Buffalo – Arizona 1:4 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 5:3 (kon.) | St. Louis – Boston 2:1 (po pr.)
Calgary – Anaheim 0:4 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
5:0 (2:0, 1:0, 2:0) Stav série: 4:1
HC Olomouc
Čtvrtek 22.03.2018, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Přeji krásný čtvrteční podvečer, vítejte u pátého duelu čtvrtfinále Tipsport extraligy ledního hokeje v sérii mezi týmy HC Škoda Plzeň a HC Olomouc. On-line přenosem vás provede Matěj Vybíral, příjemnou zábavu.
     
    HC Škoda Plzeň
    Indiáni dokázali podruhé v historii získat prezidentský pohár, a to s klubovým rekordem 107 body. Měla vůbec nejlepší útok v lize (172 gólů) a pátou nejlepší obranu (123 gólů). Plzeň táhli především dva nejproduktivnější hráči celé ligy, a to Milan Gulaš (23+38) a Tomáš Mertl (30+27).

    Statistiky v play-off:
    Nejproduktivnější hráč: Milan Gulaš – 5 bodů (3+2)
    Nejlepší střelec: Milan Gulaš – 3 branky
    Nejlepší nahrávač: Ondřej Kratěna – 3 asistence
    Nejproduktivnější obránce: Michal Moravčík – 3 body (1+2)
    Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 6 minut
    Nejlepší hráč v bodování +/-: Michal Moravčík (+5)
    Nejhorší hráč v bodování +/-: Petr Kodýtek (-2)
    Nejlepší hráč v Radegast indexu: Hollweg, Schleiss (14 bodů)
    Brankář:
    Miroslav Svoboda – 260 minut / pr. 1,62 | 93,52 %


    HC Olomouc
    Mora se do poslední chvíle rvala o první šestku, zároveň však dlouho neměla ani jisté předkolo play-off. Nakonec však skončila osmá se 75 body a skóre 129:136. Nejproduktivnějším hráčem Olomouce byli Jan Knotek (17+13) a Marek Laš (12+16).
    V předkole narazili kohouti na zlínské ševce. Ve vyrovnané sérii hned ve třech případech rozhodoval jediný gól. Olomouc doma nejprve Berany porazila 3:2, ale následně prohrála 1:3. Ovšem venku se jí zadařilo a zvítězila nejprve 2:1, poté 3:2 a postoupila do čtvrtfinále, ve kterém čelí nejlepšímu celku základní části.

    Statistiky v play-off:
    Nejproduktivnější hráč: Zbyněk Irgl – 8 bodů (4+4)
    Nejlepší střelec: Ostřížek, Irgl – 4 branky
    Nejlepší nahrávač: J. Galvas, Irgl – 4 asistence
    Nejproduktivnější obránce: Jakub Galvas – 5 bodů (1+4)
    Nejtrestanější hráč: Jan Knotek – 14 minut
    Nejlepší hráč v bodování +/-: Ostřížek, Jaroměřský (+2)
    Nejhorší hráč v bodování +/-: Lukáš Galvas (-7)
    Nejlepší hráč v Radegast indexu: Martin Vyrůbalík (41 bodů)
    Brankář:
    Branislav Konrád – 498 minut / pr. 2,17 | 91,86 %
     
    Vzájemné zápasy v základní části:
    3. kolo – HC Škoda Plzeň 10:0 HC Olomouc
    16. kolo – HC Olomouc 5:0 HC Škoda Plzeň
    29. kolo – HC Škoda Plzeň 6:0 HC Olomouc
    42. kolo – HC Olomouc 2:4 HC Škoda Plzeň
     
    Čtvrtfinálová série:
    První zápas
    První duel vůbec nepotvrdil předpoklady a Olomouc se svého soupeře skvěle držela, výborně bránila, podržel ji brankář Konrád, a nakonec si i odvezla vítězství! V první třetině překvapil Svobodu střelou z otočky Irgl, ve druhé části sice z dorážky srovnal Schleiss, ale kohouti se opět do vedení dostali po chybě domácích v obraně. V poslední periodě sice srovnal umístěnou ranou Jakub Kindl, ale duel dospěl až do nájezdů, ve kterých hattrick dokonal Zbyněk Irgl.
    HC Škoda Plzeň 2:3s.n. HC Olomouc
    Branky a nahrávky: 29. Schleiss (D. Kindl), 48. J. Kindl (Gulaš, Kratěna) – 12. Irgl (Strapáč, J. Galvas), 36. Irgl (J. Knotek), rozh. náj. Irgl

