ale túto čitateľnú prihrávku Seničania s prehľadom zablokovali.
     
    5
    Nikola Gatarić získal loptu na pravej strane, vnikol do pokutového územia a podarilo sa mu vypáliť. Holec si však postrážil bližšiu žrď a strele odolal.
     
    6
    Center z následného rohového kopu Tatrana síce hlavičkoval Udeh, ale nebol veľmi dôrazný. Loptu neposlal na bránu. Prešovčania však ostávajú pri súperovej šestnástke vďaka ďalšiemu rohu.
     
    7
    Gatarić skúšal páliť spoza pokutového územia, ale loptu nastrelil iba do senických hráčov, ktorí vďaka následnému útočnému faulu od súpera majú loptu na rozohranie.
     
    8
    Obranca Lukáš Micherda to teraz naozaj zahral veľmi umne. Joana Sebastiana Herreru odzbrojil čisto a dokonca aj získal aut pre svoj tím, keďže posledný sa lopty dotkol senický futbalista.
     
    9
    Do následného centra Seničanov od Krča z rohovej zástavky sa hrnul Práznovský, no nebol úspešný. Následná delovka od Diega Cuadrosa bola blokovaná.
     
    10
    Herrerov center z pravej strany smeroval priamo pred brankára Lukáča, ktorý však zasahovať nemusel, keďže loptu sa podarilo Luberdovi odstrániť. Na to, že sa stretli dnes dva najslabšie tímy aktuálneho ročníka Fortuna ligy, sa hrá od úvodných minút celkom rýchly futbal.
     
    11
    A znovu akcia na opačnej strane. Petr Hošek si vybehol po ľavom krídle, dokázal sa uvoľniť, spracoval si prihrávku, no na sklz od Olivera Práznovského už bol prikrátky.
     
    12
    Rozohrávka formou odkopu od brány brankárovi Holecovi vôbec nevyšla. Loptu odkopol za postrannú čiaru a lacný aut majú k dispozícii Prešovčania.
     
    13
    Gatarićovi sa vďaka efektívnemu napádaniu podarilo získať loptu, ktorú chcel následne aj zužitkovať. Strieľal spoza šestnástky, strela mu veľmi nesadla, išla prízemne mimo bránky.
     
    14
    Hošek rozbehol akciu, prihral Petkovi do behu na pravú stranu. Následne Petkovi prihrávka nevyšla a Seničania odvrátili na autové vhadzovanie.
     
    15
    Krč zozadu sklzom fauloval Nikolu Gatarića. Krč síce kartu nedostane, no Prešov má ideálnu možnosť zo štandardky, ktorú budú asi zahrávať centrom.
     
    15
    Dávid Keresteš možno mierne prekvapil, keďže sa rozhodol pre priamu strelu na bránku. Poslal dobrú obaľovačku okolo senického múru. Holec vyrazil na zákrok trochu neskôr, ale aj tak dokázal strelu vytesniť.
     
    17
    Micherda zahral v zmysle fair-play a získanú loptu Seničanov po ošetrení vrátil z autu späť na senické kopačky.
     
    18
    Na oboch stranách sledujeme istú sériu nepresností. Teraz napríklad Seničania nie veľmi dobre zahrávali aut, Vaščak si nabehol poza obranu, no dostal naozaj zlú loptu.
     
    20
    Črtala sa zaujímavá príležitosť pre domácich. Petko prišiel síce o loptu pred šestnástkou, no rýchlo ju dobehol Petr Hošek, ktorý aj chcel pokračovať v akcii vo vápne, no hostí zachránil brankár Holec.
     
    21
    Prešovčania sa dopustili zbytočného útočného faulu. Atakovaný bol hosťujúci Práznovský, ktorý však môže pokračovať v hre bez ošetrenia. Odkopáva brankár Holec.
     
    22
    José Kuis Zezinho si zasekol hosťujúceho Katonu a vyskúšal streľbu z veľkej diaľky. Bol však absolútne nepresný, lopta letela na južnú tribúnu a rozohrávať teda môže Lukáč.
     
    23
    Seničania to skúsili tentokrát z ľavej strany. Centrom sa prezentoval hosťujúci Brašeň, v šestnástke však bol ako prvý pri lopte obranca Christopher Udeh.
     
    24
    Prešovčania zahrávali štandardku z pravej strany. Ujal sa jej Keresteš, no loptu odhlavičkoval iba Seničan Práznovský.
     
