Sokolov – Pardubice 0:0 (kon.) | Vítkovice – Varnsdorf 1:0 (kon.)
konec
FK Baník Sokolov
0:0 (0:0)
FK Pardubice
Neděle 01.04.2018, 15:00 • Městský stadion, Sokolov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Na západě Čech budeme v neděli od 15 hodin sledovat dvou mužstev, které v jarní části Fortuna národní ligy stále čekají na první vítězství. Domácí FK Baník Sokolov je na tom v tabulce hůře, zatímco hostující FK Pardubice lze zařadit mezi kandidáty na postupové pozice. Nicméně druholigová tabulka je hodně vyrovnaná, a tak 11. a 5. celek soutěže od sebe dělí jen čtyři body. Každopádně nás čeká napínavé střetnutí týmů, které chtějí konečně naplno bodovat.
     
    FK BANÍK SOKOLOV
    Baníkovci si v minulém utkání připsali nelichotivý debakl, když v dohrávce 17. kola padli v Táboře vysoko 1:5. Co naplat, že sokolovským trenérům chyběla řada hráčů, ať už vinou karetního trestu, zranění nebo reprezentačních povinností. Čestný úspěch Sokolova zaznamenal Čihák.

    Západočeši tak nerozšířili své bodové konto. Stále jich mají 25 bodů, což stačí na průběžnou 11. pozici. Z jarních utkání mají bilanci 0 výher, 1 remízy a 2 porážek. K lepším výsledkům by měl přispět i 23letý útočník Jan Silný, jehož Baník angažoval na hostování z třetiligové Kroměříže, kde se stal nejlepším střelcem probíhajícího ročníku MSFL. Stihl nastřílet 17 branek.
     
    FK PARDUBICE
    Východočeši přijedou do Sokolova také s porážkou z posledního zápasu. A pro Pardubice také bolestivou, protože doma nestačili v derby na Hradec Králové 0:1. Předtím ještě remizovali 0:0 v Ústí nad Labem a tak nejen, že čekají na první jarní vítězství, ale také na první jarní gól.

    I když se jim vstup do jara příliš nevyvedl, stále patří Pardubice mezi špičku ligy. Na postupové příčky jim chybí sice šest bodů, ale také mají jedno utkání k dobru. Nacházejí se na 5. místě s 29 body. A že budou chtít v Sokolově uspět, potvrzuje i trenér Krejčí pro klubový web: „Je to jako vždy, chceme uspět, bodovat, nejlépe za tři body. Čekáme, jako vždy se Sokolovem, velký sportovní boj.“
     
    Po roce hrají sokolovští fotbalisté domácí zápas opět 1. dubna. Na ten loňský však nevzpomínají vůbec v dobrém, protože od Žižkova schytali vysokou porážku 0:5, která navíc znamenala konec trenéra Jiřího Dreiseitla na lavičce Baníku. Takový "apríl" již příznivci domácího týmu jistě nechtějí znovu zažít.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Baník Sokolov: Belaň – Strada, Čihák, Mráz, Končal – Hlavatý, Jakub Dvořák II. – Rychnovský, Glaser (C), Přeučil – Silný.
    Náhradníci: Bolek – Vávra, Kosak, Čermák, Mejdr, O. Ševčík.

    FK Pardubice: Knobloch – Prosek, Kopřiva, Šejvl, T. Čelůstka – Kovář, Jeřábek (C), Řezníček, Mužík – P. Černý, Petráň.
    Náhradníci: Šmíd – Lněnička, Látal, A. Fousek, Sokol, Huf, D. Novák.

    Rozhodčí: Klíma – Ratajová, Kotalík.
     
    Sokolovští trenéři udělali po nepovedeném vystoupení v Táboře několik změn. V brance nastupuje Belaň, v obraně Čihák se Stradou a Končalem, do zálohy se vrací Hlavatý a Rychnovský. Na hrotu začne nová posila Baníku Silný. Hostující trenéři vyměnili po posledním utkání jen jednoho hráče, do zálohy místo Fouska zamířil Kovář.
     