    Druhý zápas
    V odvetě v Home Monitoring aréně už domácí nezaváhali, ačkoliv to opět měli velmi složité, po chybě Kadlece totiž udeřil Ostřížek už v páté minutě. Škoda však srovnala ještě na konci třetiny, přesnou přihrávku Stacha zužitkoval v přesilovce Milan Gulaš. Ve druhé části se z dorážky prosadil Miroslav Indrák, ale z brejku hosté opět srovnali, znovu Ostřížek zamířil z brejku pod břevno. Tentokrát se však do prodloužení nešlo, Milan Gulaš v 56. minutě dělovkou rozhodl a David Stach ještě upravil na konečných 4:2 střelou do prázdné branky. Podobné utkání jako to první, tentokrát se šťastnějším koncem pro Plzeň.
    HC Škoda Plzeň 4:2 HC Olomouc
    Branky a nahrávky: 20. Gulaš (Stach, Pulpán), 30. Indrák (Mertl, Stach), 56. Gulaš (Schleiss), 60. Stach (Kratěna) – 5. Ostřížek (Vyrůbalík, Skladaný), 36. Ostřížek (J. Galvas, L. Galvas)

    Třetí zápas
    Na ledě Olomouce se situace lehce obrátila. Byli to domácí, kteří byli střelecky aktivnější a Svoboda měl na kontě více zákroků. Škodovka už neútočila tak bezhlavě a spíše čekala na šance, které však dokázala využít, do vedení se dostala zásluhou přesné střely Mertla. Kohouti však srovnali v téže minutě, když tečovaný pokus Strapáče doplachtil za Svobodu. Indiáni odskočili v úvodu druhé části, kdy se nejprve tečí prosadil Ryan Hollweg, následně z brejku Milan Gulaš. Olomouc se však nevzdala a dokázala srovnat ještě v prostřední periodě, Irgl nejprve využil samostatný únik, David Ostřížek poté z pravého kruhu dostal puk za Svobodu. Plzeň se však dočkala rozhodující trefy ve třetí části, když Moravčík tvrdou ranou sestřelil Moru a zajistil Západočechům vedení v sérii.
    HC Olomouc 3:4 HC Škoda Plzeň
    Branky a nahrávky: 10. Strapáč (Irgl), 31. Irgl (Staněk, Konrád), 40. Ostřížek – 10. Mertl (Moravčík), 26. Hollweg (J. Kindl, T. Kubalík), 28. Gulaš (Moravčík, Mertl), 52. Moravčík (Kracík, P. Kadlec)

    Čtvrtý zápas
    Olomouc vstupovala do duelu s vědomím, že jestli chce pomýšlet na postup, měla by dnes zvítězit, a v první části byla lepším týmem, na Svobodu však nevyzrála. Naopak ve druhé třetině to byli Západočeši, kteří byli aktivnější a dočkali se vedoucí branky. Z nenápadné situace vymyslel Ondřej Kratěna gól, když zpoza branky bruslí přikopl kotouč Davidu Stachovi a ten zavěsil pod víko. Mora marně dobývala hostující branku a ani 31 pokusů oproti 17 plzeňským jí nestačilo na překonání famózního Miroslava Svobody. V závěru utkání pečetil výhru Škody gólem do prázdné branky Tomáš Mertl, který v rychlostním souboji přebruslil Vyrůbalíka.
    HC Olomouc 0:2 HC Škoda Plzeň
    Branky a nahrávky:
    25. Stach (Kratěna), 60. Mertl (Gulaš, P. Kadlec)
    Plzeň může dnes ukončit sérii!

     
    Olomouc v této sérii bojuje proti favoritovi ze všech sil, avšak doma nevyválčila proti indiánům ani jedno vítězství a dnes tak bude odvracet konec sezóny. Bude to mít velice složité, Plzni se doma před zaplněnou Home Monitoring Arénou celoročně daří a zatím zde prohrála za celou sezónu pouze jedno utkání v základní hrací době! Avšak Mora potvrzuje, že má skvěle popracovanou taktiku, což několikrát ocenili i sami plzeňští hráči, a jede se na západ Čech porvat o další duel před domácím publikem. Podaří se Olomouci vybojovat pokračování série, nebo se favorizovaná Škoda nebude mýlit a postoupí jako druhá po Kometě do semifinále?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), J. Kindl, Čerešňák, D. Sklenička (A), Jones, Pulpán – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – Stach, Kratěna, Indrák – D. Kindl, Kracík, Kantner – Hollweg, Preisinger, T. Kubalík.

