Toronto – Florida 4:3 (kon.) | Washington – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Colorado – Philadelphia 1:2 (kon.)
Vegas – Arizona 2:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:4 (0:1, 0:2, 1:1) Stav série: 0:1
HC Oceláři Třinec
Čtvrtek 29.03.2018, 17:20 • ČPP Aréna • Generali play off Tipsport extraligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:20.
    Jak Hradec, tak Třinec rozhodly o svém postupu do semifinále až v sedmém utkání čtvrtfinále a byla z toho velká euforie.
     
    Dobrý podvečer všem příznivcům ledního hokeje z královéhradecké ČPP Arény. Sotva pod Bílou věží skončila série s Libercem, rozjíždí se další. Společně budeme sledovat první bitvu semifinále, v níž Mountfield HK vyzve tým HC Oceláři Třinec.
     
    Mountfield HK

    Východočeši si zahrají semifinále play off teprve podruhé v téměř stoleté historii. Cesta do něj nebyla snadná ani letos. Série s Libercem se natáhla na sedm zápasů a Lvi do ní museli vložit všechny své síly, aby přes tohoto silného protivníka přešli.

    Hradec se vůbec poprvé střetne ve vyřazovací části nejvyšší české soutěže s třineckými Oceláři, proti nimž se jim v základní části sezóny dařilo, na body je porazili 8:4. V play off jsou však tyto výsledky už nepodstatné, oba týmy začínají od nuly na stejné startovní čáře.
     
    HC Oceláři Třinec

    Slezané jsou v této části soutěže podstatně zkušenějším týmem, jen za posledních deset let ji hráli čtyřikrát. Na rozdíl od Hradeckých se mužstvu, které vede Václav Varaďa, podařilo už jednou extraligu vyhrát, a to v sezóně 2010/11. Tento úspěch si chce celek z města nad Olší po sedmi letech zopakovat.

    Oceláři se do semifinále dostali přes pardubické Dynamo, se kterým museli, stejně jako Hradec s Libercem, sehrát sedm zápasů. V posledním zápase série předvedli Třinečtí svou ohromnou sílu, soupeři nasázeli osm branek a sami inkasovali jedinou. Od tohoto výkonu se budou chtít odrazit také do boje s Mountfieldem.
     
    Vzájemné zápasy ze základní části

    Jak již bylo zmíněno níže, Východočeši ve vzájemných soubojích v letošní sezóně Třinecké přehráli. Poslední dva duely však vyzněly právě ve prospěch Ocelářů, oba se také musely rozhodnout až po základní hrací době. Lze tedy očekávat vyrovnanou, napínavou sérii.

    17. září 2017 Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 3:1
    29. října 2017 HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 0:3
    20. prosince 2017 Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 2:3p
    28. ledna 2018 HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 2:1sn
     
    Nejproduktivnější hráči v play off

    Oba týmy za sebou mají sedm zápasů ve vyřazovací části. Oceláři zatím mají lepší skóre v poměru 23:18, zatímco Hradečtí jsou dokonce v záporných cifrách – 13:14. Přesto už lze u obou mužstev vypozorovat tahouny, kteří svým celkům nejvýrazněji bodově přispívají.

    Mountfield HK
    Radek Smoleňák (4+2)
    Petr Koukal (2+3)
    Rudolf Červený (3+1)
    Jaroslav Bednář (1+3)
    Oskars Cibulskis (0+4)

    HC Oceláři Třinec
    David Cienciala (2+7)
    Lukáš Krajíček (1+6)
    Jiří Polanský (4+2)
    Vladimír Svačina (2+4)
    Ondřej Kovařčík (3+1)
    Vladimír Dravecký (0+4)
     
    Vazby mezi kluby

    Ač to není na první pohled úplně patrné, obě mužstva mají ve svých řadách členy, kteří dříve působili v kádru jejich současného protivníka. Dres Ocelářů aktuálně obléká Bohumil Jank, jenž se v play off zatím nedostal na soupisku Třineckých, ale mezi léty 2013–16 působil právě pod Bílou věží. Naopak Filip Pavlík, jenž aktuálně působí na soutoku Labe a Orlice, hrál za Slezany v dorosteneckém i juniorském věku a připsal si zde také svůj první extraligový start.
     
    Sestavy obou celků z posledních utkání

    Rovněž bude zajímavé sledovat, zda Václavové Varaďa či Sýkora udělají oproti předcházejícím vyhraným duelům nějakou změnu na svých soupiskách, ačkoliv staré pořekadlo hovoří o tom, že vítězná sestava se nemění.

    Mountfield HK: Rybár – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Cibulskis, Vydarený – Smoleňák, Koukal, Červený – Bednář, Džerinš, Cingel – Köhler, Dragoun, Berger – Vopelka, Kukumberg, Zigo.