    Aktéři dnešního utkání už se řadí před kabinami a za malý moment přijdou na zelený pažit. Domácí hráči budou hrát v tradiční žlutočerné kombinaci, hosté pak odehrají zápas v červenobílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Kovář se po pravé straně neprosadil, namísto toho fauloval Přeučila, který chtěl vyvést balón na polovinu Pardubic.
     
    2
    Kapitán hostí Jeřábek, hrající s obličejovou maskou, vystřelil zhruba z dvaceti metrů, ale jeho tečovaný pokus Belaňovi starosti nepřidělal.
     
    3
    Pro změnu sokolovský kapitán Glaser chtěl vystřelit, ale s nejvhodnějším momentem zaváhal. Pak domácí o balón přišli.
     
    6
    Mužík poslal z levé strany přetažený centr, který si našel nepříliš důkladně hlídaný Kovář, ale střílel jen mimo tři tyče sokolovské brány.
     
    7
    Individuální akcí se blýskl sokolovský nováček Silný, jemuž chyběla jen lépe mířená střela. Takhle Knobloch sledoval, jak balón letí několik metrů nad.
     
    8
    Hlavatý přes Jeřábka neprošel, ale získal pro domácí celek alespoň první roh.
     
    8
    Přeučilovi se roh příliš nepovedl, míč ale proskákal až před Glasera, který bez přípravy pálil nad.
     
    10
    Černý se vyhnul ofsajdové pasti, poté svedl souboj s Mrázem, který vypadal z pohledu obránce Baníku podezřele, ale sudí Klíma faul na útočníka Pardubic pískat nehodlá.
     
    11
    Po faulu na Dvořáka měli domácí standardku, jenže z ní nic nevytěžili. Naopak se krátce po tom dopustili faulu.
     
    13
    Silný dostal míč do běhu, ale Kopřiva předvedl skvělou poziční hru a domácího útočníka o balón obral.
     
    15
    Úvodní čtvrthodina toho moc fotbalového nenabídla, zatím je to od obou celků spíše nakopávaná s řadou nepřesností.
     
    17
    Petráň běžel sám na Belaně, všem baníkovcům zatrnulo, nicméně sudí Ratajová ofsajd viděla a po zdvižení praporku je po šanci hostujícího mužstva.
     
    19
    Nákop do sokolovské šestnáctky skončil u Končala, který přihrál hlavou míč Belaňovi.
     
    21
    Uprostřed pole sledujeme spoustu soubojů, přetahování o míč a také větší počet nedovolených zákroků.
     
    23
    Po dlouhém křižném pasu Čiháka Přeučil zabojoval a získal pro domácí další roh.
     
    24
    Dvořák posadil míč na hlavu Mrázovi, jenže ten hlavičkoval jen o dva metry vedle levé tyče.
     
    25
    Hlavatý se srazil s Petráněm a sudí Klíma píská faul proti domácímu celku. Naopak pro hosty velmi zajímavé místo, odkud se dá ohrozit brána soupeře.
     
    26
    Čelůstkovu střelu domácí zeď jen ztečovala na malé vápno, odkud trochu překvapený Petráň hlavičkoval pouze nad břevno sokolovské brány.
     
    28
    Po delší době se baníkovci usadili na polovině Pardubic, ale zatím kombinují v bezpečné vzdálenosti od Knoblocha.
     
    29
    Útok domácích končí po tom, co Glaser při zpracování zahrál rukou. Nicméně špatná rozehrávka Východočechů vrací míč na kopačky Baníku.
     
    30
    Černého centr od levé lajny odhlavičkoval Čihák.
     
    33
    Stále oba týmy předvádí bojovný fotbal, hraje se mezi oběma šestnáctkami a oba brankáři se musí celkem nudit.
     
    36
    Jeřábek poslal k zemi Dvořáka, domácí rychle rozehráli a po dalším faulu na Rychnovského budou mít standardku od rohového praporku.
     
