Davos – HC Slovan 6:4 (kon.) | Třinec – Zürich 2:3 (1:2 po s.n.) | Yantar Moskva – Jungadler Mannheim 4:5 (kon.)
Eisbären – North American Select 6:3 (kon.)
konec
Eisbären Juniors Berlin
6:3 (2:2, 1:1, 3:0)
North American Select
Čtvrtek 05.04.2018, 17:30 • Tipsport arena, Praha 7 – Bubeneč • Memoriál Jana Marka • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný večer! Po úvodním zápase Davosu se Slovanem se v Tipsport areně střetnou berlínští Eisbären a výběr Severní Ameriky. Druhý celek čeká na Memoriálu letos premiéra, zatímco tým z Německa je stálicí – zúčastnil se už vůbec prvního ročníku v roce 2010, který se mu podařilo dokonce i vyhrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Eisbären Juniors Berlin: Güther (Černý) – Reiner, Schröder, Karrer, Heim, Sveinsson, Hochreiter, Shevyrin, Geibel, Pattkammer – Nix, Kanya, Balzer, Warttig, Plauschin, Leonhardt, Visner, Balzer, Schmidt, Fleischmann.

    North American Select: Shibley (Kaufman) – Smith, Sebrango, Novák, Bienek, Stansfield – Peterson, Urban, Merkovsky, Oberfuchshuber, Royce, Petras, Lepera, Baptiste, Ryan, Sanford.

    Rozhodčí: Jaroš – Sekera, Fuiz.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Jako první se dopředu vydal Berlín, jehož akci však hosté zastavili ještě předtím, než by stihla vygradovat ve střelu na branku.
     
    01:34
    Začátek zápasu se nese v hodně klidném tempu, duelu zatím chybí nějaký náboj. Střel na branku je k vidění minimum.
     
    02:34
    V rohu za Güntherovou klecí probíhá tahanice o kotouč, do které je zapojeno hned několik borců. Těžko odhadnout, kdo si nakonec pryž odveze.
     
    03:39
    Bieneka teď u modré čáry od kotouče odstavil Schröder, hráči severoamerického výběru se ale i přes to nadále drží před klecí Tima Günthera.
     
    05:01
    Eisbären Juniors Berlin právě vstřelili branku!
    Německý tým jde v šesté minutě do vedení! Do bezprostřední blízkosti hostující branky se propracoval DANIEL VISNER, na jehož zakončení byl Connor Shibley krátký. Asistence: Ron Warttig.
     
    06:38
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ani jeden celek teď nemá na ledě převahu. Častěji jsou na puku hokejisté Berlína, kterým se však nedaří usadit před Shibleym.
     
    07:57
    Tomáš Urban prorazil za modrou čáru a okamžitě vystřelil, jeho zakončení vytěsnil připravený Tim Günther do rohu kluziště.
     
    08:58
    North American Select vstřelili gól!
    Severoamerický výběr vyrovnává stav zápasu! Po souhře se Sebrangem se prosadil DYLAN PETERSON a připravil tak Günthera o čisté konto. Asistence: Donovan Sebrango.
     
    09:59
    Na branku Američanů se nyní pokusil odpovědět Julius Karrer, prudká rána domácího kapitána ale soupeřovu svatyni těsně minula a Shibley tak nemusel zasahovat.
     
    10:50
    North American Select vstřelili gól!
    Hosté otáčí stav zápasu, výběr Severní Ameriky jde do vedení! Střelcem gólu je český forvard TOMÁŠ URBAN. Asistence: Easton Ryan, Donovan Sebrango.
     
    11:55
    Uvidíme první přesilovku, kterou si zahraje Berlín. Szymon Bienek (ASL) je za podražení na dvě minuty vykázán z ledové plochy a oslabuje tak svůj tým.
     
    12:41
    Jayden Baptiste zachytil přihrávku z hole jednoho z jeho protihráčů a obratem poslal kotouč na druhý konec kluziště. Domácí se musí vracet až za Günthera.
     
    14:04
    Nesledujeme zrovna záživnou pasáž hry, ani jeden celek teď nepůsobí úplně sehraně. Kotouč mění majitele poměrně často.
     
    14:58
    Svěřenci trenérského dua Smith – Christensen se dostávají do ofsajdu, hra je přerušena. Do konce první části zbývá něco málo přes pět minut.
     
    15:51
    Sanford našel před brankou volného Royce, který si ale nezvládl včas zpracovat kotouč a maskovaný muž v Berlínské kleci tak mohl zůstat v klidu.
     
    16:28
    Lední medvědi hráli v šesti a budou za to pykat. Dvouminutový trest jede za svůj celek odpykat Tamas Kanya (EIJ), Američany čeká první přesilovka.
     
    18:13
    Eisbären Juniors Berlin právě vstřelili branku!
    Německý celek vyrovnáná! Z nenápadné akce se teď prosadil CHRISTOPH SCHMIDT, který puk uklidil přímo mezi betony Connora Shibleyho. Asistence: Paul Balzer.
     
