Poruba 2011 – Val. Meziříčí 6:3 (kon.) | SHK Hodonín – Šumperk 0:3 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba 2011
6:3 (0:1, 3:1, 3:1) Stav série: 3:2
HC Bobři Valašské Meziříčí
Čtvrtek 22.03.2018, 18:00 • RT TORAX ARENA • Play-off 2. ligy, skupina Východ • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Před zápasem:

    Poruba přivítá bitvu všech bitev – největší zápas dosavadní sezóny – jinými slovy páté semifinále mezi týmy HC RT TORAX Poruba 2011 a HC Bobři Valašské Meziříčí.

    Vývoj série:

    Série začínala na porubském ledě a první vítězství si v ním připsali hráči Valašského Meziříčí. Ti zvítězili 4:5 v prodloužení a pro zápas na domácím území si tak přivezli výhodu. Tu však nezužitkovali a prohráli s Porubou 3:6. O dva dny později bylo na pořadu dne další vzájemný zápas. Ten porubští hokejisté doslova ubojovali až v samém závěru, ve kterém stihli v závěrečných minutách vyrovnat a nakonec rozhodnout v prodloužení. Pak se série naposledy přesunula na bobří led. V tomto utkání už mohla Poruba slavit postup, ale nestalo se tak. Domácí totiž lídra základní části vynulovali v poměru 2:0 a vynutili si pokračování série na porubském ledě.

    Uspěje na domácím ledě Poruba? Nebo Valašské Meziříčí dotáhne senzaci a podívá se do finále 2. ligy skupiny Východ? Na tyto otázky budeme hledat odpovědi zítra od 18:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z dnešního pátého rozhodujícího semifinále. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela, (Kubáň), – Dresler, Slavík, Fišera, Kaluža, Hryciow, Popela, Puškár, Adam, – Ballner, Haas, Káňa J,, Luka, Fojtík, Zdeněk, Finsterle, Zachar, Gelnar, Ollender, Káňa T., Jaroš,

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Šafránek, (Plšek) – Hajda, Rudl, Báchor, Mikel, Horyna, Baroš, Jenáček, Žák, – Brunec, Pokorný, Studený, Hořanský, Pořický, Vaněk, Seidler, Kývala, Varga, Dvořák, Daněk, Dalajka,

    Rozhodčí: Obadal, Kašík, – Novotný, Šimčík,.
     
    Domácí maskot a rozhodčí už krouží po ledové ploše porubského zimního stadionu a za chvíli na led nastoupí i obě mužstva.
     
    Oba týmy v bouřlivé atmosféře nastupují na led a velkolepá bitva, každou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    David Zachar vyhrál úvodní buly dnešního pátého semifinále.
     
    00:32
    Dušen Šafránek kryje nahození ze vzdálenější modré čáry a rozhodčí poprvé zastavuje hru.
     
    00:47
    Kotouč po souboji u střídačky Valašského Meziříčí opustil hrací plochu a hra se přerušuje podruhé v krátkém čase.
     
    00:56
    Josef Fojtík v první šanci utkání! Porubský forward vyhrál bruslařský souboj – na kruhu dojel kotouč a ostře vypálil – hostující gólman však předvedl zákrok lapačkou a zlikvidoval tak celou šanci.
     
    01:35
    Puk teď nebezpečně poskakoval v prostoru bobřího brankoviště – Tadeáš Jaroš jej však ze vzduchu nedokázal trefit.
     
    01:50
    V první velké šanci se ocitli také hosté – a to když Hynek Kůdela neodpálil kotouč, který doputoval až k jeho brance a celý požár musela hasit domácí obrana.
     
    03:13
    Tomáš Brunec přítomným diváků ukázal své šikovné ruce, když kličkou obešel forčekující domácího útočníka a prošel až do středního pásma.
     
    03:56
    Jakub Jenáček se ocitl přímo před brankou domácích! Puk si však srovnal pouze pro bekhendové zakončení a Hynek Kůdela celou situaci zvládl. Hostující forward následně skončil až v brankovišti.
     
    Tomáš Káňa se uplně osamocen objevil před brankou hostí! V klíčovém momentu, kdy ale mohl puk dostat do branky, však střelu promáchl.
     