    37
    Přeučilův razantní centr zamířil na Čiháka, který zády k brance hlavičkoval jen vedle.
     
    38
    Hosté se domáhali rohového kopu po zásahu Mráze, ale sudího Klímu nepřesvědčili.
     
    39
    Řezníček chtěl ambiciózní přihrávkou vyslal na zteč kapitána Jeřábka, ale ten míč nedoběhl, a tak od své brány odkopává Belaň.
     
    41
    Trochu kostrbatá akce Baníku byla v několika momentech zajímavá, nakonec však na ohrožení Knoblochovy brány vůbec nedošlo. Střílený centr Přeučila skončil v zámezí.
     
    42
    Souboj kapitánů dopadl pro toho pardubického nevalně. Po faulu na Glasera inkasuje žlutou.
     
    43
    Z následné standardky našel Přeučil neomylně Knoblochovu náruč. Na druhé straně byl po nákopu k šestnáctce domácích v permanenci Belaň.
     
    45
    Pro žlutou si dokráčel také domácí Končal, když k zemi srazil Proseka.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase průměrné až podprůměrné druholigové úrovně jsme neviděli prakticky žádnou větší příležitost. Oba týmy se nemohou dostat ke kombinační hře, převažují dlouhé balóny, které obrany spolehlivě sbírají. Do více zakončení se dostávali spíše baníkovci, jenže měli špatně seřízená mířidla. Bezgólový stav odpovídá dosavadnímu průběhu. Uvidíme, jestli fotbalovou nudu druhý poločas přeruší.
     
    Oba týmy už se pomalu vrací zpět na hřiště, takže druhý poločas za pár minut začne. Zdá se, že ani jeden z trenérů se neodhodlal ke střídání.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Silnému chyběl krok, aby dostihl přihrávku Přeučila po levém křídle.
     
    49
    Končalův ideálně načasovaný skluz zabránil Prosekovi v průniku.
     
    49
    Dva baníkovci vystřelili za pardubickou obranu, jenže míč směřoval na Silného, jenž byl v ofsajdu.
     
    51
    Přeučil si šikovně zpracoval dlouhý pas od Čiháka, aby následně na Kopřivovi vybojoval roh pro Sokolov.
     
    52
    Dvořák centrem opět neomylně našel Mráze, který hlavičkoval osamocen, ale byl zřejmě natolik překvapen, že branku Pardubic netrefil.
     
    54
    Centr Rychnovského z pravé strany končí pouze u Knoblocha. Pro domácího křídelníka jeden z posledních momentů v utkání, bude brzy vystřídán Kosakem.
     
    54
    Končal zatáhl míč do šestnáctky, předložil jej Silnému, který jej s drobnou tečí nasměroval těsně vedle levé tyče! První gólovka utkání!
     
    55
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Martin Rychnovský, přichází Jan Kosak.
     
    55
    Po rohovém kopu hlavičkoval nepřesně Silný, míč ještě doběhl před Knoblochem Čihák, který vrátil míč před bránu, kde Silnému znovu nechybělo moc, aby otevřel skóre dnešního zápasu!
     
    57
    V Sokolově se pořádně rozpršelo, uvidíme, jak zhoršené podmínky přispějí k rozložení sil na hřišti. Druhý poločas zatím mnohem lépe vychází domácím.
     
    60
    Hodina hry za námi a blíže vedoucí brance byl sokolovský celek a v hlavní roli Jan Silný. Baníkovci po přestávce svůj výkon zlepšili, ale na první branku v utkání stále čekáme.
     
    62
    Kovářův centr od pravé lajny odhlavičkoval Mráz, hosté poté faulovali, a tak se hra přenese znovu na pardubickou polovinu.
     
    63
    Silný nevypustil souboj s Prosekem a odměnou mu je rohový kop ve prospěch domácího Sokolova.
     
    64
    A po přetlačované u zadní tyče uvidíme další roh Baníku.
     
    64
    Odražený míč vrátil "do ohně" pěkným centrem Dvořák, před Silným odhlavičkoval Jeřábek k Mrázovi, jehož další míč před bránu proletěl až do zámezí.
     