    HC Oceláři Třinec: Hrubec – Doudera, Krajíček, Roth, Musil, Matyáš, Linhart – Petružálek, Marcinko, Rákos – Hrňa, Vlach, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala – Kvasnica.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený – Smoleňák, Koukal (A), Červený – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Cingel – Köhler (A), Dragoun, Berger – Vopelka, Kukumberg, Zigo – R. Pavlík.

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart (A), Matyáš – Rákos, Marcinko, Petružálek – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň.

    Rozhodčí: Hribik, Lacina – Brejcha, Zíka.
     
    Změny v sestavách

    Ještě jednou dobrý podvečer z města pod Bílou věží. Východočeši mění složení svých obranných dvojic. Do hry nejspíš ze zdravotních důvodů nezasáhne Oskars Cibulskis, jehož místo zaujme Martin Pláněk. Oceláři svou soupisku pozměnili jen nepatrně. Třináctým útočníkem tentokrát nebude Michal Kvasnica, ale David Kofroň.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Do začátku duelu chybí přibližně dvacet minut, obě mužstva zrovna ukončují předzápasové rozbruslení a na led se tak ještě jednou před startem utkání dostane rolba.
     
    Rozhodčí již krouží po ledové ploše, čeká se na příchod hokejistů obou celků. Nyní už Hradečtí vstupují na ledovou plochu, ještě dochází k vyhlášení akce Skóruj pro.... Fanoušci Mountfieldu nastřádali pro malou Janičku 33 000,- Kč.
     
    Na ledě už jsou také hráči z města nad řekou Olší. Obě mužstva jsou nastoupena na modrých čarách a vyslechnou českou státní hymnu.
     
    Ceremoniím bylo učiněno zadost, teď už se můžeme po hlavě vrhnout do semifinále play off!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Východočeši vyhráli úvodní vhazování, Červený zavezl po pravé straně kotouč až do rohu kluziště a přihrál na modrou Zámorskému, který ostře vypálil. Hrubec kotouč vyrazil před sebe, o zbytek se postarali jeho beci.
     
    00:34
    Velmi brzy uvidíme první přesilovou hru. Dominik Graňák inkasuje dvě trestné minuty za nedovolené bránění. Oceláři mají početní výhodu.
     
    00:58
    Martin Pláněk dobře zapracoval na vrcholu brankoviště a odehrál touš do rohu.
     
    01:20
    Hrňa se vytočil na pravém kruhu a nebezpečně pálil na přední tyč, Rybár jeho pokus zlikvidoval svou maskou.
     
    01:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři rychle otevírají skóre, když využívají svou první početní výhodu! DAVID CIENCILA vypálil z pravého kruhu, kotouč před bránou zasáhl brusli Blaže Gregorce a následně prošel mezi betony Rybára až do sítě! Asistence: Lukáš Krajíček, Jiří Polanský.
    01:58 David CIENCIALA - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    02:28
    Hradečtí se snažili ihned zareagovat na obdrženou branku, ale průnik po pravé straně jim nevyšel.
     
    02:55
    Třinečtí nastřelili kotouč na zadní mantinel, jenže příliš dlouho se v blízkosti Rybára nezdrželi.
     
    03:42
    Chyba v rozehrávce Východočechů vyústila v tvrdou ránu z pravé strany, kterou vyslal Rákos, mířil ale dost nepřesně.
     
    03:59
    Mountfield kombinuje v prostoru před Hrubcem a hledá vhodnou palebnou pozici.
     
    04:26
    Hra chytila brzy pěkně svižné tempo a hraje se dlouho bez přerušení, oba celky se střídají na puku.
     
    04:55
    Hrubec raději podržel pomalý puk pod svou lapačkou před dojíždějícím Cingelem, jenž chtěl dorážet. Buly po jeho levé ruce.
     
    05:06
    Mužstvo, které vede Václav Varaďa teď nedokázalo prudkým pasem založit akci a píská se tak zakázané uvolnění.
     
    05:18
    Pavlík vypálil z levé strany od modré čáře, jenže klec soupeře naprosto netrefil. Oceláři se následně osvobodili dalším icingem.
     
    05:43
    René Vydarený se provinil podražením a dává tak Třineckým k dispozici další přesilovku.
     
    06:05
    Dragoun dostal na vrchol brankoviště střílenou přihrávku a snažil se kotouč usměrnit mezi tři tyče, mířil však nad!
     
    06:49
    Východočechům se povedlo dvakrát za sebou v krátkém časovém limitu osvobodit, početní výhoda se zatím Slezanům příliš nedaří.
     
    07:18
    Třinečtí postupovali po levé straně. Nakonec se s pukem dostali až do rohu a snažili se o zpětnou přihrávku, která však šla příliš na osu a ani jeden z beků ji nezachytil.
     
    07:46
    Po zblokované střele, která skončila v ochranné síti za klecí Rybára, následuje první komerční pauza a úklid ledové plochy.
     
