Buffalo – Arizona 1:4 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 5:3 (kon.) | St. Louis – Boston 2:1 (po pr.)
Calgary – Anaheim 0:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:2 (0:1, 0:1, 1:0) Stav série: 2:3
Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 22.03.2018, 17:20 • ČPP Aréna • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný čtvrteční den z ČPP Arény. Čtvrtfinálová série mezi Mountfieldem HK a Bílými Tygry Liberec se za vyrovnaného stavu 2:2 přesouvá zpět právě pod Bílou věž. Vítěz dnešního mače bude mít v sérii obrovskou výhodu – na sever Čech totiž pojede s mečbolem.
     
    1. čtvrtfinále: Hradec – Liberec 3:2p

    Do série vstoupili lépe Hradečtí, kteří byli po většinu zápasu aktivnějším celkem a za celý jeho průběh vyprodukovali parádních 40 střel. Jenže efektivita už tak vysoká nebyla, góly v základní hrací době dal kromě Hradce také Liberec, a to z polovičního počtu střel. O vítězi klání tak rozhodovalo až prodloužení, v němž už po necelých třech minutách hry rozhodl šťastným gólem od mantinelu Lukáš Vopelka.

    Branky a nahrávky: 6. Koukal (Vydarený, Smoleňák), 25. Cingel (Smoleňák, Cibulskis), 63. Vopelka (Gregorc, Cibulskis) – 2. Kvapil (Jánošík, Bulíř), 35. Kvapil (Pyrochta, Filippi).
     
    2. čtvrtfinále: Hradec – Liberec 3:1

    Do druhého klání šli sice s výhrou v zádech Východočeši, dlouho se ale po liberecké brance z 6. minuty nemohli dostat do zápasu, potažmo dostat kotouč do brány. V polovině třetí třetiny už to vypadalo, že Liberec si už vedení pohlídá, jenže Hradec zavelel k famóznímu obratu. Během sedmi minut nasázeli Libereckým tři branky, zvítězili 3:1 a ujali se vedení v sérii 2:0.

    Branky a nahrávky: 52. Cingel (Gregorc, Bednář), 58. Smoleňák (Cibulskis, Gregorc), 59. Bednář (Kukumberg, Gregorc) – 6. Bakoš (Redenbach, Jánošík).
     
    3. čtvrtfinále: Liberec – Hradec 4:2

    Severočeši jeli na domácí led s dvoubodovou ztrátou, na jejich hře to ale vůbec nebylo znát. Na jejich dva góly z první třetiny Hradec rychle zareagoval snížením, na další dvě trefy Liberce ale odpověděl Mountfield až v 58. minutě. To už však bylo příliš pozdě a Severočeši si první výhru v sérii pohlídali.

    Branky a nahrávky: 11. M. Kvapil (Bakoš, Filippi), 16. Ordoš (Redenbach, Pyrochta), 22. Filippi (M. Kvapil, Pyrochta), 55. M. Kvapil (Bakoš) – 16. Smoleňák (Cibulskis), 58. Červený (Berger, Koukal).
     
    4. čtvrtfinále: Liberec – Hradec 3:0

    A na vítězný domácí zápas navázali Tygři i o den později. Střelecky byl sice duel vyrovnaný, na rozdíl od Libereckých se v něm ale Hradec nedokázal ani jednou prosadit. Naopak Severočeši se trefili hned třikrát a rozhodli o tom, že série bude mít minimálně šest utkání. Zajímavostí určitě je, že Roman Will si jako první gólman v sérii připsal čisté konto, na hradecké straně se naopak do hry dostal také druhý brankář Jaroslav Pavelka.

    Branky a nahrávky: 6. Redenbach (Bakoš, Derner), 18. Bulíř (Pyrochta, Derner), 24. M. Kvapil (Filippi).
     
    Nejproduktivnější hráči

    Z kádru Hradce mají na kontě hned tři hokejisté shodně čtyři body a jsou tak po čtyřech zápasech na čele týmové produktivity. Jde o Radka Smoleňáka (2+2), Blaže Gregorce (0+4) a Oskarse Cibulskise (0+4).

