Dukla Praha – Olomouc 2:3 (kon.) | Ostrava – Jihlava 3:1 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
3:1 (1:0)
FC Vysočina Jihlava
Pátek 30.03.2018, 20:15 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • HET liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký zbytek večera a u dalších on-line přenosů na shledanou. (22:20:08)
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 61% – 39%
    Střely na bránu: 5 – 5
    Střely mimo: 3 – 1
    Rohové kopy: 6 – 1
    Fauly: 19 – 16
     
    Je dobojováno a velmi důležité tři body zůstávají v Ostravě! Domácí šli za výhrou ihned od počátku duelu, kdy svou aktivitu přetavili ve vedoucí gól ve 31. minutě. To se po pohotovém zpracování a následné střele prosadil kapitán Milan Baroš. Baník si tedy odnesl do kabin jednobrankový náskok.
    Jenže do druhé půle vstoupila lépe Jihlava a v 50. minutě přišel šok pro Slezany. Po rohovém kopu mířil přesně na zadní tyči Marin Popović. Baník se opět posléze tlačil do útoku a přeci jen se mu podařilo znovu svému soupeři odskočit. V 73. minutě předvedl parádní akrobatické zakončení Robert Hrubý a bylo to 2:1 pro domácí. V 82. minutě navíc přidal po rohovém kopu další gól Václav Procházka, jenž tak dal větší klid do svých řad. V 84. minutě byl navíc po přišlápnutí Milana Baroše vyloučen Petr Buchta, který tak oslabil svůj celek. Baník poté ještě zahodil několik slibných akcí, ale to mu vadit nemusí. Po výhře 3:1 může alespoň pro dnešní den slavit.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Jozef Urblík, přichází Kamso Mara.
    90+2. Diop byl sám před Rakovanem, ale ukopl si míč do autu
     
    90+2
    Diop dnes opravdu nemá den! Granečný v rychlém brejku skvěle prostrčil balon, ale bývalý hráč Zlína si při kličce Rakovanovi příliš předkopl balon a ten tak skončil až mimo hrací plochu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    89
    Tak ani teď to není branka! Diop měl před sebou prázdnou bránu, ale na poslední chvíli ho zradilo zpracování a situaci tak nedokázal vůbec zakončit.
    88. Diop šmikl nůžkami naprázdno, Granečný vypálil, ale překopl bránu
     
    88
    Ostrava nyní promarnila velkou možnost! Centr z pravé strany vápna na malém vápně promáchl nůžkami Diop a Granečná poté střelou o zem bez přípravy mířil nad bránu Rakovana.
     
    87
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Milan Baroš, přichází Bronislav Stáňa.
     
    86
    Tak to opravdu není hezký pohled. Ikona Baníku je odnášena na nosítkách do útrob stadionu. Doufejme, že se nebude jednat o nic vážného.
     
    84
    Petr Buchta navíc v dnešním utkání končí! Radek Příhoda byl v tomto případě nekompromisní a za přišlápnutí Baroše vytahuje rovnou červenou kartu.
     
    84
    Jenže domácí kapitán byl při dalším zákroku u lajny poslán k zemi a nevypadá to vůbec dobře. Spěchají k němu jak lékaři Ostravy, tak i nosítka.
     
    84
    Milana Baroše po dalším zákroku začínají chytat křeče a domácí tak již chystají další střídání.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Marek Hlinka (FC Baník Ostrava).
    80. Václav PROCHÁZKA - 3:1
     
    80
    Baník právě vstřelil branku!
    Tak tohle již vypadá s Baníkem velmi slibně! Centr od rohového praporku se po prodloužení dostal až na zadní tyč k VÁCLAVU PROCHÁZKOVI, jenž v plném běhu poslal míč z bezprostřední blízkosti za brankovou čáru. Jedná se o první ligovou branku v dresu Ostravy pro domácího stopera.
     
