Česko – Švýcarsko 4:1 (kon.) | Finsko – Bělorusko 2:3 (po pr.) | Švédsko – Slovensko 6:3 (kon.)
konec
Švédsko
6:3 (1:2, 5:0, 0:1)
Slovensko
sk Čtvrtek 05.04.2018, 18:30 • Himmelstalundshallen, Norrköping • Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu Euro Hockey Challenge. Slovenskú reprezentáciu v úvodnom vystúpení počas aprílového prípravného programu čaká dvojzápas so Švédskom. Slováci nastúpia proti Švédom v dvoch stretnutiach, oba sa začnú o 18:30. Dnešný štvrtkový odohrajú naši hokejisti v Norrköpingu, zajtrajší v Oskarshamme.

    Slovenských hokejistov čaká druhý vrchol sezóny, ktorým budú Majstrovstvá sveta v Dánsku, ktoré sa začnú 4. mája a potrvajú do 20. mája. Naša seniorská mužská reprezentácia pod vedením trénera Craiga Ramsayho absolvovala vo februári prvú turnajovú skúšku, ktorou bol olympijský turnaj v juhokórejskom Pjongčangu. Naši hokejisti pod piatimi kruhmi dokázali prekvapiť v prvom zápase, v ktorom zdolali hokejistov Ruska 3:2, no následne už víťazstvo nezaznamenali. Podľahli USA 2:1 a následne prehrali aj so Slovinskom 3:2 po nájazdoch a v skupine obsadili napokon posledné štvrté miesto. V osemfinále sa stretli znovu s výberom Spojených štátov, no prehrali jednoznačne 5:1.

    Na dvojzápasom so Švédskom nominovala dvojica Craig Ramsay – Miroslav Šatan 22 hráčov, premiérovo si najcennejší dres oblečie až osmička hráčov. Z pôvodnej nominácie vypadli Michal Čajkovský a Libor Hudáček, takisto sa vo Švédsku nepredstaví Ján Laco. V bráne zažije reprezentačnú premiéru mladý gólman Dávid Hrenák a v Škandinávii sa v seniorskej reprezentácii predstavia aj ďalší účastníci posledných juniorských majstrovstiev sveta, a to Martin Bodák, Martin Fehérváry a Filip Krivošík.

    Nominácia SR na zápasy Euro Hockey Challenge proti Švédsku 5. a 6. apríla:

    Brankári: Dávid Hrenák (St. Cloud State Univ./NCAA, USA), Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín.)
    Obrancovia: Martin Bodák (Kootenay Ice WHL, USA), Juraj Valach (Piráti Chomutov/ČR), Marek Ďaloga (HC Sparta Praha/ČR), Martin Fehérváry (IK Oskarshamn/Švéd.), Martin Gernát (Lausanne/Švaj.), Mário Grman (Piráti Chomutov/ČR), Karol Sloboda, Peter Trška (obaja HC Vitkovice/ČR)
    Útočníci: Martin Bakoš (Liberec/ČR), Dávid Bondra, Patrik Svitana, Dávid Buc, Andreas Štrauch (všetci HK Poprad), Marek Hovorka, Ladislav Nagy, Dávid Šoltés, Michel Miklík (všetci HC Košice), Filip Krivošík (Leki/Fín.), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR), Eduard Šimun (HC Nové Zámky)

    Švédsko bude mať na májovom šampionáte v Dánsku určite medailové ambície. Najmä po nie veľmi vydarenej olympiáde. Švédi síce suverénne vyhrali základnú skupinu len s jediným inkasovaným gólom, no neprešli do semifinále. Švédsko v základnej skupine porazilo Nórsko 4:0, Nemecko 1:0 a Fínsko 3:1. Proti Nemcom nastúpili Švédi vo štvrťfinále, a podľahli im 3:4. Nemeckí hokejisti to napokon dotiahli až do finále a mali na dosah aj olympijské zlato.
    Tréner švédskej reprezentácie Rikard Grönborg nominoval na dvojzápasom so Slovenskom najmä hráčov z domácej SHL, ktorú doplnil o dvojicu hráčov hrajúcich vo Švajčiarsku a kvarteto hokejistov pôsobilo v uplynulej sezóne v KHL.