    05:36
    Dušan Šafránek chtěl pomoct své obranně a tak vystartoval proti kotouči – ten odpálil ale příliš razantně a tak se píská zakázané uvolnění.
     
    05:54
    Domácí obránci teď byli až příliš opatrní – nejprve Kaluža na útočné modré neodhadl moment pro udržení útočného pásma a raději otočil do středního pásma a následně toho obranného. Tam vyslal přihrávku na svého spoluhráče, který doslova od puku odstoupil a hosté tak mohli chvíli kombinovat v pásmu.
     
    Obrovská šance domácího celku! Puk ležel na hraně brankoviště ale porubský útočník jej pod bruslemi soupeře nemohl najít! Vše nakonec vyřešil tygřím skokem Dušan Šafránek, který puk viděl dřív a poslal jej do rohu kluziště.
     
    A další velká šance domácích! Ta vznikla po chybě hostujícího brankáře, který namazal na hůl útočícímu soupeři – ten potáhl puk od mantinelu a následně přihrál na Davida Zachara, který jedovatě vypálil a Dušan Šafránek měl co dělat, aby udržel puk v rukavici.
     
    09:08
    Rozhodčí pískají hru vysokou holí a z útočného pásma Poruby přesouvají hru do útočného pásma Valašského Meziříčí.
     
    Puk obloučkem doplachtil na střídačku hostí a kustod Bobrů měl co dělat, aby puku uhnul. Nakonec se však podařilo a uvidíme vhazování na útočné modré.
     
    09:39
    Marek Slavík chtěl po buly nahodit z modré čáry – jeho rána ale byla sražena zpět do středního pásma.
     
    09:49
    Hynek Kůdela převedl parádní zákrok proti útočnému výpadu jednoho z hostí! Téměř celá hala mu teď potleskem děkuje!
     
    10:56
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Bobři se ujímají vedení! Konkrétně se o to postaral bývalý hráč Poruby PETR SEIDLER, který nahodil puk na brankáře domácích. Kůdela ve snaze pomoct své obranně vyrazil daleko z brankoviště proti kotouči. Když už se zdálo, že má kotouč ve své moci, přijel k místu jeho zákroku již zmíněný autor gólu – z pod betonu vytáhl kotouč a zasunul jej do branky. Opravdu hodně smolné ikasování pro domácí a hodně šťastný gól pro hosty!
     
    13:27
    Domácí působí hodně zmraženým dojmem a v některých momentech mají problém s přechodem modré čáry.
     
    14:30
    Poruba prokombinovala přes útočnou modrou a k puku se dostal Tomáš Káňa, který rychle vypálil. Střela mu však nesedla a puk přeletěl ochranou síť a skončil v hledišti.
     
    15:16
    Bobří útok byl teď až příliš rychlý a hosté se dopouštějí ofsajdu.
     
    16:01
    Poruba teď zamkla svého soupeře a při této útočné kombinaci chodila většina puků přes beky – z těchto pozic pak obránci několikrát ohrozili hostující branku.
     
    17:18
    I hosté se dostali do tlaku! Snad největší příležitost měl na hokejce dvakrát Patrik Dalajka, který nejprve netrefil křížnou přihrávku skrze pásmo a o pár chvil později z prostoru mezi kruhy nastřelil pouze pravý beton Hynka Kůdely!
     
    18:53
    Poruba se dopustila zakázaného uvolnění a uvidíme vhazování před Hynkem Kůdelou.
     
    18:57
    Stanislav Báchor poslal puk vysoko do ochranné sítě a vhazování se bude opakovat.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny. Dočkáme se ještě gólu?
     
    19:40
    Porubští operují za svou brankou a na žádnou změnu skóre už to nevypadá.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48
     
    Po první třetině:

    V první třetině jsme byli svědci pouze jediného gólového zásahu. O ten se postaral v 11. minutě Petr Seidler. Z pohledu autora gólu se jednalo o gól velmi šťastný. Protože nahodil puk na brankáře domácích, který ve snaze pomoct své obranně vyrazil daleko z brankoviště, puk mu ale propadl a již zmíněný autor gólu jej zasunul do sítě. Do konce první třetiny už se skóre neměnilo.
     
