Bordeaux – Rennes 0:2 (kon.) | Amiens – Troyes 1:1 (kon.) | Angers – Caen 3:0 (kon.)
Montpellier – Dijon 2:2 (kon.) | Toulouse – Štrasburk 2:2 (kon.)
konec
Angers SCO
3:0 (2:0)
SM Caen
Sobota 17.03.2018, 20:00 • Stade Raymond Kopa, Angers • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu třicáté kolo francouzské Ligue 1 a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Angers SCO a SM Caen.
     
    Angers SCO

    Domácí hráči jsou v tabulce na čtrnáctém místě a stále tak nemají jistotu záchrany v nejvyšší soutěži. Na barážové či sestupové místo mají náskok pouhých čtyř bodů a aby se těmto starostem vyhnuli, musí stále sbírat důležité body. I dnes na svém hřišti by rádi plně bodovali. Nečeká je ale nic jednoduchého.
     
    SM Caen

    Hosté jsou dvanáctí a na své konto si připsali pětatřicet bodů, tedy o tři více než jejich dnešní soupeř. Také hosté jsou v podobné pozici a rádi by první francouzskou ligu udrželi i na další ročník. Jejich dnešní cíl je tedy jasný, a sice urvat nejlépe všechny tři body nad svým soupeřem. Podaří se jim to, nebo domácí hráči doma hosty k bodům nepustí?
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v říjnu loňského roku a Angers tehdy na hřišti Caenu zvítězili 2:0. Hosté tak mají svému dnešnímu soupeři rozhodně co vracet.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Angers SCO: Butelle – Manceau, I. Traoré (C), Pavlović, Bamba – Santamaría – Reine-Adélaïde, Oniangué, Mangani, Tait – Toko Ekambi.
    Náhradníci: Michel – Thomas, Puyo, Fulgini, L. Coulibaly, Sunu, Guillaume.

    SM Caen: Vercoutre – Guilbert, Da Silva, Diomandé, Djiku, Bessat – Féret (C), Aït Bennasser, S. Peeters – Santini, Repas.
    Náhradníci: Samba – Genevois, Sankoh, Deminguet, Bazile, Kouakou, Stavitski.

    Rozhodčí: Thual – Lombard, Viala.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jan Repas hned na začátku prvního poločasu vyslal na domácí branku jedovatou střelu z hranice velkého vápna a poprvé musel zasahovat domácí brankář.
     
    2
    Hosté znovu ovládli polovinu domácích a na Butelleho šla další střela. Tentokráte ale skončila vedle jeho branky.
     
    3
    Domácím se stále nedaří dostat se do blízkosti hostující branky a po ztrátě míče se znovu před Butelleho dostal Repas, ke střele se ale nedostal.
     
    3
    Až nyní se to povedlo. Prince Oniangué potáhl balón podél pravé postranní čáry a z pravé strany vyslal centr do pokutového území, ten byl ovšem přetažený.
     
    4
    Hosté zvyšují tempo hry a opět útočí na polovině Angers, zatím se ale do blízkosti domácího brankáře nedostali.
     
    5
    Dalekonosný nákop z vlastní poloviny poslal na nabíhajícího Princeho Onianguého Mateo Pavlović, ale prvně jmenovaný byl zastaven hosty. Nedovoleně a je z toho volný přímý kop.
     
    6
    Po něm hlavičkoval před hostujícím brankářem Prince Oniangué a Vercoutre musel zakročit. Byla to velká domácí šance.
    6. Hlavičku Onianguého chytil Vercoutre.
     
    7
    Hned na to domácí zaútočili znovu, ale v pokutovém území jim balón sebrali hosté a uhánějí s ním na opačnou stranu hřiště.
     
    8
    Julien Féret dostal přihrávku před velké vápno a jeho dělovka prosvištěla až k brance Angers. Nakonec míč skončil mimo tři tyče.
     
    9
    S dalším útokem přišli hráči Caenu a nabíhající Damien Da Silva místo přihrávky zvolil vysokou střelu a balón opět končí na domácím brankáři.
     
    11
    Angers právě vstřelilo branku!
    Domácí hráči se ujímají vedení. Ač byli aktivnější hosté, domácí srovnali hru a hrozili svými šancemi. Poté se k míči před velkým vápnem dostal FLAVIEN TAIT, jenž ho umístil ke vzdálenější tyči a bezmocný Vercoutre neměl šanci – 1:0. Asistence: Karl Toko Ekambi.
    11. Flavien TAIT - 1:0
     
    11
    Vercoutre něco sudímu řekl a dostává žlutou kartu.
     
    12
    Hosté se pokusili z další akce o srovnání stavu skóre, ale střela Juliena Féreta zamířila mimo tři tyče.
     
    14
    Guilbert zajel nešetrně do soupeře a hostující hráč za to od hlavního sudího inkasuje první žlutou kartu utkání.
     
    15
    Rohový kop budou nyní zahrávat hosté, konkrétně Féret.
     
    16
    Z této standardní situace ovšem nezapršelo a domácí brankář tak byl bez práce. Nicméně hosté se stále drží na polovině Angers.
     
