Mladá Boleslav – Slovácko 1:1 (kon.) | Ostrava – Dukla Praha 1:2 (kon.) | Jihlava – Jablonec 0:4 (kon.)
Sparta – Slavia 3:3 (kon.) | Olomouc – Karviná 1:1 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
1:1 (0:0)
MFK Karviná
Sobota 17.03.2018, 20:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 483 míst) • HET liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 3 minuty nad standardní hrací čas!
     
    86
    Kouč Václav Jílek využívá poslední možnosti Sigmy na prostřídání řad, na trávník tak v této chvíli nastupuje místo Davida Housky Jan Kotouč.
     
    80
    Olomouc neskutečně svého soupeře tlačí, když vysílá na karvinskou branku jednu střelu za druhou. Le Giang tentokrát protečoval Řezníčkovu ránu mimo tři tyče.
     
    79
    Tomáš Zahradníček (OLO) obdržel žlutou kartu za faul na Šislera.
     
    78
    Kalvach dostal balón po závaru před karvinskou branku sice mezi tři tyče, ale Le Giang si zapsal fantastický zákrok. Olomouc následně celou akci poté až moc překombinovala.
     
    75
    Olomouc zkouší na nastalou situaci ještě reagovat, když posiluje útočné řady. Záložníka Davida Housku tak nahrazuje forvard Bidje Manzia.
    71. Nebezpečnou Eismannovu střelu Reichl vyrazil
     
    71
    Karvinský nápor Olomouc dostal do úzkých a finální střelu si nakonec připsal Eismann. Reichl však v poslední chvíli zvládl práci na zemi a dostal míč mimo vápno. Olomouc přežila krizovou situaci.
     
    69
    Řezníček se rozhodl ke střelbě zpoza vápna, jenomže nakonec svou akci k dokonalosti nedotáhl. Míč proletěl těsně vedle levé tyče.
    68. Lukáš BUDÍNSKÝ - 1:1
     
    68
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tak tohle je najednou přestřelka! Velice rozhozená obrana Olomouce nakonec nedokázala pokrýt mimořádně rychlého LUKÁŠE BUDÍNSKÉHO, jenž si prošel takřka celým vápnem a chladnokrevně poslal balón k tyči. Reichl byl na jeho střelu krátký.
    66. Jakub PLŠEK - 1:0
     
    66
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tady první branka zápasu! Po domácí kombinaci na pravé straně se dostal k balónu JAKUB PLŠEK, jenž milimetrově přesnou střelou k tyči nakonec propálil i Le Gianga. Domácí se tak překvapivě dostávají do vedení!
     
    58
    K prostřídání řad dojde také na olomoucké straně, Jiří Texla střídá Jakub Plšek.
     
    58
    Karviná si připravila hned dvojici střídání, místo Filipa Panáka do zápasu naskočí Jan Šisler. Radka Voltra pak nahradil Jan Kalabiška.
     
    58
    Jakub Řezníček (OLO) dostává žlutou kartu za útočný faul na Radka Voltra, který stále leží na trávníku.
     
    51
    Sigma prováhala stoprocentní šanci! Řezníček se dostal po Sladkého perfektním diagonálním centru k palbě na branku, jenomže střela mu vůbec nevyšla. Před skoro prázdnou branou pálí příliš nad.
     
    50
    Roman Polom (OLO) nyní musel hasit akci Karviné, když si podržel za dres Čoliče. Na hřiště musí v tézo chvíli i zdravotníci.
     
    45+1
    Zahradníček nebyl daleko od první branky! Le Giang však Předvádí fantastický zákrok na brankové čáře. Karviná přežila stoprocentní tutovku!
    45. Řezníček po Hálově centru hlavičkoval kousek vedle
     
    45
    Řezníček se dostával po pravém křídle do stoprocentní situace, avšak nakonec pálí jen do bočné sítě. Karviná si může pořádně oddechnout!
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu nad standardní hrací čas!
    39. Sladkého šanci vynuloval špatně odmávaný ofsajd
     
    39
    Olomouc si zapisuje první velkou gólovku! Zahradníček se objevil za obrannou linií hostů a okamžitě pálil na karvinskou branku. Pro tentokrát však ještě slavit nemohou, Le Giang si připsal fantastický zákrok.
     
    37
    Marin Hála (OLO) nyní dostává žlutou kartu za faul na Čoliče, ten je nyní ošetřován přímo na hrací ploše. Podle všeho však nepůjde o vážný problém.
    35. Wágner hlavičkoval po rohu, Reichl reflexivně vyrazil
     
    35
    Wágnerova hlavička byla pořádně nebezpečná! Polom s Radakovičem nakonec ale míč odvracejí do zámezí, Olomouc přežila obrovskou tutovku!
     
    29
    A máme tady první střelu na branku! Panák se protlačil k míči a jednoduchou placírkou otestoval pozornost brankáře Reichla. Olomoucký brankář však s přízemním pokusem nakonec počítal, Hanáci si tak mohou pořádně oddechnout.
     
    16
    Budínský si vytvořil první tutovku zápasu! Po karvinském rohu se protlačil do střelecké pozice, kde si zkusil ještě pořádně zamířit. Rána zpoza šestnáctky však letěla těsně vedle tyče!

    Johan Čáp

    Branky: 66. Plšek (Sladký) – 68. Budínský (Šisler)

    Karty:   37. Hála (OLO), 50. Polom (OLO), 58. Řezníček (OLO), 79. Zahradníček (OLO)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 11:2. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 18:12.
    SK Sigma Olomouc: Reichl – Sladký, Radaković, Polom, Falta – Zahradníček, Houska (C) (86. Kotouč), Kalvach, Hála (75. Manzia) – Texl (58. Plšek) – Řezníček.
    Náhradníci: M. Buchta – Surzyn, Kotouč, Plšek, Manzia, Zlatohlávek.

    MFK Karviná: P. Le Giang – Čolić, Dreksa, Hošek, Eismann (C) – Janečka, Panák (58. Šisler) – Štepanovský, Budínský, Voltr (58. Kalabiška) – Wágner.
    Náhradníci: Krnáč – Šisler, Kalabiška, Lingr, Weber, Ramírez, Letić.

    Rozhodčí: Julínek – Kotík, Podaný

    Diváci: 2456
    thejrc.org