    Oba týmy už krouží po ledové ploše a druhá třetina za chvíli začne.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Petr Dvořák vyhrál úvodní buly.
     
    20:21
    Dominik Rudl se dostal k puku po vhazování a svou střelou schoval tak chytře, že kdy mířila mezi tři tyče, vedlo by Valašské Meziříčí o dvě branky.
     
    20:35
    Tomáš Káňa se ocitl sám před brankářem hostí – byl však příliš na straně a Dušan Šafránek dokázal prostor u tyče utěsnit!
     
    22:45
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Zachar – 2 min., držení).
     
    23:01
    Hosté hrají svou přesilovku skvěle – a domácí se nemohou dostat z pásma.
     
    23:15
    Až teď Tomáš Káňa dostal puk z pásma – Poruba však vystřídat nestihne.
     
    23:44
    Bobři si nerozuměli při rozehrávce a zahrávají na zakázané uvolnění.
     
    24:00
    Jan Káňa ujel po straně, ale byl dostižen obránce a následně musel puk odevzdat za branku.
     
    24:45
    Domácí v plném počtu.
     
    25:19
    Poruba zahrává na zakázané uvolnění.
     
    25:40
    Tomáš Káňa našel na modré volného Marka Haase a poslal mu přesnou přihrávku – ten si ji však nepříliš kvalitně zpracoval a puk nechal po třech krocích za sebou.
     
    26:18
    Poruba zahrává ofsajd.
     
    26:55
    Jiří Hajda chytře vyhodil téměř přes všechny čáry tak aby to nebylo zakázané uvolnění a jeho spoluhráči mohou vystřídat.
     
    27:30
    Hynek Kůdela teď musel zakročit proti nahození od červené a málem si srazil puk do vlastní sítě!
     
    27:59
    Petr Seidler mohl přidat druhý gól! Hostující forward jel totiž sám na brankáře, avšak bekhendem poslal puk pouze na zadní mantinel!
     
    28:50
    Václav Studený projel po straně až do pásma domácích, kde nahodil kotouč za branku. Do tohoto prostoru se pro kotouč vydal domácí gólman, který si však na poslední chvíli rozmyslel nahození po mantinelu. Přesně v tu chvíli se však domácímu strážci svatyně objevil za zády našlápnutý Studený, který se dostal k puku a nebýt duchaplného zásahu porubských obránců, Valašské Meziříčí by se stalo vlastníkem dvougólového náskoku.
     
    31:02
    Bobři mají naprostou převahu a nepouštějí Porubu za červenou čáru.
     
    31:34
    Poruba právě vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Tady v RT TORAX ARENĚ už začínal vzduch vonět druhým hostujícím gólem, ale místo Valašského Meziříčí skórují domácí! Konkrétně se o srovnávající trefu postaral JIŘÍ ZDENĚK, který využil zavezení Ollendera. Zdeněk se dostal k puku a z kruhu přesně propálil brankáře hostí!. Asistence: Samuel Ollender a Tomáš Káňa.
     
    32:25
    Poruba právě vstřelila branku! Domácí otáčejí tuto semifinálovou bitvu! Svůj druhý dnešní gól a zároveň i druhý gól Poruby přidává JIŘÍ ZDENĚK! Ze stejné pozice jako v předchozím případě propaluje Dušana Šafránka! Asistence: Tomáš Káňa a Vladimír Luka.
     
    32:25
    Oddechový čas pro hosty.
     
    33:11
    Poruba právě vstřelila branku!
    MAREK HAAS posílá domácí do dvou brankového trháku! Porubský útočník prokázal své velké zkušenosti, když dokázal najít nepatrný prostor pravé tyče hostující branky a poslal tam kotouč! Asistence: Jan Káňa.
     
    35:55
    Bobři zakládají útok zpoza vlastní branky.
     
    36:28
    Porubští hokejisté zahrávají zakázané uvolnění.
     
    36:28
    Hlavní arbitr teď dlouze rozmlouval s oběma střídačkami a nakonec se ze stadionového rozhlasu ozvalo hlášení, které vyzvalo hlavní pořadatele k přítomnosti v boxu časoměřičů. Hra bude za malou chvíli pokračovat.
     
