Buffalo – Arizona 1:4 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 5:3 (kon.) | St. Louis – Boston 2:1 (po pr.)
Calgary – Anaheim 0:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:4 (0:1, 0:2, 1:1) Stav série: 0:3
HC Kometa Brno
Čtvrtek 22.03.2018, 15:30 • Tipsport arena, Praha 7 – Bubeneč • Play-off DHL extraligy juniorů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisté Komety spolu se svým kotlem slaví v Tipsport areně postup do další fáze vyřazovacích bojů – po zaslouženém vítězství 4:1 si totiž zajistili účast v semifinále. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. (17:38:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Utkání se více méně dohrává, oba celky jsou s výsledkem zápasu už smíření. Kometa postupuje do semifinále, zatímco Spartě dnes sezóna končí.
     
    58:13
    Tak tohle je hodně prapodivné. Tomáš Havránek (KOM) je po vstřelení branky vyloučen na dvě minuty za sekání, zatímco Tomáš Pšenička (SPA) dostává za stejný prohřešek pět minut a do konce utkání.
     
    58:13
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je hotovo, Kometa Brno postupuje do semifinále letošního ročníku juniorské Extraligy! Z mezikruží puk do prázdné klece uklidil TOMÁŠ HAVRÁNEK a zkompletoval tak svůj hattrick. Asistence: Adam Gajarský, Petr Slabý.
     
    57:12
    Spartě se v početní výhodě nedaří zamáčknout soupeře, zatím pouze zachycují vyhozené kotouče Komety. O vítězi je téměř rozhodnuto.
     
    56:26
    Horký chtěl nahozením uklidit puk do prázdné klece, vlastní rukou ale nakonec kotouč zastavil bránící Jandus. Sparta jde dopředu.
     
    55:39
    Domácí si vzali oddechový čas, po jehož vypršení se Škorpík už nevrací do branky! Sparta nemá co ztratit a zkouší power-play.
     
    55:19
    Rána Matěje Nováka skončila v lapačce Jana Škorpíka, hra je přerušena. Z Procházkova trestu zbývá jedna jediná sekunda.
     
    54:17
    Petr Kratochvíl chtěl zkusit své štěstí od modré čáry, střela mu ale vůbec nesedla a jeho slabší zakončení neměl Škorpík sebemenší problém chytit.
     
    53:20
    Dlouhá ponechaná výhoda Brna je u konce, Ondřej Procházka (SPA) míří na trestnou lavici. Dopustil se sekání, ze hry bude maximálně dvě minuty.
     
    52:21
    Další icing Komety, v této třetině už druhý. Brněnský kotel žene své svěřence vpřed, ti ale zatím ve třetí části hrají jako opaření.
     
    50:59
    Ke kontaktnímu gólu teď měla Sparta hodně blízko, jeden z jejích hráčů z první z ideální pozice před brankou minul Dostálovu klec!
     
    49:31
    Procházka se nyní blýskl další individuální akcí, která i tentokrát končí úspěšným zákrokem brankáře. Škorpík se v posledních minutách musí nudit.
     
    48:13
    Dostál postavil Eliášově střele z mezikruží do cesty vyrážečku, od začátku třetí části má plné ruce práce. Obrana před ním začíná dost znatelně selhávat.
     
    47:30
    Kometa vyhodila kotouč z vlastní třetiny až na zakázané uvolnění. Po pauze uvidíme vhazování po pravé ruce maskovaného strážce hostující branky.
     
    46:09
    Před hostující klecí zavládla chaotická situace, Sparta hraje jako vyměněná a má na ledě jasnou převahu. Dostál nakonec vyvázl bez dalšího inkasovaného gólu.
     
    44:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Brněnský gólman poprvé inkasuje, domácí stahují náskok Komety na dvě branky! Po spolupráci s Jandusem připravil Dostála o čisté konto TOMÁŠ PŠENIČKA. Asistence: Tomáš Jandus, Ondřej Procházka.
     
    44:42
    Procházka si zpoza vlastní branky vyjel dopředu, prokličkoval hostující obranou a zakončil přímo do betonu připraveného Lukáše Dostála.
     
    43:44
    Návrat Komety do útočného pásma brzdí ofsajd, Havránek se při přejezdu modré čáry poněkud unáhlil. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    42:25
    Pláškově zakončení postavil Škorpík do cesty hokejku, po které pryž sjela až do rohu kluziště. Zde se k ní jako první dostal jeden ze sparťanů.
     
    41:32
    Kučera se po přerušení před brněnskou brankou dostal do menší výměny názoru s Chloubou, strkanice se tentokrát ale obejde bez vyloučení.
     
