Buffalo – Arizona 1:4 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 5:3 (kon.) | St. Louis – Boston 2:1 (po pr.)
Calgary – Anaheim 0:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:4 (0:1, 0:2, 1:1) Stav série: 0:3
HC Kometa Brno
Čtvrtek 22.03.2018, 15:30 • Tipsport arena, Praha 7 – Bubeneč • Play-off DHL extraligy juniorů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisté Komety spolu se svým kotlem slaví v Tipsport areně postup do další fáze vyřazovacích bojů – po zaslouženém vítězství 4:1 si totiž zajistili účast v semifinále. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. (17:38:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Utkání se více méně dohrává, oba celky jsou s výsledkem zápasu už smíření. Kometa postupuje do semifinále, zatímco Spartě dnes sezóna končí.
     
    58:13
    Tak tohle je hodně prapodivné. Tomáš Havránek (KOM) je po vstřelení branky vyloučen na dvě minuty za sekání, zatímco Tomáš Pšenička (SPA) dostává za stejný prohřešek pět minut a do konce utkání.
     
    58:13
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je hotovo, Kometa Brno postupuje do semifinále letošního ročníku juniorské Extraligy! Z mezikruží puk do prázdné klece uklidil TOMÁŠ HAVRÁNEK a zkompletoval tak svůj hattrick. Asistence: Adam Gajarský, Petr Slabý.
     
    57:12
    Spartě se v početní výhodě nedaří zamáčknout soupeře, zatím pouze zachycují vyhozené kotouče Komety. O vítězi je téměř rozhodnuto.
     
    56:26
    Horký chtěl nahozením uklidit puk do prázdné klece, vlastní rukou ale nakonec kotouč zastavil bránící Jandus. Sparta jde dopředu.
     
    55:39
    Domácí si vzali oddechový čas, po jehož vypršení se Škorpík už nevrací do branky! Sparta nemá co ztratit a zkouší power-play.
     
    55:19
    Rána Matěje Nováka skončila v lapačce Jana Škorpíka, hra je přerušena. Z Procházkova trestu zbývá jedna jediná sekunda.
     
    54:17
    Petr Kratochvíl chtěl zkusit své štěstí od modré čáry, střela mu ale vůbec nesedla a jeho slabší zakončení neměl Škorpík sebemenší problém chytit.
     
    53:20
    Dlouhá ponechaná výhoda Brna je u konce, Ondřej Procházka (SPA) míří na trestnou lavici. Dopustil se sekání, ze hry bude maximálně dvě minuty.
     
    52:21
    Další icing Komety, v této třetině už druhý. Brněnský kotel žene své svěřence vpřed, ti ale zatím ve třetí části hrají jako opaření.
     
    50:59
    Ke kontaktnímu gólu teď měla Sparta hodně blízko, jeden z jejích hráčů z první z ideální pozice před brankou minul Dostálovu klec!
     
    49:31
    Procházka se nyní blýskl další individuální akcí, která i tentokrát končí úspěšným zákrokem brankáře. Škorpík se v posledních minutách musí nudit.
     
    48:13
    Dostál postavil Eliášově střele z mezikruží do cesty vyrážečku, od začátku třetí části má plné ruce práce. Obrana před ním začíná dost znatelně selhávat.
     
    47:30
    Kometa vyhodila kotouč z vlastní třetiny až na zakázané uvolnění. Po pauze uvidíme vhazování po pravé ruce maskovaného strážce hostující branky.
     
    46:09
    Před hostující klecí zavládla chaotická situace, Sparta hraje jako vyměněná a má na ledě jasnou převahu. Dostál nakonec vyvázl bez dalšího inkasovaného gólu.
     
    44:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Brněnský gólman poprvé inkasuje, domácí stahují náskok Komety na dvě branky! Po spolupráci s Jandusem připravil Dostála o čisté konto TOMÁŠ PŠENIČKA. Asistence: Tomáš Jandus, Ondřej Procházka.
     
    44:42
    Procházka si zpoza vlastní branky vyjel dopředu, prokličkoval hostující obranou a zakončil přímo do betonu připraveného Lukáše Dostála.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 45. Pšenička (Jandus T., Procházka) – 8. Novák, 27. Havránek (Horký), 36. Havránek, 59. Havránek (Gajarský, Slabý)


    HC Sparta Praha: Škorpík (Wolf) – Jandus M., Janda, Mrkvička, Sedliský, Eliáš, Jeřábek Ra., Prchal, Karoch – Komárek, Jandus T., Schwamberger, Fabiánek, Bílek, Larsen, Procházka, Pejchal, Chlouba, Dubský, Wojnar.
    HC Kometa Brno: Dostál (Holík) – Trnka, Slabý, Furch, Kučera, Kučeřík, Jeřábek Ro., Mikyska – Novák, Süss, Havlát, Svoboda, Gajarský, Střondala, Horký, Mlynář, Ferda, Kratochvíl, Krejčí, Plášek, Havránek.

    Rozhodčí: Lacina – Jindra, Zíka.
    Sparta 0 3 Kometa Brno
    #1 Pondělí 19.03.2018 • 18:15
    Kometa Brno - Sparta 2:0
    #2 Úterý 20.03.2018 • 18:15
    Kometa Brno - Sparta 7:2
    #3 Čtvrtek 22.03.2018 • 15:30
    Sparta - Kometa Brno 1:4
    thejrc.org