Nice – PSG 1:2 (kon.) | Méty – Nantes 1:1 (kon.) | Saint-Étienne – Guingamp 2:0 (kon.)
Marseille – Lyon 2:3 (kon.)
konec
FC Méty
1:1 (1:1)
FC Nantes
Neděle 18.03.2018, 15:00 • Stade Saint-Symphorien, Mety • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné nědělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž pokračuje třicátým kolem a my se společně zaměříme na zápas Met, které přivítají před domácím publikem favorita z Nantes.
     
    FC Méty

    Méty se v minulém ročníku Ligue 1 pohybovaly ve spodní polovině tabulky, nakonec se ziskem třiačtyřiceti bodů obsadily konečné čtrnácté místo.

    Ani v nové sezoně se týmu ze severu Francie vůbec nedaří. Po devětadvaceti odehraných zápasech je jasně na poslední dvacáté příčce s osmibodovou ztrátou na předposlední Lille, na nesestupové pozice poté devět bodů. Mety čekají na vítězství už od konce ledna, kdy na domácím stadionu porazily 2:1 Nice. Naposledy Mety schytaly debakl na trávníku supersilného PSG, lídr Ligue 1 si pochutnal na týmu z chvostu tabulky poměrem 5:0. Bod si ale Mety připsaly ze zápasu s Toulouse, kde dokonce hrály více než poločas v deseti, ale nakonec vyválčily remízu 1:1.
     
    FC Nantes

    Nantes se v minulé sezoně potloukalo dlouhou dobu ve středu tabulky, vydařeným závěrem se ale vyšplhalo až těsně za příčky zaručující pohárovou Evropu, tedy na sedmé místo.

    V nové sezoně se daří týmu ze západu Francie sbírat body ještě mnohem lépe. Po parádním vstupu do nového ročníku, kdy se Nantes probojovalo k bodům za velmi těsné výsledky. Jen jednou z dvanácti případů vyhrálo Nantes o více než jednu branku. Na velmi těsné výsledky navázalo Nantes také v minulém kole, kdy na domácí půdě porazilo 1:0 Troyes. O jedinou branku zápasu se postaral pět minut před koncem útočník Emiliano Sala.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    30.09. 2017 Nantes – Méty 1:0
    18.02. 2017 Méty – Nantes 1:1
    11.09. 2016 Nantes – Méty 0:3
    11.01. 2015 Nantes – Méty 0:0
    16.12. 2014 Nantes – Méty 4:2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Méty: Kawašima – Rivierez, Diagné, Niakhaté, Balliu – Cohade, Poblete – Dossevi, Milićević, Niane – Roux.
    Náhradníci: Beunardeau – Selimovic, Mandjeck, Nguette, Mollet, Rivière, Peugnet.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Dubois, Diego Carlos, Pallois, Lucas Lima – Krhin, A. Touré – Thomasson, Rongier, El Ghanassy – Sala.
    Náhradníci: Dupé – Djidji, Bammou, Kačaniklić, Awaziem, Moutoussamy, N'Gom.

    Rozhodčí: Millot – Luzi, Pacelli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hostující hráči rozehráli první poločas ze středového kruhu. Rongier ale velmi snadno přišel ve středu pole o balon a do prvního útoku se tak mohli hnát domácí.
     
    3
    Niakhaté se vydal na útočný výlet, ze své pozice stopera s balonem vycestoval až téměř k vápnu soupeře, ale střelou po trávníku Tatarusana nepřekvapil.
     
    4
    Mety se zatím příliš do útoku neženou, po kombinaci ve středu trávníku přišel o balon domácí Cohade. Poté ho ale dokázal zastoupit Poblete a Mety mají znovu balon pod kontrolou.
     
    5
    Emiliano Sala se už už napřahoval ke střele, ale přihrávka na něj šla do ofsajdu. Pomezní rozhodčí byl přesný a dává balon domácím.
     
