Crystal Palace – Liverpool 1:2 (kon.) | West Ham – Southampton 3:0 (kon.) | Brighton – Leicester 0:2 (kon.)
Manchester Utd. – Swansea 2:0 (kon.) | Newcastle – Huddersfield Town 1:0 (kon.) | Watford – Bournemouth 2:2 (kon.)
West Brom – Burnley 1:2 (kon.) | Everton – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
1:2 (1:0)
Liverpool FC
Sobota 31.03.2018, 13:30 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (15:30:08)
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:8.
     
    Je dobojováno, po velmi vyrovnaném průběhu se dnes z tříbodového zisku nakonec radují fotbalisté Liverpoolu, kteří vítězí v Selhurst Parku 2:1. Začátek utkání se favorizovaným Reds nepovedl, nejprve musel velkou šanci Zahy likvidovat Karius, o pár minut později byla ve prospěch domácích nařízena penalta, kterou proměnil Luka Milivojević. Premiérovou příležitost na vyrovnání si Kloppova družina vytvořila až v závěru první půle, Maného hlavičku do protipohybu ale Hennessey zneškodnil. Po přestávce si oba vzájemný souboj zopakovali, tentokráte z něj vítězně vyšel Sadio Mané, s jehož ranou nemohl domácí gólman nic dělat. Následovala pasáž, v níž byli znovu lepší Orli, Christian Benteke ale pouze potvrdil své střelecké trápení, když spálil dvě tutové příležitosti. Tento fakt může londýnský celek mrzet o to víc, ve čtyřiaosmdesáté minutě totiž rozhodující gól vstřelil Mohamed Salah.

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Wilfried Zaha se díky sérii parádních technických kousků prosadil kolem Alexandera-Arnolda, jeho centr byl ale o půl metru vyšší, než by v šestnáctce číhající hlavičkář Benteke potřeboval.
     
    90+2
    Vypadá to, že závěrečný nápor Eagles je přeci jen tu. Do pokutového území se po Zahově sklepnutí protáhl Benteke, jenž se poroučel k zemi po souboji s Lovrenem, o penaltový zákrok se ale stoprocentně nejednalo.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty. Povede se Orlům vyrovnat, nebo Reds jednobrankové vedení udrží?
     
    90
    Andrew Robertson se protáhl okolo Fosu-Mensaha a poté nalezl na hranici šestnáctky stojícího Salaha. Ten se ještě pokusil kombinovat s Firminem, brazilský útočník byl ale přečíslen a o balon po boji přišel.
     
    89
    Oxlade-Chamberlain se nechal až příliš snadno odzbrojit van Aanholtem, který se na to konto vrhl do rychlého výpadu. Na konci další akce domácích stál střídající Fosu-Mensah, jeho rána z voleje ale byla zbytečně uspěchaná a především nepřesná.
     
    88
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Aaron Wan-Bissaka, přichází Timothy Fosu-Mensah.
     
    87
    Svěřenci velezkušeného trenéra Hodgosna se nadechují k závěrečnému tlaku, tak se nechme překvapit, zda nějaká z jejich akcí skončí vyrovnávací brankou. Rozhodně se nedá říci, že by Crystal Palace bylo horším týmem, tomuto utkání by nejspíše slušela remíza.
     
    86
    Domácí vybojovali rohový kop. Obrana Liverpoolu si s ním sice poradila, Salah ale poté zadělal na zbytečné problémy Lovrenovi, který pod tlakem napadajícího Bentekeho dokázal odkopnout míč do bezpečí jen za přispění svého kolegy van Dijka.
    84. Mohamed SALAH - 1:2
     
    84
    Liverpool právě vstřelil branku!
    O pár okamžiků později už to svěřencům Jürgena Kloppa vyšlo, Liverpool se tak několik minut před koncem základní hrací doby ujímá vedení! Oxlade-Chamberlain vyslal přetažený centr k zapomenutému Robertsonovi, z jehož přihrávky mohl těžit MOHAMED SALAH. Egyptský fotbalista potvrdil fantastickou formu, položil si bránícího Sakha a přízemní ranou překonal marně se natahujícího Hennesseyho.
     
    84
    Eagles si v posledních minutách zahrávají se ztrátou nerozhodného stavu. Mohamed Salah se zbavil van Aanholta a poté nachystal tutovku pro Firmina, který nezakončil jen díky skvělému obrannému zásahu v podání Wan-Bissaky.
     