    Nejproduktivnější Tygři mají na kontě už osm, respektive sedm bodů, i s předkolem ale sehráli oproti Hradeckým o tři zápasy více. Nejvyšší účet má v Liberci založený Marek Kvapil (6+2), jenž je pro Severočechy opravdu klíčovým hráčem. Následují ho v těsném závěsu Tomáš Filippi (3+4) a Filip Pyrochta (0+7).
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: J. Pavelka (Rybár) – Gregorc, Zámorský, Graňák, F. Pavlík, Vydarený, Cibulskis – Červený, Koukal (A), Smoleňák – Cingel, Džerinš, Jaroslav Bednář (C) – Berger, Dragoun, Köhler (A) – Šimánek, Kukumberg, Látal – R. Pavlík.

    Bílí Tygři Liberec: Will (Janus) – Ševc (C), Pyrochta, Šmíd (A), Jánošík, Derner, Maier – Ordoš, P. Jelínek (A), Jašek – L. Krenželok, Redenbach, Bakoš – M. Kvapil, Filippi, Bulíř – J. Vlach, Lakatoš, J. Stránský.

    Rozhodčí: Šír, Bulanov – Pešek, Hynek.
     
    Zatímco v sestavě Liberce nedošlo oproti minulému klání k žádné změně, hradečtí trenéři jich provedli hned několik. Na postu prvního brankáře se poprvé v play off od samého začátku představí Jaroslav Pavelka, jenž zatím pouze dochytával předchozí střetnutí.

    Do východočeské sestavy se vrátili Jaroslav Bednář a Roman Kukumberg, chybí naopak Lukáš Vopelka a Tomáš Zigo. V obranných řadách nahradil Martina Pláňka René Vydarený a jediný útok, jenž zůstal od minulého zápasu kompletní, je ten první.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě před samotným utkáním tu máme jeden slavnostní ceremoniál. Domácímu útočníkovi Michalu Dragounovi je předáván dres s pětistovkou na zádech, neboť právě tuto cifru završil Dragoun v minulém klání na severu Čech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Jaroslav Pavelka si po třinácti vteřinách poprvé sáh lna kotouč, když lapačkou přikryl kotouč klouzající ze středního pásma.
     
    00:53
    Hradeckým se na několikrát nepovedlo projít do útoku a jediné, čeho dosáhli, bylo nahození puku na mantinel.
     
    01:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši se rozhodli na nic nečekat a po 79 vteřinách hry se ujímají vedení! Hradečtí zaváhali v rozehrávce, čehož využil na vrcholu pravého kruhu MAREK KVAPIL. Ten napřáhl svou hokejku a bombou vymetl levou část domácí svatyně – 0:1. Asistence: Michal Bulíř, Lukáš Derner.
    01:19 Marek KVAPIL - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    02:12
    Jan Ordoš se tlačil před Pavelku a jeho akce zaváněla gólem, tísněn bekem ale liberecký forvard upadl a pouze natlačil puk do brankáře.
     
    02:52
    Liberecké hráče vstřelená branka nabudila, Hradečtí ale nikterak skleslí nejsou a stále se snaží prorážet hostující obranu.
     
    04:40
    Lukáš Jašek se snažil rychle probruslit po levé straně a v rychlosti nahodil puk na hradeckou bránu, střela ale skončila jenom v rohu.
     
    05:23
    Proti téhle ráně od modré čáry musel Pavelka včas sklapnout betony a použít hokejku, zákrok ale zvládl.
     
    05:55
    Blaž Gregorc vyřešil hrozící severočeský nápor obloučkem do středního pásma.
     
    06:02
    Po hradeckém nahození přichází na řadu první komerční přestávka.
     
    06:24
    Filip Pavlík podržel u mantinelu puk a poté se s ním mezi protihráči vymotal k rozehrávce. Útočná akce jím založená ale skončila jen ofsajdem.
     