    25
    Vaščak si naozaj elegantne prebral loptu od svojho spoluhráča na ľavej strane a trielil k bránke. Chcel prihrávať na opačnej strane úplne voľnému spoluhráčovi, no lopta cez Udeha neprenikla.
     
    27
    Špyrka aktívne napádal rozohrávku Senice a dokázal svojou dobrou prácou získať pre svoj tím aut. Ten však veľmi následne nebol platný, pretože jeho spoluhráči si potom nerozumeli.
     
    28
    Herrera si spracoval prihrávku na pravej strane a centroval loptu do pokutového územia. Jeho pokus Prešovčania odvrátili.
     
    29
    Následne ešte Seničania získali aj autové vhadzovanie, ktoré zahral Herrera. Vymenil si loptu so spoluhráčom a centroval. Jeho prízemný pokus však mal v moci Lukáč.
     
    30
    Krč šikovným centrom presúval loptu do šestnástky na Franka Castaňedu, ktorý sa však napokon podľa verdiktu čiarového rozhodcu ocitol v ofsajde.
     
    31
    Prešov si vypracoval gólovú príležitosť. Špyrka sa zbavil protihráčov na ľavej strane a prihral do vápna Petrovi Hošekovi. Ten sa vyskytoval úplne pri bráne, no z prvej ju napokon ukážkovo minul.
     
    32
    Prešovčania následne zahrávali štandardku z diaľky, ktorú si vzal na starosť Keresteš. Na jeho center si vyskočil vo vápne Udeh, ale úspešný nebol.
     
    34
    Katona si na útočnej polovici nerozumel v spolupráci s Dzuríkom, Seničania ich pokusy prečítali. Išli aj dopredu, no takisto Herrera s Castaňedom si akosi navzájom nepohodli v útočnej spolupráci.
     
    35
    Prešovčania si vytvorili ďalšiu možnosť. Špyrka naľahko prikopol v šestnástke Petrovi Hošekovi, ktorý pálil, no absolútne nebol presný.
     
    36
    Herrera na útočnej polovici hlavičkou predlžoval na Casteňedu, ktorý si aj po loptu prišiel. V hre však pokračovať nemohol, pretože bol v značnom ofsajde.
     
    37
    Keresteš s Rankom ostali ležať na trávniku po vzájomnom súboji, no nepotrebovali pomoc lekárov. Po chvíľke vstali a pokračujú v hre.
     
    39
    Frank Castaňeda sa uvoľňoval už prakticky za prešovskou defenzívnou líniou, ale od Diega Cuadrosa prihrávku nedostal. Prešov sa dokázal ubrániť.
     
    41
    Keresteš posielal loptu centrom do pokutového územia zo štandardky. Záhoráci sa však dobre rozostavili a nedovolili lopte preniknúť až pred Holeca.
     
    42
    S pribúdajúcimi minútami a očakávaním konca prvého polčasu už tempo hry pomaly zoslabuje. Oba tímy sa ešte snažia o nejaké náznaky, no nie je to už v plnom nasadení.
     
    43
    Rohový kop pre Senicu nemal vôbec úspešný scenár. Loptu zo šestnástky okamžite odkopol domáci hráč a Prešovčania loptu dostali ďaleko od brány.
     
    44
    Gatarić bežal s loptou smerom do šestnástky, ale následne sa mierne pošmykol, loptu stratil a v akcii pokračovať nedokázal.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Zápas sa začal v celkom rýchlom tempe a v prvých 20 minútach sme videli dobré náznaky šancí a pokusy o dobytie súperovej bránky. Nakoniec však gól v prvom polčase nepadol.
    Druhý polčas sa začne približne o 18:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu nastupujú tímy v pôvodnom zložení. Počasie sa vôbec neumúdrilo, mám mierny pocit, že začalo aj snežiť.
     
    47
    Kerestešov šikovný center z rohového kopu došiel do šestnástky na hlavičku Petra Hošeka, pre ktorého to nebola prvá šanca v tomto zápase. Zakončenie mu ani tentokrát nevyšlo.
     
    48
    Aj Seničania vyrazili v druhom polčase po prvýkrát dopredu. Diego Cuadros to skúšal takou polostrelou alebo polocentrom z pravej strany. Lukáč zasahovať nemusel, bolo to nepresné.
     