    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Jaroměřský (A), J. Galvas, L. Galvas, Houdek (A) – Burian, J. Knotek, Irgl – J. Káňa, Ostřížek, Skladaný – Laš, Matai, Eberle – Holec, Herman, Jergl.

    Rozhodčí: Hejduk, Hribik – Barvíř, Blümel.
     
    Sestava Plzně je naprosto identická s posledním zápasem v úterý, v hostující sestavě se udály lehké změny, Knotkovi budou v první formaci řádit na křídlech Burian a Irgl, naopak Laš a Eberle se přesouvají do třetí lajny k Mataiovi. Ze sestavy vypadl Petr Strapáč, místo něj Mora nasazuje do čtvrté formace Aleše Jergla, jenž v posledním zápase chyběl.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Home Monitoring Aréna se pomalu, ale velmi pěkně zaplňuje. Dnes opět padne návštěva nad 7000 diváků.
     
    Hráči obou celků právě nastupují na ledovou plochu! Plzeň bude hrát klasicky v modrobílé kombinaci, Olomouc v červenobílé.
     
    Ještě před utkáním zazní česká hymna z úst dětského pěveckého sboru Andílci.
     
    Plzeňští fanoušci si připravili choreo s nápisem "Krtku, ještě jeden!" a odkazují nejzkušenějšího hráče domácích Ondřeje Kratěnu, který už nasbíral za svoji kariéru osm titulů.
     
    Přes startem utkání ještě probíhá krátký úklid nečistot na hrací ploše.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    První nahození hostů ze středního pásma míří mimo branku.
     
    00:27
    Nahození Gulaše tečoval Mertl těsně mimo branku Konráda, ale gól by stejně neplatil pro zásah vysokou holí.
     
    01:11
    Dvě rozehrávky kohoutů v krátkém sledu byly nepřesné, dopředu vyráží Škoda.
     
    01:38
    Ani domácí však Konráda v bráně neohrozili.
     
    02:07
    Holec se neprobil přes Kadlece a u kotouče znovu indiáni.
     
    02:24
    Vyrůbalík stáhl k zemi Kubalíka, ale vylučovat se zatím nebude. Olomouc se následně dostala z obranného pásma, ale jen se zbavila kotouče.
     
    03:25
    Stále čekáme na první pořádný zákrok jednoho nebo druhého brankáře. Většinou přicházejí jen nahození ze středního pásma.
     
    04:01
    Domácí se dopustili úmyslného ofsajdu, a tak se hra stěhuje před Miroslava Svobodu.
     
    04:27
    Další olomoucký protiútok indiáni zvládli ubránit a jsou u kotouče.
     
    05:08
    Petr Kadlec propadl v útočném pásmu a Miroslav Holec vyrazil ještě se spoluhráčem proti jedinému obránci! Přečíslení řešil střelou, Svoboda zřejmě koncem hole vyrazil kotouč do ochranné sítě!
     
    05:11
    Tečovaný pokus Škůrka skončil mimo branku.
     
    05:36
    Plzeň se vymanila z menšího tlaku jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    06:11
    Kohouti si vytvořili slušný tlak, ale ze dvou ran od modré čáry nevytěžili nic, Jaroměřský ani Staněk netrefili branku.
     
    06:28
    Zakázané uvolnění Mory.
     
    06:40
    Nahození Jonese ani dorážka Gulaše z mezikruží na branku neprošly a Olomouc dostává kotouč ke Svobodovi.
     
    07:13
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni se dostávají do vedení největší zbraní soupeře – rychlým protiútokem! Stach krásným pasem našel rozjetého MIROSLAVA INDRÁKA (2+0), který se přeřítil přes obránce, rozhýbal si Konráda a vypálil k levé tyči! Asistence: David Stach (2+3), Nicholas Jones (0+1).
    07:13 Miroslav INDRÁK - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    07:42
    Po jednoduchém zákroku Svobody následuje přestávka na čištění ledu.
     
    07:51
    Kubalík srazil střelu Škůrka a puk doklouzal až ke Konrádovi, který rozehrál.
     
    08:12
    Preisinger napadal znovu rozehrávajícího Konráda, ale Plzeň z toho nakonec nic nevytěžila.
     
    09:07
    Domácí se na okamžik dostali do útočného pásma, ale k ohrožení Konráda to nevedlo.
     