    6
    Valentin Rongier zastihl balon ještě na hrací ploše. Následný centr si ale pohlídal v rukavicích Kawašima.
     
    8
    Úvod zápasu přináší mnoho nepřesností na obou stranách. Thomasson se to pokoušel změnit na pravé straně, ale s balonem u nohy přes Cohadeho nepřešel.
     
    9
    Nantes je v úvodních minutách aktivnějším týmem. Lima hledal dlouhým pasem Rongiera, ale hostující záložník byl obrán o balon hned prvním soupeřem.
     
    10
    První desetiminutovka nenabídla nebezpečí ani u jedné z branek. Nyní se pokoušel přejít do útoku Dossevi, ale narazil na Duboise.
     
    11
    Mety si vybojovaly rohový kop. Danijel MIličevič centroval do vápna, ale Tatarusanu si pohlídal nedůraznou hlavičku Nianeho.
     
    12
    Ospalý úvod z obou stran pokračuje. El Ghanassy spolupracoval s Duboisem, ale poté hosté ztratili balon a museli se vracet do obrany. Domácí mají další rohový kop.
     
    13
    Tým Méty právě vstřelil branku! Mety jsou po rozehrávce rohového kopu do vedení! Danijel Miličevič podobně jako před malou chvílí posílal míč do vápna od rohového praporku, NOLAN ROUX se zbavil obránce a poté jen umístil balon do téměř prázdné branky.
    13. Nolan ROUX - 1:0
     
    14
    Rivierez fauloval na pravé straně Salu a je za to potrestán žlutou kartou.
     
    15
    Také Nantes mělo k dispozici rozehrávku volného přímého kopu, ale balon jen proletěl vápnem bez doteku hráčů. Kawašima může být stále v klidu.
     
    17
    Nantes to zkoušelo středem, ale Rongier neprošel zhuštěným prostorem před vápnem. Následně se ale přece jen dostal Rongier ke střele, ale Kawašima s přehledem ukryl balon v náručí.
     
    18
    Mety pokračují v sympatickém výkonu. Dossevi si narazil s Miličevičem, ale poté už přišel obranný zákrok Diega Carlose.
     
    19
    Roux výborně přebral balon ve středu pole, poté ho předal na levou stranu, kde byl rozběhnutý Niane. Ten ještě vracel na Rouxe, který následně vyděsil Tatarusana.
     
    21
    Nantes pokračuje v držení míče, ale více nebezpeční jsou domácí. Thomasson hledal na pravé straně Salu, ale ten je pokryt hned dvěma obránci.
     
    22
    Nantes mělo k dispozici rohový kop. Dubois hledal na zadní tyči Salu, ale ten nebyl důrazný při hlavičce a Kawašina znovu s přehledem sbírá balon ze vzduchu.
     
    23
    Hostující celek má stále balon pod kontrolou. Dubois našel skvěle postaveného Rongiera, který v jasné pozici nechal vyniknout Kawašimu. Parádní zákrok domácího brankáře.
     
    24
    Nantes právě vstřelili branku!
    Tlak Nantes se v posledních minutách stupňoval a je z toho vyrovnací branka! Thomasson našel zpětnou přihrávkou VALENTINA RONGIERA a ten střelou z prvního doteku překonal Kawašimu k zadní tyči. Povedená akce Nantes přináší srovnání.
    24. Valentin RONGIER - 1:1
     
    26
    Nantes pokračuje v tlaku i po vyrovnávací brance. Rongier si znovu hledal místo ve středu obrany domácího celku, ale nyní ho Dubois nenašel.
     
    27
    Mety jsou po brance na 1:1 zcela opařeny. Poblete chtěl přihrávat na Rouxe, ale místo toho našel jen hostujícího obránce Palloise.
     
    29
    Dubois ještě zastihl balon na hrací ploše, ale poté už Thomasson nepřehrál přesilu v pokutovém území. Následně se provinil faulem při snaze získat míč Krhin.
     
    30
    Po půlhodině hry je stav srovnán. Dossevi se hnal s míčem proti třem protihráčům, poté se ale vyznamenal přihrávkou na Miličeviče. Ten v pokutovém území upadl, ale hlavní rozhodčí penaltu nepíská.
     
