W. Brémy – Frankfurt 2:1 (kon.) | Mohuč – Mönchengladbach 0:0 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
0:0 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
Neděle 01.04.2018, 18:00 • OPEL ARENA, Mohuč • Německá Bundesliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání německé Bundesligy mezi Mohučí a Mönchengladbachem. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Mönchengladbach zatím prožívá průměrnou sezónu. Po ročnících, kdy se Borussia pohybovala na příčkách zaručující evropské poháry v letošním ročníku nasbírala třicet šest bodů a zatím je jedenáctá. Na evropské poháry už ale ztrácí devět bodů. Před reprezentační přestávkou sehrála doma souboj s Hoffenheimem, který skončil remízou 3:3.
     
    1. FSV Mohuč

    Domácí Mohuč je na tom ještě hůře. V sedmadvaceti kolech vybojovala jen dvacet pět bodů a zatím je na šestnácté pozici, která znamená účast v baráži o setrvání v Bundeslize. Na předposlední Wolfsburg ztrácí jediný bod a v případě vítězství se může posunout před něj. V minulém kole hrála na půdě Frankfurtu, kde prohrála vysoko 3:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    1. FSV Mohuč 05: Adler – Hack, Gbamin, Bell – Donati, Latza, Serdar, Brosinski – Öztunali, Berggreen, De Blasis.
    Náhradníci: F. Müller – Balogun, N. de Jong, Holtmann, Maxim, Quaison, Ujah.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Herrmann, Cuisance, Kramer, T. Hazard – Stindl, Raffael.
    Náhradníci: Sippel – Bénes, Drmić, Egbo, J. Hofmann, Mayer.

    Rozhodčí: Grafe – Kleve, Sinn.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Mohuč bude hrát v červeném, zatímco Borussia přijela v černobílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do dnešního utkání a okamžitě se vydal do útoku. Vysoký nákop na levé křídlo zastavil dobře postavený obránce Nico Elvedi
     
    2
    Oscar Wendt si rychlým sprintem po levém křídle řekl o přihrávku do běhu, jenže na skákavou pobídku nedosáhl a balón mu utekl do zámezí.
     
    3
    Pablo De Blasis se hnal za dlouhou přihrávkou na levé křídlo. U rohového praporku svedl souboj s Elvedim, který duel neustál a poroučel se k zemi.
     
    4
    Oscar Wendt si narazil s dobře postaveným Hermannem, jenže druhý jmenovaný mu vrátil příliš vysokou přihrávku a balón proskákal do zámezí.
     
    5
    Jean-Philippe Gbamin na polovině hrací plochy ostře atakoval Gintera. Hostující stoper po tvrdé strážce zůstává ležet na trávníku a zvedá se jen těžce.
     
    6
    Danny Latza si řekl o přihrávku na levou stranu, ale netroufl si na individuální průnik a raději se otočil a vrátil míč spoluhráčům z defenzivní řady.
     
    7
    Christoph Kramer uklidnil hru hostujícího celku malou domů. Hostující výběr se v úvodních minutách dnešního utkání nikam nežene a hraje velmi trpělivě.
     
    8
    Na vysokou přihrávku za obranu domácího celku si naběhl Thorgan Hazard, nicméně bratr slavnějšího Edana Hazarda si nepotykal se zpracováním.
     
    9
    Pablo De Blasis si na levém křídle rychlou zasekávačkou udělal prostor k odcentrování do pokutového území, ale jeho nadýchanou pobídku odvrátil hned první obránce.
     
    10
    Pablo De Blasis dotíral na statickou rozehrávku hostů na jejich polovině. Malý fotbalista Mohuče dostal pod tlak Gintera, ale o balón jej nepřipravil.
     
    11
    První obrovská šance dnešního utkání! Raffael si na hranici pokutového území připravil míč k zakončení, ale střela pravačkou mu nesedla a míč proskákal kolem zadní tyče!
    11. Raffael v první obrovské šanci
     
    12
    Christoph Kramer byl faulován na polovině hrací plochy a drží se za záda. Hostující obránce však vypadá, že bude schopen pokračovat ve hře.
     