    50
    Prešovčania sa dostali pred súperovu šestnástku. Spoza pokutového územia pálil tvrdo Jozef Špyrka, ale Holec dokázal úspešne vyboxovať jeho ranu. Tatran bol pri lopte opäť, Katona si zasekol protihráča, ale potom jeho krátky center šiel do územia nikoho.
     
    52
    Prešov dal gól!
    Tatran sa dostáva do vedenia v stretnutí naozaj krásnym gólom! Za šestnástkou si loptu prevzala posila počas zimnej prestávky s menom NIKOLA GATARIĆ. Chorvátsky futbalista namieril naozaj presne, Holec nemal na strelu k ľavej žrdi nárok!
     
    53
    Gatarić chcel vyvíjať aj ďalšiu útočnú akciu, no zo stredu poľa sa mu to veľmi nepodarilo. Seničania si už na neho tentokrát pozor dali.
     
    54
    Jakub Brašeň si pýtal loptu na ľavú stranu, ktorá bola absolútne priechodná. Center z opačnej strany tam napokon dorazil, ale mohol byť o niečo menej razantný.
     
    55
    Petr Hošek si v šestnástke ukážkovo pýtal pokutový kop po faule od Michala Ranku. Nedovolený zákrok to napokon bol, ale udial sa ešte za hranicou šestnástky. Každopádne, je tu zaujímavá štandardka pre Tatran.
     
    56
    Strelou to šikovne skúšal Nikola Gatarić, ktorý opäť prevetral svoju ľavačku. Brankár Holec si na neho dal väčší pozor a prudkú strelu vyrazil mimo šestnástky.
     
    57
    Prešov pokračuje v aktívnej ofenzívnej hre. Petr Hošek si to do pokutového územia namieril z ľavého krídla, už sa aj zbavil jedného hráča, no potom až príliš špekuloval a o loptu prišiel.
     
    59
    Po rohovom kope Senice z kopačky Krča sa spoza šestnástky snažil zakončiť Diego Cuadros, ale mieril mimo. Napokon však aj tak rozhodca odpískal. Pravdepodobne išlo o útočný faul.
     
    61
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Diego Cuadros, prichádza Alan Kováč.
     
    62
    Prešovu sa naďalej darí hrať na súperovej polovici. Zo štandardky to teraz delovkou skúšal Dávid Keresteš a vypálil naozaj výborne. Holec musel skákať a rukou len tak tak vyrazil strelu ponad brvno!
     
    63
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Martin Luberda, prichádza Patrik Prikryl.
     
    64
    Brašeň si veľmi nerozumel s Kováčom na ľavej strane. Prešovčania však odvrátili na autové vhadzovanie. Potom sa Senica dostala ešte do šance, z pravej strany strieľal Frank Castaňeda, no úspešný nebol.
     
    65
    Špyrka uviazol v rohu ihriska, dobre ho tam fyzicky dotlačil Ranko, ktorý naozaj nefauloval. Na pomoc mu prišiel aj Brašeň a spoločne odstavili prešovského hráča od lopty.
     
    66
    Seničania zaváhali v rozohrávke a Prešov si vytvoril ďalšiu príležitosť. Miroslav Petko sa však rozhodol z hranice vápna zakončovať sám. Jeho prízemnú strelu napokon Holec bez problémov zastavil.
     
    67
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Joan Herrera, prichádza Lynel Kitambala.
     
    68
    V tejto mierne hluchej pasáži sa chystá zároveň aj ďalšie striedanie, zatiaľ čo na opačnej strane ihriska sledujeme sériu autových vhadzovaní. Na ihrisko príde Erik Streňo.
     
    69
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Peter Katona, prichádza Erik Streňo.
     
    70
    Brašeň si na ľavej strane vymenil loptu s Kováčom. Kováč následne posielal prízemnú prihrávku do šestnástky, ktorú však už mal v moci Udeh.
     
    71
    Kitambala sa ukazoval svojim spoluhráčom na hranici šestnástky. Aj sa mu podarilo vypýtať si loptu, no zakončenie bolo chabé.
     
    72
    Spoza šestnástky to následne skúšal aj hosťujúci Alan Kováč. Jeho strela asi meter nad zemou letela pekne priamo do rúk brankárovi Lukáčovi.
     
    73
    Maduka Udeh zahral loptu presne zo stredovej čiary priamo do šestnástky. Záhoráci sa však bezpečne ubránili a snažili sa pokračovať dopredu, no Vaščak sa previnil nedovoleným zákrokom.
     