    19:42
    Americký gólman si na své konto připsal další úspěšný zákrok a následně rozehrál kotouč dopředu. Hosté se pokouší o poslední výpad dopředu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:14.
     
    Máme za sebou první dějství, ve kterém se oběma celkům podařilo najít recept na brankáře soupeře dvakrát. Za Berlíňany se trefili Daniel Visner a Christoph Schmidt, za jejich soupeře pak Dylan Peterson a Tomáš Urban. Úvodní část nebyla příliš pohledná a nenabídla moc zajímavějších šancí, uvidíme, zda-li se to v následující dvacetiminutovce změní.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Berlín čeká další oslabení, tentokrát je hráčská lavice potrestána za pozdní nástup na ledovou plochu. I tentokrát jede trest odpykat Tamas Kanya (EIJ).
     
    21:44
    Hra v početní výhodě zatím není úplně silnou stránkou severoamerického celku, Lední medvědi se zatím zvládají bránit bez větších obtíží.
     
    22:46
    Heim nahodil kotouč do soupeřova pásma, kde si jej na svou hůl vzal Bienek. Hosté se zkouší probojovat zpět před branku Tima Günthera.
     
    24:10
    Sebrango teď u modré čáry naprosto zdemoloval Fleischmanna, který tak přišel o puk. Američané míří vpřed.
     
    25:27
    Mojmir Petras se propracoval těsně před berlínskou branku a zakončil, jeho rána letěla vysoko nad Güntherovu klec a zastavila se až v ochranné síti.
     
    26:28
    Na trestnou lavici míří Tomáš Urban (ASL), který se provinil krosčekem. Berlínský celek tak čekají dvě minuty v početní výhodě.
     
    27:13
    Eisbären rozjel v útočném pásmu dlouhou kombinaci, kterou však jejich soupeř nakonec zvládl rozbít včas. Shibley tak mohl zůstat v klidu.
     
    28:26
    Karrer našel krátkou přihrávkou Shevyrina, který ale ve středním pásmu vlastní chybou přišel o kotouč. Celek ze zámoří se dostává dopředu.
     
    30:15
    Od modré čáry si nyní o slovo řekl Szymon Bienek, jehož nahození se nakonec od jednoho z bránících hráčů odrazilo do rohu kluziště.
     
    30:50
    Tim Günther v dnešním zápase dochytal, Berlín mění brankáře! Zbytek zápasu bude tři tyče domácích střežit Michal Černý.
     
    31:57
    Hra se momentálně drží před Černého svatyní, pevná obrana Eisbären ale soupeře nepouští do lepších střeleckých příležitostí. Stav je tak stále vyrovnaný.
     
    33:33
    Hra se přelévá ze strany na stranu, celý zápas se zatím nese v klidném tempu. Střelu branku jsme v posledních minutách snad neviděli ani jednu.
     
    34:32
    Atli Sveinsson se pokusil gólmana severoamerického výběru překonat střelou od modré čáry, do jejíž trajektorie se však postavil jeden z protihráčů.
     
    35:46
    Filip Novák (ASL) hákoval a jde na dvě minuty ven ze hry, berlínští lední medvědi mají další šanci pro sebe znovu ukořistit vedení.
     
    35:57
    Eisbären Juniors Berlin právě vstřelili branku!
    Tak tohle bylo rychlé, domácí se prosadili takřka okamžitě. Úspěšným střelcem byl CHRISTOPH SCHMIDT, který se dnes trefil už podruhé. Asistence: Tamas Kanya.
     
    37:23
    Po přerušení teď v pásmu Berlína odehrála menší strkanice, která se však obejde bez vyloučení. Do konce třetiny zbývá něco málo přes dvě a půl minuty.
     
    38:16
    Manuel Nix prorazil dopředu, německý tým následně se následně usadil před Shibleym a rozjel kombinaci. Ke střeleckému pokusu se zatím nedostal.
     
    39:37
    North American Select vstřelili gól!
    I do druhé přestávky nakonec půjdeme za vyrovnaného stavu! Z bezprostřední blízkosti brankoviště se prosadil DYLAN PETERSON, který si tak druhou trefou v zápase zadělal na hattrick. Asistence: Jayden Baptiste, Tomáš Urban.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:58.
     
    Ve druhé třetině jsme viděli celkem dvě branky, každou na jedné straně kluziště – za Berlín skóroval Christoph Schmidt, přičemž těsně před koncem periody stav opět srovnal Dylan Peterson. Uvidíme, jestli třetí část nabídne stejně vyrovnaný souboj jako ty první dvě.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Oba dva celky už se pokusily usadit před brankou soupeře, ani jeden z nich se ale v útočném pásmu neudržel déle než deset sekund. Obrany hrají prim.
     
    41:51
    Své štěstí teď krátce po sobě zkusili Balzer a Hochreiter, ani jednomu z nich se však nepodařilo trefil bránu celku Severní Ameriky. Stav je tak stále vyrovnaný.
     