    37:39
    Josef Fojtík nadějně ujížděl po straně, na které jsou umístěny střídačky – při přechodu modré se mu však puk svezl z hole a z nadějného přečíslení 2 na 1 čtvrtý gól Poruby nepadne.
     
    38:15
    Domácí mohli jít do tříbrankového vedení! Avšak v rozhodující chvíli měl porubský forward zablokovanou hůl a nemohl tak zakončit do prázdné branky.
     
    39:12
    Hynek Kůdela přikryl nahození od modré a uvidíme vhazování po jeho pravici.
     
    39:35
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    PETR SEIDLER se na několikátý pokus dočkává druhé branky! Ex-porubský forward ztečoval těsně nad vyrážečku Hynka Kůdely střelu Stanislava Báchora! Porubský gólman proti této střele nemohl nic dělat. Asistence: Stanislav Báchor a Petr Dvořák.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po druhé třetině:

    Druhá třetině se dá bez nadsázky rozdělit na dvě poloviny. V té první góly napadali a domácí tým byl ve značném útlumu. To změnil až ve 32. minutě Jiří Zdeněk, který vyrovnal na 1:1. O minutu později přidal domácí forward branku druhou, a to když ze stejné pozice propálil Šafránka podruhé. O další minutu později přidal třetí trefu Jan Káňa a Poruba vedla o dvě branky. Náskok však nedokázala dovést až do šatny. 25 sekund před koncovou sirénou druhé třetiny se trefil Petr Seidler a do kabin se odcházelo za stavu 3:2.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:39.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    A Valašské Meziříčí zahrává hned z kraje třetí třetiny zakázané uvolnění.
     
    40:38
    Domácí mají aktivnější nástup do třetí třetiny a chvíli teď točili svého soupeře v pásmu.
     
    41:02
    Vladimír Luka vletěl do útočného pásma, ale mezi kruhy začal ztrácet stabilitu a tak raději poslal puk na najíždějícího obránce. Ten vyslal směrem k brankáři hostí tvrdou dělovku a gólman v bílém jí vyrazil s velkými obtížemi.
     
    42:32
    Hynek Kůdela schoval ve výstroji na dvakrát tečovanou střelu Michala Žáka od mantinelu.
     
    42:40
    Domácí celek se zakázaně uvolnil a rozhodčí vrací hru před Kůdelu.
     
    42:54
    Fojtík poslal puk na Zachara, který si najel mezi kruhy a příklepem vypálil! Jeho střela ale byla přizvednuta vysoko nad.
     
    43:41
    Jan Káňa minul bekhendem ve velké šanci odkrytou branku!
     
    43:47
    Poruba právě vstřelila branku!
    JAN KÁŇA vrací Porubě dvoubrankové vedení! Zkušený útočník obdržel přihrávku z prostoru pravého kruhu od Josefa Fojtíka a z první poslal kotouč do sítě! 4:2 pro Porubu! Asistence: Josef Fojtík a Marek Haas.
     
    45:57
    Petr Dvořák ujel po straně a zkusil překvapit Kůdelu bekhendovým zakončením po ledě.
     
    46:36
    Vidíme první vyřizování účtu. Na porubské straně ho byl účasten Tadeáš Jaroš, kterého si rozhodčí následně ještě zavolal na kobereček.
     
    48:00
    Adam Hořanský si vybruslil od mantinelu na vrchol modré, kde míchal s kotoučem tak dlouho až o něj přišel.
     
    48:22
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    VÁCLAV STUDENÝ snižuje na rozdíl jediné branky! A povedlo se mu to hodně netradičním způsobem! Hostující forward si vybruslil do střelecké pozice k mantinelu, od kterého chtěl vyslat pořádnou dělovku. Střela se mu však vůbec nepovedla a puk zamířil na branku obloučkem. Ten k překvapení celé arény skončil v brance!. Asistence: David Varga a Jiří Hajda.
     
    49:56
    Michal Žák to zkusil bekhendem z kruhu – Kůdela lapačkou ale puk vyrazil do rohu kluziště.
     
    50:33
    Poruba posílá kotouč přes všechny čáry a píská se zakázané uvolnění.
     
    51:03
    Hynek Kůdela vystartoval po puku a přikryl jej pod sebou. Petr Seidler si do domácího brankáře píchnul a to neušlo pozornosti domácí obrany, která píchnutí okamžitě vyrazila potrestat. Hlavním mstitelem na porubské straně byl Marek Slavík.
     
