Havlíčkův Brod – Letňany 10:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
6:2 (2:1, 3:1, 1:0) Stav série: 1:0
HC Olomouc
Sobota 17.03.2018, 16:00 • Svijanská Aréna • Play-off extraligy st. dorostu • Osmifinále
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Ze severu Čech se s vámi loučím. Přeji hezký zbytek dne a někdy příště opět na počtenou! (18:13:46)
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se stává tým Bílí Tygři Liberec! Hráči z města pod Ještědem měli soustavnou převahu a první vítězství v sérii slaví zcela zaslouženě. Olomouc naopak musí po všech stránkách přidat, chce-li soupeře potrápit. Ve třetí části jsme viděli jediný gól, v samotném úvodu se snadno trefil Jan Žemba.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Bieniek se ještě natahuje po poskakujícím puku u levé Hasalovy tyčky, ale i když se mu na černou gumu nakonec dosáhnout nepodařilo, mrzet ho to již nemusí.
     
    58:56
    A tutovka také na druhé straně! Kořének v přečíslení oslovil Paťavu, kterému stačilo umístit kotouč zblízka do odkryté klece. To se mu ale nepodařilo! Nutno podotknout, že už měl touš trošku pod bruslemi.
     
    58:37
    Sedmý gól doslova visel ve vzduchu! Po vyražené střele od modré čáry se na brankovišti natahovala hned trojice domácích. Především Šeliga měl blízko k dorážce, ale Hasala se skvěle roztáhl a nepustil černou gumu z svůj beton!
     
    57:50
    Kohouti manévrují s kotoučem ve vlastním obranném pásmu. Hlaváč nikam nespěchá, přičemž jej domácí už příliš nenapadají a vyčkávají na pohyb olomouckého beka.
     
    57:33
    Utkání v naprostém klidu spěje ke svému konci. Hanáci se ještě dostali do pásma, ale dobře zasáhl Žemba, který obrací hru opět proti hostující brance.
     
    56:48
    Liberec v těchto chvílích opět jednoznačně vládne. Od modré čáry zakončil tlak Šuráň a Hasala musel vytyčit vyrážečku, aby zabránil již sedmé pohromě.
     
    55:58
    Nyní Hanáci přidávají do sbírky další z mnoha zakázaných uvolnění. Postaral se o něj Stanislav Harabiš, vhazovat se bude v útočném pásmu Tygrů.
     
    55:30
    Hanáci získali kotouč na vhazování před vlastní brankou, ale rozehrávku si zkomplikovali nepovedenou přihrávkou, po které se Klesla natahoval marně.
     
    54:21
    Domácí se brání velmi dobře. Olomouc se ani nemůže dostat do ofenzivní zóny a Hampl nyní opět posílá kotouč do bezpečné vzdálenosti od vlastní svatyně.
     
    53:40
    A další vyhození Petra Hada! Momentálně už mají hosté klasickou výhodu pěti proti čtyřem.
     
    53:12
    Tygři nyní čelí nepříjemnému oslabení ve třech. Kotouč si našel Had, poslal jej do bezpečí, a výrazně tak ulehčil život svému týmu.
     
    52:53
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Charvát – 2 min., sekání).
     
    52:19
    Olomouc unikla do akce dvou proti jednomu. Kalač našel Kořénka, jehož rychlá střela mířená do protipohybu brankáře Paříka skončila mimo prostor tří tyčí!
     
    51:50
    Hraje se ve čtyřech na každé straně. Utkání už je rozhodnuté, nicméně tato herní situace rozhodně může nabídnout zajímavé momenty.
     
    51:35
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Hlaváč – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Šuráň – 2 min., sekání).
     
    50:31
    Křepelka putuje zpět na ledovou plochu. Liberec oslabení a díky skvělému Paříkovi přečkal bez inkasované branky a nyní už znovu může útočit.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. Rychlovský (Charvát), 11. Had (Šeliga, Maťátko), 27. Bieniek, 28. Šeliga (Maťátko, Had), 34. Drábek (Bieniek), 41. Žemba (Rychlovský) – 8. Štefka (Rutar, Vosátko), 34. Indrák (Hlaváč)


    Bílí Tygři Liberec: Pařík (Novák) – Aubrecht, Adamec, Šuráň, Hampl, Charvát (A), Bieniek, Žůrek, Had – Rychlovský, Maťátko, Liška, Drábek, Křepelka, Vomáčka, Bitman, Hájek (C), Kotyza, Žemba, Šafařovský (A), Šeliga.
    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Rutar, Mader (C), Klesla, Harabiš, Hlaváč, Vosátko (A) – Kalač, Tomajko, Štefka, Rosecký, Paťava, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kořenek (A), Kret, Dvořák.

    Rozhodčí: Vyštejn – Beneš, Kurtin.
    Liberec 3 0 Olomouc
    #1 Sobota 17.03.2018 • 16:00
    Liberec - Olomouc 6:2
    #2 Neděle 18.03.2018 • 12:00
    Liberec - Olomouc 5:0
    #3 Úterý 20.03.2018 • 12:30
    Olomouc - Liberec 1:4
    thejrc.org