    83
    Další nepříjemný centr měl na starosti Andrew Robertson. Domácího brankáře ale spíše vylekala nečekaná teč Wan-Bissaky, jenž míč usměrnil těsně vedle bližší tyče Hennesseyho pokladnice.
     
    82
    Domácí fanoušci se už poněkolikáté v tomto zápase zlobí na Neila Swarbicka. Ten měl, dle jejich názoru, odpískat nedovolený zákrok na Wilfrieda Zahu, kterému zabránil v založení rychlého brejku Oxlade-Chamberlain.
     
    81
    Teď stálo při svěřencích Roye Hodgsona štěstí. Trent Alexander-Arnold si posunul míč na pravačku a poté vyslal prudký centr na hranici malého vápna, kde jeho nabídku jen o několik decimetrů nevyslyšel skákající Firmino.
     
    80
    Firmino si zastavil míč těsně před pokutovým územím, načež krásným bochánkem přes obránce nalezl Jamese Milnera, na jehož nabídku si v pokutovém území sbíhal Mohamed Salah, domácí tým ale od pohromy ochránil Sakho.
     
    79
    Jenže van Aanholt s nařízeným kopem od rohového praporku nenaložil vůbec dobře, jeho centr na přední tyči hravě odvrátil Virgil van Dijk. Liverpool se tak může vydat do okamžitého protiútoku.
     
    78
    Aaron Wan-Bissaka ukázal, že kromě dobré defenzivní činnosti umí pořádně pozlobit i v útoku, když se krásně zbavil Robertsona, jeho následný pokus o centr byl ale zablokován na rohový kop.

     
    77
    Vzhledem ke kvalitě a postavení v tabulce se očekával spíše nápor ze strany Liverpoolu, v posledních minutách jsou ale směrem do útoku daleko živější domácí fotbalisté. Přinese jim jejich snaha odměnu v podobě vítězné trefy?
     
    76
    Wilfried Zaha si udělal dobrý den z mladičkého Alexandera-Arnolda, načež si v šestnáctce na jeho nabídku naběhl Andros Townsend, míč se mu ale v rozhodující moment zamotal pod nohama.
     
    75
    Patrick van Aanholt zrychlil akci svého týmu brilantním pasem podél postranní čáry. Zaha na to konto přenechal míč Loftus-Cheekovi, k němu ale okamžitě přistoupil Lovren a odkopl kulatý nesmysl na tribunu.
     
    74
    Tohle bylo zajímavé. Dejan Lovren přenesl hru na pravou stranu, kde číhal úplně osamocený Trent Alexander-Arnold, jenž asi zamýšlel vyslat do šestnáctky centrovaný balon, místo toho ale pořádně vylekal Hennesseyho a domácí fanoušky.
     
    73
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Yohan Cabaye, přichází Ruben Loftus-Cheek.
     
    72
    U míče se v posledních okamžicích zdržují výhradně fotbalisté Liverpoolu. Robertsonův průnik po levém křídle úspěch neslavil, skotský zadák proto otočil hru směrem vzad. Dalším, kdo zkusí své štěstí, bude Oxlade-Chamberlain.
     
    71
    Do konce základní hrací doby zbývá zhruba dvacet minut, vzhledem k ošetřování Adama Lallany se určitě dočkáme nějakého nastavení. Vydrží nerozhodný stav až do závěrečného hvizdu, nebo některý z týmů převáží skóre na svou stranu?
     
    70
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Adam Lallana, přichází Dejan Lovren.

     
    69
    K Lallanovi jsou na hrací plochu přivoláni zdravotníci, nevypadá to vůbec dobře. Vše nasvědčuje tomu, že pro anglického záložníka utkání po pouhých pěti minutách na hřišti končí.
     
    68
    Hra se musí na chvíli přerušit, po souboji s Milivojevićem totiž zůstává na trávníku ležet Adam Lallana. Domácí kapitán v tom byl nevinně, anglický reprezentant totiž špatně došlápl a vše nasvědčuje tomu, že se jedná o svalový problém.
     
    67
    Míč se po nepřehledném souboji mezi Salahem a van Aanholtem odporoučel mimo travnatou plochu, sudí Swarbick jej po konzultaci s kolegou na pomezí nakonec přidělil hostům, což se fanouškům Orlů pochopitelně nezdá.
     
    66
    McArthur založil další akci Crystal Palace, kterou ale výrazně zpomalil Zaha. Jeho průniková přihrávka sice našla svého adresáta, Christian Benteke ale v souboji s Matipem příliš šancí nedostal.
     
