Mladá Boleslav – Slovácko 1:1 (kon.) | Ostrava – Dukla Praha 1:2 (kon.) | Jihlava – Jablonec 0:4 (kon.)
Sparta – Slavia 3:3 (kon.) | Olomouc – Karviná 1:1 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
1:1 (0:0)
MFK Karviná
Sobota 17.03.2018, 20:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 483 míst) • HET liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 11:2. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 18:12. (22:05:30)
     
    Utkání nakonec za silného sněžení končí remízou, když se olomoucká Sigma ani přes evidentní tlak nakonec nedokázala dostat k rozhodující brance. Na její trefu z 66. minuty totiž dokázala hned vzápětí zareagovat sestava hostí. Karviná tak vybojovala remízou další velice cenný výsledek a znovu si v boji o záchranu výrazně polepší. Sigma naopak zaváhání Slavie nevyužila a stejně jako její sok na druhém místě získává pouze bod. Třetí místo však už přeci jen připadá Liberci, Hanáci klesají o místo níže. Z mrazivé Olomouce je ode mě vše, přeji hezký zbytek pozdního večera.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Janečka se dostal do sevření dvou soupeřů, čímž se však dostal do velkých problémů a nakonec o balón přišel. Řezníček se ještě v právě probíhajícím kontru snaží o zvýšení aktivity, podle všeho však již nemá dostatek sil.
     
    90+1
    Olomouc se hnala na branku, jenomže v obraně nyní kraluje stoper Dreksa. Do protiútoku tak může jít tentokráte i Karviná.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 3 minuty nad standardní hrací čas!
     
    89
    Řezníček pálil přímo na karvinskou branku poté, co se mu dostal na kopačky odražený centr od Le Gianga. Rána Hanáků ale nakonec nebyla nebezpečná, přeci je se ale bude kopat další roh.
     
    88
    Sigma se snaží o zvýšenou ofenzivní aktivitu, avšak cesta směrem a bránu je znovu zavřená. Domácí si přeci jen ale dopřejí další rohový kop.
     
    87
    Manzia zafauloval Šislera, čímž se hra znovu přerušuje. Olomouc se v této chvíli musí znovu stahovat do obranného bloku.
     
    86
    Kouč Václav Jílek využívá poslední možnosti Sigmy na prostřídání řad, na trávník tak v této chvíli nastupuje místo Davida Housky Jan Kotouč.
     
    84
    Plšek sice dostal nahrávku přímo a penaltový puntík, ale nezvládl nakonec zpracování. Karviná jej už poté podle pravidel dokázala odzbrojit. Olomouc odchází s nepořízenou.
     
    82
    Tentokráte si musel spolu s Řezníčkem vypomoci i Reichl, který si připisuje zákrok po střele Wágnera. Hanáci se budou bránit dalšímu rohovému kopu.
     
    81
    Houska vyslal dalekonosnou ránu, jenže Le Giang si připisuje fantastický zákrok. Olomouc se dostane k dalšímu rohovému kopu.
     
    80
    Olomouc neskutečně svého soupeře tlačí, když vysílá na karvinskou branku jednu střelu za druhou. Le Giang tentokrát protečoval Řezníčkovu ránu mimo tři tyče.
     
    79
    Tomáš Zahradníček (OLO) obdržel žlutou kartu za faul na Šislera.
     
    78
    Kalvach dostal balón po závaru před karvinskou branku sice mezi tři tyče, ale Le Giang si zapsal fantastický zákrok. Olomouc následně celou akci poté až moc překombinovala.
     
    77
    Manzia posílal hezký centr směrem do vápna, zde však zaúřadoval pozorný Eismann. Balón tak pro tuto chvíli míří zpět přes polovinu hřiště.
     
    76
    Le Giang už je v pořádku, rozhodčí tak dává pokyn k pokračování hry. Olomouc v tuto chvíli svůj blok vytahuje až před půlící čáru.
     
    75
    Olomouc zkouší na nastalou situaci ještě reagovat, když posiluje útočné řady. Záložníka Davida Housku tak nahrazuje forvard Bidje Manzia.

    Johan Čáp

    Branky: 66. Plšek (Sladký) – 68. Budínský (Šisler)

    Karty:   37. Hála (OLO), 50. Polom (OLO), 58. Řezníček (OLO), 79. Zahradníček (OLO)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 11:2. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 18:12.
    SK Sigma Olomouc: Reichl – Sladký, Radaković, Polom, Falta – Zahradníček, Houska (C) (86. Kotouč), Kalvach, Hála (75. Manzia) – Texl (58. Plšek) – Řezníček.
    Náhradníci: M. Buchta – Surzyn, Kotouč, Plšek, Manzia, Zlatohlávek.

    MFK Karviná: P. Le Giang – Čolić, Dreksa, Hošek, Eismann (C) – Janečka, Panák (58. Šisler) – Štepanovský, Budínský, Voltr (58. Kalabiška) – Wágner.
    Náhradníci: Krnáč – Šisler, Kalabiška, Lingr, Weber, Ramírez, Letić.

    Rozhodčí: Julínek – Kotík, Podaný

    Diváci: 2456
    thejrc.org