    Nominácia švédskej hokejovej reprezentácie na tohtotýždňové súboje proti Slovensku v seriáli Euro Hockey Challenge:

    Brankári: Magnus Hellberg (Červená hviezda Kchun-lun, Čína/KHL), Adam Aahman (HV 71)
    Obrancovia: Adam Boqvist (Brynäs), Adam Ginning (Linköping), Adam Almqvist, John Nyberg (obaja Frölunda), Mikael Wikstrand (Färjestad), Linu Arnesson, Jonathan Andersson (obaja Örebro), Lawrence Pilut, Erik Brännström (obaja HV 71)
    Útočníci: Carl Grundström, Victor Olofsson (obaja Frölunda), Patrick Cehlin (Lulea), Anton Rödin (Davos, Švaj.), Rasmus Asplund, Joakim Nygaard, Michael Lindqvist (všetci Färjestad), Patrik Zackrisson (Novisibirsk, Rus./KHL), Johan Sundström (Omsk, Rus./KHL), Linus Ölund (Brynäs), John Norman (Jokerit Helsinki, Fín./KHL), Olle Liss (Rögle), Carl Klingberg (Zug, Švaj.)

    So Švédskom máme v posledných piatich vzájomných stretnutiach nie veľmi priaznivú bilanciu. Na minuloročnom šampionáte sme Švédom podľahli 4:2, v roku 2014 takisto na MS 3:1. V ďalších prípravných zápasoch sme Švédom podľahli v roku 2013 5:1 a pred tromi rokmi 3:4. Práve pred tromi rokmi sme v druhom vzájomnom zápase dokázali Švédov poraziť, a to 3:1.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu tohto on-line prenosu a prajem vám príjemný športový zážitok. Držte spoločne s nami našim chlapcom palce.
     
    Úvodné zostavy:

    Švédsko: Hellberg (Lindbom) – Pilut, Wikstrand, Almqvist, Nyberg, Andersson, Arnesson, Brännström, Ginning – Cehlin, Zackrisson, Rödin – Lindqvist, Sundström, Olofsson – Grundström, Asplund, Nygard – Norman, Ölund, Klingberg – Liss

    Slovensko: Hrenák (Godla) – Gernát, Valach, Trška, Grman, Bodák, Ďaloga (A), Fehérváry, Sloboda – Nagy (C), Buc, Miklík – Bakoš (A), Hovorka, Kudrna – Šoltés, Krivošík, Svitana – Bondra, Šimun, Štrauch.
     
    Na ľadovú plochu už nastupujú oba celky. Domáci Švédi sa predstavia v žltých dresoch, slovenskí hokejisti v modrých.
     
    Pred začiatkom si vypočujeme štátne hymny oboch krajín.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:21
    Švédom sa podarilo vyhrať úvodné vhadzovanie. Cehlin nahodil puk do útočného pásma, no naši obrancovia si poradili s pukom.
     
    00:48
    Peter Trška sa dostal k strele od modrej čiary. Jeho zakončenie ale bolo značne nepresné a puk skončil v rohu klziska.
     
    01:14
    Victor Olofsson si nakorčuľoval dopredu po pravom krídle a podarilo sa mu vystreliť z pravého kruhu. Brankár Hrenák si na svoje konto pripísal prvý zákrok.
     
    01:32
    Naši hokejisti si nerozumeli v rozohrávke a nedokázali sa úspešne dostať do útočnej tretiny. Pískal sa icing a vhadzuje sa opäť pred Hrenákom.
     
    02:12
    Carl Grundström smeroval dopredu po pravom krídle a vyskúšal streľbu z kruhu. Jeho zakončenie však bolo zrazené a skončilo v rohu klziska.
     
    02:50
    Andreas Štrauch šikovne spoza bránky prihral puk pred bránkovisko, kde boli Bondra spoločne so Šimunom, no nepodarilo sa im pretlačiť puk cez Hellberga.
     