    51:52
    Šafránek schoval puk v rukavici a Poruba tak získává útočné pásmo.
     
    52:05
    Varga ihned po vhazování otočil hru – nabruslil si až do útočného pásma mezi kruhy a nastřelil Kůdelův levý beton!
     
    52:33
    Poruba právě vstřelila branku!
    VLADIMÍR LUKA přidává pátý gól domácího celku! Domácí útočník obdržel přihrávku od Jiřího Zdeňka – nabral obrovskou rychlost a z prostoru levého kruhu poslal pumelici do sítě Valašského Meziříčí!. Asistence: Jiří Zdeněk.
     
    54:03
    Domácí protečovali puk přes červenou čáru a odjíždějí střídat.
     
    55:08
    Kůdela utlumil nahození lapačkou a pak raději i podržel puk před dojíždějícím soupeřem.
     
    55:56
    Jiří Zdeněk najel do pásma podél mantinelu a vystřelil vysoko nad branku!
     
    55:59
    Jan Káňa se nečekaně dostal k puku mezi kruhy a poslal jej vysoko nad!
     
    56:57
    Poruba právě vstřelila branku!
    MAREK HAAS dostal dostatek prostoru v předbrankovém prostoru a posílá Porubu do tři brankového trháku! Porubský útočník celou situaci vyřešil přesnou střelou zápěstím. Asistence: Josef Fojtík.
     
    59:15
    Jan Káňa nahodil kotouč z červené čáry přesně do lapačky Dušana Šafránka.
     
    59:15
    Porubu dělí 45 sekund od postupu do finále – navíc má k dispozici vhazování v útočném pásmu.
     
    59:39
    Dominik Pokorný z kruhu nastřeluje tyč!
     
    59:46
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Brunec – 2 min., podražení).
     
    Konec zápasu.
     
    Po zápase:

    V RT TORAX ARENĚ právě skončila strhující pěti zápasová semifinálová série mezi HC RT TORAX Poruba 2011 a HC Bobři Valašské Meziříčí. A z postupu se po tomto zápase radují hráči a fanoušci porubského týmu. Poruba svůj postup slaví po výsledku 6:3.

    Ode mne je to dnes vše a těším se s vámi u další online přenosů.
    Krásný zbytek večera! (20:23:24)

    Jan Meichsner

    Branky a nahrávky: 32. Zdeněk (Ollender, Káňa T.), 33. Zdeněk (Káňa T., Luka), 34. Haas (Kaňa J.), 44. Káňa J. (Fojtík, Haas), 53. Luka (Zdeněk), 57. Haas (Fojtík) – 11. Seidler, 40. Seidler (Báchor, Dvořák), 49. Studený (Varga, Hajda)


    HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela, (Kubáň), – Dresler, Slavík, Fišera, Kaluža, Hryciow, Popela, Puškár, Adam, – Ballner, Haas, Káňa J,, Luka, Fojtík, Zdeněk, Finsterle, Zachar, Gelnar, Ollender, Káňa T., Jaroš,
    HC Bobři Valašské Meziříčí: Šafránek, (Plšek) – Hajda, Rudl, Báchor, Mikel, Horyna, Baroš, Jenáček, Žák, – Brunec, Pokorný, Studený, Hořanský, Pořický, Vaněk, Seidler, Kývala, Varga, Dvořák, Daněk, Dalajka,

    Rozhodčí: Obadal, Kašík, – Novotný, Šimčík,
    Poruba 2011 3 2 Val. Meziříčí
    #1 Středa 14.03.2018 • 18:00
    Poruba 2011 - Val. Meziříčí 4:5 po prodl.
    #2 Pátek 16.03.2018 • 18:00
    Val. Meziříčí - Poruba 2011 3:6
    #3 Neděle 18.03.2018 • 17:00
    Poruba 2011 - Val. Meziříčí 4:3 po prodl.
    #4 Úterý 20.03.2018 • 18:00
    Val. Meziříčí - Poruba 2011 2:0
    #5 Čtvrtek 22.03.2018 • 18:00
    Poruba 2011 - Val. Meziříčí 6:3
    ocianews.com