    40:33
    Z voleje chtěl gólmana Sparty ohrozit Luboš Horký, jehož prudká rána ale pouze orazítkovala mantinel za domácí klecí. Škorpík tak nemusel zasahovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Kometa v loňském ročníku Tipsport Extraligy vyřadila Spartu ve čtvrtfinále v tom nejkratším možném čase. Na tento výkon letos pravděpodobně naváže juniorský celek Jihomoravanů – dvacet minut před koncem základní hrací doby vede nad Pražany o tři branky a i přes to, že velkou část druhé periody odehrál v oslabení, byl jednoznačně lepším týmem a měl více ze hry. Pokud se v následujícím dějství nestane v Tipsport areně zázrak, bude se Brno radovat z postupu do semifinále už dnes.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:01.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Kučera se zkusil prosadit z kruhu, jeho rána ale šla hodně mimo. Do konce druhé třetiny zbývá něco málo přes dvacet sekund.
     
    38:17
    Jeřábek poslal dlouhou přihrávkou do útoku Janduse, jehož střela z velké vzdálenosti úplně minula soupeřovu klec. Brňané tak stále vedou o tři góly.
     
    37:28
    Novák zavezl kotouč až těsně před domácí branku a zakončil, kotouč tentokrát připravený Škorpík lapil do rukavice. Přerušuje se.
     
    35:57
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hokejisté Komety jdou do tříbrankového trháku! TOMÁŠ HAVRÁNEK si vyjel do mezikruží a poslal odtud pryž mezi tři tyče domácí klece, Škorpík nestihl zareagovat včas – 0:3. Bez asistence.
     
    35:38
    Hosté opět vyhazují, Pražané se musí pro puk vracet až za svou vlastní branku. Uvidíme, jestli se jim tentokrát povede Brňany nějak překvapit.
     
    34:28
    Domácí hrají v každé přesilovce hůře a hůře, vůbec se jim nedaří nějak vyzrát na výborně hrající defenzívu Jihomoravanů. Dostál je bez práce.
     
    33:49
    Další přesilovka pro domácí. Radim Ferda (KOM) jede znovu dělat společnost Kratochvílovi na trestné, tentokrát je vykázán za podražení.
     
    32:51
    Střondalovu nabídku v útočném pásmu zachytil na svou hokejku Tomáš Jandus, Sparta se tak po nějaké době může znovu pokusit vrátit před Dostála.
     
    31:53
    Domácí se drží v soupeřově třetině, nedaří se jim ovšem pravidelně ostřelovat Dostálovu klec. Obrana Komety podává skvělý výkon.
     
    30:51
    Hosté jdou znovu do čtyř, sudí dnes s tresty opravdu nešetří. Aleš Trnka (KOM) dostává dvouminutový trest za sekání.
     
    29:25
    Ferda se okamžitě po opuštění trestné lavice dostal na kotouč, následně se povyjel dopředu a zakončil. Jeho střelu zastavil svou holí bránící Eliáš na kruhu.
     
    28:11
    Petra Kratochvíla (KOM) nějakou dobu na ledě neuvidíme. Hostující útočník totiž dostal od sudích desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    28:01
    Tomáš Jandus nahrál podél modré čáry svému bratrovi, jehož projektil skončil ve výstroji hbitého Lukáše Dostála. Ten tak stále drží čisté konto.
     
    27:11
    S tresty se v Tipsport areně dnes roztrhl pytel, tentokrát své štěstí v přesilovce zkusí zase domácí. Za sekání putuje na trestnou Radim Ferda (KOM).
     
    26:23
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno přetavuje přesilovku v další zásah a hosté tak vedou už o dvě branky! Střelcem je TOMÁŠ HAVRÁNEK, který v úniku zakončil přímo mezi Škorpíkovy betony. Asistence: Luboš Horký.
     
    25:15
    Dvě minuty za hákování. Tak zní trest, který si nyní bude muset odpykat Jakub Wojnar (SPA). Domácí hráč míří na trestnou už podruhé v utkání.
     
    24:54
    Uvidíme další vyloučení, ruka jednoho z rozhodčích teď vyletěla vzhůru. Dostál už míří na střídačku, Moravané mají ponechanou výhodu.
     
    23:53
    I po konci početní výhody se hraje hlavně před brněnskou brankou, kvalitní obrana Komety ale nepouští domácí do zajímavějších šancí.
     
    22:45
    Procházka z pravého kruhu pro vhazování minul, jeho střela pouze rozduněla mantinel za Dostálovou klecí. Na puk se dostávají hosté.
     
    21:40
    Michal Furch (KOM) je vyloučen za držení, Tipsport arena uvidí další přesilovku domácích. Uvidíme, co Pražané vymyslí tentokrát.
     