    09:57
    Kohoutům se zatím nedaří najít skulinky v plzeňské obraně, která je velmi kompaktní. Ale jsou opět na kotouči a mají další možnost.
     
    10:44
    Kracíkova skrytá střela z hranice pravého kruhu jen těsně minula branku! Škoda pro Škodu, jelikož Konrád vůbec nic neviděl.
     
    11:04
    Jakub Kindl se výborně vrátil a odzbrojil hosty od kotouče, ale jen na chvilku.
     
    11:20
    Střelu Vyrůbalíka od modré vyrazil Svoboda betonem a dopředu opět míří domácí.
     
    11:56
    Kotouč vyplaval zpoza brány před Konráda, z úhlu se ho snažili do sítě protlačit Jones a Tomáš Kubalík, ale olomoucký gólman odolal.
     
    12:16
    Rychlý brejk Mory zastavil ofsajd, a tak je tu druhá přestávka na čištění ledu.
     
    12:37
    Gulaš zastavil rozehrávku soupeře, ale Schleiss už následně kotouč v útočném pásmu neudržel.
     
    13:12
    Kratěna pasem od mantinelu vybídl ke skórování znovu Miroslava Indráka, který ale na puk nedosáhl ideálně, a tak ho alespoň jemnou tečí nasměroval na Konráda, ten lapačkou kryje.
     
    13:36
    Další velkou šanci Plzně měl Ondřej Kratěna! Stach ho našel před brankou, ale zkušený útočník zblízka minul pravou tyč.
     
    14:13
    Domácí se ubránili další protiakci soupeře a jsou u puku v útočné třetině.
     
    14:32
    Kracík byl u mantinelu proti přesile a o kotouč přišel, indiáni se však puku rychle zmocnili.
     
    14:56
    A měli další velkou šanci! Kubalík našel zpoza branky před Konrádem Denise Kindla, ten měl ale puk na bekhend, avšak dokázal ho zvednout, ale gólman Mory výborně ramenem zasáhl a poradil si i s následnou střelou z levé strany.
     
    15:14
    Z ničeho nic mohlo být srovnáno! Ostřížek v pádu dokázal dorážet kotouč odražený od zadního mantinelu, ale těsně minul!
     
    15:53
    Další olomouckou šanci zastavilo postavení mimo hru.
     
    16:12
    Čerešňák zvládl udržet puk v útočném pásmu, posunul ho na Stacha na pravém kruhu, ale plzeňská dvacítka černý nesmysl nezpracovala, ovšem Konrád puk raději přikryl.
     
    16:20
    Stach se ocitl sám před Konrádem, ale z úhlu z velké blízkosti neměl moc šancí kotouč za něj propasírovat.
     
    16:45
    Velká šance Olomouce! Střelu Holce z levého kruhu dokázal Svoboda vytěsnit na horní tyčku své branky, od které skončil puk v ochranné síti.
     
    16:50
    Sražená střela Jaroměřského končí v rohu, o puk se bojuje u mantinelu.
     
    17:15
    Další zajímavou šanci hostů měl Knotek, ale Svoboda dokázal vyrazit jeho pokus z pravého kruhu.
     
    17:40
    Plzeň se dokázala osvobodit a následně i vybojovala kotouč.
     
    18:12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Druhá branka Západočechů je na světě a padla opět z přečíslení! Preisinger dostal pas na levý kruh a stál před ním už jen Jakub Galvas, ale Miroslav Preisinger ještě posunul puk před branku na volného RYANA HOLLWEGA (2+0), který dokázal střelou z první propasírovat puk za Konráda, jenž lapačkou zasáhl, ale ne dostatečně. Asistence: Miroslav Preisinger (0+1), Tomáš Kubalík (0+2).
    18:12 Ryan HOLLWEG - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    18:58
    V další zajímavé šanci domácí hráči tentokrát neskórují a protiútok Olomouce zastavil ofsajd. Celý stadion nyní vyvolával Hollwegovo jméno, tento drsňák je tu oblíbený.
     
    19:15
    Dělovku Stacha vyráží Konrád a Olomouc se dostává alespoň do středního pásma.
     
