Skalica – Lipt. Mikuláš 0:4 (kon.) | Michalovce – Detva 4:3 (kon.)
konec
HK Skalica
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Pátek 23.03.2018, 17:00 • Hant Arena, Skalica • Tipos Extraliga (SR) • O udržení
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Liptovský Mikuláš zvládol výjazd na Záhorie a zo Skalice si odnáša tri body. Tipsportligista urobil dôležitý krok za víťazstvom už v prvej tretine, keď dvakrát skóroval Matúš Sukeľ. V druhom dejstve mali mierne navrch domáci hokejisti, no zlomil ich šťastný gól Jakuba Sukeľa. Posledná časť hry bola pod kontrolou hostí. Liptáci pridali ešte jeden presný zásah z hokejky Martina Krišku a poistili si prvé miesto v tabuľke play-out. (19:07:46)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:27
    Andrej Košarišťan musí zostať pozorný aj v tejto fáze zápasu. Príklepom z vrcholu kruhov ho vyskúšal domáci kanonier Ľubomír Vaškovič.
     
    59:03
    Plynú posledné sekundy stretnutia. Liptovský Mikuláš drží puk ďaleko od vlastnej brány a Košarišťan sa približuje k shutoutu.
     
    58:05
    Michal Uhrík dobre schoval strelu za brániaceho hráča. Puk zrazu vyletel na Romana Petríka a skalický brankár pokus hosťujúceho útočníka len vyrazil.
     
    57:20
    Maroš Piatka podržal puk na hokejke, netlačil sa dopredu, získal dostatok času a potom ho nahodil za bránu Romana Petríka.
     
    56:25
    Hujsa posielal puk spoza brány pred Košarišťana a ten sa odrážal rôznymi smermi. Defenzíva Liptovského Mikuláša zatiaľ uhájila čistý štít.
     
    55:41
    Pacalaj stratil puk na útočnej modrej čiare a pustil do úniku Kristiána Kučeru. Skalický útočník však nemal potrebnú rýchlosť a z bekhendu netrafil bránu.
     
    54:32
    Záhoráci nevyužili brejk troch proti dvom. Jeden zo skalických útočníkov zakončoval švihom z pravého kruhu nad bránu.
     
    53:30
    Rozdielových hráčov dnešného stretnutia nájdeme v prvej formácii hostí. Bratia Sukeľovci spolu s Martinom Kriškom sa postarali o všetky štyri góly svojho tímu rovnako ako v prvom dueli proti Skalici.
     
    52:40
    Neprehľadná situácia pred Andrejom Košarišťanom. Peter Horváth sa natlačil pred bránu, ale ležiaceho gólmana nedokázal prekonať.
     
    51:58
    Daniil Dmitrijev nabral rýchlosť na pravom krídle a švihom vyskúšal pozornosť Andreja Košarišťana. Hosťujúci brankár si stále drží čisté konto.
     
    51:23
    Lukáš Žiak strieľal švihom spoza hráča, ale mieril veľmi vysoko a bol rád, že netrafil ochrannú sieť. Roman Petrík nemusel zasahovať.
     
    50:43
    Zápas stratil potrebné tempo aj napätie. Liptovský Mikuláš vedie o štyri góly a v závere by ho o tri body pripravilo iba veľké zlyhanie.
     
    50:00
    Do konca tretej tretiny zostáva posledných desať minút. Momentálne sledujeme veľa nepresností na oboch stranách.
     
    48:37
    Martin Hujsa je späť na ľadovej ploche. Jeho spoluhráči zvládli prvé oslabenie v zápase, no stratili ďalšie dve minúty z času, ktorý im zostáva na zdramatizovanie stretnutia.
     
    48:24
    V závere početnej výhody mohol skórovať Jakub Sukeľ. Útočník hostí smeroval sám na brankára Romana Petríka, ale ten v poslednej chvíli sklepol betóny.
     
    47:26
    Liptovský Mikuláš sa nikam neponáhľa. V presilovej hre drží puk na hokejkách a predovšetkým nechce zbytočne inkasovať.
     
    46:37
    Lukáš Žiak bol faulovaný pri prieniku do útočného pásma. Na trestnú lavicu preto odišiel Martin Hujsa za hákovanie.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 2. Sukeľ (Sukeľ, Kriška), 12. Sukeľ (Sukeľ, Kriška), 39. Sukeľ (Nádašdi, Košarišťan), 44. Kriška (Sukeľ, Sukeľ)


    HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Kukliš, Janík, Straka, Dmitrijev, Hílek – Vaškovič, Vereš, Kňazev – Kotzman, Jarolín, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Kučera, Dufek, Hujsa.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Mezovský, Nádašdi, Moravčík, Tabaček, Gründling, Nemec, Nitriansky, Pacalaj – J. Sukeľ, M. Sukeľ, Kriška – Vybiral, Langhammer, Žiak – Uhrík, Piatka, Laco – Nechaj, Lištiak.

    Rozhodčí: Stano, Kubuš – Kacej, Synek
    thejrc.org