    08:07
    Svačina dobře přihrál na levou stranu Polanskému, jenž šikovně vrátil na osu hřiště k Polanskému, proti němuž však skvěle vystoupil Gregorc a šanci mu sebral.
     
    08:34
    Červený dohrál u mantinelu Ondřeje Kovařčíka a získal puk pro Východočechy, kteří míří vpřed po pravé straně.
     
    09:00
    Svěřenci Václava Varadi se hnali do další akce, jenže tentokrát nepřešli útočnou modrou v souladu s pravidly hokeje – postavení mimo hru.
     
    09:11
    Pláněk vystřelil od vlastní modré, Hrubcovi kotouč vypadl, ale zamířil těsně vedle levé tyče svatyně Ocelářů!
     
    09:38
    Rybár chtěl vypomoct spoluhráčům s rozehrávkou, jenže puk poslal jen na hůl Marcinka, jenž však mířil jen do boční sítě.
     
    10:22
    Gregorc bojuje v rohu kluziště o kotouč s dvěma protihráči. Černou pryž dokázal vyhodit z pásma, čímž Mountfield osvobodil.
     
    10:50
    Adamský se dostal ke střele z vrcholu levého kruhu, jenže jeho ránu zblokoval první bránící hráč – Graňák.
     
    11:19
    Zblokovaná střela, která měla mířit na bránu Rybára, končí v hledišti ČPP Arény, buly po pravici gólmana Východočechů.
     
    11:34
    Kukumberg se snažil získat černou pryž na zadním mantinelu za klecí Třineckých, to se mu však nezdařilo a musí spěchat bránit.
     
    12:07
    Obě mužstva teď střídala, čehož využil Rákos, jenž chytře zavezl kotouč do pásma Lvů a od pravého hrazení vypálil na zadní tyč. Jeho ráně chyběla přesnost.
     
    12:36
    Vlach se dostal do zakončení z bezprostřední blízkosti, do jeho pokusu však vložil hůl Vydarený a zblokoval ji.
     
    13:15
    Krajíček dostal prudkou křižnou přihrávku na levý kruh a svou ranou jen těsně minul pravou tyč klece Mountfieldu!
     
    13:30
    Hradečtí vytvořili tlak na defenzívu Ocelářů, kteří tak přihráli kotouč raději zpět Hrubcovi. Následuje komerční pauza.
     
    13:43
    Slezané vyhráli vhazování před svým brankářem, se svou se ale nedostali za půlící čáru, soupeř tak může zaútočit.
     
    13:57
    Svačina poslal šikovnou zpětnou přihrávku na osu hřiště, odkud vypálil Polanský. Jeho přízemní ránu Rybár s problémy zkrotil.
     
    14:21
    Třinčetí nadále kombinují v nebezpečném prostoru pro Rybára. Cienciala nahrál do předbrankového prostoru, kde se snažil prosadit Michal Kovařčík, jenž však svou střelu namířil přímo do gólmana Lvů.
     
    14:58
    Stále se hraje v pásmu Královéhradeckých, Oceláři jsou zatím v první třetině aktivnějším celkem.
     
    15:12
    Buly před Hrubcem vyhráli Slezané, kteří zaútočili po pravém mantinelu, přihrávku vpřed ale zastavil Cingel.
     
    15:39
    Cingel o chvíli později poslal přihrávku skrz pásmo z levé strany, Bednář ji však nedokázal dobře zpracovat.
     
    16:08
    Graňák dobře vystoupil proti Polanskému, jenž se chystal pálit a vyslal vpřed Koukala, jenž na opačném konci kluziště protáhl Hrubce ranou od modré, která mířila doprostřed brány.
     
    16:33
    Smoleňák dostal od Pláňka nabito na osu hřiště a z větší vzdálenosti vystřelil, mířil však nad břevno jeho svatyně.
     
    16:53
    Vopelka dobře zabojoval po vhazování a dostal touš přes obrannou modrou. Lvi ale větší akci rozjet nedokázali.
     
    17:04
    Čtvrtá lajna Ocelářů si do tohoto utkání přenesla pohodu z posledního duelu s Pardubicemi a je na ledě hodně aktivní, což prokazuje i teď.
     
    17:21
    Má slova potvrzuje šance Michala Kovařčíka, jenž bekhendem pálil z bezprostřední blízkosti! Rybár jeho ránu udržel ve výstroji.
     
    18:03
    Třinečtí rozehrávají z vlastního pásma, po pravé straně se dostali na opačný konec kluziště, kde se však do střelecké pozice propracovat nezvládli.
     
    18:20
    Šanci jim však o chvíli později málem nabídl Cingel, jenž bekhendem nepřesně rozehrál od zadního mantinelu. Lvi uhasili pohromu doslova za pět dvanáct.
     
    18:52
    Svěřenci Václava Sýkory nyní nedokázali přejít přes útočnou modrou tak, jak stanovují regule hokeje. Postavení mimo hru.
     