    65
    Na druhé straně se o individuální průnik pokoušel Wilfried Zaha, který si míč píchl okolo Alexandera-Arnolda, daleko se ale nedostal, pomezní sudí totiž balon naprosto správně viděl kousek za postranní lajnou.
     
    64
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Sadio Mané, přichází Alex Oxlade-Chamberlain.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Georginio Wijnaldum, přichází Adam Lallana.
     
    63
    Také s ním si ale defenziva Reds poradila, nebezpečí tentokráte odvrátil Virgil van Dijk. Po jeho hlavičce zkoušel Alexander-Arnold vysunout vpřed Maného, balonu ale dodal až příliš razance, Wayne Hennessey měl celou situaci pod kontrolou.
     
    62
    Eagles měli i tak k dispozici standardní situaci z velice nadějné pozice. Nutno poznamenat, že s s ní nenaložili vůbec špatně, táhla střela Patricka van Aanholta Kariuse pořádně protáhla, nakonec z toho ale bude pouze roh.
     
    61
    Domácí v posledních minutách zle zatápí obranně soupeře. Těsně před šestnáctkou Liverpoolu nyní zahrál rukou Sadio Mané, který už jednu žlutou kartu má, tu druhou mu ale Neil Swarbick z nepochopitelných důvodů neudělil.
     
    60
    Roberto Firmino se znovu vydal napadat rozehrávku soupeřova týmu, jeho obětí se tentokráte stal Milivojević. Domácí kapitán si ale počínal velice zkušeně, když si pod tlakem doslova došel pro faul, následovat bude přímý kop.
    59. Christian Benteke ve slibné příležitosti pálil nad bránu
     
    59
    Neuvěřitelné, Christian Benteke v krátkém časovém sledu spálil druhou obrovskou příležitost. Belgický útočník zakončoval přečíslení dvou proti jednomu po přihrávce od Townsenda, tentokráte ale dodal míči příliš razance a přestřelil.
     
    58
    Domácí si málem vzali ztracené vedení zpět, tohle je může opravdu hodně mrzet. Milnerův nedůrazný odkop zapříčinil to, že se po rychlé kombinaci ocitl v jasné tutovce Christian Benteke, balonu ale dodal opačnou rotaci a minul.
     
    57
    Sakho si počínal až příliš laxně a v souboji s Firminem přišel o míč. Brazilský útočník na to konto vyslal vpřed rychlíka Maného, s ním se ale bravurně vrátil talentovaný Aaron Wan-Bissaka.
     
    56
    Zaha už poněkolikáté v tomto zápase udržel balon proti početní přesile ze strany Reds. Z jeho přihrávky mohl těžit Milivojević, míč ale nechal za sebou a v souboji s Wijnaldumem jej zpět získal jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    55
    Výtečně to nyní udělal Andrew Robertson, jenž se díky naznačení střely zbavil svého strážce a poté vyslal skrze celou šestnáctku skákavou nabídku. Na balon sice nikdo nedosáhl, zpět do malého vápna jej ale ihned vrátil Alexander-Arnold, ovšem domácí zachránil Sakho.
     
    54
    Po inkasování vyrovnávací trefy působí fotbalisté Crystal Palace poněkud opařeným dojmem, to samé ale rozhodně nelze říci o jejich příznivcích, kteří opět potvrzují, že patří mezi ty nejhlasitější v celé Premier League.
     
    53
    Mohamed Salah tentokráte poslal míč od rohového praporku ke vzdálenější tyči, kde si na jeho nabídku naskočil van Dijk. Sklepnutí od nizozemského zadáka doputovalo k Firminovi, ten byl ale celou situací spíše překvapen.
     
    52
    Trent Alexander-Arnold nasadil nepopulární jesličky Townsendovi, poté navíc zatlačil na van Aanholta a vybojoval pro hostující fotbalisty možnost rohového kopu.
     
    51
    Málem jsme byli svědky bleskového obratu! Po nedorazech v obranné činnosti Eagles totiž balon doputoval k Salahovi, který vypustil technickou ránu ke vzdálenější tyči, tu ale o pár decimetrů minul.
     
    50
    Po přihrávce od Alexandera-Arnolda nejprve nepovedeně centroval Henderson, poté navíc o míč přišel Milner. Do protiakce se na to konto vydal Townsend, skvěle se ale vrátil Virgil van Dijk.
    49. Sadio MANÉ - 1:1
     
    49
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Lepší vstup do druhého poločasu si fotbalisté Liverpoolu asi nemohli přít, krátce po návratu ze šaten se jim totiž podařilo vyrovnat! Po Salahově přetaženém centru si na levém kraji šestnáctky vyměnili míč Firmino s Milnerem, anglický veterán nakonec připravil brankovou příležitost pro SADIA MANÉHO, jenž se z bezprostřední blízkosti nezmýlil.
     