    19:53
    Kotouč za olomouckou brankou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Plzeň v první periodě rázně vykročila za postupem do nejlepší čtyřky. Zatím předvedla asi největší dominanci v celé sérii. Byla dravější, více v útočném pásmu a také produktivnější. I Mora měla své šance, ale zatím ztroskotává na Miroslavu Svobodovi, který nedostal branku už 100 minut. Branky indiánů zařídili samostatným únikem Miroslav Indrák a přesnou střelou Ryan Hollweg, který využil propadnutí otce a syna Galvasů a po kombinaci s Preisingerem navýšil vedení Škodovky. Olomouc musí ve druhé třetině, která začne přibližně v 18:21, rozhodně přidat.

    Střely na branku v první třetině:
    Plzeň – 12
    Olomouc – 8
     
    Hráči jsou zpět na ledové ploše a prostřední perioda může odstartovat!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Střelu Irgla tečoval Moravčík mimo, ale Mora pokračuje v kombinaci v útoku.
     
    20:37
    Tečovaná střela Vyrůbalíka skončila jen těsně vedle levé tyče!
     
    21:02
    Kratěna našel mezi kruhy volného Indráka, jenž obdržel kotouč do jízdy, ale v tísni nedokázal zakončit ideálně a Konrád kryje.
     
    21:11
    Miroslav Indrák v další šanci, tentokrát tečoval střelu od modré čáry, ale Branislav Konrád opět pozorný.
     
    21:27
    Nahození Jergla vyrazil Svoboda do rohu, tam puk vybojovali indiáni.
     
    22:13
    Kracík hezky mezi obránci hledal najíždějícího Kantnera, ten z úhlu puk do branky nedostal.
     
    22:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni se radují ze třetí branky a opět se přibližují postupu! DENIS KINDL (1+1) dostal od Jonese kotouč na pravou stranu do jízdy a rozhodl se vypálit, jeho parádní dělovka zapadla ho vzdálenějšího horního rohu Konrádovy branky! Asistence: Nicholas Jones (0+2).
    22:27 Denis KINDL - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:57
    První Preisingerova střela byla sražená, následně hosté vystihli přihrávku, ale výborně se vrátil Michal Moravčík.
     
    23:16
    Tomáš Mertl dostal pas mezi kruhy, zastavil si kotouč a zbavil se tím obránce, následně vypálil výborně, ovšem Konrád, možná i s pomocí brankové konstrukce, zachránil Olomouc od dalšího gólu.
     
    23:35
    Veliký závar před Konrádem nekončí brankou! Střelu Jakuba Kindla se snažil dorážet Mertl i jeho spoluhráči, ale olomoucký gólman tentokrát odolal.
     
    23:51
    Jan Schleiss se zmocnil rozehrávky kohoutů a z otočky ihned vypálil, Konrád vyráží.
     
    24:12
    Olomouc z protiakce vytěžila zakázané uvolnění domácích.
     
    24:24
    Gulaš našel za obráncem najíždějícího Mertla, ten však na kotouč těsně nedosáhl.
     
    24:42
    Zakázané uvolnění Mory.
     
    25:14
    Kratěna se Stachem vybojovali puk v útočném pásmu, nakonec mohl zakončovat Indrák, ale při zpracování puku zasáhl hostujícího hráče vysokou holí.
     
    25:18
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Miroslav Indrák – 2 min., vysoká hůl).
     
    25:36
    Střelu Houdka vyráží Svoboda a domácí se osvobozují.
     
    25:58
    Hollweg s Preisingerem vybojovali kotouč a ušetřili cenné vteřiny.
     
    26:19
    Svoboda vyrazil střelu z levé strany jen před sebe, ale dorážející Ostřížek byl zablokován.
     
    26:38
    Další pokus Ostřížka z pravého kruhu skončil mimo a kotouč se doklouzal až ven z pásma.
     
    27:01
    Indiáni se opět osvobozují.
     
    27:18
    Domácí v plném počtu, mezitím střelu Staňka dokázal vyrazit Svoboda a Knotek se k dorážce neprotlačil.
     
    28:01
    Pokus Jaroměřského z levého kruhu byl sražený do rohu a dopředu míří Plzeň.
     
    28:18
    Nahození Skleničky z úhlu vyráží bez problémů Konrád.
     
    29:06
    Mora u kotouče a zakládá útočnou akci.
     
    29:18
    Ale hosté rychle o pokus přišli a naopak čelili šanci, když střelu Moravčíka tečoval přesně před Konrádem Kracík, ale olomoucký gólman si dokázal s obtížnou situací poradit.
     
    30:01
    Herman nabil na pravý kruh Eberlemu, ten však minul Svobodovu branku.
     
    30:17
    Na druhé straně si s dělovkou Kubalíka z pravé strany poradil Konrád.
     