    06:56
    Ren Vydarený se na modré čáře zbavil bránícího hráče a zkoušel najít cestu k bráně, kotouč se ale zastavil o klubko hokejistů v mezikruží.
     
    07:35
    Roman Kukumberg nahodil z poza brány kotouč směrem k Willovi, liberecký gólman si se situací u pravé tyče poradil.
     
    07:54
    Petr Zámorský výborně zrychlil směrem dozadu a zabránil libereckým hokejistům v postupu do útočné třetiny.
     
    08:19
    Tygři se sice drali za nahozeným kotoučem, nebylo jim to ale nic platné. Rozhodčí totiž odpískali ofsajdové postavení.
     
    08:31
    Michal Dragoun vypíchl protihráčovu nahrávku, to ale nezabránilo libereckým v pokračování útočné akce.
     
    09:09
    Teď už Mountfield rozehrál, nedovedl se ale udržet před Willovou svatyní. Následný protiútok hostí skončil opět ofsajdem.
     
    09:58
    A do signalizovaného postavení mimo hru se dostali také Východočeši, kteří pustili do pásma dříve své nohy než kotouč.
     
    10:21
    Jaroslav Bednář nahazoval od pravé tyče na Romana Willa a k případné dorážce si ještě sjížděl Andris Džerinš, nicméně puk získal do moci severočeský brankář.
     
    10:56
    Michal Dragoun mířil po pravé straně dopředu a jelikož se mu neotevírala možnost nahrávky, vzal střelu na sebe. Kotouč ale zblokoval bránící hráč.
     
    11:36
    Tomáš Filippi nejprve neuspěl z pravého kruhu, o chvíli později napálil Michal Bulíř od modré čáry břevno!
     
    12:02
    Dlouho se bojovalo o černou pryž v rohu hradeckého obranného pásma, nakonec kotouč vyletěl až do neutrální zóny.
     
    12:24
    Nahození Petra Jelínka nejprve Pavelka ztlumil a poté přikryl lapající rukavicí. Následuje komerční pauza.
     
    12:36
    Radek Smoleňák natahoval hokejku na teč z hrany brankoviště, úspěšnější ale byl Will a liberecké hole.
     
    13:12
    Rozhodčí signalizoval icing, ten se ale pro vyjetí Pavelky z brány neuskutečnil.
     
    13:39
    Nejprve Oskars Cibulskis nepřesně vypálil a poté musel zabrat směrem dozadu, když stíhal Marka Kvapila. Ten z pravého kruhu přestřelil.
     
    14:30
    Kotouč letící z libereckých holí byl vyslán z jejich vlastní poloviny hřiště a přeletěl všechny čáry – zakázané uvolnění.
     
    14:34
    Přízemní pokus Petra Zámorského viděl Roman Will dobře a neměl problém ho holí odklonit do ochranné sítě.
     
    15:10
    Liberec postavil svou hru na precizní obraně, ta se Hradeckým přechází velmi obtížně. Teď se to ale povedlo Martinu Látalovi, jenž ale z levé strany gól nevymyslel.
     
    15:52
    Východočeši krouží útočným pásmem a snaží se zpět získat ztracený kotouč, stále se jim to ale nedaří.
     
    16:17
    Teď se na útočnou zteč vydal Patrik Maier a bekhendem zkoušel najít místo mezi Pavelkovými betony. Škvírka mezi nimi sice byla, Jaroslav Pavelka ale vše vynahradil jinou částí výstroje.
     
    16:32
    Hradeckým bylo odpískáno zakázané uvolnění a vhazovat se tak bude v jejich obranné zóně.
     
    16:45
    Filip Pyrochta vypálil krátce po buly a Pavelka měl co dělat, aby jeho pokus vykopl špičkou levého betonu.
     
    17:39
    Martin Látal využil své rychlosti a přebruslil s pukem na holi celé hřiště, tísněn obráncem se ale nedostal k zakončení.
     
    18:02
    Oskars Cibulskis měl před sebou dráhu k bráně, do jeho střely ale úspěšně padl bránící liberecký hráč.
     
