Slavia – Kladno 3:4 (1:3 po s.n.) | Kometa Brno – HC Plzeň 5:6 (2:3 po s.n.) | Sparta – Vítkovice 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:2 (3:0, 0:1, 0:1)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 01.04.2018, 10:30 • Multifunkční hala Ostrava • Mládežnické mistrovství České republiky - starší žáci
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to ode mě vše, budu se na vás těšit už zanedlouho ze zápasu Liberec – Přerov. Snad již od začátku se zápisem o utkání. (12:55:41)
     
    Je hotovo. Sparta s vypětím všech sil své hubené vedení udržela a slaví tak titul mistra republiky. Vítkovice tak musí sklonit hlavy a sportovně pogratulovat svému dnešnímu soupeři, který si toto vítězství zejména za výkon v prvních dvou třetinách zasloužil.

    Sparťanský trenér Kročák si možná vzpomene na sezonu 92/93, na jejímž konci oslavil jako hráč Sparty titul mistra Federální hokejové ligy také na ledě Vítkovic.
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Petrova střela z pravého kruhu míjí bránu.
     
    58:43
    Vítkovice to zkoušejí v šesti!
     
    58:43
    Oddechový čas pro Vítkovice.
     
    58:43
    Puk na sparťanské střídačce, hra je přerušena.
     
    56:45
    To už není možné! Dlouhý doslova nabídl Juříčkovi vyrovnávací gól, když mu namazal přímo na hokejku! Ten však z levého kruhu zcela prázdnou branku netrefil!
     
    55:58
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Wawrzkiewicz – 2 min., vražení na hrazení).
     
    55:00
    Pražané se i přes další velké šance ostravských dokázali ubránit. Tu největší měl Melovský, který nedokáza z cca metru umístit puk za již překonaného Dlouhého
     
    55:00
    Sparta v plném počtu.
     
    53:00
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Menzel – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:50
    Pavelec zablokoval střelu Hamary a ujížděl sáám na Dlouhého! Hamara se však stačil vrátit a situaci vítkovickému hráči zkomplikovat. Dlouhý si s následnou střelou na lapačku poradil.
     
    52:25
    V obrovské šanci také Sparta. Höll se uvolnil za brankou přihrál Davidovi, jehož střelu zblokoval jeden z vítkovických obránců.
     
    50:36
    Obrovský tlak Vítkovic pokračuje! stoprocentní šance nedokázali proměnit Vermířovský, následně Kříž a následně ani Petr s Juříčkem. Vyrovnání teď doslova visí ve vzduchu.
     
    48:13
    A mohlo být srovnáno! Dvě obrovské šance Vítkovic! Nejdříve Juříček sám před brankářem promáchl po přihrávce Petra, následně Mattěji Přibylovi bek Menzel v rozhodujícím okamžiku nadzvedl hůl!
     
    47:40
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Brůna – 2 min., podražení).
     
    46:46
    A máme tady icing i na druhé straně. Buly po Dlouhého levici.
     
    45:37
    Zakázané uvolnění domácích vrací hru zpět před Smolku.

    David Kubatík

    Branky a nahrávky: 1. Hamršmíd (Bareš, Němec), 16. Hamršmíd (Němec, Hamara), 18. Bareš (Němec) – 31. Macho (Kosina), 44. Macho (Přibyl)


    HC Sparta Praha: Dlouhý (Potapov) – Brůna, Čečetka, Hamara, WeitzMenzel, Tomov – Pospíšil, Bareš, Pražák, Pírs, David, Hamršmíd, Čáp, Červenka, Kalný, Němec, Höll
    HC Vítkovice Ridera: Josifidis (Smolka) – Řepa, Andrle, Veřmiřovský, Bialy, Kosina, Kříž, Kafna, Panáček – Koudelný, Juříček, Macho, Milata, Wawrzkiewicz, Skřipčák, Kural, Melovský, Pavelec, Přibyl, Petr, Moravec

    Rozhodčí: Pilný, Ondráček – Bartek, Carbol
    ocianews.com