    16
    Domácí ještě více ožili a i domácí publikum je žene dopředu. Před chvilkou střílel na Vercoutreho Flavien Tait, ale jeho dělovka zaletěla jen nad břevno jeho branky.
     
    18
    Volný přímý kop zahrával Peeters, ale jeho centr skončil pouze vysoko nad domácí brankou. Následuje tak odkop od ní, který provede Ludovic Butelle.
     
    19
    Guilbert si naběhl před domácí branku, kde vystřelil a jeho přízemní rána skončila pouze v moci domácího brankáře.
     
    20
    Následoval další odkop od domácí branky, hráči Angers tak mohou jít do dalšího útoku. Obrana hostů se naopak musí vracet zase zpátky.
     
    21
    Jeff Reine-Adélaïde centroval míč z pravé straně před hostující branku, ovšem obránce hostů Djiku odvrátil balón do bezpečí.
     
    22
    Poté hráči Angers ztratili míč a toho chtěli využít znovu hosté, kteří se přemístili na polovinu domácích. Do vážnější šance před Butellem se ale nedostali.
     
    23
    Tait vyzval ke střele Manganiho, druhý jmenovaný si ale špatně zpracoval míč a rázem tak skončila další domácí akce.
     
    24
    Akce střídá akci. Nyní to byli znovu hosté, kteří se natlačili před branku domácích, ale střela Ismaëla Diomandého zamířila vysoko nad domácí branku.
     
    25
    Hostujícímu brankáři nyní zatrnulo. Jeff Reine-Adélaïde z hranice velkého vápna poslal střelu, která se dostala těsně k břevnu jeho branky. Vercoutre si na balón vyskočil, nakonec ale nemusel. Ten skončil za jeho bránou.
     
    26
    Hned na to pak ještě domácí zahrávali rohový kop, z této standardní situace ale nevymysleli nic. Do útoku tak jdou zase hosté.
     
    27
    Z pravé strany zahrával standardní situaci v podobě volného přímého kopu Youssef Aït Bennasser, ten poslal nadýchaný centr do šestnáctky, ale nikdo z jeho spoluhráčů na míč nedosáhl.
     
    28
    Hosté přidali na tempu a ještě do poločasu by rádi srovnali. Ovšem domácí hrají velmi dobře v obraně a do větších šancí Caen nepouštějí.
     
    29
    Stef Peeters rozehrál rohový kop, a hlavička Jana Repase v pokutovém území nechala vyniknout Ludovica Butelleho, který si připsal další důležitý zákrok.
     
    30
    A znovu domácí brankář v akci, jenž vyboxoval další nebezpečnou střelu hostů. Ti se tak dvakrát dostali do dobré šance, ale vyrovnání z toho zatím není.
     
    31
    Poté přišel rychlý protiútok Angers, ten byl ale hosty zastaven už v jeho začátku. Do zakončení se tak hráči v bíločerných dresech nedostali.
     
    32
    Domácí zakopli míč za postranní čáru a je tu autové vhazování pro Caen na polovině domácího celku.
     
    33
    Hosté se pak dostali do šance, kterou opět dalším zákrokem zastavil Butelle. Ten pak odkopl míč daleko od své branky.
     
    34
    Hosté mají více ze hry, alespoň co se držení míče týče a snaží se stále vyrovnat. Jejich další střela, která byla vyslána z dobrých dvaceti metrů, končí na Butellem.
     
    36
    Fotbalisté Caenu nechali otevřená vrátka v obraně a do rychlé akce se řítili domácí hráči. Prince Oniangué pak vyslal pravačkou přízemní střelu, kterou musel chytit Vercoutre.
     
    37
    Následoval další odkop od hostující branky, který provedl Rémy Vercoutre a posílá tak své spoluhráče do další útočné akce na druhé straně.
     
    38
    Hosté ve svém tlaku nepolevují a čím dál více se dostávají před branku domácích. Jenže gólman Angers svými zákroky hostům doslova motá hlavy.
     
    39
    Peeters si postavil míč na volný přímý kop a poté jeho centr sebrala domácí obrana. Hosté tak znovu na kýžené vyrovnání nedosáhli.
     
    40
    Pomalu nám první poločas spěje do finále a domácí stále drží své těsné vedení, kterého dosáhli v jedenácté minutě. Nyní jsou u míče a míří s ním před Vercoutreho branku.
     
    41
    Hostující trenér burcuje své svěřence. Se stavem, jaký svítí na ukazateli skóre, pochopitelně není vůbec spokojen.
     