    31
    Přihrávku středem trávníku na Salu neprošla. Hosté se museli vracet do obrany, ale Poblete výrazně zpomalil postup domácího týmu do útoku.
     
    32
    Domácím se tentokrát nepodařilo s balonem u nohy překročit půlící lajnu. Nantes se tak dostává zadarmo k míči.
     
    33
    Sala svedl důležitý souboj s Diagném. Následně se ještě hnal za balonem Thomasson, ale ani on se přes bránícího Riviereze k balonu nedostal.
     
    34
    Nadějná akce Nantes končí střelou Duboise jen do bránícího Diagného. Akce ještě pokračovala, také Sala mohl pálit, ale našel jen postranní síť.
     
    35
    Kawašima musel rychle z branky. Dlouhý pas hledal Salu, který nebyl nikým bráněn. Domácí brankář ale skvěle vyběhl až téměř k hranici pokutového území a akci znemožnil zákrokem.
     
    37
    Stále se hraje na polovině Met. Dubois nyní spolupracoval s Thomassonem, ale následný centr poté sebral ze vzduchu znovu Kawašima.
     
    38
    Valentin Rongier měl kolem sebe hned tři obránce, ale dokázal se míčem vymanit z obležení. Následně ale pálil Dubois jen vedle pravé tyče.
     
    39
    Sala znovu bojoval s obránci o balon. Prudký pas si ale stále pro sebe Fallou Diagné. Vše poté řeší přihrávkou na Kawašimu.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Po delším času se dostali k útoku také domácí. Dossevi však Rouxe pasem z pravé strany nenašel.
     
    41
    Valentin Rongier je v prvním poločas hodně aktivní, znovu si došel pro balon až k půlící lajně. Následně se pokoušel připravil pozici Salovi, ale ten je střežen Niakhatém.
     
    42
    Lucas Lima hledal přihrávkou na zadní tyč Salu. Emiliano Sala se natahoval co to šlo, ale balon už na hrací ploše nezachránil.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu hostující Abdoulaye Touré. Spolupráce pokračovala u Krhina, který poté hledal střelce vyrovnávací branky Rongiera. Postupný útok ale končí u Cohadeho.
     
    45
    V poslední minutě prvního poločasu se domácí natlačili k vápnu soupeře, ale Rouxův centr s přehledem sebral do rukavic Tatarusanu.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak končí první pětačtyřicetiminutovka smírně 1:1.

    Úvod zápasu byl hodně opatrný z obou stran. Až ve třinácté minutě přišel šok pro fanoušky Nantes. Danijel Miličevič poslal parádní centr do vápna a po zakončení Nolana Rouxe šly Mety do jednobrankového vedení. Poté se ale probudilo také Nantes, které z tlaku o několik minut později srovnatlo stav zápasu. Po zpětné přihrávce Thomassona se střelou z prvního doteku prosadil Valentin Rongier. I po zbytek první půle byli mírně aktivnější hosté, ale k vedoucí brance se zatím nedostali.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou domácí fotbalisté. Miličevič si ale naběhl mezi tři soupeře a rychle ztrácí balon.
     
    48
    Domácí nikam v úvodu druhé půle nespěchají. Dlouhý pas na Rouxe doskákal až k Tatarusanovi. Následně na druhé straně musel do obranného skluzu Niakhaté.
     
    49
    Nantes pokračovalo rohovým kopem, ale místo toho, aby se dostali k zakončení, tak museli bránit rychlý kontr Met. Nolan Roux nepřihrál přesně na nabíhajícího Nianeho a akce končí.
     
    50
    Nantes si posouvá balon ze strany na stranu a čeká na prostor, kterým by mohlo projít do útoku blíže k vápnu soupeře.
     
    51
    Abdoulaye Touré tvrdě zajel kopačkou napřed do Diagného. Oba hráči padají k zemi a potřebují ošetřit.
     
    53
    Stále probíhá na hrací ploše ošetřování. V dresu Met se už připravuje střídání.
     
    54
    Diagné je odnášen na nosítkách do útrob stadionu, přesto dostává od rozhodčího žlutou kartu.
     
    55
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Fallou Diagné, přichází Vahid Selimovic.
     