    79
    Hlinkovo vysunutí bylo přizvednuto hostujícími fotbalisty a Martin Fillo následně balon pokryl v cestě do zámezí. Resultuje z toho roh pro Baník.
     
    78
    Martin Fillo se k míči přes bránícího hráče již nedostal, ale Ostrava zůstane po odkopu Rakovana do autu u balonu.
     
    77
    Denis Granečný se dobře protlačil až zakončení, ale poté se ocitl příliš blízko vybíhajícího Rakovana, jenž balon dokázal vyrazit.
     
    76
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Tomáš Poznar, přichází Dame Diop.
     
    74
    Ostravské publikum reaguje hlasitým bučením a pískotem na každý kontakt Popoviće s míčem. Tomu se poté nepovedla přihrávka do středu hřiště, ale i poté zůstane jeho celek u balonu.
    73. Robert HRUBÝ - 2:1
     
    73
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostravský stadion je na nohou, neboť se domácí dostávají znovu do vedení! Po nákopu do vápna dostal hlavičkou míč Tomáš Poznar k ROBERTU HRUBÉMU, který se do svého akrobatického zakončení parádně položil a balon poslal nechytatelně k levý tyči jihlavské brány.
    70. Laštůvka vychytal Dvořáka, Klíma před prázdnou bránou promáchl dorážku
     
    70
    Tak teď při Ostravě stáli všichni svatí! Jan Laštůvka nejprve výborně vyrazil zakončení Vysočiny a Jiří Fleišman následně zastavil hrací předmět takřka na brankové čáře a posléze upadl k zemi. Balon mu zůstal mezi nohama a následná snaha Jihlavy dotlačit míč do brány byla zastavena sudím Příhodou, který píská útočný faul.
     
    69
    Velké emoce na tribunách nyní zažehnal další hvizd sudího, jenž odpískal faul domácího týmu. Nicméně se bude kopat proti bráně Ostravy.
     
    68
    Domácím fanouškům se pochopitelně prodleva nezamlouvá a dávají to najevo velmi hlasitým pískotem. Ten se ještě umocnil poté, co hostující hráč odešel ze hřiště po svých a následně se opět zapojil do hry.
     
    67
    Dnešní utkání sleduje 4 446 diváků.
     
    66
    Až teď je hra přerušena a sudí Příhoda okamžitě volá ke zraněnému nosítka.
     
    66
    Na hrací ploše zůstává poměrně dlouhou dobu zůstávat Popović, avšak ani jeden z týmů se nerozhodl zakopnout, a tak se příchod lékařů odkládá.
     
    65
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Milan Jirásek, přichází Denis Granečný.
     
    65
    Martin Fillo si následně nerozuměl s Robertem Hrubým, který si poté ve snaze dostat se k míči, fauloval. Hrát tak budou moci opět hosté.
     
    63
    I v tomto případě zůstala píšťalka sudího němá a nedovolený zákrok se k nelibosti Ostravanů nepískal.
     
    62
    Celý stadion nyní jako jeden muž křičel „ruka“, avšak Radek Příhoda pokutový kop ve prospěch Ostravy neodpískal.
     
    60
    Hrubý si nyní míč dobře zpracovával v pokutovém území, ale ten mu nakonec odskočil a do rukavic jej posléze sebral Matěj Rakovan.
     
    58
    A sudí Příhoda tasí další žlutý kartónek. Tentokrát ho za zastavení rychlého brejku Jihlavy vidí Robert Hrubý.
     
    57
    Levin posléze poslal k zemi nevybíravě Tomáše Poznara. Hostující hráč je tak třetím hráčem, který dnes obdržel žlutou kartu.
     
    55
    Po Jiráskově centru se míč dostal po kombinace Ostravy až na levou stranu, odkud Milan Baroš trefil svou nabídkou jen prvního bránícího hráče Jihlavy na přední tyči.
     
    54
    Po pěkné kombinaci Ostravy se už Hrubý k centru nedostal, avšak po včasném skluzu hostů bude Baník zahrávat rohový kop.
     