    42
    Série nepřesností nyní poznamenala tato pasáž hry. Teď už ale mají balón domácí a míří s ním do útočné akce.
     
    43
    Angers právě vstřelilo branku!
    Tak tohle si hostující brankář za rámeček nedá. Jeho odkop od branky provedl špatně, míč se dostal přímo ke KARLU TOKO EKAMBIMU, ten si poté naběhl do pokutového území, kde ho zblízka nad jeho padajícím tělem překonává – 2:0. Asistence: Flavien Tait.
    43. Karl Toko Ekambi - 2:0
     
    44
    Domácí tak vedou o dvě branky a před druhým poločasem tak mají slušný náskok. Hosté tak budou muset dohánět už dvoubrankové manko.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. V něm se v jedenácté minutě ujali vedení domácí hráči, když se mezi tři tyče trefil Flavien Tait. Od té chvíle byly k vidění další šance, a to na obou stranách, ale přeci jen více ze hry měli hosté. Ti ale svou mírnou převahu nepřetavili vyrovnávací brankou a ve třiačtyřicáté minutě přišel trest. Brankář Vercoutre odkopával míč od své branky, ale nedal tomu žádnou razanci a na míč si pak v pohodě doběhl Karl Toko Ekambi , jenž poté nad jeho padajícím tělem poslal balón za jeho záda. Uvidíme, co nám přinese další část hry, která začne ve 21:05.
     
    Střely na branku: 4 – 2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí se hned vrhli do akce a zatopili hostujícímu brankáři, ten si tak musel připsat další důležitý zákrok.
     
    47
    Na druhé straně hned střílel Frédéric Guilbert, ale také proti němu vytasil dobrý zákrok domácí brankář. Druhá půle tak začala hodně svižně.
     
    48
    Abdoulaye Bamba mohl jít do další rychlé akce, zastavil ho ale ofsajd a to postrannímu sudímu neuniklo. Zdvihl svůj praporek a hosté tak budou mít odkop od své branky.
     
    49
    Rémy Vercoutre musel znovu u své branky úřadovat. Do akce šli dva hráči, kteří k němu směřovali, ale nakonec hostující brankář míč zachytil a poslal do bezpečí.
     
    51
    Na pravé straně kousek od velkého vápna byl poslán k zemi jeden z hostů a dožadoval se volného přímého kopu. Hlavní rozhodčí ale naznačuje, že vše bylo v pořádku.
     
    52
    Flavien Tait potáhl balón a dostal se až do velkého vápna, jeho zakončení ale chyběla větší přesnost.
     
    53
    Domácí znovu nepustili hosty na jejich polovinu a ti se tak opět musejí vracet zpět do obrany, aby nehrozilo přečíslení domácího celku.
     
    54
    Na malou domů musel zahrát míč Youssef Aït Bennasser a brankář Vercoutre mu ho poslal zpět. Hosté se tak snaží projít do další útočné akce.
     
    54
    Po dobré střelecké příležitosti hostů zasahoval také brankář Angers a také on pak míč odkopl daleko od své branky.
     
    55
    Volný přímý kop pro hosty, který byl hodně z dálky. Centr pak Bennasser poslal jen do připravené obrany domácích.
     
    56
    Další slibně se rozvíjející akce hostů skončila nepřesnou přihrávkou a u míče jsou tak zpět domácí hráči. Ti jsou mnohem aktivnější v této části hry.
     
    58
    Guilbertovu střelu srazila obrana domácích do bezpečí a stále tak hráči Angers vedou o dva góly. Nyní následuje odkop od domácí branky.
     
    59
    Po další nepříliš povedené akci Caenu sebral míč domácí brankář a odkopl ho zase daleko od svého zařízení. Jeho spoluhráči jdou útočit.
     
    60
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Jan Repas, přichází Timo Stavitski.
     
    61
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Ismaël Diomandé, přichází Hervé Bazile.
     
    62
    Hosté dvakrát střídali a na hřiště tak poslali oživení. Dokáží se zápasem ještě něco udělat?
     
    63
    Timo Stavitski, nová akvizice na straně hostů, se hned dostal do úniku a z pravé strany vyslal střelu z úhlu, kterou nakonec musel řešit zákrokem domácí brankář.
     
    64
    Domácí mají stále chuť útočit a znovu se dostali na polovinu Caenu. Ovšem tam zakročila pozorná obrana a ta otočila hru na opačnou stranu.
     
    66
    Další nebezpečí před hostující brankou, míč letěl přímo na ni, ale včas zakročila znovu obrana Caenu, která má v posledních chvílích plné ruce práce.
     
    68
    Nyní obrana domácích odhlavičkovala míč do bezpečí po střele hostů, kteří tak znovu nedosáhli na kontaktní branku.
     
