Havlíčkův Brod – Letňany 10:3 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
2:1 (0:0, 2:1, 0:0) Stav série: 1:0
HC Kometa Brno
Sobota 17.03.2018, 12:30Play-off extraligy st. dorostu • Osmifinále
Partner:
     
    Konec! Napínavý duel nabídl branky jen ve druhé třetině, a to v poměru 2:1 pro Motor. Tento stav vydržel až do šedesáté minuty. První bod v osmifinálové sérii jde tedy na konto Českobudějovických! Již zítra ve stejný čas se odehraje druhé utkání. (14:44:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Ještě to budou nervy, a to z obou stran! Radek Kučeřík nahodil od modré čáry. Domácí brankář byl opět připraven a puk uschoval ve své výstroji.
     
    58:29
    Šimon Masopust se dostal ke kotouči u obranné modré čáry. Poté zkusil zacílit do odkryté svatyně, ale netrefil!
     
    58:19
    Motor si musel oddychnout! Po střele Kučeříka se po dorážce nebezpečně natahoval Střondala, ale díky dobrému obrannému zákroku domácích se k plnohodnotnému zakončení nedostal.
     
    58:02
    Filip Kašpar zůstává na střídačce svého týmu!
     
    58:02
    Kometa si bere oddychový čas.
     
    58:02
    Hned poté, co hlasatel oznámil, že se hrají poslední dvě minuty třetí třetiny, od modré vystřelil Jan Mlčák. Před brankou byl chuml hráčů, ten ale Svobodovi v dalším úspěšném zákroku nebránil.
     
    57:23
    Střela Pláška zblokována Silným do středního pásma. A stejně jako Motor, tak i Kometa se nyní provinila zakázaným uvolněním, po delší době se tedy bude vhazovat před Kašparem.
     
    56:56
    Střela Adama Gajarského nebyl z těch nebezpečnějších. Svoboda si proti ní povyjel a poté ji betonem vyráží do rohu ledové plochy. Následně Motor reaguje na tlak Komety vyhozením na icing.
     
    56:15
    Se hostujícím Svobodou se stihl vrátit také Šafář, který srazil jeho střelu mimo nebezpečí z pohledu Motoru. Další akci Brna poté zastavuje ofsajdové postavení.
     
    55:11
    Doktorův pokus byl velmi svižný, nicméně se zastavil až o zadní mantinel. Puk mají v držení stále domácí, kteří se snaží vsítit nyní velmi důležitou branku.
     
    54:06
    Šimon Masopust a Jakub Čížek ujeli do přečíslení proti jedinému bekovi. Masopust před brankou nahrával na Čížka, který pravděpodobně mířil mezi betony. Velmi důležitý zákrok ale předvedl Filip Kašpar. Ten se přemístil a puk ukryl!
     
    53:13
    Kometa začíná tlačit na pilu. Střelu od modré schytal Ondřej Vaculík, od kterého puk skončil až v obranné třetině Brna. Vaculík následně jel ještě pozdržet rozehrávku soupeře.
     
    52:21
    Michal Kunc v obrovské šanci neuspěl! Dostal se až před Svobodu, a to zcela osamocený. Těsně před brankou zamířil jen nad horní tyčku!
     
    51:42
    Karel Plášek se vrátil na ledovou plochu a málem z toho byl samostatný nájezd! Plášek dostal přihrávku na modrou, respektive až za ni. Čárovému sudí ofsajdové postavení neuniklo.
     
    50:56
    Dobré šance na straně Motoru neproměněny! Z první nejprve střílel Michal Silný, jenže mimo. Z následné dorážky neuspěl nadvakrát ani Martin Beránek.
     
    49:34
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Plášek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    48:22
    Pavel Novák přenechal puk Vojtěchu Krchovi, z čehož nakonec nevznikla vůbec špatná akce. Krcho z levé strany z pohledu brankáře zamířil na vzdálenější stranu svatyně. Kašpar zasahuje vyrážečkou!

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 21. Novák (Kubíček, Toman), 38. Kubíček – 25. Gajarský (Minárik, Studený)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Šafář, Doktor, Hubata, Kubíček, Vávra, Škola, A. Čížek – Vaculík, Krcho, Silný, Masopust, J. Čížek, Novák, Řezáč, Toman, Beránek, Hrubec, Melichar, Grossmann, Petřík
    HC Kometa Brno: Kašpar (Holata) – Věžník, Sedláček, Kučeřík, Vašíček, Studený – Gajarský, Popelka, Caha, Minárik, Svoboda, Meluzin, Střondala, Zajíček, Kavický, Kunc, Plášek, Kadlic

    Rozhodčí: Horáček – Flegl, Polonij
    Č. Budějovice 3 0 Kometa Brno
    #1 Sobota 17.03.2018 • 12:30
    Č. Budějovice - Kometa Brno 2:1
    #2 Neděle 18.03.2018 • 12:30
    Č. Budějovice - Kometa Brno 10:3
    #3 Úterý 20.03.2018 • 15:30
    Kometa Brno - Č. Budějovice 4:5
    thejrc.org