    49
    Wilfried Zaha opět ukázal svou neuvěřitelnou kvalitu, když se u postranní lajny ocitl proti trojici protivníků, ovšem i tak z celé situace vyšel jako vítěz, Crystal Palace totiž bude mít k dispozici autové vhazování.
     
    48
    Liverpoolští se ihned usadili v Hennesseyho bezprostřední blízkosti, po Maného ztrátě ale poněkud zapomněli na návrat do obrany. Patrick van Aanholt zakončil protiakci svého týmu pasem do běhu pro Bentekeho, ten ale na míč nedosáhl.
     
    47
    Druhý poločas, do kterého oba celky vstupují bez jediné změny ve svých sestavách, právě odstartoval, rozehrávkou jej tentokráte otevřeli hosté. V jejich podání se ve zbývajícím průběhu utkání dá očekávat drtivý nápor, tak se nechme překvapit, zda tomu tak opravdu bude.
     
    46
    Začal druhý poločas.

     
    První poločas je za námi, ve vedení se zatím překvapivě drží fotbalisté Crystal Palace. Ospalý vstup do utkání v podání Liverpoolu mohl už v deváté minutě potrestat Zaha, výborný zákrok ale vytáhl Karius. Nedlouho nato ale německý gólman v dalším vzájemném souboji fauloval unikajícího záložníka soupeře, načež nařízenou penaltu bezpečně proměnil tradiční exekutor Milivojević. Reds zatím v útoku nedisponují pověstnou lehkostí a kreativitou, jejich jediná příležitost se narodila po rohovém kopu, Maného hlavičku ale zneškodnil Hennessey.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Hosté se před odchodem do šaten snažili s nepříznivým stavem ještě něco udělat, individuální průnik Mohameda Salaha ale výborně přečetl Patrick van Aanholt.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu se budou nastavovat dvě minuty. Udrží Hodgsonova družina těsný náskok?
     
    45
    Ostrý zákrok McArthura, který tvrdě dojel Jamese Milnera, potrestal hlavní rozhodčí žlutou kartou. Domácí středopolař přišlápl svému sokovi pravý kotník, tady není o čem diskutovat.
    44. Wayne Hennessey před přestávkou vytáhl skvělý zákrok!
     
    44
    Málem bylo srovnáno, domácí teď podržel Wayne Hennessey. Mohamed Salah svůj centr od rohového praporku zakroutil na přední tyč, načež Mané hlavičkoval do protipohybu brankáře Crystal Palace, ten ale vytáhl parádní zákrok.
     
    44
    Zajímavý závar se nyní rozpoutal před šestnáctkou Eagles. Míč nakonec vyplaval u Maného, jehož ránu zablokoval Cabaye, Firminův pokus byl o chvíli později tečován na rohový kop.
     
    43
    Tohle se v profesionálním fotbale příliš často nevidí. Trent Alexander-Arnold si při autovém vhazování počínal technicky nesprávně, načež hlavní sudí přidělil kulatý nesmysl fotbalistům Crystal Palace.
     
    41
    Pěkná střela! Maného pas byl znovu vystižen, míč ale zpět do držení Liverpoolu vybojoval důrazný Alexander-Arnold. Po jeho sklepnutí vyslal technickou ránu na zadní tyč Salah, Hennessey ale kulatý nesmysl nadvakrát zneškodnil.
     
    40
    Hosté si vypracovali další rychlý protiútok, znovu jej ale nevyřešili ideálně. Celou akci opět táhl Sadio Mané, jenž měl po vniknutí do šestnáctky spoustu času, nakonec se ale zmohl jen na snadno čitelnou přihrávku k Firminovi.
     
    39
    Christian Benteke si zahrává s trpělivostí hlavního sudího Swarbicka, v krátkém časovém sledu totiž podruhé fauloval van Dijka. Tentokráte mu nepříjemně přišlápl kotník, nizozemskému obránci se zpět na nohy opravdu příliš nechce.
     
    38
    Po několikaminutové odmlce se na útočné polovině objevili také hosté. Jejich snaha ale příliš dlouhého trvání neměla, Benteke totiž přišel o míč v souboji s van Dijkem, kterého později zastavil jen za cenu žluté karty.
     
