Rakousko – Maďarsko 1:3 (kon.)
konec
HC Vlci Jablonec nad Nisou
3:6 (2:3, 0:2, 1:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Čtvrtek 05.04.2018, 18:00 • Zimní stadion Jablonec nad Nisou • Kvalifikace o Chance ligu • 1. kolo
Partner:
     
    To už je ode mne ze severu Čech vše. Přeji příjemný večer a někdy příště se těším opět na počtenou! (20:33:19)
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým HC RT TORAX Poruba 2011! Po velice divokém úvodu se hra trošku zklidnila a prokázala se nesporná kvalita, kterou Ostravané disponují. Ve třetí třetině nejprve dodal jabloneckým příznivcům naději střelou z mezikruží Vojtěch Havlas, ale TORAX už více nezaváhal a pěknou akcí dnes dvougólového kapitána Davida Zachara pečetil tříbodový zisk.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Marek Kaluža posílá kotouč po pravém mantinelu do bezpečí. Chvátá za ním Martin Tondr, ale je jasné, že už toho Vlci nemohou moc stihnout. Body zamíří do Poruby.
     
    59:21
    Jablonečtí mají k dipozici ještě jednu přesilovou hru, ve které mohou kosmeticky upravit skóre. Od modré čáry se o to nahozením pokoušel Martin Tondr, ale Kůdela měl lapačku připravenou.
     
    58:58
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Dresler – 2 min., hrubost).
     
    58:31
    Michal Nevyhoštěný předvedl svůj typický průnik po pravé straně a zakončil jej střeleckým pokusem, který Hynek Kůdela vyrazil betonem mimo prostor tří tyčí.
     
    58:08
    Michal Pavlů poslal svoji rozehrávku až na zakázané uvolnění. Hra se tedy opět stěhuje před domácí branku, kam už se hráči sjíždějí na vhazování.
     
    56:33
    Jablonečtí už působí trošku odevzdaným dojmem a hraje se více před jejich brankou. TORAX už ale spíše kombinuje a drží kotouč na svých hokejkách.
     
    55:40
    Tomáš Káňa nabral rychlost, prohnal se jako blesk přes modrou čáru a svižnou střelou zpoza obránce donutil Lukáše Hosnedla k dalšímu rozšíření statistik.
     
    54:47
    Nahozený kotouč doskákal až k Hynku Kůdelovi. Gólmani tyto situace obecně moc nemusí, teď si ale maskovaný muž počínal suverénně a zkrotil černou gumu v rukavici.
     
    54:17
    Emoce nadále planou, stadion nyní ale tleská jednomu z Porubských, který odvolal vyloučení na svoji osobu. Pěkné gesto fair-play! Jen škoda, že férový zápas kazí nevraživá atmosféra.
     
    53:56
    Poruba právě vstřelila branku!
    A je zřejmě definitivně rozhodnuto! Pohlednou individuální akcí se prezentoval kapitán Poruby DAVID ZACHAR, jenž pronikl až za branku, obtočil se kolem ní, a poté zasunul pryž do volného prostoru u tyčky. Bez asistence.
     
    52:45
    Marek Kaluža si na modré čáře zpracoval puk, načež neváhal a prověřil brankáře. Ten prudkou střelu, svištící těsně nad ledem, vykopl betonem do rohu.
     
    52:21
    Martin Tondr se v oslabení tlačil do šance, ve které ho přidržel vracející se Jiří Zdeněk (POR). Síly na ledě se tedy srovnávají, hrát se bude ve čtyřech proti čtyřem.
     
    51:30
    Úvod početní výhody tráví hosté nastěhováni v útočném pásmu. Zatím ale váhají se střelbou a Lukáš Hosnedl může být víceméně v klidu.
     
    51:11
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Mulač – 2 min.).
     
    50:44
    Marek Haas se vydal do protiakce a rozhodl se puk přenechat za sebe Janu Káňovi. Porubský útočník už to vzal na sebe a Hosnedl musel rychle uzavřít mezírky ve výstroji.
     
    49:49
    Jan Víšek se individuálně prodral až mezi kruhy, kde ho při snaze o střelu rozhodil jeden z protihráčů, který mu obětavě vpadl pod nohy. Hra plyne dále.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 6. Babec (Pilař, Mulač), 7. Demel (Nevyhoštěný, Čechura), 42. Havlas (Zeman, Mulač) – 4. T.Káňa (Kaluža, Zachar), 6. Zachar (Hryciow), 14. J.Káňa (Haas, Puškár), 22. Zdeněk (Luka), 26. Zdeněk (Luka, T.Káňa), 54. Zachar


    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Petruželka) – Zeman, Moravec, Čechura, Pavlů, Pilař, Tondr Martin – Babec, Bříška (A), Tondr Lukáš (A), Víšek (C), Havlas, Nevyhoštěný, Mulač, Gecko, Demel, Homolka, Peřina.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Kúdela (Kubáň) – Dresler (A), Slavík, Janota, Kaluža, Hryciow, Popela, Puškár, Adam – Ballner, Haas, Káňa Jan, Luka, Fojtík, Zdeněk (A), Finsterle, Zachar (C), Gelnar, Ollender, Káňa Tomáš, Jaroš.

    Diváci: 1 123
    ocianews.com