    53
    K nelibosti ostravských fanoušků posléze hlavní arbitr neodpískal zakrok na Milana Baroše a Jihlava ta zůstane u balonu.
     
    52
    Následně se Jihlava provinili faulem v domácím pokutovém území, což Radku Příhodovi samozřejmě neuteklo a přisuzuje tak míč Slezanům.
     
    51
    Baník se následně hrnul do útoku, ale jeho přihrávku na hranici šestnáctky našla pouze kopačky hostujících hráčů.
    50. Marin POPOVIĆ - 1:1
     
    50
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Vysočina začala druhou půli aktivněji a také ona je za svou snahu odměněna! První svou slibnou šanci ještě hosté neproměnili, ale po následném rohu se již mohli radovat. Na přední tyči byl míč prodloužen Klímou až na tu zadní, kde byl připraven nikým nehlídaný MARIN POPOVIĆ, jenž hlavičkou do protipohybu Laštůvky dokázal srovnat. Martinu Svědíkovi tak vyšlo jeho poločasové střídaní na výbornou.
     
    48
    Klímovi se nakonec podařilo projít přes Fleišmana i Šindeláře, ale nakonec domácí za spolupráce Procházky a právě Šindeláře dopravili balon do bezpečí.
     
    47
    Nepovedený centr Fleišmana z levé strany doputoval až za bránu Rakovana, který tak bude moci odkopávat.
     
    46
    Milan Jirásek na polovině soupeře fauloval svého protivníka a také on uviděl od hlavního arbitra žlutý kartónek.
     
    46
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Libor Holík, přichází Marin Popović.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:15.
     
    První půle duelu je za námi. V ní bylo jasně vidět, že Baník nutně potřebuje zvítězit a po většinu poločasu svého soupeře přehrával. Tomu nestačilo ani několik varování od Poznara či Filla. A tak přišel trest ve 31. minutě, kdy si Milan Baroš zpracoval centr Hlinky na prsa a poté přesnou ranou k levé tyči otevřel skóre. Poté se hra relativně vyrovnala, ale ani jednomu z týmů se už druhý gól vstřelit nepodařilo. Ostrava si tak po zásluze odnáší do kabin vedení 1:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Ani další akce Ostravy a centr Filla nepřinesl druhý gól. Míč se totiž od kopaček exteplického fotbalisty snesl až za bránu Rakovana.
     
    43
    Z dobrého vysunutí Filla na levé straně nakonec nevzniklo nebezpečí pro bránu Jihlavy. Ostravský ofenzivní hráč totiž nepřešel v souboji jeden na jednoho přes svého strážce.
     
    42
    Domácí poté rozehráli přímý kop nakrátko, avšak Pazdera svým centrem trefil pouze hlavy hostujících hráčů.
     
    41
    Jirásek to nyní myslel velmi dobře, ale po narážečce poslal příliš prudkou přihrávku na Pazderu, který nemohl balon v žádném případě stihnout na hrací ploše.
     
    40
    Pazderovi se posléze nepodařilo zpracování u střídaček a míč mu nakonec odskočil od kopaček až do autu.
     
    39
    Milan Baroš se sice diví, ale sudí jeho šikovný úmysl, kdy se svalil v pokutovém území přes svého spoluhráče na brankáře Rakovana, prohlédl. Radek Příhoda tedy píská nedovolený zákrok ostravského kapitána.
     
    38
    Fillo sklepl míč na levé straně na Jiřího Fleišmana, který si balon pustil na svou slabší pravou nohu a jeho následný centr nechali hosté doputovat až za čáru.
     
    37
    Pazdera si nyní počínal velmi zkušeně a po sérii nepřesností a nepovedených odkopů poslal hlavou míč do rukavic Laštůvky.
     
    35
    Holík dělal na levé straně co mohl, ale svůj centr se mu nepodařilo otřít o domácího hráče a Jan Laštůvka tak bude moci odkopávat.
     