    21:27
    Přesilovka hostů je u konce, sparťané se zvládli ubránit bez větších obtíží. Hra se momentálně pohybuje na brněnském konci ledové plochy.
     
    20:22
    Pšeničkova rána od modré letěla do Dostálovy rukavice, gólman brněnské Komety následně pustil puk zpět na led a bez přerušení se tak hraje dál.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi, jednoznačně spokojenější do kabin odcházejí hokejisté brněnské Komety. Ti byli po většinu periody lepším celkem a díky trefě Matěje Nováka z osmé minuty vedou v Tipsport areně 1:0. Domácí nepředvedli nijak špatný výkon, budou se ale muset ještě o něco zlepšit, pokud chtějí pomýšlet na vítězství.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:18.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:21
    Devětatřicet sekund před koncem úvodní periody je za nedovolené bránění z kluziště vykázán Tomáš Schwamberger (SPA), domácí tak třetinu dohrají ve čtyřech.
     
    18:21
    Své štěstí z hranice útočného pásma teď zkusil Štěpán Kučera, jehož rána skončila přímo v rukavici připraveného Škorpíka. Hra je přerušena.
     
    17:33
    Po Slabého střele od modré se pokusil kotouč za domácího gólmana ještě procpat Süss, Škorpík ale zůstal pozorný a se situací si včas poradil.
     
    16:37
    Jeřábek chtěl překvapit Dostála a takřka okamžitě po vyhraném vhazování před brankou vypálil, jeho projektil ale letěl příliš vysoko a klec Komety neohrozil.
     
    15:44
    Brno vyhazuje, domácím se zatím v přesilovce vůbec nedaří se na delší dobu usadit před Dostálem. Hostující obrana teď pracuje na plné obrátky.
     
    14:38
    Hosté špatně střídali, jejich přesilovka tak předčasně končí. Dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů jeden za své spoluhráče odpykat Adam Gajarský (KOM).
     
    13:10
    Kometu čeká další hra v početní výhodě, dvě minuty za podražení dostává Jakub Wojnar (SPA). Povede se Moravanům tentokrát prosadit?
     
    12:36
    Slabého rána od modré sjela po betonu Škorpíka za brankoviště, kde se ke kotouči dostávají Pražané. Ti se nyní pokouší vrátit zpět do útočné třetiny kluziště.
     
    11:22
    Jandusovi v pořádném zakončení zabránil neodbytný Trnka, slabší střelu z kruhu strážce brněnské klece jen jednoduše vykopl betonem mimo nebezpečí.
     
    10:44
    Odpískán první icing dnešního zápasu, dopustila se jej Kometa. Po kratičké pauze se tak bude vhazovat po levé ruce zatím stoprocentního Dostála.
     
    09:59
    Hra se přelévá ze strany na stranu, sledujeme poměrně rychlou a vyrovnanou hru. Ani jeden celek momentálně nemá na ledě vyslovenou převahu.
     
    08:54
    Brňané se snaží probojovat zpět do útočného pásma, odkud byli vyhnáni pečlivou domácí obranou, vůbec se jim ale nedaří se protlačit za modrou čáru.
     
    07:54
    Dvířka trestné lavice se opět otevírají, tentokrát na ní usedne sparťan. Tomáš Schwamberger (SPA) je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    07:33
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté přežili první oslabení a rázem jdou do vedení! MATĚJ NOVÁK si ve středním pásmu vzal puk na sebe a udělal si krátký výlet před Škorpíkovu branku, který zakončil přesnou střelou do klece. Bez asistence.
     
    06:37
    Pejchal chtěl nahrát před branku Pšeničkovi, který měl před sebou úplně prázdnou klec. Nabídka ale nakonec hůl původně zamýšleného adresáta úplně minula.
     
    05:37
    Krátká kombinace domácích vyvrcholila střelou Wojnara od modré čáry, po které před brankou zavládla dost nepřehledná situace. Dostál se v ní však nakonec zorientoval včas.
     
    05:18
    Pražané si zahrají přesilovku. Jako první je v dnešním zápase vyloučený Vojtěch Střondala (KOM), který si za hákování vysloužil od sudích dvouminutový trest.
     
    04:23
    V rohu za Dostálovou brankou probíhá tahanice o kotouč, do které je zapojeno hned několik borců z obou týmů. Těžko odhadnout, kdo si pryž odveze.
     
    03:33
    Sparťané mají o něco málo více ze hry, do dobré pozice se nyní dostal Schwamberger. Jeho rána z mezikruží ale brněnskou klec nakonec úplně minula.
     
    02:12
    Pšenička najel s kotoučem za modrou a okamžitě vypálil, jeho zakončení z velké vzdálenosti lízlo Dostálovu vyrážečku a následně rozdunělo plexisklo.
     