    13
    Zadáci Mohuče kombinují na polovině hrací plochy a vyčkávají na skulinku v defenzívě soupeře. Fotbalisté v černých dresech se však skvěle pohybují.
     
    14
    Raffael kouzlil na levé straně pokutového území. Levou nohou se pokusil odcentrovat před branku domácího celku, jenže obránce Jean-Philippe Gbamin stačil zasáhnout.
     
    15
    Hostující obránci zapojili do rozehrávky také brankáře Sommera. Nikdo z domácích hráčů jejich postupnou kombinaci zatím neatakuje.
     
    16
    Levin Öztunali sprintoval za krásnou přihrávkou na hranici pokutového území. Místo zakončení si chtěl míč přehodit na levačku a vracející se obránce mu balón ukopl do bezpečí.
     
    17
    Danny Latza z pravé strany odcentroval do pokutového území. Do zakončení se hnal Emil Berggreen, ale míč před ním skočil a obránce Borussie stačil zasáhnout.
     
    18
    Obrana hostujícího celku musela řešit další ošemetnou situaci. Centr z levé strany nejprve hlavou odvrátil Jannik Vestergaard a s následnou střelou si poradil Sommer.
     
    19
    Patrick Herrmann fauloval na polovině hrací plochy. Domácí fanoušci se dožadovali karetního trestu, ale rozhodčí vše vyřešil důraznou domluvou.
     
    20
    Lars Stindl se hnal vpřed po levém křídle. Do cesty se mu těsně před odcentrováním postavil Daniel Brosinski, od kterého se balón odrazil do autu.
     
    21
    Raffael dotíral na rozehrávku domácího celku. Brankář René Adler musel vyrazit až na malé vápno, odkud míč před rychlonohým soupeřem odkopl.
     
    22
    Danny Latza poněkolikáté v utkání táhl akci domácího celku po křídle. Do cesty se mu postavil Mickaël Cuisance a domácí zadák si raději pomohl zpětnou přihrávkou.
     
    23
    René Adler musel znovu do akce. Tentokrát vyběhl až na hranici pokutového území, odkud s naprostým přehledem roztáhl hru na levé křídlo.
     
    24
    Adler je v posledních minutách v hlavní roli. Tentokrát domácí brankář vyslal dlouhý nákop na polovinu soupeře, ale útočník Emil Berggreen stál v ofsajdu.
     
    25
    Suat Serdar prošel na hrnaici pokutového území kolem dvou zadáků Borussie, ale podle hlavního arbitra se v souboji dopustil zatažení soupeře za dres.
     
    26
    Patrick Herrmann se tlačil do pokutového území. Rychlou kličkou ze sebe setřásl důrazného Serdara, ale poté si míč ukopl až k brankové čáře.
     
    27
    Yann Sommer nakopl míč na polovinu soupeře, kde v hlavičkovém souboji uspěl Patrick Herrmann, ale balón se od jeho hlavy odrazil k obráncům.
     
    28
    Borussia chtěla přejít přes střed hrací plochy rychlou kombinací na jeden dotek, ale Thorgan Hazard nedosáhl na prudkou přihrávku a míč mu utekl do autu.
     
    29
    Raffael na polovině hrací plochy poslal prudkou přihrávku na rozběhnutého Stindla, ale druhý útočník hostujícího celku zaostal za Gbaminem.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme velmi opatrný fotbal. Na trávníku v první půli dominují obě defenzívy. O něco aktivnější jsou ale hosté.
     
    31
    Raffael upadl v souboji na polovině hrací plochy. Rozhodčí si v důrazném souboji všiml nedovoleného zákroku a odpískal rozehrávku pro Mohuč.
     
    32
    Pablo De Blasis chtěl rozehrávkou z vlastní poloviny urychlit přechod Mohuče do útoku. Domácí fotbalista ale rozehrál nepřesně a odevzdal míč soupeři.
     
    33
    Oscar Wendt se z hranice pokutového území položil do odraženého balónu a snažil se ohrozit domácí svatyni. Do jeho rány se postavil Levin Öztunali a zády střelu zablokoval.
     