    34
    Ostravané zažehnali další vznikající nebezpečí na levé straně a balon dopravili nekompromisním odkopem do zámezí.
     
    33
    Šindelář dobře přerušil hru po nepovedeném Jiráskově centru a zamezil tak hostům v rychlém brejku do rozhozené obrany Baníku.
     
    32
    Hosté se ihned pokoušejí o rychlou odpověď, ale nakonec se jim domácí obranný val prostřelit nepodařilo.
    31. Milan BAROŠ - 1:0
     
    31
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostrava je za svou aktivní hru odměněna a po zásluze se dostává do vedení! Marek Hlinka svým centrem z pravého rohu vápna oslovil na středu šestnáctky MILANA BAROŠE, který si balon zpracoval na prsa a poté ranou k levé tyči otevírá skóre zápasu.
     
    29
    Sudí Příhoda nakonec přeci jen odpískal faul na Pazderu, kterého po přihrávce dojel jeden ze soupeřů. Kopat se tak bude proti bráně Jihlavy.
     
    28
    Fillo nyní dobře zakombinoval s Milane Barošem na levé straně, ale ostravskému kapitánovi se centr příliš nepovedl a míč stáhl ze vzduchu Matěj Rakovan.
     
    27
    Jihlava se i dalším ataku soupeře ubránila. Míč ovšem dostala pouze k Šindelářovi, který do další kombinace zapojil i Jana Laštůvku.
     
    26
    Ten si ovšem na dlouhý míč vyskočil nejvýše a ihned založil rychlý kontr Ostravy. Jenže přihrávka pod sebe z levé strany nemohla najít nikoho z domácích, jelikož ve vápně byli pouze hráči Vysočiny.
     
    25
    Milan Baroš se nyní dopustil faulu na půli hřiště a veškeré dění se stěhuje před Laštůvku.
    24. Fillo vypálil z úhlu, Rakovan šel na zem včas
     
    24
    Další nadějná pozice pro Ostravu! Martin Fillo si naběhl na přihrávku za obranu a z levé strany vápna zakončil přesně do rukavic Rakovana, což bylo pro domácí škoda, jelikož před prázdnou bránou čekal na přihrávku svého spoluhráče Milan Baroš.
     
    23
    Nyní se Jihlavě přeci jen podařilo alespoň na chvíli Baník vytlačit s míčem až k Laštúvkovi, který jej okamžitě posílá zpět dopředu.
     
    22
    Ostrava i nadále pokračuje v aktivní hře. Avšak její další centr přeletěl všechny hráče v pokutovém území a hosté tak budou moci vhazovat.
     
    21
    Ten domácí rozehráli šikovně a balon se kroutil přímo do brány. Rakovan s notnou dávkou štěstí balon vyškrábl a ten jen těsně minul levou tyč jihlavské brány.
    20. Rychlý brejk Baníku zakončil Poznar, ale Rakovana nepřekonal
     
    20
    Tak to byla tutovka! Martin Fillo v dalším rychlém kontru posunul balon doprava na Tomáše Poznara, jenž zakončoval z nitra pokutového území. Jeho prudkou ránu na zadní tyč ovšem Rakovan vyrazil na rohový kop.
     
    19
    Fillovi se posléze nepodařilo odcentrovat. Baník měl následně k dispozici rohový kop, který ovšem hosté v pohodě zažehnali. Hra však pokračovala a po centru zleva se k zakončení z úhlu dostal Pazdera, který ovšem mířil v těžké pozici jen do rukavic Rakovana.
     
    18
    Petr Tlustý za svůj předchozí zákrok vidí z rukou sudího první žlutou kartu zápasu.
     
    17
    Baník mohl nyní po faulu na Baroše pokračovat v útočené, ale jeho výhoda záhy skončila. Jihlava se tak relativně v pohodě ubránila.
     
    16
    Poznar sice dobře napadal po autu Jihlavy její hráče, ale po jeho zásahu si hosté vhazování zopakují.
     
    15
    Jihlava se v následném brejku nedokázala prosadit a na druhé straně se pro změnu Hrubému nepodařilo udržet balon pro své barvy.
     