    03:13
    Slovenským hokejistom sa podarilo udržať útočné pásmo, Juraj Valach si nakorčuľoval na pravý kruh a vystrelil na bránku. Hellberg najprv nemal puk pod kontrolou, ale potom sa mu ho podarilo skrotiť.
     
    03:29
    Náš tím si vybojoval presilovú hru. Lawrence Pilut dostáva dve minúty za držanie hokejky.
     
    04:08
    Švédom sa podarilo v úvode oslabenia vybojovať puk a vyhodiť ho von cez všetky čiary. Naši reprezentanti následne zakladali akciu z obranného pásma, ale dopustili sa ofsajdu.
     
    04:42
    Trškovi sa nepodarilo presne prihrať na hokejku Šoltésa na ľavé krídlo. Puku sa zmocnil švédsky obranca a opäť ho poslal preč od svojej brány. V tejto presilovke sa nám zatiaľ vôbec nedarí.
     
    05:32
    Tak švédsky obranca Pilut už je na ľadovej ploche a náš tím v úvodnej presilovke veľa toho nepredviedol. Hellberg pravdepodobne ani nemal zákrok.
     
    06:27
    Brännström sa šikovne natlačil medzi kruhy a podarilo sa mu dostať sa aj do zakončenia. Jeho pokus však bol nepresný.
     
    06:54
    Švédsko bude hrať opäť presilovú hru. Na dve minúty za hákovanie si sadne Andreas Štrauch.
     
    07:27
    Almqvist šikovne nahadzoval puk od modrej čiary. Hrenák bol pozorný a okamžite vyrazil puk svojimi betónmi.
     
    07:49
    Švédsko dalo gól!
    Tri korunky sa dostávajú do vedenia v stretnutí! CARL KLINGBERG si prevzal puk od svojho spoluhráča pri mantineli, dostal sa na ľavý kruh a švihom prekonal Hrenáka. Naši hráči Klingbergovi nechali až príliš veľa priestoru.
    Asistencia: Johan Sundström.
     
    08:05
    Náš tím sa opäť bude brániť v oslabení. Juraj Valach dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    08:31
    Strela Wikstranda od modrej čiary bola naozaj nebezpečná, ešte bola aj tečovaná Cehlinom. Brankár Hrenák sa musel mať na pozore.
     
    09:39
    Krivošíkovi sa dobre podarilo zapracovať v obrannom pásme a získať puk. Následne sa našim hráčom aj podarilo vyhodiť puk.
     
    09:58
    Švédi sa dostávajú do tempa a vytvárajú si ďalšie príležitosti. Na pravom kruhu si puk spracoval Erik Brännström a vystrelil švihom. Hrenák okamžite použil svoju lapačku.
     
    10:52
    Andersson už musel na modrej čiare iba nahodiť puk po mantineli. Miklíkovi sa potom podarilo vybojovať puk a naši hokejisti môžu po dlhšej dobe založiť útočnú akciu.
     
    11:19
    Šikovne to myslel Šimun, ktorý vyskúšal strelu z otočky z ľavého kruhu. Brankár Hellberg bol pripravený a ihneď reagoval.
     
    11:51
    Slovensko má výhodu, bude hrať presilovku. Adam Ginning dostáva dve minúty za krosček.
     
    12:34
    Bucovi s Nagyom sa v rohu klziska pri mantineli nepodarilo udržať puk na hokejkách. Švédi sa oslobodili cez všetky čiary.
     
    13:17
    Švédski hokejisti hrajú svoje oslabenie naozaj veľmi dobre, sú aktívni a robia problémy našim hráčom, ktorí sú už po druhýkrát nútení odísť z pásma a ísť za pukom až k Hrenákovi.
     
    14:26
    Ďaloga si nakorčuľoval popri mantineli a dával puk pred bránku naozaj viacmenej naslepo. Nikoho však svojou prihrávkou pred bránou nenašiel.
     
    15:03
    Naši hráči si teraz mierne nerozumeli počas prechodu cez modrú čiaru. Štrauch šiel však naozaj tesne, no čiaroví rozhodcovia tento náš jemný prehrešok už museli odpískať.
     
