Lipt. Mikuláš – Skalica 7:0 (kon.) | Detva – Michalovce 5:4 (po pr.)
po prodl.
HK Detva
5:4 (1:2, 1:1, 2:1 - 1:0)
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Pátek 30.03.2018, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • O udržení
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V predĺžení to napokon lepšie vyšlo pre domácich hokejistov, keď sa po prečíslení dokázal presadiť Belluš a zariadil tak pre Detvu dva body z tohto zápasu. To teda znamená, že Detva má na druhom mieste pred Michalovcami náskok tri body, ale ešte nie je o ničom rozhodnuté. Druhé dnešné stretnutie, ktoré sa odohralo medzi Litovským Mikulášom a Skalicou skončilo jednoznačným víťazstvom domácich 7:0 a tak sú Liptáci s náskokom dvoch bodov stále na prvom mieste a Skalica s troma bodmi aj naďalej na chvoste tabuľky.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok sviatočného večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:33:13)
     
    Koniec zápasu.
    62:19 BELLUŠ - 5:4
     
    62:19
    Detva dala gól!

    Domáci hokejisti rozhodujú toto stretnutie v predĺžení! Najprv sa domáci dostali do veľkej šance, ale Surovka sám pred brankárom Trenčanom zaváhal. Následne sa však Detva dostala do prečíslenia dva na jedna, zodpovednosť na svoje plecia zobral MARTIN BELLUŠ a jeho presné zakončenie prináša Detve ďalší bod – 5:4!
    Bez asistencie.
     
    61:56
    K zakončeniu sa teraz dostal Cútt, ale tento pokus dokázal Hackett podržať vo svojej lapačke. Hru radšej brankár domácich prerušil, pretože sa pred bránku tlačil Solomonchak.
     
    61:28
    Hra sa momentálne prelieva zo strany na stranu, k puku sa však už opäť dostáva hosťujúci celok.
     
    61:00
    Sledujeme teda už hru 4 na 4, Michalovce sa snažia o prienik do útočného pásma. Domáci však teraz dobre bránia stredné pásmo.
     
    60:20
    Hostia v plnom počte.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V play-out sa hrá klasicky predĺženie na 5 minút pri hre 4 na 4. Domácim však ešte ostáva niekoľko presilovkových sekúnd.
     
    Aj tretia tretina tohto zápasu bola veľmi zaujímavá, domáci sa dokonca po prvýkrát dostali do vedenia, ale Michalovce a nevzdali a v závere tretej tretiny dokázali hostia vyrovnať na 4:4 a zápas tak putuje do predĺženia. Oba tímy teda získavajú už po jednom bode, v hre je však ešte jeden bonusový.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:55
    Detva sa ešte drží v útočnom pásme, ale stále sa domáci nedostávajú do presného zakončenia. Zrejme to tak už vyzerá, že o osude zápasu rozhodne predĺženie.
     
    59:39
    Oddychový čas hostí. Do konca tretej tretiny ostávajú už len posledné sekundy a Michalovce hrajú stále v oslabení. Uvidíme, či príde ešte nejaká zaujímavá situácia.
     
    59:20
    Polovička z domácej presilovky už uplynula, hostia posielajú puk cez všetky čiary do bezpečia. Detva sa však pokúša ešte rozhodnúť toto stretnutie v riadnom hracom čase.
     
    58:46
    Michalovce posielajú puk len do stredného pásma, takže domáci rýchlo rozbiehajú svoj ďalší útok. Hostí tak teraz čakajú krušné chvíle.
     
    58:26
    Detva má tak šancu rozhodnúť toto stretnutie, ale hostia zatiaľ domácich do zakončenia nepúšťajú.
     
    58:20
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Linet – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    58:01
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny!

    Miroslav Revaj

    Branky a nahrávky: 19. Gašpar, 26. Videlka (Ščurko), 42. Videlka (Murček), 44. Murček (Videlka), 63. Belluš (bez asistencie) – 2. Mašlonka (Balko, Piatak), 17. Mašlonka (Valečko, Piatak), 23. Halás (Cútt, Solomonchak), 57. Balko (Piatak)


    HK Detva: Hackett – Kuklev, Chovan, Sládok, Gachulinec, Macejko, Šimon, Jendroľ, F. Fekiač – Sitnikov, Surovka, Gašpar – Žilka, Chovan, Milý – Ščurko, Murček, Videlka – Tibenský, Surovka, Belluš
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan – Valečko, Hančák, Meliško, Korenko, Rusina, Dolgoš, Cvengroš, Jokeľ – Solomonchak, Cútt, Halás – Balko, Piatak, Mašlonka – Brezniak, Linet, Hamráček – Banovský, Toma, Mesaroš

    Rozhodčí: Juraj Konc st., Milan Novák – Peter Rojík, Miroslav Kollár – Vladimír Konštek
    thejrc.org