    14
    Pohledná kombinace Baníku gólem neskončila! Míč šel přes kopačky Filla a Pazdery až na Hrubého, který si seběhl na pravou stranu, odkud nacentroval přesně do míst, kde si nabíhal Milan Baroš, jehož hlavičku srazila hostující obrana těsně vedle brány.
     
    13
    Hlinka vyřešil situaci ve středu hřiště nejlépe, jak mohl a hlavou poslal malou domů brankáři Laštůvkovi.
     
    12
    Teď se o slovo přihlásila také Jihlava, která zprava pronikla do velkého vápna. Tečku však za její akcí udělal razantním odkopem Martin Šindelář.
     
    10
    Jirásek nyní nadějně unikal po levé straně, ale jeho průnik zastavila obrana Jihlavy. Poté se domácí přeci jen dostali k centru, na který si naskočil Tomáš Poznar, jehož pokus se snesl vedle pravé tyče.
     
    9
    Barošovi se podařilo se štěstím udržet míč proti dvojici soupeřů, ale posléze si Slezané nerozuměli na pravé straně a bude z toho tedy jen odkop od Rakovanovy brány.
     
    8
    Nůžkami nyní hráči Ostravy vrátili míč do vápna a před vybíhajícím Rakovanem hlavičkoval Tomáš Poznar. Následně došlo ke srážce obou hráčů a nakonec se píská ofsajd domácího útočníka.
     
    6
    Teď už ovšem hosté balon ztrácí, jelikož pomezní rozhodčí odmával ofsajd jihlavského útočníka.
     
    5
    Robert Hrubý dobře zapracoval na vlastní polovině a nedovolil Buchtovi posunou balon směrem vpřed. Přesto však Jihlava zůstane u míče a bude vhazovat.
     
    4
    Jiráskův centr z levé strany nakonec přeci jen dopravil hostující stoper do bezpečí před Milanem Barošem, který následně svého protivníka svalil k zemi.
     
    3
    Milan Baroš nedokázal proti dvojici obránců udržet míč pro Baník, ale ten se k němu vzápětí opět dostal po odkopu hostující defenzívy.
     
    2
    Nakonec Vysočina zvolila rozehrávku nakrátko a její hráči se posléze dostali ke střele zpoza šestnáctky, která ovšem mířila pouze do náruče Laštůvky.
     
    1
    Jako první se do útoku pustili hosté, avšak Vaculíkovi se nepodařilo odcentrovat. Nicméně Jihlava zůstane i poté u míče a po faulu u střídaček bude zahrávat přímý volný kop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Za hlasitého zpívání domácích fanoušků nastupuji aktéři dnešního duelu na hrací plochu. Za malou chvíli tedy utkání začne.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Šindelář, Fleišman – Fillo, Hlinka, R. Hrubý, Jirásek – Poznar, Baroš (C).
    Náhradníci: Budinský – Helešic, Granečný, Diop, Psyché, Stáňa, Mičola.

    FC Vysočina Jihlava: Rakovan – Vaculík (C), Tlustý, P. Buchta, Schumacher – Levin – Fulnek, Dvořák, Urblík, Holík – Klíma.
    Náhradníci: Valeš – Štěpánek, N. Daníček, Mara, Popović, Opluštil, Nový.