    66
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Jan Silný, přichází Stanislav Vávra.
     
    67
    Jenže hustější déšť se momentálně snáší na fotbalisty obou týmů. Ale přinesl s sebou i sluneční paprsky. Tak snad se usměje štěstí i na diváky a dočkají se nějakého gólu.
     
    69
    Přeučil hledal za obranou Kosaka, ale balón se na mokrém trávníku sklouzl a skončil u Knoblocha.
     
    69
    Standardka pro Baník zhruba z rohu pokutového území. Míč si staví Kosak...
     
    70
    Místo centru přišla ostrá rána z Kosakovy levačky, jenže míč rozvlnil jen horní síť pardubické brány.
     
    71
    Do dobré střelecké pozice se odrazil míč Řezníčkovi, který tvrdým pokusem trefil jen před sebou stojícího Čiháka.
     
    72
    Další zmatky v sokolovské šestnáctce utnul důrazným odkopem Končal, když se před tím nepodařilo balón odvrátil nůžkami v podání Přeučila.
     
    73
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Ladislav Mužík, přichází Daniel Novák.
     
    74
    Mráz posílal míč do šestnáctky Pardubic, kde si Kosak v souboji s Čelůstkou pomohl faulem.
     
    75
    Dnešní utkání sleduje 630 diváků.
     
    76
    Baníkovci se nastěhovali na polovinu hostů, jenže zatím bez většího výsledku.
     
    78
    Další ofsajd střídajícího Vávry opět zastavil rodící se útok domácích. Ti se nyní budou muset bránit, když po faulu na Kováře mají Východočeši výhodu standardky.
     
    79
    Pěkně zakroucený střílený centr Čelůstky domácí odvrátili a Glaser posléze odkopl míč až ke Knoblochovi.
     
    81
    Hlavatý nedovoleně ukončil Kovářův průnik, a tak Pardubice budou zahrávat další standardku.
     
    82
    Čelůstka odcentroval z pravé strany na Černého, který však hlavou prodloužil balón pouze do zámezí.
     
    84
    Po Glaserově centru z pravé strany si jeden z hostů málem srazil míč do vlastní brány, bude z toho nakonec jen roh.
     
    85
    Přeučil poslal před bránu centru, po kterém se míč odrazil přesně před Dvořáka, který ale odmítl gól. Napálil míč trestuhodně jen nad bránu Pardubic!
     
    86
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Michal Hlavatý, přichází Ondřej Ševčík.
     
    88
    V ochozech to jen zašumělo, když Přeučil u vzdálenější tyče poslal balón jen mimo tři tyče pardubické brány!
     
    89
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Michal Petráň, přichází David Huf.
     
    90
    Končal schytal faul zezadu od Kováře, který vidí žlutou kartu v posledních vteřinách zápasu.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Daniel Kovář, přichází Radek Látal.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas patřil domácímu Sokolovu, který měl několik zajímavých šancí, aby utkání rozhodl ve svůj prospěch, ale špatná koncovka připravila domácí o vítězství. (16:57:04)

    Lukáš Švéda

    Branky:

    Karty:   45. Končal (SOK) – 42. Jeřábek (PCE), 90. Kovář (PCE)


    FK Baník Sokolov: Belaň – Strada, Čihák, Mráz, Končal – Hlavatý (86. O. Ševčík), Jakub Dvořák II. – Rychnovský (55. Kosak), Glaser (C), Přeučil – Silný (66. Vávra).
    Náhradníci: Bolek – Vávra, Kosak, Čermák, Mejdr, O. Ševčík.

    FK Pardubice: Knobloch – Prosek, Kopřiva, Šejvl, T. Čelůstka – Kovář (90+1. Látal), Jeřábek (C), Řezníček, Mužík (73. D. Novák) – P. Černý, Petráň (89. Huf).
    Náhradníci: Šmíd – Lněnička, Látal, A. Fousek, Sokol, Huf, D. Novák.

    Rozhodčí: Klíma – Ratajová, Kotalík

    Diváci: 630
    thejrc.org