    56
    Lucas Lima rozehrál volný přímý kop, v pokutovém území je ale přichycen v ofsajdu Emiliano Sala. Mety se mohou uklidnit v kombinaci.
     
    57
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Abdoulaye Touré, přichází Santy N'Gom.
     
    58
    Vahid Selimovic se postaral o prudký pas do šestnáctky. Domácí hráči v čele s Nolanem Rouxem se ale k hlavičce neprobojovali.
     
    59
    Pallois hodně nepřesně rozehrával a toho mohl využít Dossevi. Mathieu Dossevi ihned cpal míč do vápna, ale na Rouxe znovu nedošlo.
     
    60
    Po hodině hry je stav vyrovnaný. Balliu se pokoušel projít po levém kraji, ale narazil na připraveného Duboise, následně to Mety zkusily také zleva, ale Poblete centroval jen za brankovou lajnu.
     
    61
    Mathieu Dossevi spolupracoval na pravé straně, ale po ztrátě míče se provinil faulem na rozběhnutého Limu. Nantes však s rozehrávkou nepospíchá.
     
    62
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Danijel Milićević, přichází Florent Mollet.
     
    63
    Hostům se podařilo vykombinovat střed trávníku, ale poté Rongier nepřesně uvolňoval rozběhnutého Salu.
     
    64
    Dubois skvěle našel El Ghanassyho, poté přišel nepřesný centr do vápna, ale hosté zůstávají nastěhovaní před šestnáctkou.
     
    65
    Tentokrát centroval do vápna přímo Léo Dubois, Emiliano Sala si dělal prostor proti Selimovicovi, ale nakonec se k přesné hlavičce nedostal.
     
    66
    Iván Balliu měl na pravém kraji místo k centru, pod nohy mu ale přijel ve skluzu Lima, který balon zblokovat. Míč se ale odrazil zpět k domácím.
     
    67
    Nantes potřebuje zklidnit hru postupným útokem. Lucas Lima mohl poslal míč z levé strany do ohně před Kawašimu, ale nebyl přesný.
     
    69
    Tentokrát už byl Lucas Lima úspěšnější. Po jeho centru musel do skluzu Selimovic, který odklidil balon je na rohový kop. Ten však hostům vůbec nevyšel podle představ.
     
    70
    Ejdži Kawašima rozehrál po trávníku jen ke stoperům. Od nich se ale balon dostal k Dossevimu a ten předvedl hodně nepřesnou přihrávku.
     
    71
    El Ghanassy spolupracoval na levém kraji s Limou, poté přišel další pas před Kawašimu, ale japonský brankář znovu podržel svůj tým klidným zákrokem.
     
    72
    Po delším čase byla k vidění střela. Mollet se otočil s balonem na třiceti metrech od branky, vypálil, ale balon se vykroutil z branky mimo tři tyče.
     
    73
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Yassine El Ghanassy, přichází Yacine Bammou.
     
    74
    Nantes mělo k dispozici rohový kop. Rongier si naskakoval ve středu vápna na balon, ale v nouzi ho umístil jen vysoko nad branku domácího celku.
     
    75
    Hostující tým zvyšuje aktivitu směrem dopředu. Dubois spíše centroval, ale míč se od jeho pravačky odrazil až za branku Met.
     
    76
    Iván Balliu už nestačil zachytit balon na hrací ploše po nepřesné přihrávce Pobleteho. Následně se ale domácí dostali do rychlého protiútoku, který však končí nepřesnou střelou Rouxe.
     
    78
    Hostující celek je ve druhém poločase jasně více u balonu, ale nedokáže toho využít. Další Duboisův centr skončil jen u brankáře Met.
     
    79
    Géronimo Poblete si narazil s Cohadem, následně měla přijít průniková přihrávka na Rouxe, ale ten je zatím ve druhém poločase neviditelný.
     
    80
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Ibrahima Niane, přichází Emmanuel Rivière.
     