    Rozhodčí: Příhoda – Moláček, Arnošt.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Poslední dvě vzájemná utkání

    24.9.2017 Jihlava – Baník 2:1
    11.5.2016 Jihlava – Baník 3:0
     
    FC Vysočina Jihlava

    Naopak Jihlava na jaře oplývá vynikající formou. Povedl se jí totiž start do druhé poloviny ligy a čtyřmi výhrami v řadě, kdy mimo jiné porazila i Slavii a Plzeň, se odpoutala ze zdánlivě beznadějného dna tabulky. Její spanilou jízdu zastavil až debakl s na jaře zatím suverénním Jabloncem. Ze sestupových bojů však ještě venku není, jelikož jí i přesto po jednadvaceti kolech náleží 11. pozice, kterou si vysloužila díky 22 bodům.
    Jak již bylo zmíněno níže, tak i Vysočina se potýká s velkou propustností své obrany. Ta inkasovala 38 gólů, což z ní v tomto ohledu dělá nejhorší defenzívu ligy, společně s tou ostravskou.
    Jihlava na stadionech soupeřů sehrála deset duelů a vytěžila v nich 6 bodů. S tímto ziskem okupuje 11. příčku v tabulce venkovních týmů. Takovou malou kuriozitou je, že všechny body získala až v jarní části HET ligy.

    Jarní ligová utkání

    17.3.2018 Jihlava – Jablonec 0:4
    9.3.2018 Dukla – Jihlava 1:3
    3.3.2018 Jihlava – Teplice 3:1
    26.2.2018 Plzeň – Jihlava 0:1
    17.2.2018 Jihlava – Slavia 1:0

    Nejlepší střelci

    Davis Ikaunieks 8
    Jakub Fulnek 3
    Pavel Dvořák, Petr Tlustý 2
     
    FC Baník Ostrava

    Ostrava si nejen poslední prohrou s Duklou hodně zavařila a po dvaceti střetnutích jí stále patří poslední 16. místo s celkovým počtem 12 bodů. Její bilance je opravdu tristní, jelikož v dosavadním průběhu vyhrála pouze dva zápasy a navíc na jaře stále čeká na první ligové vítězství.
    Stejně mizerná statistika straší Baník, co se týče inkasovaných branek. Doposud jich obdržel 38 a spolu s Jihlavou je nejhorším mužstvem soutěže.
    Před vlastními fanoušky se Slezané představili v devíti případech, avšak odnesli si z nich pouze 8 bodů, které stačí až na 15. pozici v tabulce domácích klubů.
    Pro tento duel by měl mít Bohumil Pánik k dispozici kompletní kádr s výjimkou čerstvě zraněného brankáře Martina Šustra, který si na tréninku v týdnu zlomil nohu.

    Jarní ligová utkání

    17.3.2018 Baník – Dukla 1:2
    11.3.2018 Jablonec – Baník 2:0
    24.2.2018 Teplice – Baník 0:0
    17.2.2018 Baník – Slovácko 1:2

    Nejlepší střelci

    Milan Baroš 7
    Martin Fillo 5
    Robert Hrubý 4
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu HET ligy, ve kterém FC Baník Ostrava přivítá na své půdě tým FC Vysočina Jihlava. Utkání začíná v 20:15 a u jeho sledování Vám přeji hezkou počtenou.

    Radomír Fukala

    Branky: 31. Baroš (Hlinka), 73. R. Hrubý (Poznar), 80. Procházka – 50. Popović (Klíma)

    Karty:   46. Jirásek (OVA), 58. R. Hrubý (OVA), 82. Hlinka (OVA) – 18. Tlustý (JIH), 57. Levin (JIH)   84. P. Buchta (JIH)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:1. Rohy: 6:1. Fauly: 19:16.
    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Šindelář, Fleišman – Fillo, Hlinka, R. Hrubý, Jirásek (65. Granečný) – Poznar (76. Diop), Baroš (C) (87. Stáňa).
    Náhradníci: Budinský – Helešic, Granečný, Diop, Psyché, Stáňa, Mičola.

    FC Vysočina Jihlava: Rakovan – Vaculík (C), Tlustý, P. Buchta, Schumacher – Levin – Fulnek, Dvořák, Urblík (90+3. Mara), Holík (46. Popović) – Klíma.
    Náhradníci: Valeš – Štěpánek, N. Daníček, Mara, Popović, Opluštil, Nový.

    Rozhodčí: Příhoda – Moláček, Arnošt

    Diváci: 4446
    thejrc.org