    42:42
    Tamas Kanya stál v čele dalšího berlínského výpadu, domácí se začínají usazovat v útočném pásmu. Zatím se ke střeleckému pokusu nedopracovali.
     
    43:47
    Caiden Royce rozehrál kotouč dopředu, ofenzivní akce severoamerického celku ale skončila už ve středním pásmu. Na pryž se vrací Berlínští.
     
    44:45
    Po souhře s Fleischmannem se pokusil prosadit Lasse Pattkammer, asistent kapitána Eisbären ale nezvládl zamířit přesně. Shibley nemusel zasahovat.
     
    45:46
    Kanya je nejaktivnějším hráčem na ledě, momentálně diriguje kombinaci Berlína. Connor Shibley musí být konstantně ve střehu.
     
    46:40
    Easton Ryan (ASL) míří na trestnou lavici za podražení, domácí čeká už čtvrtá přesilovka. Zvládnou ji opět přetavit v gól jako minule?
     
    47:57
    Paul Balzer (EIJ) hákoval a jeho prohřešek neunikl bystrému oku sudích. Poměr sil na ledě se tedy na nějakou dobu vyrovná.
     
    49:44
    Další vyloučení, tentokrát pro svěřence trenérské dvojice Christensen – Smith. Dylan Peterson (ASL) je z kluziště vykázán za sekání.
     
    49:56
    A další trest pro celek ze zámoří, po sprostých protestech tentokrát na trestnou usedá Polák Szymon Bienek (ASL). Ten se provinil podražením.
     
    50:44
    Eisbären Juniors Berlin právě vstřelili branku!
    Berlín využívá přesilovku a jde znovu do vedení! Tentokrát se prosadil aktivní TAMAS KANYA. Asistence: Julius Karrer.
     
    52:00
    Eisbären Juniors Berlin právě vstřelili branku!
    A Němci odskakují do dvoubrankového vedení! Střelcem páté branky Eisbären je BEN BALZER. Asistence: Danjo Leonhardt, Ilja Fleischmann.
     
    52:35
    Eisbären Juniors Berlin právě vstřelili branku!
    Už je to o tři branky, Berlíňané směle míří vstříc první výhře na turnaji! Šestý hřebík do Americké rakve zatloukl ILJA FLEISCHMANN. Asistence: Danjo Leonhardt.
     
    53:47
    Hraje se hlavně v pásmu hostujícího celku, Eisbären nemají dost a snaží se svému soupeři vstřelit i sedmou branku. Zatím bezúspěšně.
     
    54:59
    Rána Paula Balzera od modré se neujala, připravený Connor Shibley projektil zastavil dobře umístěnou vyrážečkou. Stav je tak stále 6:3.
     
    55:57
    Hra je nyní přerušena pro hru vysokou holí, čtyři minuty a tři sekundy před koncem základní hrací doby se tak bude vhazovat před brankou Michala Černého.
     
    57:10
    Za Shibleyho brankou se po přerušení odehrála další strkanice, Tipsport arenou se nesla anglická sprostá slova. Vylučovat se ale pravděpodobně nebude.
     
    58:26
    Schröder se i přes jednoho dotěrného protihráče dostal ke střele, která však pouze rozduněla mantinel za Shibleyho klecí.
     
    59:30
    Třicet sekund před koncem se opět vylučuje, na trestnou lavici si jede zchladit hlavu Szymon Bienek (ASL), tentokrát za hákování.
     
    59:43
    Gólman severoamerického celku Connor Shibley (ASL) dostává trest za podražení, který za něj odpyká jeho spoluhráč Anthony Lepera.
     
    Konec zápasu.
     
    V pražské Tipsport areně je dohráno, Berlín vykročil do turnaje tou správnou nohou a po výhře 6:3 nad výběrem Severní Ameriky si připisuje první tři body do tabulky. To je ode mne pro dnešek vše, budu se na vás z Prahy těšit zase zítra. Na počtenou! (19:32:22)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 6. Visner (Warttig), 19. Schmidt (Balzer), 36. Schmidt (Kanya), 51. Kanya (Karrer), 52. Balzer (Leonhardt, Fleischmann), 53. Fleischmann (Leonhardt) – 9. Peterson (Sebrango), 11. Urban (Ryan, Sebrango), 40. Peterson (Baptiste, Urban)


    Eisbären Juniors Berlin: Güther (31. Černý) – Reiner, Schröder, Karrer, Heim, Sveinsson, Hochreiter, Shevyrin, Geibel, Pattkammer – Nix, Kanya, Balzer B., Warttig, Plauschin, Leonhardt, Visner, Balzer P., Schmidt, Fleischmann.
    North American Select: Shibley (Kaufman) – Smith, Sebrango, Novák, Bienek, Stansfield – Peterson, Urban, Merkovsky, Oberfuchshuber, Royce, Petras, Lepera, Baptiste, Ryan, Sanford.

    Rozhodčí: Jaroš – Sekera, Fuiz.
    thejrc.org