    34
    Patrick Herrmann táhl akci hostujícího celku po pravém křídle. Hostující rychlík vyslal zpětnou přihrávku na hranici pokutového území, ale vracející se obránce včas zasáhl.
     
    35
    Daniel Brosinski utajenou přihrávkou vybídl k odcentrování Latzu, který ihned vymyslel pobídku do pokutového území, ale zasáhl jen zadáka v černém.
     
    36
    Daniel Brosinski zasprintoval na polovině hrací plochy a včasným skluzem zastavil přihrávku na osamoceného Hermanna. Borussia bude vhazovat.
     
    37
    Oscar Wendt si v pokutovém území zpracoval přetažený centr z pravé strany, jenže z ostrého úhlu už nedokázal zakončit a jeho centr srazila domácí obrana na roh.
     
    38
    Borussia z rohového kopu nedokázala zahrozit. Vysoký centr přiletěl na přední tyč, kde hlídkoval připravený obránce Alexander Hack, jež balón odhlavičkoval do bezpečí.
     
    39
    Thorgan Hazard sprintoval za odraženým míčem na levé křídlo. Belgický fotbalista se snažil zmařit domácí rozehrávku, ale Hack byl dostatečně rychlý.
     
    40
    Yann Sommer přečetl vysoký centr z pravé strany hrací plochy, vyrazil mezi hlavičkáře v červených dresech a schoval vysoký míč do rukavic.
     
    41
    Thorgan Hazard se tentokrát kolem Hacka prohnal, jenže podle hlavního arbitra si v souboji pomohl zatažením soupeře za dres a fauloval.
     
    42
    Christoph Kramer oslovil krásnou přihrávkou Patrick Herrmanna, který okamžitě centroval na malé vápno, ale před Raffaelem zasáhl Jean-Philippe Gbamin.
     
    43
    Yann Sommer musel po dlouhé době zasahovat! Levin Öztunali si na hranici pokutového území přehodil míč na levačku, jenže slabou střelou daroval Sommerovi snadný zákrok.
     
    44
    Nico Elvedi u postranní čáry skvěle přistoupil k Latzovi a jeho prudkou přihávku srazil špičkou kopačky do zámezí. Domácí Mohuč bude vhazovat.
     
    45
    Mickaël Cuisance se na pravé straně utopil v moři vlastních kliček. Hostující fotbalista si chtěl obhodit Donatiho, ale patičkou se zahnal do zámezí.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně opatrný fotbal! Ani jeden z celků se zrovna netlačil do útoku. O něco aktivnější byla hostující Borussia, která si vypracovala jedinou šanci prvního poločasu. Po deseti minutách hry střílel z hranice pokutového území Raffael, ale jeho střela proskákala kolem vzdálenější tyče. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Borussia se ihned vydala do útoku. Za vysokou přihrávkou sprintoval Stindl, ale Hack se stačil vrátit.
     
    47
    Borussia do druhého poločasu změnila rozestavení. Hostující celek hraje pouze s trojicí obránců. Uvidíme, zda se jejich efektivita směrem vpřed zvýší.
     
    48
    Domácí celek zahrával rohový kop. Prudký centr od rohového praporku se snesl na malé vápno, kde s naprostým přehledem zasáhl obránce Jannik Vestergaard.
     
    49
    Pablo De Blasis si na hranici pokutového území připravil míč ke střele a prověřil pozornost hostujícího brankáře. Yann Sommer jeho dělovku vyrazil na roh.
     
    50
    Po dalším centru od rohového praporku se do zakončení dostal Danny Latza, jenže jeho zakončení zády k brance prosvištělo vysoko nad břevnem.
     
    51
    Thorgan Hazard se snažil procedit přihrávku do pokutového území, jenže belgický obránce vymyslel přihrávku, na kterou bez problémů dosáhli obránci.
     
    52
    Levin Öztunali zkusil štěstí střelou z úctyhodné vzdálenosti. Jeho pokus levou nohou prosvištěl vysoko nad břevnem a skončil mezi diváky na tribuně.
     
    53
    Oscar Wendt vybojoval pro hostující celek vhazování na vlastní polovině. Následně se pokusil najít Hermanna, který si míč zpracoval a dokázal se otočit kolem obránce.
     