    01:26
    Maskovaný strážce domácí klece před najíždějícími protihráči raději schoval kotouč do rukavice, po krátké pauze se tak bude vhazovat před jeho brankou.
     
    00:34
    Kometa je v úvodu aktivnějším celkem a ihned po vyhraném prvním buly se přesunula před Škorpíkovu klec. Ten zatím nemusel zasahovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Jdeme na to, oba celky už se vrátili z kabin zpět na ledovou plochu. V brankovišti Sparty se dnes nakonec představí Jan Škorpík.
     
    Do ledě se prohání rolba, hráči jsou v kabinách. Kometu dnes přišel podpořit i drobný kotel, který v hostujícím sektoru teď vyvěšuje vlajku.
     
    Mezi tři tyče brněnské klece by se dnes měl znovu postavit Lukáš Dostál, zatímco domácí branku bude pravděpodobně opět střežit Adam Wolf. Definitivní informace o startujících gólmanech vám přineseme těsně před startem zápasu.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné čtvrteční odpoledne, na ledě Tipsport areny momentálně probíhá rozbruslení. Do startu utkání zbývá kolem půl hodiny.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Škorpík (Wolf) – Jandus M., Janda, Mrkvička, Sedliský, Eliáš, Jeřábek Ra., Prchal, Karoch – Komárek, Jandus T., Schwamberger, Fabiánek, Bílek, Larsen, Procházka, Pejchal, Chlouba, Dubský, Wojnar.

    HC Kometa Brno: Dostál (Holík) – Trnka, Slabý, Furch, Kučera, Kučeřík, Jeřábek Ro., Mikyska – Novák, Süss, Havlát, Svoboda, Gajarský, Střondala, Horký, Mlynář, Ferda, Kratochvíl, Krejčí, Plášek, Havránek.

    Rozhodčí: Lacina – Jindra, Zíka.
     
    Úvodní duel série se na jihu Moravy odehrál v pondělí a skončil vítězstvím domácího celku v poměru 2:0, přičemž pod obě branky se podepsal kanonýr Luboš Horký. Sparťané svého soupeře sice výrazně přestříleli, nicméně talentovaný strážce brněnské svatyně Lukáš Dostál pochytal všech pětačtyřicet ran a výrazně tak přispěl k úspěchu svého celku.

    Úterní odveta už byla o dost jednoznačnější. Kometa před zraky sto pěti diváků nasázela Pražanům hned sedm gólů, zatímco hosté se zmohli jen na dvě odpovědi. Dvěma zásahy se na vítězství podíleli Matěj Novák a Jan Süss, po jedné trefě pak přispěli Matěj Svoboda, Karel Plášek a Tomáš Havránek. Na Dostála našli recept jen Filip Eliáš a Vojtěch Komárek.

    Za stavu 2:0 se tedy nyní série přesouvá do hlavního města. Rozhodnou Moravané o svém postupu již dnes, nebo domácí odvrátí první mečbol?
     
    Krásné odpoledne z Prahy! Čtvrtfinálová série DHL Extraligy juniorů mezi Spartou a Kometou dnes napíše svou třetí a dost možná poslední kapitolu. Pražané jsou totiž po dvou porážkách krok od vyřazení a dnes musí bezpodmínečně vyhrát, jinak se z postupu do další fáze vyřazovacích bojů bude radovat Brno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 45. Pšenička (Jandus T., Procházka) – 8. Novák, 27. Havránek (Horký), 36. Havránek, 59. Havránek (Gajarský, Slabý)


    HC Sparta Praha: Škorpík (Wolf) – Jandus M., Janda, Mrkvička, Sedliský, Eliáš, Jeřábek Ra., Prchal, Karoch – Komárek, Jandus T., Schwamberger, Fabiánek, Bílek, Larsen, Procházka, Pejchal, Chlouba, Dubský, Wojnar.
    HC Kometa Brno: Dostál (Holík) – Trnka, Slabý, Furch, Kučera, Kučeřík, Jeřábek Ro., Mikyska – Novák, Süss, Havlát, Svoboda, Gajarský, Střondala, Horký, Mlynář, Ferda, Kratochvíl, Krejčí, Plášek, Havránek.

    Rozhodčí: Lacina – Jindra, Zíka.
    Sparta 0 3 Kometa Brno
    #1 Pondělí 19.03.2018 • 18:15
    Kometa Brno - Sparta 2:0
    #2 Úterý 20.03.2018 • 18:15
    Kometa Brno - Sparta 7:2
    #3 Čtvrtek 22.03.2018 • 15:30
    Sparta - Kometa Brno 1:4
    thejrc.org