    81
    Domácí vybojovali míč ve středovém kruhu, poté se dostal do příznivé pozice Dossevi, ale přihrávkou po trávníku znovu Rouxe nenašel.
     
    82
    Balliu chtěl rozběhnout přihrávkou po lajně Riviera, ale střídající fotbalista na nepřesný pas nedosáhl a míč tak končí za postranní čárou.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Nantes určitě pomýšlelo v Metách na plný bodový zisk a tak se bude na půdě posledního celku tabulky rozhodně snažit rozhodnout.
     
    84
    Místo tlaku Nantes ale přišla šance domácího týmu. Balliu tentokrát už přesně oslovil Nolana Rouxe, který parádní hlavičkou donutil Tatarusana k vynikajícímu zákroku.
    84. Ciprian Tatarusanu zlikvidoval parádní hlavičku Nolana Rouxe
     
    85
    Rongier při napadání fauloval rozehrávajícího Pobleteho a domácí mají tak k dispozici rozehrávku ze svého vápna z klidové pozice.
     
    87
    Nantes se prokombinovalo až do blízkosti pokutového území domácího celku. Léo Dubois ale všechno snažení pohřbil mizernou přihrávkou přesně do rukavic domácího brankáře.
     
    88
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Valentin Rongier, přichází Samuel Moutoussamy.
     
    89
    Tvrdý zákrok na Thomassona nebyl ve středu trávníku odpískán a tak se domácí hnali do útoku. Dosseviho centr však našel jen Palloise.
     
    90
    Emiliano Sala si výborně naběhl na kolmici Thomassona. Poté si obhodil brankáře a už už chtěl z úhlu zakončovat, poté ho ale vyrušil hvizd a signalizace ofsajdu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90+2
    Adrien Thomasson je v posledních minutách hodně aktivní, i nyní se pokoušel centrovat do vápna, ale prudkým pasem našel jen hlavu stopera Selimovice.
     
    90+3
    Limův pas našel na hranici vápna Krhina, následně přiletěl do vápna ještě jeden centr na hlavu Emiliana Saly. Následná hlavička jde však těsně vedle levé tyče.
     
    90+4
    Pallois je před vlastním vápnem faulován Rivierem a útok Met tak končí znovu bez ohrožení Tatarusanovy branky.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Pět nastavených minut je minulostí a tak zápas třicátého kola mezi týmem Met a Nantes končí nerozhodně 1:1.

    Opatrný vstup do zápasu rozlouskl po třinácti minutách povedenou hlavičkou Nolan Roux, který využil parádní centr od rohového praporku od Danijela Miličeviče. Vedení Met ale netrvalo dlouho. Již o deset minut později se prosadil po zpětné přihrávce Thomassona střelou z prvního doteku Valentin Rongier. Ve druhé půli už bylo šancí o poznání méně. Tu největší dokázal zmařit Ciprian Tatarusanu, když vytáhl prudkou hlavičku Rouxe mimo svou branku. V posledních minutách se již nic nebezpečného neudálo a tak zápas skončil remízou 1:1.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 8:11. (16:55:02)

    Vít Schück

    Branky: 13. Roux (Milićević) – 24. Rongier (Thomasson)

    Karty:   14. Rivierez (MTZ), 54. Diagné (MTZ)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 8:11.
    FC Méty: Kawašima – Rivierez, Diagné (55. Selimovic), Niakhaté, Balliu – Cohade, Poblete – Dossevi, Milićević (62. Mollet), Niane (80. Rivière) – Roux.
    Náhradníci: Beunardeau – Selimovic, Mandjeck, Nguette, Mollet, Rivière, Peugnet.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Dubois, Diego Carlos, Pallois, Lucas Lima – Krhin, A. Touré (57. N'Gom) – Thomasson, Rongier (88. Moutoussamy), El Ghanassy (73. Bammou) – Sala.
    Náhradníci: Dupé – Djidji, Bammou, Kačaniklić, Awaziem, Moutoussamy, N'Gom.

    Rozhodčí: Millot – Luzi, Pacelli
    thejrc.org