    54
    Alexander Hack kolem sebe neměl volného spoluhráče, a proto se rozhodl pro zakončení. Jeho dělovka levou nohou proletěla vysoko nad břevnem.
     
    55
    Christoph Kramer dotíral na Latzu a získal míč pro hosty. Patrick Herrmann si ihned řekl o pobídku za obranu, jenže domácí defenzíva odvrátila hrozící nebezpečí.
     
    56
    Giulio Donati si na druhé straně udělal prostor ke střele, avšak jeho pokus levou nohou prosvištěl kolem přední tyčky.
     
    57
    Nico Elvedi rozehrál přihrávkou na Patricka Hermanna. Druhý jmenovaný kolem sebe měl hned několik fotbalistů v černém a přišel o míč.
     
    58
    Domácí celek zahrával přímý kop z blízkosti pokutového území. Jeho rozehrávky se ujal Jean-Philippe Gbamin, ale jeho pokus skončil v Sommerových rukavicích.
     
    59
    Oscar Wendt vyvezl míč po levé straně, krásnou přihrávkou našel Hazarda, jenže jeho centr před branku ve skluzu odkopl Daniel Brosinski.
     
    60
    Také Borussia nyní zahrávala rohový kop, jenže vysoký centr přiletěl jen na malé vápno, kam si pro balón bez větších problémů došel brankář René Adler.
     
    61
    Giulio Donati hecuje domácí fotbalisty k větší aktivitě. Mohuč je stále na pozici, která znamená účast v baráži. Domácí nyní potřebují každý bod!
     
    62
    Lars Stindl se na hranici pokutového území natahoval po odraženém balónu, ale při zakončení se podklouzl a poroučel se k zemi. Domácí obrana se s přehledem ubránila.
     
    63
    Giulio Donati se štěstím udržel míč na hrací ploše a okamžitě rozehrál na Serdara. Domácí fotbalista však pokazil následnou přihrávku mezi zadáky.
     
    64
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Raffael, přichází Josip Drmić.
     
    65
    Thorgan Hazard si udělal prostor v blízkosti pokutového území a nechal se chytře faulovat. Hazard vybojoval pro Borussii zajímavou možnost.
     
    66
    Právě belgický fotbalista se sám zhostil rozehrávky přímého kopu. Pokus o překvapení obrany mu ale vůbec nevyšel a nadýchaný centr zastavil obránce.
     
    67
    Hosté měli z pekla štěstí! Po rohovém kopu se jeden z domácích hlavičkářů dostal do zakončení a trefil břevno. Od horní tyče se míč odrazil dolů, ale neštěstí pro hosty dopadl před brankovou čáru!
    67. Obrovská šance Mohuče po rohovém kopu
     
    68
    Oscar Wendt si při předchozím souboji přivodil nějaké zranění a drží se za levé rameno. Uvidíme, zda bude po krátkém ošetření schopen nadále pokračovat.
     
    69
    René Adler musel vyrazit ven z branky! Domácí zadáci se totiž úplně nepohodli při kombinaci v zadních řadách a málem darovali balón dotírajícímu soupeři.
     
    70
    Thorgan Hazard sice ve sprinterském souboji předběhl Stefana Bella, ale domácí zadák včasným skluzem zakopl míč do zámezí. Hosté budou jen vhazovat.
     
    71
    Oscar Wendt vhazoval v blízkosti rohového praporku. O míč se následně strhla velká mela, jenže úspěšnější byli zadáci v červeném, kteří míč odkopli do bezpečí.
     
    72
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Nico Elvedi, přichází Florian Mayer.
     
    73
    Borussia zahrávala rohový kop. Nadýchaný centr se snesl na zadní tyč, kde číhal Hermann, ale domácí zadák Jean-Philippe Gbamin před ním pizvedl míč do bezpečí.
     
    74
    Oscar Wendt z levé strany pokutového území odcentroval na malé vápno, kde číhali hned dva hráči v černém, ale stoper Gbamin teď drží domácí defenzívu.
     
    75
    Wendt se tentokrát dostal k přetaženému centru, ale v pádu jej nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Jeho zakončení prosvištělo nad břevnem.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Levin Öztunali, přichází Robin Quaison.
     
