Buffalo – Arizona 1:4 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 5:3 (kon.) | St. Louis – Boston 2:1 (po pr.)
Calgary – Anaheim 0:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:4 (0:1, 0:2, 1:1) Stav série: 0:3
HC Kometa Brno
Čtvrtek 22.03.2018, 15:30 • Tipsport arena, Praha 7 – Bubeneč • Play-off DHL extraligy juniorů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:13
    Tak tohle je hodně prapodivné. Tomáš Havránek (KOM) je po vstřelení branky vyloučen na dvě minuty za sekání, zatímco Tomáš Pšenička (SPA) dostává za stejný prohřešek pět minut a do konce utkání.
     
    58:13
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je hotovo, Kometa Brno postupuje do semifinále letošního ročníku juniorské Extraligy! Z mezikruží puk do prázdné klece uklidil TOMÁŠ HAVRÁNEK a zkompletoval tak svůj hattrick. Asistence: Adam Gajarský, Petr Slabý.
     
    55:39
    Domácí si vzali oddechový čas, po jehož vypršení se Škorpík už nevrací do branky! Sparta nemá co ztratit a zkouší power-play.
     
    53:20
    Dlouhá ponechaná výhoda Brna je u konce, Ondřej Procházka (SPA) míří na trestnou lavici. Dopustil se sekání, ze hry bude maximálně dvě minuty.
     
    50:59
    Ke kontaktnímu gólu teď měla Sparta hodně blízko, jeden z jejích hráčů z první z ideální pozice před brankou minul Dostálovu klec!
     
    44:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Brněnský gólman poprvé inkasuje, domácí stahují náskok Komety na dvě branky! Po spolupráci s Jandusem připravil Dostála o čisté konto TOMÁŠ PŠENIČKA. Asistence: Tomáš Jandus, Ondřej Procházka.
     
    35:57
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hokejisté Komety jdou do tříbrankového trháku! TOMÁŠ HAVRÁNEK si vyjel do mezikruží a poslal odtud pryž mezi tři tyče domácí klece, Škorpík nestihl zareagovat včas – 0:3. Bez asistence.
     
    33:49
    Další přesilovka pro domácí. Radim Ferda (KOM) jede znovu dělat společnost Kratochvílovi na trestné, tentokrát je vykázán za podražení.
     
    30:51
    Hosté jdou znovu do čtyř, sudí dnes s tresty opravdu nešetří. Aleš Trnka (KOM) dostává dvouminutový trest za sekání.
     
    28:11
    Petra Kratochvíla (KOM) nějakou dobu na ledě neuvidíme. Hostující útočník totiž dostal od sudích desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    27:11
    S tresty se v Tipsport areně dnes roztrhl pytel, tentokrát své štěstí v přesilovce zkusí zase domácí. Za sekání putuje na trestnou Radim Ferda (KOM).
     
    26:23
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno přetavuje přesilovku v další zásah a hosté tak vedou už o dvě branky! Střelcem je TOMÁŠ HAVRÁNEK, který v úniku zakončil přímo mezi Škorpíkovy betony. Asistence: Luboš Horký.
     
    25:15
    Dvě minuty za hákování. Tak zní trest, který si nyní bude muset odpykat Jakub Wojnar (SPA). Domácí hráč míří na trestnou už podruhé v utkání.
     
    21:40
    Michal Furch (KOM) je vyloučen za držení, Tipsport arena uvidí další přesilovku domácích. Uvidíme, co Pražané vymyslí tentokrát.
     
    19:21
    Devětatřicet sekund před koncem úvodní periody je za nedovolené bránění z kluziště vykázán Tomáš Schwamberger (SPA), domácí tak třetinu dohrají ve čtyřech.
     
    14:38
    Hosté špatně střídali, jejich přesilovka tak předčasně končí. Dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů jeden za své spoluhráče odpykat Adam Gajarský (KOM).
     
    13:10
    Kometu čeká další hra v početní výhodě, dvě minuty za podražení dostává Jakub Wojnar (SPA). Povede se Moravanům tentokrát prosadit?
     
    07:54
    Dvířka trestné lavice se opět otevírají, tentokrát na ní usedne sparťan. Tomáš Schwamberger (SPA) je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    07:33
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté přežili první oslabení a rázem jdou do vedení! MATĚJ NOVÁK si ve středním pásmu vzal puk na sebe a udělal si krátký výlet před Škorpíkovu branku, který zakončil přesnou střelou do klece. Bez asistence.
     
    05:18
    Pražané si zahrají přesilovku. Jako první je v dnešním zápase vyloučený Vojtěch Střondala (KOM), který si za hákování vysloužil od sudích dvouminutový trest.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 45. Pšenička (Jandus T., Procházka) – 8. Novák, 27. Havránek (Horký), 36. Havránek, 59. Havránek (Gajarský, Slabý)


    HC Sparta Praha: Škorpík (Wolf) – Jandus M., Janda, Mrkvička, Sedliský, Eliáš, Jeřábek Ra., Prchal, Karoch – Komárek, Jandus T., Schwamberger, Fabiánek, Bílek, Larsen, Procházka, Pejchal, Chlouba, Dubský, Wojnar.
    HC Kometa Brno: Dostál (Holík) – Trnka, Slabý, Furch, Kučera, Kučeřík, Jeřábek Ro., Mikyska – Novák, Süss, Havlát, Svoboda, Gajarský, Střondala, Horký, Mlynář, Ferda, Kratochvíl, Krejčí, Plášek, Havránek.

    Rozhodčí: Lacina – Jindra, Zíka.
    Sparta 0 3 Kometa Brno
    #1 Pondělí 19.03.2018 • 18:15
    Kometa Brno - Sparta 2:0
    #2 Úterý 20.03.2018 • 18:15
    Kometa Brno - Sparta 7:2
    #3 Čtvrtek 22.03.2018 • 15:30
    Sparta - Kometa Brno 1:4
    thejrc.org