    18:40
    Nahození Blaže Gregorce musel Will vyrážet od tyče a poté ještě krotit pod lapačkou, nebyl ale obtěžován nikým z Hradeckých, a tak se svým úkonem neměl problém.
     
    18:59
    Gregorc vybrusloval na levý kruh a mířil si to do brány, když ale vystřelil, vložil hůl do dráhy letu Tyler Redenbach.
     
    19:19
    Východočeši se sice po vhazování ujali kotouče, nedokázali ale v útoku rozestavit správnou kombinaci a o puk rychle přišli.
     
    19:54
    Kotouč je na libereckých hokejkách za Willovou bránou, kde také pravděpodobně skončí první dvacetiminutovka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Do pátého čtvrtfinále vstoupili velmi dobře Liberečtí, kteří se už zkraje druhé minuty dostali do náskoku 1:0. Hradec se coby domácí mužstvo snažil tvořit hru a zakládat útoky, jenže liberecká obrana byla velmi disciplinovaná a nepovolovala Východočechům příliš akcí. Severočeši číhali ze zabezpečené defenzívy na příležitosti v podobě protiútoků a nechybělo mnoho k tomu, aby svému soupeři odskočili na větší brankový rozdíl. Za všechny pokusy lze zmínit třeba nastřelená horní tyčka v podání Michala Bulíře. Zajímavostí určitě je, že ačkoliv jde o play off a oba celky spolu většinou hrají velmi vyhecované souboje, rozhodčí v úvodní části nevylučovali a nemuseli řešit ani žádné potyčky.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Hradec – 7
    Liberec – 5

    Druhá třetina začne přibližně v 18:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Rudolfu Červenému šla nahrávka před bránu příliš na brusle, a tak nemohl zakončit z první, nýbrž jen narychlo přiklepl kotouč do Willovy výstroje.
     
    20:58
    Liberečtí vystihli hradeckou nahrávku a Martin Bakoše si najížděl do samostatného úniku, vystavil se ale do ofsajdu!
     
    21:28
    Severočeši se navezli do útočné třetiny a ostřelovali Pavelku ze všech možných úhlů, domácí gólman všem pukům odolal.
     
    21:48
    Cibulskisova rána středem hřiště nenašla cestu k Willovi, ztroskotala na dvojičce stojící na brankovišti.
     
    22:21
    Vydarený chtěl nahodit puk do pásma, trefil ale jen čárového rozhodčího.
     
    22:45
    Tohle by mohlo Hradec mrzet, v krátkém sledu totiž neproměnil hned tři příležitosti! A u všech byl aktérem Martin Látal. Nejprve bekhendem těsně přehodil vzdálenější roh, pak jeho dorážku skvělým reflexivním mávnutím lapačkou pokryl Roman will.
     
    23:13
    Od Jaroslava Vlacha vyletěl puk na Pavelkovou bránu, hradecký brankář kotouč vyrazil.
     
    23:20
    Liberec právě vstřelil branku!
    Teď už se ale hosté radují a odskakují do vedení 2:0! Je ale třeba dodat, že jim k brance pomohl i kus štěstí. JAROSLAV VLACH totiž nahazoval puk od levého mantinelu na druhou stranu spoluhráči, puk k němu ale nedoputoval. Místo toho si ho do brány nechtěně srazil Gregorc. Asistence: Dominik Lakatoš.
    23:20 Jaroslav VLACH - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    24:06
    Bílí Tygři se i nadále drží v útoku, druhá vstřelená branka je viditelně nabudila.
     
    24:39
    Naopak Hradec lítá v obraně a snaží se eliminovat liberecké nahrávky. Zatím však bez úspěchu.
     
    25:32
    Stále se domácí nedostali z pásma, už jsou velmi unavení a navíc jsou dva jejich hráči bez hole, Liberec se snaží využít příležitosti!
     
    25:56
    Teď se sice Mountfieldu povedlo vyhodit, ovšem jen za cenu zakázaného uvolnění. Hokejisté Hradce jsou však tak unavení, že domácí trenér si před vhozením puku do hry vybírá oddechový čas!
     