    77
    Emil Berggreen se na polovině hrací plochy pustil do hlavičkového souboje s důrazným Herrmannem, ale hostující hráč byl mnohem důraznější.
     
    78
    Oscar Wendt centrem bez přípravy hledal rozběhnutého spoluhráče. Thorgan Hazard spěchal za jeho pobídkou, jenže na vysoký centr nedosáhl.
     
    79
    Daniel Brosinski si naběhl na prudkou přihrávku do pokutového území. Na poslední chvíli se mu obránce položil pod nohy a špičkou kopačky zakopl míč do autu.
     
    80
    Thorgan Hazard tentokrát centroval z pravého křídla, jenže jeho prudký centr byl předem odsouzen k neúspěchu. Pozorná obrana znovu zasáhla.
     
    81
    Oscar Wendt se z hranice pokutového území opřel do odraženého míče, jenže jeho přízemní střela postrádala potřebnou přesnost. Borussia se musí snažit nadále.
     
    82
    Oscar Wendt je po přestávce nesmírně aktivní. Dalším dlouhým sprintem se přihlásil o přihrávku na levou stranu, jenže už neměl sílu na odcentrování.
     
    83
    Danny Latza diriguje rozehrávku domácích na polovině Borussie. Fotbalisté v červeném se po delší době přiblížili k pokutového území, jenže zatím je to bez zakončení.
     
    84
    Hra je přerušena! Na trávníku nyní zůstává ležet hostující Matthias Ginter, který si podle všeho ublížil v hlavičkovém souboji se stoperem Gbaminem.
     
    85
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Suat Serdar, přichází Gerrit Holtmann.
     
    86
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Mickaël Cuisance, přichází Jonas Hofmann.
     
    87
    Giulio Donati vhazoval na vlastní polovině, ale dlouho se mu nelíbilo postavení jeho spoluhráčů. Mohuč potřebuje hrát na opačné straně hřiště.
     
    88
    René Adler musel zasahovat. Patrick Herrmann totiž centroval z pravé strany a domácí brankář si před rozběhnutým Hazardem došel pro centr.
     
    89
    Thorgan Hazard odcentroval od rohového praporku. Za jeho pobídkou se hnal Herrmann, ale v souboji s Hackem neměl šanci na úspěch.
     
    90
    Borussia se hnala do otevřené obrany Mohuče. Drmič centroval z pravé strany, ale pobídka se mu vůbec nepovedla a domácí zadák srazil míč do autu.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Emil Berggreen, přichází Anthony Ujah.
     
    90+3
    Až nyní přichází první žlutá karta dnešního utkání! Za ostrý faul ji vidí Kramer.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Mohuč nakonec s Mönchengladbachem vybojovala bezbrankovou remízu. Dnešní utkání nepřineslo zrovna pohledný fotbal! Hosté byli sice aktivnější, ale nedokázali si vypracovat vyloženou šanci. Na druhé straně mohl rozjáset trápící se Mohuč rohový kop. Po něm jeden z domácích hráčů zakončil do břevna a míč se od horní tyče odrazil před brankovou čáru! V závěru se do útoku tlačila Borussia, ale obrana Mohuče těžké chvíle ustála a vyválčila bod.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:7.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (19:56:56)

    Tomáš Kubečka

    Branky:

    Karty:   90+3. Kramer (MNC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:7.
    1. FSV Mohuč 05: Adler – Hack, Gbamin, Bell – Donati, Latza, Serdar (85. Holtmann), Brosinski – Öztunali (76. Quaison), Berggreen (90+2. Ujah), De Blasis.
    Náhradníci: F. Müller – Balogun, N. de Jong, Holtmann, Maxim, Quaison, Ujah.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi (72. Mayer), Ginter, Vestergaard, Wendt – Herrmann, Cuisance (86. J. Hofmann), Kramer, T. Hazard – Stindl, Raffael (64. Drmić).
    Náhradníci: Sippel – Bénes, Drmić, Egbo, J. Hofmann, Mayer.

    Rozhodčí: Grafe – Kleve, Sinn
    thejrc.org