    37
    Sadio Mané je zatím nejaktivnějším hráčem hostujícího celku. Nyní si senegalský reprezentant šikovně narazil s Milnerem a poté přízemním centrem hledal z druhé vlny si sbíhajícího Firmina, Orly ale zachránil zasahující Kelly.
     
    36
    Mané vybojoval pro své kolegy další kop od rohového praporku, James Milner ale s jeho rozehrávkou nenaložil podle svých představ. Nápor Liverpoolu ještě chvíli pokračoval a vyústil v Matipovu nabídku pro Firmina, ten ale těsně před momentem zakončení podklouzl.
     
    35
    Do konce prvního poločasu zbývá posledních deset minut, v překvapivém vedení se i nadále drží fotbalisté Crystal Palace. Povede se Liverpoolským před odchodem do šaten ještě vyrovnat?
     
    34
    Jordan Henderson neměl s kým kombinovat na krátkou vzdálenost, proto se rozhodl zkusil nalézt za obranný val soupeře si nabíhajícího Salaha, reakce brankáře Hennesseyho však znovu byla ideálně načasovaná.
     
    33
    Maného centr levačkou dolétl až k Mohamedu Salahovi, který míč okamžitě vrátil do centra dění. Wayne Hennessey si vybral slabší moment a nabídku egyptského fotbalisty podskočil, jeho zaváhání ale stačil napravit Martin Kelly.
     
    32
    James Milner měl v úmyslu zrychlit postupný útok svého týmu, to mu ale nedovolil velmi aktivně napadající Andros Townsend, který svého krajana vytlačil za polovinu hřiště. Musíme podotknout, že svěřenci Roye Hodgsona zatím brání opravdu skvěle.
     
    31
    Reds se směrem do útoku přeci jen začínají osmělovat. Mohamed Salah tentokráte místo přímého ohrožení branky přenechal balon lépe postavenému Firminovi, jehož dělovku na hranici vlastního sebeobětování zastavil Sakho.
    30. Sadio Mané vyrovnal, jeho gólu ale předcházel ofsajd
     
    30
    Míč je v domácí brance, radost fotbalistů Liverpoolu je ale předčasná. Po rozehrávce rohového kopu a sklepnutí od Firmina sice rozvlnil síť Mané, zakončoval ale z jasného ofsajdu, pomezní sudí tedy rozhodl naprosto správně.
     
    29
    Až nyní se fanouškům poprvé v tomto utkání připomněl Mohamed Salah, nejlepší střelec dosavadního průběhu Premier League. Egyptský fotbalista se díky rychlému zaseknutí zbavil van Aanholta, jeho následný pokus ale skončil přesně v náruči připraveného Hennesseyho.
     
    28
    Všichni očekávali centr do pokutového území, Patrick van Aanholt ale nakonec všechny překvapil přihrávkou na vlevo si sbíhajícího Zahu. Ten si ale balon pustil příliš daleko od nohy, což byla voda na mlýn pro Matipa.
     
    27
    Tentokráte už neměl Neil Swarbick na vybranou, James Milner si totiž v souboji s nic netušícím Bentekem počínal až příliš tvrdě. Crystal Palace tak bude zahrávat další standardní situaci. Jak s ní domácí naloží?
     
    26
    Na hřišti se začínají projevovat emoce, které pramení především z frustrace hostujících fotbalistů. Wijnaldum nyní na hranici fotbalových pravidel atakoval o únik se pokoušejícího Townsenda, hlavní sudí ale k nelibosti domácích příznivců nedovolený zákrok neodpískal.
     
    25
    Orli znovu trpělivě čekali na svou šanci a nutno poznamenat, že ta málem přišla. Výtečně si znovu počínal Wilfried Zaha, na jehož kolmici si nabíhal Christian Benteke, na poslední chvíli ale stihl zasáhnout ve skluzu hrající Matip.
     
    24
    Až nyní se hosté probojovali do vápna svého soupeře, kde se po souboji s McArthurem k zemi skácel Sadio Mané. Drobný kontakt tam byl, senegalský rychlík ale celou situaci hodně přihrál a následně dostal žlutou kartu za simulování.
     
    23
    Ofenzivní akce Liverpoolu zatím brzdí neobvykle mnoho nepřesností. Další z nich divákům předvedl Sadio Mané, který pasem přes celou šíři hřiště hledal Alexandera-Arnolda, míč ale poslal až do zámezí.
     
    22
    Virgil van Dijk se vydal na ofenzivní výlet, kde hodlal kombinovat s Wijnaldumem. Ten se ale rozhodl postupovat samostatně, načež zkusil projít mezi dvěma bránícími protivníky, ukousl si ale až příliš velké sousto.
     