    26:03
    Vhazování vyhráli Tygři a pokračují v útočném zámku.
     
    26:23
    Východočechům se však nyní povedlo konečně dostat puk pod kontrolu, vyvézt ho na druhý konec hřiště a konečně vystřídat.
     
    26:50
    Jenže sotva na led skočily nové síly, Liberec je hned zpět v útoku.
     
    27:06
    A navíc hrají hosté v ponechané východě!
     
    27:25
    Roman Kukimberg ztratil hůl, ponechaná výhoda je tak ještě umocněná.
     
    27:49
    Martin Bakoš pálil z mezikruží, trefil jen zadní mantinel.
     
    27:49
    Petr Zámorský je vyloučen za sekání, domácímu publiku se to ale příliš nelíbí. Jeden z libereckých si totiž také pohrával s pravidly, když přidržoval hradeckému hráči hůl. Nicméně přesilovou hru si zahrají Liberečtí.
     
    28:16
    Filip Pyrochta střílel zprostřed modré lajny, Pavelka natáhl vyrážečku.
     
    28:38
    Liberec pokračuje v útočení a stále drží Hradecké pod zámkem.
     
    29:11
    Pyrochta teď znovu pálil, Pavelka si opět připsal zákrok.
     
    29:21
    Východočechům se nyní poprvé povedlo dostat puk z pásma a kalupem upalují na střídačku.
     
    29:51
    Severočeši tlačili, cestu do brány ale v přesilovce nenašli. Hradec je kompletní.
     
    30:13
    Kolem útočné modré čáry se domácí mužstvo motalo tak dlouho, až z toho byl ofsajd.
     
    30:39
    Michal Dragoun se ve středním pásmu natáhl po puku rukavicí, marně.
     
    30:57
    Liberec postavil obranu velmi precizně, Hradečtí přes ni zkrátka nemohou přejít. Je vidět, že tým Filipa Pešána je opravdu připraven výtečně.
     
    31:35
    Teď se Tygrům nepovedla rozehrávka a píská se icing. Vhazovat se bude po Willově levé ruce.
     
    31:50
    A další nepřesná rozehrávka, znovu se píská liberecké zakázané uvolnění.
     
    32:03
    Petr Koukal byl obsazen hráčem a nemohl tak s nahrávkou manipulovat, jak by potřeboval. K puku se tak dostali hosté.
     
    33:08
    Andris Džerinš kličkoval skrz libereckou obranu a když už byl téměř u brány a chtěl vystřelit, podražením ho na led poslal Martin Ševc. Ten jde pykat na trestnou lavici a po komerční pauze bude Mountfield hrát přesilovou hru.
     
    33:14
    Krátce po buly dostal Rudolf Červený libereckou hokejkou do obličeje a Hradec bude hrát téměř dvě minuty pět na tři! Trest za Romana Willa odpyká Jaroslav Vlach.
     
    33:21
    Hradec prohrál buly a při pokusu dostat se zpět do útoku ho zastavil ofsajd.
     
    33:44
    Koukal přiklepl puk na Zámorského, ten se ale na střelu chystal příliš dlouho a navíc mířila jen doprostřed brány, kde stál připravený Will.
     
    34:10
    Jaroslav Bednář nahrával na druhou stranu, přihrávka ale nebyla přesná.
     
    34:34
    Po dalším nahození na libereckou klec kotouč skákal na brankovišti, odrazil se ale mimo tyč.
     
    34:58
    Napoprvé Koukal netrefil bránu, druhý pokus minul.
     
    35:18
    Liberec je v plném počtu, dlouhé dvojnásobné oslabení zvládl!
     
    35:41
    Proti tomuhle nahození z dálky nemusel Pavelka zasahovat, kotouč se totiž odrazil do ochranné sítě.
     
    35:59
    Dominik Graňák rozehrál hodně nepřesně, po projetí puku celým hřištěm se píská icing.
     
    36:27
    Na Rudolfa Červeného číhala v přečíslení volná dráha na bránu, rozhodl se ale ještě nahrávat. Lukáš Cingel ale přejel střelecký úhel a nahození do brankoviště ovoce nepřineslo.
     