    68
    Nicméně na polovině domácích hosté ještě chvíli zůstali, ale jejich další střela byla odvrácena mimo tři tyče.
     
    69
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Jeff Reine-Adélaïde, přichází Angelo Fulgini.
     
    69
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Youssef Aït Bennasser, přichází Baissama Sankoh.
     
    70
    Tait nyní unikal se svým spoluhráčem na branku hostů, místo přihrávky na úplně volného spoluhráče, který by zřejmě zakončoval do odkryté branky, zvolil střelu, která ale skončila vedle hostující branky!
    70. Taitova střela skončila mimo tři tyče.
     
    72
    Domácí ale měli další příležitost, je jich nyní plné hřiště, ale Karl Toko Ekambi svou střelu před velkým vápnem poslal pouze vysoko nad hostující bránu.
     
    73
    Domácí hráči stále nepouštějí hosty do výraznější šance a spíše jsou to oni, kdo hru tvoří a má šance.
     
    74
    Angers právě vstřelilo branku!
    A z další akce už se domácí trefují potřetí. PRINCE ONIANGUÉ dostal z pravé strany centr do pokutového území a v těsné blízkosti Vercoutreho mu svou střelou nedává žádnou šanci – 3:0. Asistence: Angelo Fulgini.
    74. Prince ONIANGUÉ - 3:0
     
    75
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Karl Toko Ekambi, přichází Baptiste Guillaume.
     
    76
    S hosty to tedy už nevypadá vůbec dobře. Čtrnáct minut před koncem utkání prohrávají už o tři branky a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by mohlo dojít k obratu.
     
    77
    Jeden z hostů zůstal ležet na zemi po hlavičkovém souboji a už jsou u něho lékaři. Chvilku se tedy hrát nebude.
     
    78
    Nakonec tuto situaci sudí posoudil jako zákrok a Guillaume dostává žlutou kartu.
     
    80
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Prince Oniangué, přichází Lassana Coulibaly.
     
    81
    Vincent Manceau mohl jít do úniku, míč mu ale příliš utekl a poté ho v pohodě sebral Rémy Vercoutre, jenž pak balón odkopl daleko od svého zařízení.
     
    82
    Hlavička Vincenta Bessata skončila na brankáři domácích, který tak znovu podržel tým a zároveň také své čisté konto. Následuje odkop od jeho brány.
     
    83
    Hosté se opět marně natahovali po další střele v pokutovém území. Obránci domácích je zastavili a hned na to založili další akci Angers.
     
    84
    Hervé Bazile se chtěl uvolnit jít sám na branku domácích, ale příliš dlouho váhal. Nakonec o balón přišel a u něho jsou znovu domácí hráči.
     
    85
    Jdeme do poslední pětiminutovky tohoto zápasu. Hosté zahrávali rohový kop, ale do šance před brankou Angers se nedostali.
     
    87
    Hráči Angers se už příliš nikam neženou, mají pohodový náskok, o který už rozhodně nepřijdou. Navíc jsou u míče a zakládají další akci.
     
    88
    Další nepřesná rozehrávka hostů znamenala zisk míče pro domácí, kteří bez rozpaků směřují znovu před branku, kterou hájí Rémy Vercoutre.
     
    90
    Ismaël Traoré vyslal uvnitř pokutového území oblouček, který se ale snesl jen do náruče hostujícího brankáře. Ten tak bude mít další odkop od své branky.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Hlavní sudí nenastavil ani minutu navíc a je tu konec tohoto utkání. V něm byli domácí jasně lepším týmem a vítězí tak rozdílem tří branek. Třetí trefu přidal ve čtyřiasedmdesáté minutě Prince Oniangué, jenž tak pečetil tříbodovou výhru domácího Angers. Hosté z Caenu tak odcestují domů bez jediného bodu.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:9.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (21:50:04)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 11. Tait (Toko Ekambi), 43. Toko Ekambi (Tait), 74. Oniangué (Fulgini)

    Karty:   78. Guillaume (AGR) – 11. Vercoutre (CEN), 14. Guilbert (CEN)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:9.
    Angers SCO: Butelle – Manceau, I. Traoré (C), Pavlović, Bamba – Santamaría – Reine-Adélaïde (69. Fulgini), Oniangué (80. L. Coulibaly), Mangani, Tait – Toko Ekambi (75. Guillaume).
    Náhradníci: Michel – Thomas, Puyo, Fulgini, L. Coulibaly, Sunu, Guillaume.

    SM Caen: Vercoutre – Guilbert, Da Silva, Diomandé (61. Bazile), Djiku, Bessat – Féret (C), Aït Bennasser (69. Sankoh), S. Peeters – Santini, Repas (60. Stavitski).
    Náhradníci: Samba – Genevois, Sankoh, Deminguet, Bazile, Kouakou, Stavitski.

    Rozhodčí: Thual – Lombard, Viala

    Diváci: 10 342
    thejrc.org