    19:12
    Napadající Koukal kotouč nezískal, Oceláři dobře zabojovali v rohu kluziště, ale Linhart neměl dost rychlé nohy a k touši se nedostal. Jinak by pálil z mezikruží.
     
    19:43
    První třetina pomalu končí. Oceláři ještě nastřelili puk z půlící čáry, který Rybár rychle vytřepal z lapačky a zakládá jednu z posledních akcí této dvacetiminutovky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dějství úvodního semifinálového duelu mezi Hradcem a Třincem je za námi. Oceláři do něj vstoupili mnohem lépe. Po faulu Graňáka využili hned první přesilovku, když se kotouč po střele Davida Ciencialy odrazil od brusle Gregorce mezi betony Rybára a skončil v síti. Slezané však v náporu nepovolili ani poté. Lvy v první třetině přehrávali a vytvořili si větší počet šancí. Uvidíme, zda Mountfield zvládne na drtivý nástup protivníka v následujících minutách zareagovat.
     
    Střely na bránu v první třetině

    Mountfield HK – 6
    HC Oceláři Třinec – 11
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:13.
     
    Rozhodčí i hokejisté obou celků se vrací na ledovou plochu, druhá třetina začne za pár okamžiků.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Třinečtí vyhráli vhazování a nahodili kotouč do rohu, Berger ho sebral za bránou a rozjel akci na druhou stranu. Na útočné modré přihrál doleva Dragounovi, jenž vypálil od mantinelu, Hrubec jeho pokus vykopl betonem na opačnou stranu, ale Köhler na dorážku nedosáhl.
     
    20:40
    První přesilovka pro Hradecké. Marcinko si vykoledoval dvě minuty za nedovolené bránění a Východočeši tak mohou usilovat o srovnání.
     
    21:08
    Jenže početní výhoda se zatím Východočechům absolutně nedaří, Oceláři vyhazují už potřetí přes všechny čáry.
     
    21:41
    58 sekund přesilovky 5 na 3 pro Lvy! Rákos inkasuje dvě trestné minuty za podražení.
     
    22:14
    Obrovská šance Hradce! Koukal si s Bednářem vyměňovali přihrávky skrz brankoviště, druhý jmenovaný akci zakončoval, jenže trefil jen bránícího hráče!
     
    22:58
    Filip Pavlík si dobře vyjel na pravém kruhu a mířil na přední tyč, Hrubce ale trefil jen do hrudníku!
     
    23:32
    Ještě jedna rána beka Mountfieldu! Tentokrát ji poslal z osy hřiště od modré čáry, Hrubec ji vyrazil vysoko nad sebe a o zbytek se postarali jeho beci.
     
    23:43
    Nezdar Hradeckých dobře dokumentuje jejich zakázané uvolnění. Oceláři jsou kompletní.
     
    24:05
    Červený neprošel na pravé straně přes svého strážce, kterým byl Krajíček a kupředu mohou Slezané.
     
    24:27
    Tomáš Zigo zůstává ležet u hrazení v rohu kluziště za bránou Hrubce po souboji s Matyášem, sudí přerušují hru, ale vylučovat se nebude. Útočník Lvů odjíždí na střídačku v doprovodu lékařů.
     
    24:27
    Radovan Pavlík si udělal na kluzišti několik obloučků, vypadá to, že se poprvé v play off před svými fanoušky dostane do hry. Úklidová četa ještě očistila ledovou plochu od krve.
     
    24:46
    Doudera nahodil po levém hrazení kotouč za bránu Lvů, Hradeckým se nepodařilo rozehrát a Hrňa se tak snadno dostává ke kotouči.
     
    25:15
    Musil zastavil kotouč na levé straně u modré čáry. Okamžitě ho vracel na bránu, mířil na přední tyč, ale tu nakonec puk minul.
     
    25:33
    Filip Pavlík rozehrává další útok Mountfieldu, na obranné modré udělal ještě jeden oblouček zpět a pak přihrál. Bednář si najel z pravé strany a vypálil, trefil nejspíš břevno svatyně Ocelářů!
     
    26:14
    Třinečtí teď nebezpečně kombinují v pásmu protivníka, nastřelili kotouč do brankoviště, ale Rybár ho zvládl vyvést na levou stranu.
     
    26:47
    Kukumberg proletěl po pravé straně a mířil na zadní tyč, Hrubec jeho ránu vykopl před sebe, ale dojíždějící Vopelka nezvládl touš zasáhnout!
     
    27:24
    Také Slezané prověřili Rybára, jmenovitě se o to postaral Doudera ranou od modré čáry. Po zákroku strážce svatyně Lvů následuje komerční pauza.
     
    27:47
    Dravecký se snažil hned po vhazování nasměrovat kotouč bekhendem na klec Rybára, ale nemířil přesně.
     
    28:08
    Rybár raději podržel nahození ze středního pásma pod lapačkou, Hrňa k jeho kleci mířil hodně rychle. Buly po pravici brankáře Mountfieldu.
     