    36:53
    Radek Smoleňák nenašel cestu na spoluhráče, trefil totiž brusle prvního bránícího hokejisty. Když se nedaří, tak se zkrátka nedaří. Hradec sice chce, není mu to ale nic platné.
     
    37:47
    Blaž Gregorc nahodil z vrcholu levého kruhu k bližší tyči, Roman Will ale neměl s jeho pokusem nejmenší problém.
     
    38:02
    Ani Jaroslav Pavelka nepustil kotouč za svá záda, u levé tyče skočil na puk a přikryl ho svou výstrojí.
     
    38:21
    Dvě východočeské střely byly před Willem tečovány a změnily směr, obě ale vybočily mimo tři tyče.
     
    38:41
    Jiří Šimánek si na vrcholu levého kruhu přibrzdil a kolem hráče vyslal touš na branku, Roman Will stál na nsprávném místě.
     
    38:51
    Radek Smoleňák se zblízka trefil jenom do boční síťky, radost publika byla předčasná.
     
    39:19
    Petr Jelínek pálil forhendem do vzdálenějšího vinglu, o několik centimetrů minul.
     
    39:52
    Jaroslav Bednář nahrával v přečíslení Andrisi Džerinšovi, na nějž zívala prázdná brána, Will ale střelu na poslední chvíli vytáhl!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina skončila stejným gólovým poměrem jako ta první, a sice 1:0 pro Liberec. Z toho vyplývá, že po čtyřiceti minutách hry mají k mečbolu blíže Tygři, kteří v tuto chvíli vedou celkově už 2:0. A je třeba říci, že jejich obranná taktika jim zatím svědčí. Hradci se totiž přes jejich defenzívní val přechází těžko a když už se mu to povede, stále ne a ne dobře trefit kotouč. Východočechům se nedařilo ani v dvojnásobné přesilovce, kterou měli k dispozici téměř dvě minuty.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Hradec – 12 (19)
    Liberec – 10 (15)

    Třetí třetina začne přibližně v 19:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Hradec už nemá na co čekat, a tak zamířil hned po buly do útoku. Střely ale pochytal Will a Liberec vytáhl hru pryč z pásma.
     
    41:05
    A znovu ta samá písnička. Nepříliš nebezpečná východočeská střela následovaná libereckým vyhozením.
     
    41:37
    Severočeši jeli tři na jednoho, ani střela Filippiho, ani následné dorážky se ale neujaly, Pavelka je pochytal!
     
    42:23
    Pokus Jana Stránského byl odkloněn do rohu bránícím hokejistou.
     
    42:58
    Zámorský trefil prvního hráče, spoluhráč z mezikruží na tom byl úplně stejně.
     
    43:35
    Ve třetí třetině je Hradec zatím nejaktivnější z celého zápasu a Will se musí mít na pozoru.
     
    43:58
    Liberečtí jeli dva na jednoho, Lukáš Jašek se ale nedokázal natáhnout po přihrávce.
     
    44:22
    Východočeši zkusili další ze svým útočných ztečí, zamířili ale jen vstříc ofsajdu.
     
    44:53
    Na modré lajně nedokázal liberecký bek udržet kotouč a Tygři tak museli vyklidit pásmo.
     
    45:20
    Martin Látal se cpal k bráně po pravé straně, jeho nahrnutí puku bekhendem ale bez problémů chytl Roman Will.
     
    45:38
    Roman Kukumberg nezachytil ideálně rozehrávku a místo postupu dopředu se Východočeši musejí vracet.
     
    46:03
    Pokusy mířící z blízkosti jedné či druhé tyče má Will přečtené, ani další z nich neuspěl.
     
    46:03
    A po Willově zákroku přichází na řadu komerční přestávka.
     
    46:16
    Liberečtí protečovali kotouč do útočného pásma a vrátili se zpátky do obrany. To jim momentálně bohatě stačí.
     