    15:59
    Slovensko dalo gól!
    Naši hokejisti vyrovnávajú stav stretnutia! Svitana prenechal puk Krivošíkovi pri mantineli, ktorý ho nabil na modrú čiaru JURAJOVI VALACHOVI a ten svojou typickou delovkou prestrelil gólmana Hellberga!
    Asistencie: Filip Krivošík, Patrik Svitana.
     
    16:53
    Brännström prihral puk po modrej čiare Ginningovi, ktorý vystrelil od modrej čiary. Marek Hovorka hral dobre pozične a podarilo sa mu zblokovať túto strelu.
     
    17:20
    Na ľavom kruhu si našiel miestečko Ginning, ktorý sa tam zosunul od modrej čiary. Okamžite pálil z prvej, našťastie jeho delovka letela vedľa našej brány.
     
    17:51
    Rasmus Asplund sa sám hrnul do útočnej tretiny, podarilo sa mu obísť nášho obrancu, ale už bol v ostrom uhle a k zakončeniu sa neodhodlal. Podarilo sa mu však udržať útočné pásmo.
     
    18:29
    Po pravom krídle prenikol dopredu Olle Liss, ktorý okamžite vystrelil, no puk letel mimo. Následne tam prišla ďalšia strela od Lissa, ktorú už musel Hrenák likvidovať.
     
    19:16
    Zo zovretia Švédov nás dostal až Martin Bakoš, ktorý vykorčuľoval dopredu po pravom krídle a vystrelil. Hellberg pre istotu zasiahol.
     
    19:19
    Slovensko dalo gól!
    Naši hokejisti idú do vedenia! Marekovi Hovorkovi sa podarilo vyhrať buly v pásme, k puku sa na kruhu okamžite dostal MARTIN BAKOŠ a jeho prekvapivá strela prepadla Hellbergovi pomedzi betóny!
    Asistencia: Marek Hovorka.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Napriek tomu, že Švédi boli výraznejší v úvodnej tretine, no naši hráči po dvadsiatich minútach vedú. V 8. minúte síce Klingberg poslal Švédov do vedenia, no Valach v 16. minúte vyrovnal a do vedenia nás v priebehu 20. minúty poslal Bakoš.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:35
    Michel Miklík vyrazil dopredu po pravom krídle. Mierne si však nerozumel s Ladislavom Nagyom a Švédi získali puk.
     
    21:32
    S rozohrávkou mal mierne problémy Grman, ktorý nepresne prihrával. Našťastie, Švédi neboli v prevahe a nedokázali už podniknúť útok na našu bránku.
     
    22:21
    Ďaloga vo svojom typickom útočnom výlete hľadal nakoniec prihrávkou z ľavého kruhu niekoho pred bránkou, no žiadnemu hráčovi v modrom drese sa puk nepodarilo zachytiť.
     
    22:56
    Švédsko dalo gól!
    Švédski hokejisti sa dokázali hneď v úvode dostať sa do hernej pohody a vyrovnať. Wikstrand nahadzoval puk od modrej čiary na bránku. CARL KLINGBERG ho šikovne tečoval do bránky a pripísal si druhý gól v stretnutí.
    Asistencie: Mikael Wikstrand, Lawrence Pilut.
     
    23:27
    Naši hokejisti sa snažili o akúsi odpoveď. Z ľavej strany strieľal na bránku Krivošík. Pred bránkou pracoval obranca Fehérváry, no už tečovať ani dorážať nedokázal.
     
    23:58
    Juraj Valach ako obranca podporil našu ofenzívu a pokúsil sa sám vyštartovať s pukom dopredu. Vystrelil od modrej čiary, jeho strela skončila v moci brankára Hellberga.
     
    24:55
    Klingberg posúval puk za bránku Olundovi, ktorému sa však už nepodarilo ďalej pokračovať v akcii. Naši hráči následne aspoň vyviezli puk von z obranného pásma.
     
