Crystal Palace – Liverpool 1:2 (kon.) | West Ham – Southampton 3:0 (kon.) | Brighton – Leicester 0:2 (kon.)
Manchester Utd. – Swansea 2:0 (kon.) | Newcastle – Huddersfield Town 1:0 (kon.) | Watford – Bournemouth 2:2 (kon.)
West Brom – Burnley 1:2 (kon.) | Everton – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
West Bromwich Albion
1:2 (0:1)
Burnley FC
Sobota 31.03.2018, 16:00 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Nick Pope (Burnley FC).
     
    90+5
    A "Baggies" nebyli od gólu vůbec daleko! Na přízemní centr si nabíhal Phillips, který jej o pár centimetrů míjí! To by byla jistá branka.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Claudio Yacob (West Bromwich Albion).
     
    86
    Obrovský závar před Popeovo bránou! Snad tři hráči West Bromu se dostali ke střele, nejprve hostující gólman vytáhl dobrý zákrok nohou, následně perfektně zareagovala obrana, poslední pokus pak skončil těsně vedle tyče!
     
    84
    West Brom právě vstřelil branku!
    Trochu kontroverzní branka pár minut před koncem ještě zamotává vývoj utkání. Po souboji v malém vápně zůstal na zemi ležet Dawson, rozhodčí však nechali hru pokračovat a o pár vteřin později se k centrovanému míči otočil SALOMÓN RONDÓN, jenž přízemní ranou snižuje na 1:2! Pope byl v tomhle případě bez šance, nicméně se stejně jako jeho spoluhráči zlobí na arbitry, že nepřerušili hru.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Jack Cork (Burnley FC).
     
    77
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Chris Wood, přichází Sam Vokes.
     
    74
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Jay Rodriguez, přichází Oliver Burke.
    73. Chris WOOD - 0:2
     
    73
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Ačkoliv bylo Burnley v posledních chvílích spíše v pozici bránícího celku, přesto z protiútoku inkasuje. CHRIS WOOD se na hranici pokutového území dostal k odraženému balonu, položil si obránce a vystřelil. Jeho první pokus sice dokázal Foster vyrazit hrudí, dorážce do prázdné brány už však zabránit dokázal! Hosté tak vedou už o dvě branky.
     
    69
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Georges-Kévin N'Koudou, přichází Jeffrey Hendrick.
     
    68
    Skoro minutu trvala zajímavá akce Burnley. Vedl ji Barnes s Woodem, kteří tak dlouho míchali s balonem a zkoušeli vymyslet ještě něco navíc, až o míč přišli. Přesto je to zvednutý ukazováček pro obranu Albionu, která na útočící soupeře spíše dohlížela, než že by se je pokusila bránit.
     
    64
    Té se chopil Dawson, zajímavější nicméně byla až situace, která následovala po nepovedeném centru. Z opačné strany totiž letěl podstatně přesnější pokus na hlavu připraveného Rondóna, před kterým v poslední chvíli vyboxoval balon vyběhnuvší Pope.
     
    54
    Za ostrý zákrok na Yacoba dostává žlutou kartu hostující Barnes.
     
    49
    Brunt nadýchaným centrem hledal ve vápně Rodrigueze, který byl na místě přistání půl vteřinky později, než být měl. Balon tak kolem něj proletěl a v tribunách to jen zahučelo.
     
    46
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Kieran Gibbs, přichází Matt Phillips.
     
    45
    Livermoore hledal Rondóna, který hlavičkoval k tyči, jeho radost však na poslední chvíli zastavil famózním zákrokem Nick Pope!
     
    37
    Dvě zajímavé šance na obou stranách. Nejprve se z otočky odhodlal ke střele Rodriguez, kterého nohou vykryl vracející se Lennon, následně si WBA nepohlídalo zadní vrátka a ke střele ze střední vzdálenosti se dostal Woods, který těsně míjí levou tyč.
    22. Ashley BARNES - 0:1
     
    22
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla fotbalová paráda! Rychlý ťukes hostujících hráčů i s trochou štěstí skončil až u Lennona, který se nerozpakoval a z pravé strany vyslal nadýchaný centr před Fostera. Tam stál nikým nehlídaný ASHLEY BARNES, který takovými polovičními nůžkami akrobaticky posílá Burnley do zaslouženého vedení!
     
    18
    A první střela na bránu také v podání hostujících borců v červeném. Balon tak dlouho putoval lesem nohou kousek od penaltového puntíku, až se příhodně odrazil přesně na nohu Meea, jenž z první mířil jen doprostřed brány!
     
    10
    K první zajímavější příležitosti se nakonec dostávají domácí. Nyom centroval z pravé strany, o jednoho z hráčů WBA se balon dostal až na hlavičku Rondona, jenž mířil pod břevno. Pope však dával pozor a nepříjemný míč zachytává těsně před brankovou čárou.

    Tomáš Pauček

    Branky: 84. Rondón (J. Evans) – 22. Barnes (Lennon), 73. Wood

    Karty:   90+3. Yacob (WBA) – 54. Barnes (BLY), 79. Cork (BLY), 90+5. Pope (BLY)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:9.
    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson, J. Evans (C), Hegazy – Nyom, Livermore, Yacob, Brunt, Gibbs (46. Phillips) – Jay Rodriguez (74. Burke), Rondón.
    Náhradníci: Myhill – Gabr, McAuley, Phillips, McClean, Burke, Krychowiak.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Lennon, A. Westwood, Cork, N'Koudou (69. Hendrick) – Barnes – Wood (77. Vokes).
    Náhradníci: Lindegaard – Taylor, Bardsley, K. Long, Marney, Hendrick, Vokes.

    Rozhodčí: Probert – Garratt, Beck
    thejrc.org