    30:56
    Píská se ofsajd Olomouce, následuje přestávka na čištění ledu. Mezitím odjíždí do kabin po jedné brusli plzeňský junior Matyáš Kantner, který má problém s pravou nohou.
     
    31:28
    Svoboda dokázal rozehrát před napadajícím protihráčem, ale Schleiss z protiakce nevymyslel nic kloudného.
     
    31:51
    Laš prověřil Miroslava Svobodu přízemní střelou z pravého kruhu, plzeňský gólman vyráží betonem.
     
    32:25
    Laš se nenatlačil před Čerešňáka, ale přihrávka na Mataie už neprošla.
     
    32:44
    Hosté se dostali z pásma sami nepřesnou přihrávkou.
     
    33:01
    Tečované nahození Davida Skleničky skončilo mimo bránu.
     
    33:13
    Kotouč opustil hrací plochu, vhazovat se bude před Konrádem.
     
    33:33
    Jaroměřský se snažil vyhnout Davidu Skleničkovi, ten o něj zavadil nohou a odpyká si dvě minuty za podražení. Nutno podotknout, že olomoucký obránce pádu poměrně přidal.
     
    33:59
    Plzeň se dokázala osvobodit.
     
    34:18
    Michal Moravčík poslal kotouč opět až ke Konrádovi.
     
    34:41
    Marek Laš měl tutovku Olomouce! Dostal pěknou přihrávku před bránu a snažil se co nejrychleji zasunout kotouč za přesunujícího se Svobodu, ten ovšem rychlým skokem zachránil indiány před inkasováním!
     
    35:18
    Domácí vyhazují.
     
    35:31
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Miroslav Preisinger – 2 min., hákování).
     
    35:31
    Preisinger lehce zatáhl pronikajícího hráče a Mora si zahraje další přesilovku, dvě vteřiny dokonce pět proti třem.
     
    35:50
    Irglova přihrávka zpoza branky nenašla nikoho v červenobílém před brankou, až na modré čáře zachytil puk obránce.
     
    36:01
    Svoboda ukryl střelu z levé strany v lapačce, ale ještě rozehrál a dostal puk z obraného pásma.
     
    36:38
    Laš při střele zlomil hůl a Plzeň se osvobozuje.
     
    37:19
    Indiáni se opět osvobozují a přesilovka Mory pomalu končí.
     
    37:31
    Domácí v plném počtu.
     
    38:02
    Rozjetého Buriana na pravé straně zastavil ofsajd. V zajímavém čase, jelikož se přerušovalo pouze při vyloučení, následuje přestávka na čištění ledu.
     
    38:16
    Olomoucké zastavil další ofsajd.
     
    38:38
    Denis Kindl našel přihrávkou přes pásmo na modré Petra Kadlece, jeho pokus z první byl ještě tečovaný, ale Konrád si poradil.
     
    39:15
    Plzeň se ubránila hostující akci jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    39:31
    Kracík se výborně vrátil a zastavil Houdka, který už se chystal vypálit z pravého kruhu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá perioda nepřinesla změnu ve vývoji hry, Plzeň byla opět lepším týmem, vypracovala si mnoho příležitostí a na 3:0 navýšil pumelicí z pravého kruhu Denis Kindl. Za straně Mory měl mnoho zajímavých šancí Marek Laš, ale tomu dnes zatím nic nevychází, v tutovce ho vychytal Svoboda, v další šanci zlomil útočník s číslem 39 hokejku. Zkrátka Škodovka je pouhých dvacet minut od postupu do semifinále a dopředu ji žene zaplněná Home Monitoring Aréna. Před Olomoucí stojí velmi obtížný úkol, ne však nereálný. Poslední třetina začne přibližně v 19:12.

    Střely na branku ve druhé třetině (celkem):
    Plzeň – 10 (22)
    Olomouc – 7 (15)
     
    Hráči obou týmů se dnes (možná) naposledy vracejí na ledovou plochu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Kadlec v rohu přišel o kotouč a nabídl tím šanci pro Irgla, který však z levého kruhu minul.
     
    40:29
    Milan Gulaš ujel olomoucké obraně po pravé straně, zřejmě zamýšlel střelu mezi betony, ale Konrád si překvapivě lehl a výborným zákrokem drží poslední naděje Mory.
     
    40:55
    Zakázané uvolnění Západočechů.
     
    41:08
    Laš střelou od modré čáry nepřekonal Svobodu, ten zasahuje betony.
     
