PSG – Monaco 3:0 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
3:0 (2:0)
AS Monaco
Sobota 31.03.2018, 21:05 • Parc des Princes, Paříž • Francouzský Ligový pohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého ze zápasů francouzské Ligue1. Pro dnešek je to ode mě vše, a tak vám přeji příjemný zbytek sobotního večera. (23:06:27)
     
    Pařížané od úvodu utkání šli za vítězstvím a to se také povedlo. Dvakrát se prosadil Edinson Cavani a jednou Ángel Di María. Domácí celek předvedl velmi kvalitní podívanou a zaslouženě vítězí. Utkání nabídlo excelentní první poločas, který se přeléval ze strany na stranu a šance střídala šanci. Druhá část už tak pohledná nebyla, ale fanoušek fotbalu se musel i tak bavit.
     
    Paris Saint-Germain FC získává pátý ligový pohár v řadě!
    90+2. Spokojenost Paris Saint-Germain FC
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát pouze dvě minuty nad rámec normální hrací doby. To je asi také důsledek toho, že utkání už je rozhodnuté.
     
    90
    V poslední minutě byl u balonu dlouho Kevin Trapp, jenž čekal až ho někdo ze soupeřů bude napadat. PSG si závěr užívá s míčem na kopačkách.
     
    88
    Je jasné, že utkání se už pouze dohrává. PSG získá pátý ligový pohár v řadě!
    85. Edinson CAVANI - 3:0
     
    85
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Je hotovo a trofej míří do Paříže! Kylian Mbappé na hranici vápna uvolnil EDINSONA CAVANIHO, který poslal Danijela Subašiće na druhou stranu branky. U autora branky stál Jemerson, jenž se otáčel na druhou stranu než kam šel střelec.
     
    84
    Stále platí, že Monaco kombinuje na polovině soupeře, ale je i nadále daleko od branky soupeře. Až po sklepnutí z levé strany míří míč do šestnáctky, jenže tam jsou pouze hráči v modrém.
     
    83
    Hostující hráči jsou sice u balonu, jenže kombinují až kolem půlící čáry. Mezery v obraně Pařížanů se neotevírají a navíc to vypadá, že je AS bez nápadu.
     
    82
    Zdá se, že PSG kontroluje výsledek a kráčí za další trofejí. Je jasné, který celek francouzskému klubovému fotbalu vládne. Monaco má na udělání s výsledkem už jen osm minut plus nastavení.
     
    81
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Julian Draxler, přichází Lassana Diarra.
     
    79
    João Moutinho není schopen pokračovat ve hře a do útrob stadionu je odnášen na nosítkách!
     
    79
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází João Moutinho, přichází Rachid Ghezzal.
     
    78
    Zraněnému hráči přišlápl koleno spoluhráč Thomas Lemar. Tohle nevidíme v žádném sportu rádi. Doufejme, že João Moutinho bude v pořádku, jinak by bylo Monaco značně oslabeno.
     
    77
    João Moutinho nevypadá vůbec dobře, když dostal pořádně naloženo. Zkušený záložník se okamžitě chytl za koleno a na zelený pažit spěchá lékařský tým.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Andrea Raggi (AS Monaco FC), který si pomohl v souboji loktem. Hlavní rozhodčí neměl jinou možnost než potrestat dalšího hráče Monaca.

    Michal Luxa

    Branky: 8. Cavani (pen.), 22. Di María, 85. Cavani

    Karty:   31. Glik (ASM), 66. Falcao (ASM), 75. Raggi (ASM)


    Paris Saint-Germain: Trapp – Dani Alves, Silva (C), Kimpembe, Berchiche – Verratti (70. Lo Celso), Rabiot, Draxler (81. Diarra) – Mbappé, Cavani, Di María (52. Pastore).
    Náhradníci: Aréola – Marquinhos, Meunier, Kurzawa, Diarra, Pastore, Lo Celso.

    AS Monaco: Subašić – Sidibé, Glik, Jemerson, Raggi – Fabinho, Tielemans (46. Jovetić) – Rony Lopes (73. Diakhaby), Moutinho (79. R. Ghezzal), Lemar – Falcao (C).
    Náhradníci: Sy – Jorge, Jovetić, Diakhaby, N'Doram, A. Touré, R. Ghezzal.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore
    thejrc.org