    46:52
    Ani útokem ale Tygři nepohrdají. Nyní se jim naskytla příležitost zakotvit v pásmu a kroužit kolem brány.
     
    47:22
    Jaroslav Pavelka nakonec tentokrát žádnou střelu nemusel krotit, vše totiž zvládli jeho spoluhráči.
     
    47:58
    Bednářovo nahození do třetiny se neujalo, za bránou se ho zmocnil jen soupeř.
     
    48:31
    Boj u mantinelu vyhráli domácí, kteří ale místo rychlého útoku šli raději vystřídat. To samé učinili také Tygři.
     
    49:04
    Liberecká obrana jako by byla stále neprostupnější a neprostupnější. Teď se domácím zase nepovedlo rozehrát.
     
    49:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tohle byl doslova úder naprosto nečekaný! Už se totiž zdálo, že RUDOLF ČERVENÝ přejel po levé straně ideální střelecký úhel, opak ale byl pravdou. Jeho nenápadná švihovka na zadní tyč zazvonila o tyč a zastavila se až o síť. Je sníženo na 1:2! Asistence: Petr Koukal, Petr Zámorský.
    49:28 Rudolf ČERVENÝ - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    49:43
    A východočeši povzbuzení gólem mohou teď přidat druhý z přesilovky. Z podražená totiž odchází pykat Martin Ševc.
     
    49:56
    Hradečtí na nic nečekali a hned napálil puk na Romana Willa. Ten ho chvíli hledal, nakonec ale našel.
     
    50:14
    Jaroslav Bednář vypálil tvrdě, skrz hráče se ale puk do brány nedostal.
     
    50:20
    Liberečtí měli ke kotouči o kousek blíže a po buly ho vyhodili pryč z pásma.
     
    50:41
    Bedřich Köhler napřáhl v mezikruží, jeho ránu vyrazil Will levým betonem.
     
    51:09
    Cibulskis střílel od modré čáry a o dorážku se snažil Petr Zámorský, ke své smůle ale narazil na Romana Willa!
     
    51:31
    Blaž Gregorc mířil od modré mezi betony, jeho ránu ale Roman Will dobře viděl a pokryl.
     
    51:31
    Hradecká přesilovka je u konce, naopak se Východočeši za chvíli sami budou muset bránit v oslabení. Radek Smoleňák totiž sekal na brankovišti.
     
    51:46
    Hosté jsou na ledě už v pěti, zatím ale krouží střední třetinou.
     
    52:02
    S nahozením od mantinelu neměl Pavelka problém, raději ho ale přikryl lapačkou a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    52:30
    Na konci liberecké akce byl jenom hradecký René Vydarený, jenž poslal puk přes všechny čáry pryč od vlastní brány.
     
    52:59
    Filip Pyrochta střílel od modré a Pavelka jeho ránu jen vyrazil, k dorážce se ale nikdo v bílém nedostal.
     
    53:33
    Domácí už jsou v plném počtu, ještě předtím ale dopředu mířil Lukáš Cingel. Ten byl vytlačen z úhlu a jeho pokus Willa neohrozil.
     
    54:16
    Hradeckým se nepovedlo v útočném pásmu vystřelit a další akci musejí založit od svého gólmana.
     
    54:49
    Lvi dostávají k dispozici pět minut před sirénou dvouminutovou přesilovku, Patrik Maier se totiž dopustil vysoké hole. Početní výhoda začne hned po komerční pauze.
     
    Dnešnímu klání přihlíží pod Bílou věží 6129 diváků.
     
    55:23
    Petr Zámorský se odhodlal ke střele od modré, trefil ale jenom prvního lehajícího hráče. Už poněkolikáté v zápase.
     
    55:28
    Jaroslav Bednář nahrával na druhou stranu pásma, tam ale byly jen liberecké hole.
     
    55:49
    Tygři se zmocnili kotouče a pošetřili cenné vteřinky, když s ním operovali ve střední třetině.
     
    56:17
    Smoleňákova sražená střela k brance nedoputovala a Liberec vyhazuje.
     