    41:16
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jakub Herman – 2 min., sekání).
     
    41:54
    Kratěna dostal přihrávku na pravý kruh, ale ještě hledal lépe postaveného Stacha, na kterého ale pas neprošel.
     
    42:07
    Kadlecova střela od modré byla ještě tečovaná a skončila na pravé tyči! Olomouc se následně osvobodila.
     
    42:48
    Další vyhození hostů.
     
    43:16
    Olomouci se opět podařilo vyhodit a je v plném počtu.
     
    43:39
    Kindl se snažil vyrazit proti přihrávce Káni na Davida Ostřížka, ale kotouč nezasáhl a Ostřížek se rázem dostal do velké šance, bekhendem zakončoval do horní části branky, ale Svoboda opět podržel Plzeň!
     
    44:10
    Škoda se ubránila následnému tlaku a drží kotouč.
     
    45:00
    Jakub Galvas se snažil z velkého úhlu překonat Svobodu, ten byl natlačený na tyčku tak, až vysunul branku z kolíků.
     
    45:08
    Irgl se dostal k odraženému puku mezi kruhy, ale rychlou střelou minul branku!
     
    45:49
    Kotouč opustil hrací plochu po vyhození brankáře Svobody a Olomouc si zahraje přesilovku. Dvě minuty za zdržování hry odpyká místo Svobody Denis Kindl.
     
    46:18
    Plzeň dokázala dvakrát v krátkém sledu vyhodit kotouč až ke Konrádovi.
     
    47:07
    Káňa nabil na pravou stranu Ostřížkovi, ten však při pokusu o střelu promáchl a domácí se osvobozují.
     
    47:31
    Škoda opět dostala puk z obranného pásma.
     
    47:49
    Domácí v plném počtu.
     
    47:53
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Marek Laš – 2 min., sekání). Laš vysekl Mertlovi hokejku a Plzeň si hned po ubráněném oslabení zahraje početní výhodu, to však až po komerční přestávce.
     
    48:11
    Staněk nejprve vyvezl puk z pásma a našel najíždějícího Irgla, jenž zakončením z pravého kruhu pořádně prověřil Svobodu, ale hned vzápětí dopředu vyrazili domácí a střelu Davida Stacha při přečíslení musel řešit Konrád, zasáhl betonem.
     
    49:05
    Domácí už byli pevně usazeni v útočném pásmu a jejich kombinace skončila ranou Ondřeje Kratěny od modré čáry, Konrád dokázal ukrýt puk ve výstroji.
     
    49:11
    Dělovka Jonese prosvištěla mimo branku.
     
    49:38
    Denis Kindl našel před bránou Indráka, jeho první zakončení ale hosté srazili a s tím druhý si poradil Konrád.
     
    49:53
    Hosté v plném počtu.
     
    50:19
    Sklenička dostával pas před Konráda, ale byl dobře bráněný a v tísni nezakončil přesně.
     
    50:47
    Plzeň stihla prostřídat a dlouho kombinovala v útočném pásmu, Mora se však zvládla proti čtvrté plzeňské formaci osvobodit.
     
    51:09
    Gulaš zamířil do dalšího protiútoku a tvrdou střelou prověřil Konráda, ten kryje.
     
    51:27
    Irgl se dostal k odraženému kotouči po akci Knotka a rychlou střelou málem zaskočil Svobodu, který však stihl srazit betony k sobě.
     
    51:33
    Píská se úmyslný ofsajd kohoutů.
     
    51:53
    Další ofsajd Mory, tentokrát se však bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    52:11
    Přestávka na čištění ledu.
     
    52:38
    Olomouc se ještě snaží docílit snížení, ale nedaří se jí více ohrozit Svobodu. Ten teď nemusel po sražené střele Irgla zasahovat.
     
    53:08
    Schleiss už napřahoval ke střele, ale hledal ještě lépe postaveného Mertla, ten promáchl.
     
    53:16
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Tomáš Houdek – 2 min., držení), za souboj s Mertlem za bránou a Plzeň si zahraje další přesilovku.
     
    53:34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Kracík měl na pravé straně hodně prostoru, nadvakrát dokázal propasírovat puk před bránu, našel si ho najíždějící MICHAL MORAVČÍK (2+2) a zblízka se trefil pod horní tyč, pečetí tak vítězství a postup Škody! Asistence: Jaroslav Kracík (0+4), Tomáš Mertl (2+3).
    53:34 Michal MORAVČÍK - 4:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    53:50
    Zakázané uvolnění indiánů.
     