    21
    Kloppovi svěřenci se odhodlali k dalšímu obléhání soupeřovy pokladnice, opět z něj ale nic světoborného nevzešlo. Viníkem tentokráte byl Jordan Henderson, na jehož přihrávku nedokázal Salah před postranní lajnou dosáhnout.
     
    20
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto zápasu, skóre je zatím překvapivé, ve vedení se totiž drží domácí fotbalisté. Liverpoolští zatím zůstávají za očekáváním, směrem do útoku nám toho doposud moc nepředvedli
     
    19
    James Milner si narazil s Wijnaldumem a poté vymyslel velice zajímavou uličku pro sbíhajícího si Salaha. Egyptský rychlík dělal vše, co bylo v jeho silách, pro balon si ale výtečně vyběhl pozorný Wayne Hennessey.
     
    18
    Trmu – vrmu ve středu pole ukončil až Virgil van Dijk, po jehož prudkém pasu se o centr pokusil Andrew Robertson, s včasným blokem ale přispěchal Aaron Wan-Bissaka. Hosté ovšem i tak zůstávají u balonu.
     
    17
    Před Hendersonem se nyní ve středu hřiště otevřelo moře volného prostoru, přenesení hry od hostujícího kapitána k Robertsonovi se ale příliš nepovedlo. Domácí na to konto uklidňují hru, zahraje si i Wayne Hennessey.
     
    16
    Zmatky byly k vidění i v obraně Reds, další požár musel pouze za cenu nedovoleného zákroku hasit James Milner. Domácí tedy měli k dispozici přímý kop, Milivojevićova nabídka ale zůstala nevyslyšena.
     
    15
    Mané tak dlouho dotíral na rozehrávajícího Kellyho, až jej donutil k zaváhání v nepříjemně blízkosti od vlastní pokladnice. Na to konto o chvíli později pálil Firmino, Hennessey si ale s klidem zasáhl.
    13. Luka MILIVOJEVIĆ - 1:0
     
    13
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Na první gól tohoto utkání jsme příliš dlouho čekat nemuseli, domácí využili velkou příležitost v podobě nařízeného pokutového kopu a ujímají se vedení! Podle očekávání se k balonu postavil kapitán LUKA MILIVOJEVIĆ, jenž poslal Kariuse k opačnému kraji branky a rozjásal ochozy Selhurst Parku.
     
    12
    Žlutou kartu dostává Loris Karius (Liverpool FC).
    12. Penalta pro domácí! Loris Karius sestřelil Wilfrieda Zahu
     
    12
    Benteke vyhrál důležitý hlavičkový souboj s Hendersonem, načež vyslal do samostatného úniku rychlonohého Zahu, který byl v šestnáctce jasně faulován vybíhajícím Kariusem. Domácí tak budou mít k dispozici pokutový kop!
     
    12
    Také svěřenci Jürgena Kloppa byli velice blízko k otevření gólového účtu! Celá situace se narodila po rohovém kopu, Salahův centr doputoval přesně na hlavu van Dijka, jehož zakončení ještě těsně před Hennesseym tečoval Mané, mezi tři tyče ale nezamířil.
     
    11
    Wan-Bissaka si nerozuměl s Townsendem, míče se na to konto ujal James Milner. Po jeho náramně povedeném bochánku se v pokutovém území zjevil Sadio Mané, jeho pokus o centr byl ale zblokován na rohový kop.
     
    10
    Liverpoolští se pokusili přispěchat s okamžitou odpovědí. Andrew Robertson se díky skvělému prvnímu doteku odpoutal od Wan-Bissaky, načež vyslal zajímavou kolmici pro Maného, ve skluzu ale stačil zasáhnout Sakho.
    9. Wildried Zaha se ocitl v první obrovské šanci zápasu!
     
    9
    První obrovskou šanci tohoto utkání si překvapivě vypracovali domácí fotbalisté! Na dlouhý pas si za obranu soupeře naběhl Wilfried Zaha, který přetlačil Alexandera-Arnolda, přehodil si míč na pravačku a zkusil obstřelit Kariuse, ten ale přispěchal se skvělým zákrokem.
     
    8
    Mohamed Salah byl sice odstaven van Aanholtem, ten ale ideální okamžik pro odvrácení míče do bezpečí prováhal a byl obrán Alexanderem-Arnoldem. Nabídka anglického mladíka směřovala k některému z dvojice Mané – Firmino, obrana Orlů ale zatím funguje bez chybičky.
     