    28:22
    Adamský dostal dobrou přihrávku na vrchol kruhů a mohl vypálit z nebezpečné pozice, jenže touš mu sjel z čepele!
     
    28:33
    Bednář udělal několik pěkných kliček a prošel celým kluzištěm, nakonec vystřelil od modré čáry, ale mířil na břevno svatyně protivníka.
     
    29:13
    Linhart se rozjel po levé straně a na půlící čáře nahodil vysokým obloukem touš na Rybára, jenž ho raději podržel pod lapačkou.
     
    29:37
    Rothova rána od modré byla sražena dobře vystoupivším Červeným. Kotouč se po pravé straně dostává až za svatyň Hrubce.
     
    30:06
    Roth dobře křižně přihrál na pravou stranu k modré čáře. Jeho spoluhráči však pas nedokázali stejně kvalitně zpracovat.
     
    30:28
    Třinečtí vypálili na gólmana Lvů od levého hrazení, brankář Hradce s jejich střelou neměl velké potíže.
     
    30:42
    Džerinš dojel puk na pravé straně a poslal ho zpět na modrou Graňákovi, jenž vypálil, před bránou tečoval Bednář, ale pouze do bránícího hráče soupeře.
     
    31:19
    Vhazování před Rybárem vyhráli Oceláři, Hrňa se však od pravého mantinelu přes Dragouna neprobil.
     
    31:36
    Vydarený vyhodil kotouč od zadního mantinelu příliš prudce. Beci Slezanů se touš příliš dojet nesnažili, a tak se píská zakázané uvolnění.
     
    32:04
    Pláněk neodehrál kotouč dostatečně rychle před napadajícím Marcinkem, což mohlo Lvům nadělat vrásky na čele. Soupeř se ale k větší šanci nedostal.
     
    32:16
    Zámorský vypálil z levé strany od modré čáry, Köhler projel před Hrubcem a píská se postavení útočícího hráče v brankovišti. Následuje komerční přestávka.
     
    32:37
    Zámorský vystřelil znovu, tentokrát z půlící čáry Kotouč sebral za vlastní klecí Krajíček a jeho tým útočí po pravé straně.
     
    32:51
    Kukumberg dostal přihrávku z levé strany do prostoru před brankovištěm a snažil se jej nasměrovat na bránu protivníka, mířil však nad. Zigo je zpět na ledě, což je určitě dobrá zpráva pro Václava Sýkoru.
     
    33:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec zdvojnásobuje své vedení! Lvi zaváhali s rozehrávkou. Svačina získal kotouč na pravém kruhu, posunul ho za sebe a prudkou ranou se prosazuje JIŘÍ POLANSKÝ – 2:0! Asistence: Vladimír Svačina, Jakub Matyáš.
    33:08 Jiří POLANSKÝ - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    33:23
    Krátce po vhazování se ke střele z mezikruží odhodlal Rákos, jeho ránu těsně nad ledem chytil Rybár do lapačky.
     
    33:39
    Džerinš přenechává za bránou pro Pláňka, Vydarený napálil kotouč na Hrubce, jenž ho před dojíždějícími hráči radši podržel v lapačce.
     
    34:13
    Hradečtí nes nepůsobí jistě na rozehrávce, znovu ztrácejí kotouč ve vlastním pásmu a Oceláři mohou ohrozit Rybára.
     
    34:27
    Červený přihrál z levého mantinelu na osu, Koukal však dorážkou z předbrankového prostoru skvěle postaveného Hrubce nepřekonal!
     
    34:46
    Rybár chytá střelu z levé strany od modré čáry a raději podrží kotouč ve své rukavici před dojíždějícími hráči soupeře.
     
    34:55
    Džerinš vystřelil z vrcholu kruhů, do jeho rány ale vložil hůl Roth a puk končí v ochranné síti za klecí Hrubce.
     
    35:13
    Vydarený přenechal kotouč u levého hrazení Vydarenému, ten vypálil, jenže i jeho rána končí stejně jako ta Džerinšova v ochranné síti.
     
    35:32
    Dodera poslal pěknou dlouhou křižnou přihrávku na útočnou modrou, kde touš zpracoval Marcinko a vniká do třetiny Mountfieldu.
     
    35:49
    Doudera se snažil zblokovat přihrávku před bránu, kotouč po odrazu od jeho hole prolétl těsně kolem levé tyče!
     
    36:27
    Východočeši nahodili puk do rohu hrací plochy, vrátili jej zpět na modrou, avšak záhy o něj přišli.
     
    36:55
    Oba celky střídají a posílají na led čerstvé síly. Černou pryž kontroluje Filip Pavlík za svou klecí.
     
