FC Ferreira – Chaves 2:0 (kon.) | Portimonense – Moreirense 4:3 (kon.) | Benfica – Guimarães 2:0 (kon.)
Braga – Sporting 1:0 (kon.)
konec
SC Braga
1:0 (0:0)
Sporting Lisabon
Sobota 31.03.2018, 21:30 • Estádio AXA, Braga (kapacita: 30.286 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Montero se dokázal uvolnit v pokutovém území, ovšem prováhal možnost na střelu levačkou, posunul si míč na pravou a neprostřelil bránící zadáky Bragy! To byla výrazná příležitost lisabonského Sportingu na vyrovnání!
     
    90+3
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Ricardo Horta, přichází Fábio Martins.
     
    90+1
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Rúben Ribeiro, přichází Wendell.
    87. Raúl SILVA - 1:0
     
    87
    Braga právě vstřelila branku!
    Po Hortově centru si odražený míč před brankou našel RAÚL SILVA a zblízka dokázal překonat bezmocného Ruie Patrícia! Domácí zadák se vyhl i ofsajdovému postavení, což potvrdila i další konzultace hlavního rozhodčího Godinha s kolegou u videa a tato branka už je uznána!
     
    84
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází André Horta, přichází Danilo.
     
    83
    Piccini podrazil Sequeiru a v zápase končí! Rozhodčí ještě poskytl domácím výhodu, ti spěchali do brejku ve čtyřech proti dvěma zadákům Sportingu, finální fázi Esgaio ale zazdil velmi nepřesnou přihrávkou.

    Při následném přerušení rozhodčí Godinho ukázal Piccinimu druhou žlutou a posléze tedy červenou kartu.
     
    80
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Bryan Ruiz, přichází Fredy Montero.
     
    78
    Fabio Coentrao se pokusil zamezit rychle vhozenému autu Esgaia tím, že soupeři dal facku a může být velmi rád, že sudí Godinho ze své kapsy vytáhl jen žlutou kartu.
    73.
     
    73
    Po rohovém kopu Bragy Paulinho hlavičkoval z velmi nadějné pozice přímo do Ruie Patricía! Hostující brankář měl velké štěstí, neboť Paulinhova hlavička měla dostatečnou razanci a pokud by letěla do jiné části hostující branky, jen těžko by Rui Patrício zasahoval!
     
    69
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Wilson Eduardo, přichází Dyego Sousa.
    68.
     
    68
    André Horta probudil domácí příznivce parádním dalekonosným projektilem, jenž proletěl jen těsně vedle tyče hostující branky!
     
    62
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Marcos Acuňa, přichází Rúben Ribeiro.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Cristiano Piccini (Sporting Lisabon).
    51.
     
    51
    Braga vybojovala standardní situaci, po které se v obrovské šanci ocitl Paulinho, jeho střelu zblízka ale stačil před Ruiem Patríciem srazit těsně vedle branky Fabio Ceoentrao!
     
    45+3
    Branka není uznána! Rozhodčí skutečně viděli faul jednoho z domácích hráčů na Gelsona Martinse a na stadiónu to pořádně vře!
    45.
     
    45
    Dramatická situace, když si Hortův centr do branky srazil Jeremy Mathieu a domácí už se radovali z vedoucí branky, jejich radost ale rychle zchladil rozhodčí Godinho, jenž s videorozhodčím komunikuje o případném faulu na Gelsona Martinse, vedoucím ke ztrátě míče hostujícího celku a rychlém kontru domácích zakončeném brankou!
     
    41
    Bruno Viana vidí žlutou kartu za pořádně ostrý skluz do Gelsona Martinse, ten se jen těžce zvedal ze země, ale bude moci pokračovat.
     
    35
    Nikola Vukčević si vylil zlost na rozhodčím Godinhovi po odpískání faulu domácího hráče v souboji s Piccinim a bude pokračovat se žlutým vykřičníkem.
     
    30
    André Horta prohrál osobní souboj s Fernandesem a frustrován poté zkusil ze soupeře strhnout dres, to se mu ale nepodařilo a naopak je za své počínání okamžitě žlutě potrestán.
    29.
     
    29
    Po obrovském zaváhání zkušeného stopera Mathieua dostal obrovskou příležitost k otevření skóre Eduardo, z úhlu ale netrefil takřka odkrytou branku!
    7.
     
    7
    Do třetice centr na Dosta a tentokrát už úspěšný! Piccini po pravém křídle vysunul Martinse, jehož povedený pas našel hlavu nizozemského kanonýra, ten ale těsně míjí horní roh domácí branky!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 87. R. Silva

    Karty:   30. A. Horta (BRG), 35. N. Vukčević (BRG), 41. B. Viana (BRG) – 57. Piccini (SPL), 78. Coentrão (SPL)   83. Piccini (SPL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 15:20.
    SC Braga: Matheus – Goiano, R. Silva, B. Viana, Sequeira – Esgaio, R. Horta (90+3. F. Martins), N. Vukčević, A. Horta (84. Danilo) – Paulinho, W. Eduardo (69. Dyego Sousa).
    Náhradníci: T. Sá – Danilo, Figueiras, F. Martins, Dyego Sousa, Xadas, Lukić.

    Sporting Lisabon: Patrício – Piccini, Mathieu, Coates, Coentrão – G. Martins, Battaglia, B. Fernandes, Acuňa (62. R. Ribeiro, 90+1. Wendell) – B. Ruiz (80. Montero), Dost.
    Náhradníci: Salin – Montero, Petrović, A. Pinto, R. Ribeiro, Ristovski, Wendell.

    Rozhodčí: Godinho – Braga, Rufo
    thejrc.org