    7
    Hosté se poprvé v tomto mači na delší dobu usadili v bezprostřední blízkosti brankáře Hennesseyho. Jejich kombinační kolotoč ale k ničemu kloudnému nevedl, Sadia Maného totiž zradilo zpracování, čehož využil Kelly.
     
    6
    Jordan Henderson měl dostatek volného prostoru i času na založení další ofenzivní snažení svého týmu. Po jeho roztažení hry na pravou stranu centroval Alexander-Arnold, Firmina ale k zakončení nepustil Mamadou Sakho.
     
    5
    Wilfried Zaha opět prokázal svůj neuvěřitelný tah na branku a na druhý pokus už si s Alexanderem-Arnoldem věděl rady. Po jeho pasu se pokoušel pálit Benteke, míč ale zastavil Robertson. Dle názoru domácích se jednalo o ruku, hra ale plyne i nadále.
     
    4
    Poprvé o sobě směrem vpřed dali vědět i Reds. Georginio Wijnaldum odstavil Cabaye, zvedl hlavu a vyslal na zteč Sadia Maného, s ním se ale výborně vrátil důsledně hrající James McArthur.
     
    3
    U míče se zatím překvapivě častěji drží svěřenci Roye Hodgsona. Potlesk z ochozů Selhurst Parku si nyní vysloužil Christian Benteke, který se bravurně zbavil Milnera, jeho následná přihrávka ale nebyla přesná.
     
    2
    Milivojević si obhodil napadajícího Wijnalduma a poté vyslal dlouhý balon na levou stranu, kde se jej ujal Wilfried Zaha. Domácí rychlík si to hodlal namířit přímo do pokutového území, proti ale byl mladičký Alexander-Arnold.
     
    1
    Neil Swarbick právě foukl do píšťalky, dnešní utkání dvaatřicátého kola anglické nejvyšší soutěže mezi Crystal Palace a Liverpoolem tak může odstartovat – pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují v modročervených dresech, naopak Kloppova družina bude hrát v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Také obrana Reds se dnes bude muset mít na pozoru. Wilfried Zaha sice během reprezentační přestávky netrénoval, vzhledem k jeho přítomnosti v zahajovací jedenáctce se ale zdá, že problémy s kolenem jsou zažehnány.

     
    Neil Swarbick, jenž bude mít dnešní utkání společně s Adamem Nunnem a Adrianem Holmesem na starost, shromažďuje jeho aktéry v útrobách Selhurst Parku a za pár okamžiků je přivede na travnatou plochu před zaplněné tribuny.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Brankář Wayne Hennessey dnes nastoupí ke svému stému utkání v Premier League.

     
    Úvodní sestavy:

    Crystal Palace FC: Hennessey – Wan-Bissaka, Kelly, M. Sakho, van Aanholt – McArthur, Cabaye, Milivojević (C) – Townsend, Ch. Benteke, Zaha.
    Náhradníci: Cavalieri – Delaney, Souaré, Fosu-Mensah, Riedewald, Čung-Jong, Loftus-Cheek.

    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson (C), Milner – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Clyne, Lovren, A. Moreno, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Ings.

    Rozhodčí: Neil Swarbick – Adam Nunn, Adrian Holmes.
    Mohamed Salah je v této sezoně k nezastavení. V rámci všech soutěží už egyptský šikula nastřílel šestatřicet branek, což je o jednu více než všichni fotbalisté Crystal Palace dohromady.

     
    Ještě jednou Vám všem přeji příjemné sobotní odpoledne, utkání mezi Crystal Palace a Liverpoolem, od kterého si slibujeme ofenzivní bitvu, začne za necelou hodinu. Oproti minulému střetnutí s Huddersfieldem udělal Roy Hodgson pouze dvě změny, místo zraněných Tomkinse se Schluppem nastupují Cabaye a Kelly, do pořádku se nakonec stihl dát i Wilfried Zaha, klíčový muž ofenzivy Eagles. Hosté jsou na tom podobně, zdravotní problémy dnes do hry nepustily Emreho Cana a Joa Gomeze, které nahradí Trent Alexander-Arnold s Jamesem Milnerem.
     
    Poslední vzájemné utkání

    19.8.2017 – Liverpool FC – Crystal Palace FC 1:0

    Branky: 73. Mané

    Liverpool FC: Mignolet – Gomez, Matip, Klavan, Robertson – Henderson (C), Milner, Wijnaldum (72. Solanke) – Firmino (90. Lovren), Sturridge (61. Salah), Mané

    Crystal Palace: Hennessey – Fosu-Mensah, Dann, Tomkins – Ward, Milivojević (76. Kaikai), Puncheon (C) (74. McArthur), van Aanholt (85. Schlupp) – Townsend, Loftus-Cheek – Benteke
    Souboj s Crystal Palace bude jubilejním stým ligovým utkáním pro Jürgena Kloppa coby trenéra Liverpoolu.

