Buffalo – Montreal 0:3 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 3:4 (po pr.) | St. Louis – Vancouver 4:1 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 3:2 (po pr.) | Dallas – Boston 2:3 (kon.) | Colorado – Vegas 2:1 (1:0 po s.n.)
San Jose – Calgary 5:1 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
3:4 (1:0, 0:3, 2:0 - 0:1)
New Jersey Devils
Sobota 24.03.2018, 00:05 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost a dobrou noc, případně hezké ráno. Někdy zase u zámořské NHL na počtěnou. (02:59:03)
     
    Československá stopa v utkání:
    Dominik Simon (PIT) 0+0, 0 střel, čas na ledě 5:39
    Pavel Zacha (NJD) 0+1, 1 střela, čas na ledě 12:59
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Taylor Hall (NJD) 1+2
    2. Nico Hischier (NJD) 1+1
    3. Sidney Crosby (PIT) 1+1
     
    Je za námi utkání mezi Pittsburghem a New Jersey. Pens doma neprohrávají, pokud nehrají proti Devils, a to se dnes opět potvrdilo.

    Domácí šli sice v první třetině zásluhou Crosbyho do vedení, které udrželi až do druhé třetiny. V prostřední periodě dali Devils tři branky a rázem vedli 3:1. Tučňáci mají ovšem silný tým, který do konce základní hrací doby srovnal. V prodloužení ovšem rozhodl již po sedmadvaceti sekundách Taylor Hall a Devils získávají hodně důležitý bod navíc.

    Střely na branku: 43:34 (15:12, 12:17, 16:4 – 0:1)
     
    Konec zápasu.
    60:27 Taylor HALL - 3:4
     
    60:27
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak to bylo opravdu rychlé! Nico Hischier ustál v obranné třetině napadání dvou hráčů a vše přetavil v úžasnou přihrávku na TAYLORA HALLA. Kanadský snajpr přijal přihrávku a hnal se sám na Murrayho, kterého nakonec překonal střelou mezi betony. Asistence: Nico Hischier.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina je u konce. Pittsburghu se povedlo díky trefám Dumoulina a Kessela vyrovnat. Následovaly obrovská šance na obou stranách, ale skóre se již nezměnilo. O vítězi utkání rozhodne prodloužení, případně samostatné nájezdy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:14
    Na druhé straně se ke střeleckému pokusu na levém kruhu dostal Hagelin. Kinkaid ovšem vyjel z branky, zmenšil střelecký úhel a kotouč nepropustil.
     
    58:53
    Devils byli hodně blízko rozhodující trefě utkání! John Moore střílel od modré čáry a Murraymu vypadl kotouč a skončil jen milimetry vedle tyče, při domácích stálo štěstí.
     
    57:18
    Nyní dostával Taylor Hall přihrávku na levý kruh a silově se pokoušel dostat přes bránící hráče. Ten si jej ovšem tělem pohlídal a nepustil do zakončení.
     
    56:40
    Kyle Palmieri neudržel kotouč u mantinelu a domácí se dostali do protiakce tří na jednoho. Přihrávka přišla mezi kruhy na Justina Schultze, kterého ale neskutečně vychytal Keith Kinkaid!
     
    55:41
    Keith Kinkaid přerušuje zběsilé tempo hry a pokračovat se bude po komerční pauze. Devils mohou litovat své poslední šance v oslabení.
     
    55:02
    Hraje se opravdu pohledný hokej. Domácí se nyní dostávali do zakončení mezi kruhy, ale jeden z hráčů netrefil branku a kotouč skončil jen nad.
     
    53:23
    Hosté v plném počtu.
     
    53:00
    Panečku to byly zmatky! Michael Grabner unikal sám na Murrayho, kterého ale tvrdou střelou nepřekonal, netrefil totiž branku. Kotouč se ovšem zpátky dostával do brankoviště a málem do branky zapadl. Akce Devils pokračovala střelou od modré čáry a dorážkou Grabnera. Brankou ovšem neskončilo nic!

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 3. Crosby (Oleksiak, Guentzel), 44. Dumoulin (Crosby), 51. Kessel (Brassard, Sheary) – 26. Butcher (Severson, Hall), 28. Coleman (Stafford, Zacha), 29. Hischier (J. Moore, Hall), 61. Hall (Hischier)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Dumoulin, Letang, Oleksiak, J. Schultz, Määttä, Ruhwedel – Guentzel, Crosby, Rust – Hagelin, Malkin, Hörnqvist – Sheary, Brassard, Kessel – Kühnhackl, Sheahan, Simon.
    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – A. Greene, Vatanen, J. Moore, Severson, Butcher, Lovejoy – Hall, Hischier, Bratt – Grabner, Zacha, Palmieri – Gibbons, Zajac, Stafford – Maroon, Boyle, Coleman.

    Rozhodčí: Rank, Peel – Sericolo, Mills

    Diváci: 18 658
    thejrc.org