    25:28
    Almqvist z rohu klziska šikovnou prihrávkou našiel pred bránou Patricka Cehlina, ktorý vystrelil z prvej, ale Hrenák rýchlo reagoval a puk zachytil.
     
    26:12
    Náš obranca Karol Sloboda sa dostal do nepríjemnej situácie, s pomocou lekárov odchádzal na striedačku.
     
    26:37
    Olofsson z ľavého kruhu vystrelil na bránku. Hrenák situáciu s prehľadom videl a podarilo sa mu úspešne zasiahnuť.
     
    27:32
    Gernát chcel dlhou prihrávkou vysúvať Michela Miklíka. Napokon to však bola nedosiahnuteľná prihrávka, končí sa to zakázaným uvoľnením.
     
    27:46
    Klingberg sa uvoľnil medzi kruhmi a opäť bol v nebezpečnej situácii. Hrenák však ihneď reagoval, vyšiel z brány a betónmi odrazil jeho strelu.
     
    28:46
    John Nyberg už vnikol do útočnej tretiny, ale naši hokejisti ho prakticky ihneď odstavili a nedovolili mu ďalej pokračovať v akcii.
     
    29:28
    Ďalšia pekná akcia Švédov. Almqvist presunul puk po modrej čiare Nybergovi, ktorý príklepom pálil, no Hrenák si pripísal úspešný zákrok.
     
    29:29
    Presilovka pre mužstvo Švédska. Eduard Šimun dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    29:37
    Švédsko dalo gól!
    Švédski hokejisti prakticky po pár sekundách využívajú presilovú hru! Lindqvist si spracoval prihrávku na ľavom kruhu a bekhendom vystrelil. Jeho zakončenie CARL KLINGBERG tečoval a zavŕšil svoj hetrik v tomto zápase. Gól ešte musel potvrdiť videorozhodca.
    Asistencia: Michael Lindqvist.
     
    30:49
    Ginning šikovnou prihrávkou popred naše bránkovisko opäť hľadal už trojgólového strelca Klingberga, no prihrávka tentokrát neprešla.
     
    31:20
    V tejto tretine to našim hráčom vôbec nevychádza. A opäť dávame možnosť Švédom hrať presilovku. Marek Hovorka dostáva dve minúty za držanie.
     
    32:04
    Švédi si perfektne rozložili našich hráčov a prihrávali si rýchlo medzi sebou. Napokon zavŕšili svoje prihrávky strelou z hokejky Victora Olofssona, ktorú Hrenák skrotil.
     
    32:20
    Švédsko dalo gól!
    Aj túto hru v početnej výhode švédski hráči využili. Wikstrand posunul puk na ľavý kruh Zackrissonovi, ktorý chvíľu premiešal a následne ho posunul pred bránku PATRICKOVI CEHLINOVI, ktorý sa len otočil a bekhendom prestrčil puk pomedzi Hrenákove betóny!
    Asistencie: Patrik Zackrisson, Mikael Wikstrand.
     
    33:26
    Rasmus Asplund vystrelil z ľavého kruhu, jeho zakončenie skončilo vo výstroji brankára Hrenáka, ktorý je od začiatku druhej tretiny prakticky nonstop v pohotovosti.
     
    34:34
    Švédsko dalo gól!
    Absolútna bezzubosť nášho tímu pokračuje a inkasujeme ďalší gól! Valach podcenil rozohrávku, Švédi ho napadli v trojici, PATRIK ZACKRISSON prihral pred bránku Cehlinovi, ktorý ešte Hrenáka neprekonal, no z dorážky sa presadil práve Zackrisson gólom do prázdnej brány.
    Asistencie: Patrick Cehlin, Carl Grundström.
     
    35:09
    Švédsko dalo gól!
    Tak toto už je na uterák. Norman si spracoval prihrávku na ľavom kruhu a posunul puk na modrú čiaru ADAMOVI ALMQVISTOVI, ktorý jednoduchou strelou k ľavej žrdi prekonal nič nevidiaceho Hrenáka.
    Asistencie: John Norman, Carl Klingberg.
     