    37:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec vede už o tři branky! Oceláři šli do přečíslení dva na jednoho, které jim sice nevyšlo, Rybár zastavil první střelu Ondřeje Kovařčíka vyrážečkou. Lvi se však nestačili vrátit ani s z druhé vlny dojíždějícím DAVIDEM CIENCIALOU, jenž celkem pohodlně střílí svůj druhý dnešní gól! Asistence: Ondřej Kovařčík, Lukáš Krajíček.
    37:34 David CIENCIALA - 0:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    37:58
    Východočeši zavezli kotouč do brankoviště protivníka, Hrubec přikryl touš lapačkou, načež se strhla krátká šarvátka, kterou však sudí rychle rozehnali.
     
    38:13
    Polanský vyhrál buly před svým gólmanem, ale jeho spoluhráči vjeli do kruhu pro vhazování příliš rychle, takže se celá situace bude opakovat.
     
    38:38
    Berger dohrál Musila u hrazení, Hradečtí ale ani tak puk nezískali a soupeř může pokračovat v akci.
     
    39:01
    Roth dostal přihrávku na levý kruh a svou ranou z první orazítkoval bližší tyč svatyně Patrika Rybára!
     
    39:50
    Linhart sice ideálně na útočné modré nezpracoval, přesto mohou Slezané pokračovat v kombinaci. Cienciala obdržel křižnou přihrávku na pravý kruh a mohl zamířit do prázdné brány. Svou ranou však orazítkoval jen druhou tyč brány Mountfieldu! Tahle rána mu mohla přinést hattrick v tomto utkání!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá dvacetiminutovka končí a z ochozů ČPP Arény se nese pískot. Mountfield chtěl v tomto dějství srovnat krok se soupeřem, jistý tlak si však vytvořil jen v úvodu třetiny, kdy však nedokázal využít 58 sekund dlouhou přesilovku pět na tři! Oceláři se naopak v druhé polovině periody dostali do tempa, což potvrdili také dvěma brankami, když se nejprve prosadil Jiří Polanský a 146 sekund před sirénou také David Cienciala, jenž si tak dnes připsal již druhý zásah a potvrzuje famózní formu z konce minulého týdne.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem)

    Mountfield HK – 8 (14)
    HC Oceláři Třinec – 15 (26)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:14.
     
    Hráči si arbitři jsou zpátky na hrací ploše, uvidíme, zda se zápas v třetím dějství ještě alespoň zdramatizuje. Třetí třetina začíná.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Mountfield HK: ze hřiště odchází Patrik Rybár, přichází Jaroslav Pavelka.
     
    40:05
    Svěřenci Václava Varadi nahodili kotouč na bránu Pavelky ještě před půlící čárou. Jelikož touš na klec Mountfieldu nemířil, píská se icing.
     
    40:50
    Na druhé straně nastává situace podobná. Východočeši nedojeli nastřelený kotouč a hra se vrací před jejich gólmana.
     
    41:06
    Cingel přihrál dozadu na Graňáka, jenž v obranném pásmu přenechal touš Bednářovi, ten se s ním ale za půlku nedostal.
     
    41:27
    Nyní však zkušený kapitán Mountfieldu ujel bekům protivníka a z pravého kruhu zakončoval svůj únik, Hrubec byl se svým betonem připraven.
     
    42:04
    Köhler nedokázal přebruslit rychle se vracejícího Douderu, a tak se píská další zakázané uvolnění. Buly po levé ruce Rybára.
     
    42:16
    Vopelka přihrál na střed, kam se vydal Pláněk, jenž podpořil útok Hradeckých, jeho nepříliš razantní pokus z pravé strany Hrubec chytá.
     
    42:32
    Radovan Pavlík se dostává na led, trenér Václav Sýkora tedy míchá se svými útoky.
     
    43:03
    Graňák rozehrál v obranném pásmu na Smoleňáka, jenž nastřelil touš na zadní mantinel, kde ho sebral Červený, Lvi se usazují před Hrubcem.
     
    43:23
    Graňák se dobře vrátil a bekhendovou přihrávkou se zbavil napadajícího protivníka, puku se ujal Vydarený.
     
    43:42
    Kukumberg dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy, jeho pokus ale zblokoval Roth a střela neprošla.
     
    44:09
    Gregorc odehrál kotouč za svou klec, kde ho sebral Dragoun, jenž ho po chvíli slovinskému bekovi vrátil.
     
    44:37
    O malou chvíli později dostal Gregorc nabito k pravé straně na modrou čáru a pálil. Mířil však nad.
     
    45:13
    Radovanu Pavlíkovi utekl kotouč při zpracování na pravém hrazení, jeho jmenovec Filip ho však rychle zastoupil a Hradečtí tak mohou kupředu!
     
    45:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec ještě neskládá zbraně a v signalizované výhodě koriguje stav! RADOVAN PAVLÍK dostal přihrávku na levý kruhu a ranou z první srovnává, když zamířil přesně na bližší tyč! Asistence: Dominik Graňák, Tomáš Zigo.
    45:36 Radovan PAVLÍK - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    46:06
    Džerinš pronikl po levém hrazení do třetiny protivníka, od kotouče však byl po chvíli odstaven.
     