    54:48
    Káňa vystihl přihrávku Denise Kindla a vyrazil dopředu, Čerešňák ho však o puk připravil a Jan Káňa následně fauloval, odsedí si dvě minuty za podražení.
     
    54:48
    Dnešní utkání sleduje 7 333 diváků!
     
    55:16
    Olomouc se dokázala osvobodit.
     
    55:59
    Herman vybojoval puk a zamířil do protiútoku, ještě našel mezi kruhy najíždějícího Buriana, tomu však puk sjel z čepele.
     
    56:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Další branka Západočechů je na světě a Olomouc si z Home Monitoring Arény odveze nepopulárního "bůra"! MIROSLAV INDRÁK (3+0) byl volný mezi kruhy, dostal od Kratěny přihrávku a trefil se do horního prostoru branky mimo dosah Konráda. Asistence: Ondřej Kratěna (0+4) a Nicholas Jones (0+3).
    56:27 Miroslav INDRÁK - 5:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    57:10
    Puk se hostující brankou, Mora se snaží docílit alespoň čestné branky a rozjíždí útočnou akci.
     
    57:36
    Plzeň však vybojovala puk, ale nikam nespěchá. Utkání se už jen dohrává a stadionem obíhá mexická vlna.
     
    58:56
    Denis Kindl prošel přes hostujícího obránce a zavezl puk do útočného pásma.
     
    59:09
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Eberle – 2 min., hákování).
     
    59:12
    Mora vyhazuje puk až ke Svobodovi.
     
    59:48
    Ještě jedno vyhození hostů, utkání končí!
     
    Konec zápasu.
     
    Duel je u konce a Plzeň se stává druhým semifinalistou Generali play-off Tipsport extraligy! Škodovka dokázala porazit Olomouc 4:1 na zápasy a pro kohouty sezóna končí. Mora se však nemá za co stydět, první čtyři duely byla více než jen vyrovnaným soupeřem, odpadla až dnes.

    V pátém duelu už dominovali Západočeši, Olomouc jasně přehrávali, vypracovávali si šance, byli produktivní a hnala je zaplněná Home Monitoring Aréna. Všech 25 střel navíc pochytal Miroslav Svoboda, který neobdržel branku už 140 minut! Na vítězství Západočechů se nejvíce podíleli Miroslav Indrák dvěma góly a Nicholas Jones třemi nahrávkami, ale Plzeň bojovala jako tým a po zásluze postupuje. Indiáni nyní čekají na svého soupeře, jímž bude jeden ze trojice Liberec, Brno a Pardubice.
    Nejlepší hráči utkání:
    Plzeň – Miroslav Indrák
    Olomouc – Robin Staněk

    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):
    Plzeň – 10 (32)
    Olomouc 10 (25)
     
    Fanoušci Plzně děkují svým oblíbencům za vítězství a za postup, já se s vámi loučím. To je ode mě pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek večera a na další on-line přenosy z plzeňské Home Monitoring Arény se těším na počtenou. (19:51:31)

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 8. Indrák (Stach, Jones), 19. Hollweg (Preisinger, T. Kubalík), 23. D. Kindl (Jones), 54. Moravčík (Kracík, Mertl), 57. Indrák (Kratěna, Jones)


    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), J. Kindl, Čerešňák, D. Sklenička (A), Jones, Pulpán – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – Stach, Kratěna, Indrák – D. Kindl, Kracík, Kantner – Hollweg, Preisinger, T. Kubalík.
    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Jaroměřský (A), J. Galvas, L. Galvas, Houdek (A) – Burian, J. Knotek, Irgl – J. Káňa, Ostřížek, Skladaný – Laš, Matai, Eberle – Holec, Herman, Jergl.

    Rozhodčí: Hejduk, Hribik – Barvíř, Blümel

    Diváci: 7 333
    Plzeň 4 1 Olomouc
    #1 Čtvrtek 15.03.2018 • 16:00
    Plzeň - Olomouc 2:3 po s.n. (2:3)
    #2 Pátek 16.03.2018 • 17:30
    Plzeň - Olomouc 4:2
    #3 Pondělí 19.03.2018 • 18:00
    Olomouc - Plzeň 3:4
    #4 Úterý 20.03.2018 • 17:20
    Olomouc - Plzeň 0:2
    #5 Čtvrtek 22.03.2018 • 17:30
    Plzeň - Olomouc 5:0
    thejrc.org