     
    Liverpool FC

    Liverpoolským se v poslední době daří, což se odráží i na jejich postavení v tabulce, kde jim patří solidní třetí pozice. Jejich ztráta na druhý Manchester United čítá dva body, stejně nepatrným náskokem ale Kloppova družina disponuje před čtvrtým Tottenhamen, oba zmíněné celky navíc mají zápas k dobru. Od začátku února nastoupili Reds k šesti ligovým duelům, z nichž vydolovali třináct bodů, s prázdnou odcházeli pouze ze souboje s již zmíněnými Rudými ďábly, kterým podlehli 1:2.

    V posledním klání před reprezentační pauzou si Liverpool s chutí zastřílel, když před vlastními fanoušky přejel Watford vysoko 5:0, čtyřmi přesnými trefami a jednou asistencí se blýskl nezastavitelný Mohamed Salah. Jürgen Klopp dnes nemůže počítat se zraněnými Joem Gomezem a Emre Canem, k dispozici by naopak měli být Andrew Robertson, Trent Alexander-Arnold a Dominic Solanke. Prvního startu v tomto ročníku by se mohl dočkat obránce Nathaniel Clyne, který se konečně zbavil vleklých problémů se zády.
    Před necelými čtyřmi lety vedl Liverpool v Selhurst Parku jedenáct minut před koncem 3:0, domácí ale předvedli obdivuhodné zmrtvýchvstání a dokázali srovnat na 3:3. Dočkáme se takto strhující podívané i dnes?

     
    Crystal Palace FC

    Po hororovém vstupu a výměně na postu trenéra, kde Franka de Boera vystřídal zkušený Roy Hodgson, se fotbalisté Crystal Palace zvedli a šplhali tabulkou směrem vzhůru. V posledních týdnech se jim ale znovu nedaří podle představ, a už nyní je jasné, že Orly čeká velmi tuhý boj o udržení příslušnosti v anglické nejvyšší soutěži. Po jednatřiceti odehraných kolech jim totiž patří až šestnáctá pozice, přičemž náskok londýnského celku na sestupové vody čítá pouhopouhé dva body.

    V minulém kole si parta okolo kapitána Milivojeviće zvedla pošramocené sebevědomí, když poměrem 2:0 zvítězila na půdě nováčka z Huddersfieldu, a ukončila tak sedmizápasovou sérii bez výhry, během níž posbírala pouze dva body za remízy s West Hamem a Newcastlem. Roy Hodgson dnes nemůže počítat se službami klíčového obránce Jamese Tomkinse, rychlonohých Jeffreyho Schluppa s Wilfriedem Zahou a útočníka Alexandera Sörlotha, k dispozici by naopak mohl být Ruben Loftus-Cheek.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům té nejkvalitnější kopané! Reprezentační přestávka je u konce, kolotoč ligových soutěží se tak znovu roztáčí, výjimkou není ani Premier League. V jejím dvaatřicátém kole je dnes na programu hned osm utkání, my se v tomto online přenosu společně zaměříme na souboj, v němž Crystal Palace FC vyzve Liverpool FC. Začínáme ve 13:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 13. Milivojević (pen.) – 49. Mané (Milner), 84. M. Salah (Robertson)

    Karty:   38. Ch. Benteke (CRP), 45. McArthur (CRP) – 12. Karius (LIV), 24. Mané (LIV)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:8.
    Crystal Palace FC: Hennessey – Wan-Bissaka (88. Fosu-Mensah), Kelly, M. Sakho, van Aanholt – McArthur, Cabaye (73. Loftus-Cheek), Milivojević (C) – Townsend, Ch. Benteke, Zaha.
    Náhradníci: Cavalieri – Delaney, Souaré, Fosu-Mensah, Riedewald, Čung-Jong, Loftus-Cheek.

    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum (64. Lallana, 70. Lovren), Henderson (C), Milner – M. Salah, Firmino, Mané (64. Oxlade-Chamberlain).
    Náhradníci: Mignolet – Clyne, Lovren, A. Moreno, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Ings.

    Rozhodčí: Neil Swarbick – Adam Nunn, Adrian Holmes

    Diváci: 25 807
    thejrc.org