    46:36
    Adamský se snažil u svatyně Mountfieldu procpat kotouč Zámorskému mezi nohama, což se mu nakonec nepovedlo.
     
    47:03
    Köhler nahodil kotouč od pravého mantinelu na klec soupeře. Hrubec ho nemohl rozehrát kvůli dojíždějícímu Dragounovi, a tak si ho radši nechal v náruči.
     
    47:03
    Následně probíhá další komerční pauza a úklid ledové plochy.
     
    47:13
    Vlach dostal přihrávku na levý kruh a dlouho střelbu neodkládal, do jeho pokusu však vložil hůl Graňák a srazil ji tak do rohu.
     
    48:02
    Zigo spěchá za bránu protivníka, ale do předbrankového prostoru jej procpat nedokázal, soupeř může zaútočit.
     
    48:28
    Hradečtí se teď delší dobu zdržovali před Hrubcem. Oceláři vyhodili touš přes všechny čáry, kde ho sbírá Gregorc.
     
    49:06
    Slezané kontrolují touš za vlastní svatyní. Po pravé straně se probil Marcinko, jenž ale v pásmu protivníka kotouč ztrácí u hrazení.
     
    49:16
    Hrubec přikrývá puk lapačkou po nahození od modré čáry. Vhazování po jeho levé ruce.
     
    49:34
    Cingel byl za bránou napadán a nakonec odzbrojen dvěma protihráči, následně musel na opačném konci kluziště předvést jeden z lehčích zákroků Pavelka.
     
    49:42
    Vopelka prošel rychle po levé straně a v rohu hřiště vybojoval kotouč pro Köhlera, jenž ho od zadního mantinelu poslal na pravý kruh, kde tvrdě pálil Pláněk. Mířil však pouze do náruče Hrubce.
     
    50:04
    Napadající Berger kotouč od rozehrávajícího Doudery nezískal. Oceláři pak nepřekročili útočnou modrou v souladu s pravidly – ofsajd.
     
    50:37
    Zámorský vypálil od obranné modré, Hrubec jeho ránu vykopl betonem do rohu a umožnil svým bekům rozehrát.
     
    50:46
    Doudera vrátil touš za vlastní klec a oba celky spěchají střídat, touš drží za svou klecí Krajíček.
     
    50:54
    Červený se prodral středem kluziště a vypálil na Hrubce, ten jeho ránu ani chytat nemusel, jelikož se Hradec provinil postavením mimo hru.
     
    51:18
    Petružálek teď předvedl několik šikovných kliček v třetině protivníka, o touš ho obral Filip Pavlík, jenž však při vyhození puku podklouzl.
     
    51:51
    Mužstvo Václava Sýkory spěchalo kupředu s další ofenzívou, ale znovu si nepohlídalo přechod útočné modré – ofsajd.
     
    52:13
    Vydarený dobře zabojoval na útočné modré, ale kotouč se mu nakonec získat nepodařilo, Třinec však z pásma nevyjel.
     
    52:43
    Zigo nastřelil z levého rohu kotouč před bránu. Tam se ale sjeli tři bránící hráči Ocelářů a pas zastavili.
     
    53:08
    Třinečtí v klidu rozehráli z vlastní třetiny a po levé straně se dostali až do pásma Lvů, kde se ale dlouho neohřáli.
     
    53:28
    Poté, co puk skončil na střídačce Slezanů následuje poslední komerční pauza dnešního večera.
     
    53:46
    Džerinš vyhrál buly u útočné modré a Červený vyslal kupředu Smoleňáka, jenž střílel z levého kruhu na bližší tyč! Hrubec jeho ránu parádně vykopl betonem!
     
    54:05
    Filip Pavlík drží touš na své čepeli za vlastní svatyní a nechává obě mužstva vystřídat. Po pravé straně se Lvi dostali do rohu hrací plochy za klec protivníka.
     
    54:34
    Musil vyhodil kotouč v obranném pásmu, sudí Hribik však ukazuje, že to bylo s odrazem o plexisklo, vylučovat se nebude.
     
    54:34
    Dnešní duel sleduje v ČPP Aréně 6308 diváků!
     
    55:03
    Berger dobře zabojoval za svou klecí a přenechal kotouč Gregorcovi, útok Mountfieldu však k ničemu nevedl.
     
    55:31
    Bednář poslal středem kluziště kupředu Filipa Pavlíka, jenž si zbytečně rozmyslel střelu a přihrával na opačný konec hrací plochy.
     
    56:04
    Graňák dostal nabito na pravou stranu k modré čáře, svou ranou však trefil jen clonícího Köhlera.
     
    56:30
    Pavelka spěchá na střídačku, Hradec Králové hraje se šesti bruslaři bez brankáře.
     
