Mönchengladbach – Hoffenheim 3:3 (kon.) | Frankfurt – Mohuč 3:0 (kon.) | Augsburg – W. Brémy 1:3 (kon.)
Hamburg – Hertha 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Schalke 0:1 (kon.)
konec
FC Augsburg
1:3 (0:2)
Werder Brémy
Sobota 17.03.2018, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:12. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:15. (17:27:43)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas sedmadvacátého kola tak končí výhrou Werderu Brémy na trávníku Augsburgu 3:1.

    Werder vstoupil do zápasu ve velkém stylu, bleskově zatlačil domácí celek a byl náležitě odměněn. O vedoucí branku se postaral Ishak Belfodil, který se kličkou ve vápně dostal do střelecké pozice a umístěným pokusem k zadní tyči poslal Brémy do vedení. Ještě do poločasu stihl alžírský útočník přidat ještě jednu branku. Po přistrčení od Kruseho se dostal lehce do šestnáctky, následně pálil jen do Hitze, ale od brankáře se balon odrazil zpět k Belfodilovi, který poté už jen umístil balon do odkryté branky. Do druhého poločasu nastoupil také Jan Morávek a právě český záložník výrazně oživil Augsburg. Domácí dokonce po hodině hry snížili náskok soupeře, když se parádní hlavičkou prosadil Rani Khedira. Závěr zápasu si už ale Brémy pohlídaly, navíc přišla i rozhodující branka na 3:1, kterou obstaral po přihrávce Belfodila Max Kruse.

    V dresu Brém odehráli parádní utkání Jiří Pavlenka i Theodor Gebre Sellasie, za Augsburg odehrál povedený zápas i Jan Morávek. Jaroslav Drobný do zápasu z lavičky nezasáhl.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Schmid hledal rozběhnutého Gregoritsche, ale rakouský útočník proti třem obráncům neměl šanci dostat se až ke střele.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Ishak Belfodil, přichází Aron Jóhannsson.
     
    90
    Hosté si zkušeně hlídají dvoubrankové vedení. Belfodil držel balon daleko od branky českého gólmana, dokonce Eggestein ještě mohl pálit, ale raději zavezl balon do rohu hrací plochy.
     
    89
    Max měl přece jen ještě k dispozici rozehrávku od rohového praporku, ale domácí hráči se k hlavičce neprobojovali. Augsburg však zůstává u balonu.
     
    88
    Caiuby spolupracoval s Morávkem, český záložník to chtěl vzít na sebe, ale před vápnem narazil na Moisandera a ten ho čistě připravil o balon.
     
    87
    Domácí už nemají síly na pořádný závěrečný tlak. Po rychlém průniku centroval Philipp Max jen přesně do náruče českého brankáře.
     
    86
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Florian Kainz, přichází Marco Friedl.
     
    85
    Hosté se hnali ve čtyřech na jediného obránce. Kainz ale nedokázal přesně zpracovat přihrávku od Eggesteina a toho dokázal využít vracející se Hinteregger.
    83. Max KRUSE - 1:3
     
    83
    Werder právě vstřelil branku!
    O třech bodech je nejspíše rozhodnuto! Gebre Selassiemu trvalo o něco déle vhazování na pravé straně, poté se ale český reprezentant dostal k centru, kterým našel Belfodila. Ten ještě uvolnil svého kapitána MAXE KRUSEHO, který parádní střelou nedal Hitzovi žádnou šanci.
     
    82
    Caiuby se až příliš vztekal na rozhodčího po odpískaném faulu a je za to potrestán žlutou kartou. Domácímu celku už příliš času nezbývá.
     
    82
    Caiuby zachytal nedokonalou přihrávku Langkampa, následně ale ani Brazilec v dresu Augsburgu nebyl přesný s přihrávkou na Gregoritsche.
     
    81
    Ve středu pole zabojoval o balon hostující Eggestein, poté se dostal do volnějšího prostoru na pravé straně. Po zásahu Maxe budou hosté vhazovat.
     
    80
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Marco Richter, přichází Sergio Córdova.
     
    79
    Belfodil inkasoval přihrávku od Kruseho, následně si naváděl balon na pravačku, ale vracející se obránce nedokázal prostřelit.

    Vít Schück

    Branky: 64. R. Khedira (Max) – 6. Belfodil, 41. Belfodil (M. Kruse), 83. M. Kruse (Belfodil)

    Karty:   39. Kačar (AUG), 82. Caiuby (AUG) – 71. Pavlenka (BRM)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:12. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:15.
    FC Augsburg: Hitz – Schmid, Kačar (46. Morávek), Hinteregger, Max – R. Khedira, Baier (C) – Richter (80. Córdova), Ku, Caiuby – Gregoritsch.
    Náhradníci: Luthe – Heller, Parker, Morávek, Janker, Córdova, Jakob.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Langkamp, N. Moisander, Augustinsson – M. Eggestein, Bargfrede, Delaney (65. Junuzović) – Belfodil (90+1. Jóhannsson), M. Kruse (C), Kainz (86. Friedl).
    Náhradníci: Drobný – Caldirola, Bauer, Jóhannsson, Rašica, Junuzović, Friedl.

    Rozhodčí: Stegemann – Fischer, Pickel
    thejrc.org