    56:46
    Oskars Cibulskis projel téměř celé hřiště, před střelou ale byl o puk připraven. Chvíli nato jsou hosté v pěti.
     
    57:24
    Rána Filipa Pavlíka měl razanci, ne ale přesnost. Prolétla nad horní tyčí a zastavila se o mantinel.
     
    58:02
    Hradečtí si dávali přednost tak dlouho, až se kotouče zmocnil liberecký hráč. Ne ale nadlouho.
     
    58:33
    Jaroslav Pavelka míří na střídačku, Hradec hraje v šesti!
     
    58:51
    Nemůže se ale dostat do útočné třetiny tak, aby rozestavil útočnou akci.
     
    59:15
    Kotouč míří k hradecké prázdné bráně, ale mine ji.
     
    59:49
    Pokus Filipa Pavlíka byl tečován, Roman Will ho ale dokázal pokrýt.
     
    59:49
    Do konce třetí třetiny zbývá 11 vteřin. Vhazovat se bude v libereckém obranném pásmu, hosté si vybírají time-out!
     
    59:54
    Kotouč se stále nedostal z kruhu po vhazování, Hradec už zřejmě nic nevymyslí.
     
    Konec zápasu.
     
    Siréna zazněla, je konec! Liberec měl po většinu klání navrch a vypracoval si dvoubrankový náskok, který se poté jal urputně bránit. Hradec se sice snažil, v mnoha situacích se mu ale zkrátka nedařilo. Střely mířily mimo nebo do výborně chytajícího Willa a snížit se domácím povedlo až ve třetí části, kdy Rudolf Červený vykřesal v 50. minutě Hradeckým naději. Druhou branku ale Východočeši nezvládli přidat ani v přesilovce, ani v power-play a z výhry 2:1 se radují hosté. Ti se zároveň ujímají vedení v sérii 3:2 a pod Ještědem se budou v sobotu snažit využít mečbol!
     
    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni liberecký brankář Roman Will a hradecký útočník Rudolf Červený.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Hradec – 12 (31)
    Liberec – 3 (18)
     
    Ode mě je to v tuto chvíli již vše. Přeji příjemný zbytek pracovního týdne a zvu vás ke sledování 6. čtvrtfinále mezi Hradcem a Libercem, které se uskuteční v sobotu pod Ještědem, a to od 11 hodin. Na shledanou! (19:55:40)

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 50. Červený (Koukal, Zámorský) – 2. M. Kvapil (Bulíř, Derner), 24. J. Vlach (Lakatoš)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Rybár) – Gregorc, Zámorský, Graňák, F. Pavlík, Vydarený, Cibulskis – Červený, Koukal (A), Smoleňák – Cingel, Džerinš, Jaroslav Bednář (C) – Berger, Dragoun, Köhler (A) – Šimánek, Kukumberg, Látal – R. Pavlík.
    Bílí Tygři Liberec: Will (Janus) – Ševc (C), Pyrochta, Šmíd (A), Jánošík, Derner, Maier – Ordoš, P. Jelínek (A), Jašek – L. Krenželok, Redenbach, Bakoš – M. Kvapil, Filippi, Bulíř – J. Vlach, Lakatoš, J. Stránský.

    Rozhodčí: Šír, Bulanov – Pešek, Hynek

    Diváci: 6129
    Mountfield HK 4 3 Liberec
    #1 Čtvrtek 15.03.2018 • 18:00
    Mountfield HK - Liberec 3:2 po prodl.
    #2 Pátek 16.03.2018 • 17:20
    Mountfield HK - Liberec 3:1
    #3 Pondělí 19.03.2018 • 17:20
    Liberec - Mountfield HK 4:2
    #4 Úterý 20.03.2018 • 18:00
    Liberec - Mountfield HK 3:0
    #5 Čtvrtek 22.03.2018 • 17:20
    Mountfield HK - Liberec 1:2
    #6 Sobota 24.03.2018 • 11:00
    Liberec - Mountfield HK 1:2
    #7 Pondělí 26.03.2018 • 17:20
    Mountfield HK - Liberec 2:1
    thejrc.org