    56:47
    Hra je přerušena, vhazovat se bude před Hrubcem, Václav Sýkora si bere oddechový čas, Pavelka určitě zůstane na střídačce.
     
    57:04
    Hradečtí získali kotouč a po vhazování ho posunuli na modrou k Zámorskému, jenž tvrdě vypálil z pravé strany. Hrubec famózně zasáhl betonem!
     
    57:17
    V závěru je tu ještě přesilovka pro Východočechy a ta bude dvojnásobná! Marcinko fasuje dvě minuty za zdržování hry, Musil za krosček!
     
    57:28
    Slezané však okamžitě vyhazují puk a Gregorc musí spěchat k vlastní bráně!
     
    57:42
    Třinečtí dostali kotouč do rohu hrací plochy, kde se jim ho daří držet. Linhart následně pálil od vlastní obranné modré, ale netrefil prázdnou klec.
     
    58:26
    Bednář vystřelil od modré, jenže Hrubec byl u přední tyče nalepen a ránu vykopl betonem.
     
    58:54
    Mountfieldu se dnes lepí smůla nejen na paty, ale prakticky na celé tělo. Bednář mohl znovu pálit z levé strany, jenže mu podjely brusle a přistál na zadní části svého těla.
     
    59:13
    Bednář zkusil dvakrát tutéž přihrávku na Džerinše, který byl hodně z úhlu a ani jednu svou střelu na bránu nenamířil.
     
    59:28
    Slezané jsou kompletní, Václav Varaďa dopřává svému mužstvu zasloužený oddechový čas. Po zakázaném uvolnění jeho celku se bude ještě jednou vhazovat před Hrubcem.
     
    59:28
    Köhler byl na buly úspěšný, ale jeho spoluhráči vnikli do kruhu pro vhazování příliš brzy, situace se tak bude opakovat.
     
    59:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    O vítězi prvního semifinále je rozhodnuto! MILAN DOUDERA dojel vyhozený kotouč a z bezprostřední blízkosti jej poslal do odkryté svatyně Lvů! Bez asistence.
    59:36 Milan DOUDERA - 1:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:53
    Východočeši ještě nastřelili černou pryž na zadní mantinel, na útok už jim ale moc času nezbývá.
     
    Konec zápasu.
     
    První semifinále mezi Hradcem a Třincem je minulostí. Oceláři v něm zaslouženě vítězí a ujímají se vedení v sérii. Do utkání lépe vstoupili a už v 2. minutě vedli, přesilovku využil s přispěním brusle Gregorce David Cienciala. Druhé dějství bylo pro zápas klíčové, Slezané v něm přidali další dva zásahy z holí Jiřího Polanského a Davida Ciencialy, jenž v jeho závěru nezkompletoval hattrick, když střelu na prázdnou bránu namířil do tyče. Lvi v třetí dvacetiminutovce trochu přidali, zvládli korigovat, když se na led dostal Radovan Pavlík, který přesně zamířil k bližší tyči. Závěrečnou hru bez gólmana už Východočeši nevyužili. Naopak Milan Doudera pohodlně dovezl touš do odkryté klece a stanovil závěrečné skóre na 4:1 pro svůj tým.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem)

    Mountfield HK – 13 (27)
    HC Oceláři Třinec – 4 (30)
     
    Nejlepší hráči utkání

    Mountfield HK – Dominik Graňák
    HC Oceláři Třinec – David Cienciala
     
    Ode mne je to pro dnešek z města pod Bílou věží vše, přeji vám pěkný zbytek večera a příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:01:16)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 46. R. Pavlík (Graňák, Zigo) – 2. Cienciala (Krajíček, Polanský), 34. Polanský (Svačina, Matyáš), 38. Cienciala (O. Kovařčík, Krajíček), 60. M. Doudera


    Mountfield HK: Rybár (41. J. Pavelka) – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený – Smoleňák, Koukal (A), Červený – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Cingel – Köhler (A), Dragoun, Berger – Vopelka, Kukumberg, Zigo – R. Pavlík.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart (A), Matyáš – Rákos, Marcinko, Petružálek – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň.

    Rozhodčí: Hribik, Lacina – Brejcha, Zíka

    Diváci: 6308
    Mountfield HK 2 4 Třinec
    #1 Čtvrtek 29.03.2018 • 17:20
    Mountfield HK - Třinec 1:4
    #2 Pátek 30.03.2018 • 16:20
    Mountfield HK - Třinec 1:2
    #3 Pondělí 02.04.2018 • 16:20
    Třinec - Mountfield HK 5:1
    #4 Úterý 03.04.2018 • 17:00
    Třinec - Mountfield HK 1:2 po prodl.
    #5 Pátek 06.04.2018 • 17:20
    Mountfield HK - Třinec 3:2 po prodl.
    #6 Neděle 08.04.2018 • 18:20
    Třinec - Mountfield HK 2:1 po prodl.
    ocianews.com