    74
    Petko si všimol v šestnástke voľného Petra Hošeka. Hošek dostal prihrávku, otočil sa smerom k bránke, následne sa skúšal kľučkou uvoľniť, no opäť mu to nevyšlo.
     
    76
    Špyrka bežal dopredu po pravej strane, ale individuálne sa cez pozorného Josého Zezinha nepresadil. Seničania naštartovali protiútok a získavajú aut.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Alan Kováč (FK Senica).
     
    77
    Pred šestnástkou Prešova sa to poriadne zomlelo, Senica získava štandardku z naozaj výhodnej pozície, ešte predtým je tu však striedanie na strane hostí.
     
    78
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Frank Castaňeda, prichádza Samuel Šefčík.
     
    79
    Blažej Vaščak poslal šikovnú obaľovačku tesne nad zemou. Strela letela k ľavej žrdi, kde však brankár Lukáč prišiel včas.
     
    80
    Senica dala gól!
    Senica vyrovnáva stav stretnutia a momentálne má nárok aspoň na jeden bod! Center z pravej strany našiel v šestnástke šikovného LYNELA KITAMBALU, ktorý hlavičkou perfektne skóroval!
     
    82
    Tak Senici sa naozaj teraz vynikajúco podarilo vyrovnať a hostia pokračujú v ofenzívnej snahe aj ďalej. Teraz však Práznovského prihrávka z ľavej strany šla mimo bránky, ale Senica získava roh.
     
    83
    Prvý rohový kop úspech nepriniesol. Následne centroval Šefčík po druhýkrát, ale brankár Lukáč si dokázal svoju bránku aj s pomocou spoluhráčov znovu postrážiť.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 160 divákov.
     
    85
    Ďalší pokus hráčov Senice nebol úspešný. Lopta sa po nepresnom centri od Kováča dostala mimo ihriska a odkopávať bude Lukáč.
     
    86
    Petko to teraz pri bránkovej čiare zahral naozaj umne, jednoducho nakopol do Krča a Tatran získal ďalší rohový kop, ktorý odohrá Gatarić.
     
    87
    Lopta z kopačky strelca gólu Prešova letela priamo na bránku. Holeca to možno mierne zaskočilo, lopta mu z rúk vypadla, no napokon ju skrotil a zachytil.
     
    88
    Šefčík si spracoval loptu na pravej strane, ale jeho center odvrátil za postrannú čiaru Micherda. Následne vhadzovanie taktiež zastavili Prešovčania.
     
    89
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Jozef Špyrka, prichádza Kristijan Trapanovski.
     
    90
    Gatarić si na pravej strane pýtal faul od hlavného rozhodcu, no v súboji s Rankom naozaj nebol atakovaný. Následne rozhodcovia nadstavujú ešte dve minúty.
     
    90+1
    Senica teraz mierne naťahuje čas alebo možno je to naozaj vážne. Na trávniku leží Zezinho a pravdepodobne pôjde z trávnika na nosidlách.
     
    90+2
    Druhá nadstavená minúta v podstate už ubehla a dostávame sa už cez nadstavený čas.
     
    90+3
    Zezinho vybehol späť na trávnik a zapojil sa ešte do hry. Momentálne sú pri lopte hostia.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme už videli aj nejaké góly. Prešov šiel do vedenia v 52. minúte po góle Gatarića. Dlho sa darilo "koňarom" držať jednogólový rozdiel, no v 80. minúte vyrovnanie priniesol Kitambala, a tak sa delia body. V tabuľke sa teda nič nemení.

    Ďakujeme za pozornosť. (18:50:01)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 52. Gatarić – 80. Kitambala

    Karty:   77. Kováč (SEN)


    FC Tatran Prešov: Lukáč – Dzurík, Udeh, Luberda (C) (63. Prikryl), Micherda – Keresteš, Gatarić, Špyrka (89. Trapanovski), Petko, Katona (69. Streňo) – Hošek.
    Náhradníci: Slančík – Dupkala, Leško, Kraľovič, Prikryl, Streňo, Trapanovski.

    FK Senica: Holec – Práznovský, Podhorin, Ranko – Herrera (67. Kitambala), Krč, Cuadros (61. Kováč), Zezinho, Brašeň – Vaščák (C), Castaňeda (78. Šefčík).
    Náhradníci: Milošovič – Kováč, Lupták, Chacón, Richtárech, Šefčík, Kitambala.

    Rozhodčí: Smolák – Tomčík, Vorel

    Diváci: 160
    thejrc.org