    35:10
    Tréner našej reprezentácie Craig Ramsay si okamžite vzal oddychový čas. Svojim zverencom určite má čo povedať.
     
    36:36
    Naši hráči sa síce snažia zvýšiť svoju aktivitu, no stále sme v útočnom pásme bezbranní. Švédi naozaj vynikajúco korčuľujú, uvoľňujú sa a našim hráčom dávajú minimum šancí.
     
    37:37
    Marek Ďaloga iba vytiahol puk do stredného pásma a odtiaľ ho nahadzoval dopredu. Neurobil to však veľmi dobre, je to zakázané uvoľnenie.
     
    38:12
    Ďalšia vynikajúca šanca pre Švédov. Lawrence Pilut si šikovne nakorčuľoval medzi kruhy, spracoval si prihrávku a sám šiel prakticky na Hrenáka, ktorý ho však dokázal zastaviť.
     
    38:12
    Zároveň sa náš tím znovu bude brániť v oslabení. Martin Bakoš dostáva dve minúty za sekanie.
     
    38:46
    Almqvist nabil na pravý kruh Nybergovi, ktorý vystrelil spoza pravého kruhu. Jeho delovku Hrenák bezpečne vyrazil. Domáci však ostávajú v pásme.
     
    39:18
    Delovka Brännströma od modrej čiary skončila na Valachovi, ktorý však pokračuje hre, i keď je nastrelený.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina bola katastrofálna z pohľadu nášho tímu. Nastúpili sme do nej vo vedení 1:2, no v priebehu prostrednej časti hry sme inkasovali až päť gólov. Dvakrát sa presadil Klingberg a skórovali aj Cehlin, Zackrisson a Almqvist.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:34
    Cehlin nakorčuľoval s pukom do útočného pásma. V rohu klziska však oň prišiel a naši hráči sa mohli dostať dopredu.
     
    41:32
    Spomedzi kruhov sa k strele dostal Michael Lindqvist, ktorého zakončenie napokon bolo zblokované.
     
    42:35
    Od modrej čiary to zase skúsili hokejisti Švédska. Strela Ginninga však letela mimo a Hrenák nemusel veľmi zasahovať.
     
    43:06
    Nášmu tímu sa podarilo získať presilovku. Patrik Zackrisson dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    43:36
    Hovorka si spracoval puk v pásme, no následne absolútne zle prihral. Asi hľadal Bakoša, no puk skončil priamo na hokejke švédskeho hráča.
     
    43:47
    Prichádza zbytočné vylúčenie na našej strane za príliš veľa hráčov na ľade. Odsedí si ho Martin Bakoš.
     
    44:22
    Nagy prenechal na ľavom kruhu Valachovi, ktorý však už nedokázal nadviazať na nášho kapitána a prihral priamo na hokejku švédskeho hráča.
     
    44:48
    Perfektne sa teraz uvoľnil Erik Brännström, ktorý sa dostal až pred brankára Hrenáka, puk si prehodil na bekhend, ale trafil už iba do Hrenákovho betónu!
     
    45:26
    Pop pravom krídle prenikol do útočného pásma Dávid Bondra, ktorý sa snažil niečo vymyslieť, no proti švédskej defenzíve naozaj nemal šancu.
     
    46:19
    Marek Bakoš sa dostal k strele z ľavého kruhu, jeho zakončenie však smerovalo iba priamo do Hellberga. Po dlhšom čase sa nám podarilo aspoň ohroziť švédskeho gólmana.
     
    47:45
    Slovensko dalo gól!
    Naši hokejisti začali byť viac aktívni a podarilo sa im korunovať svoje snaženie gólom. Nagy z rohu klziska šikovnou prihrávkou medzi kruhy našiel MICHELA MIKLÍKA, ktorý pohotovou strelou k pravej žrdi prekonal Hellberga.
    Asistencia: Ladislav Nagy.
     
    49:02
    Svitana zaviezol puk do útočného pásma a následne ho chcel prihrať Grmanovi, ktorému sa puk spracovať nepodarilo.
     
    50:17
    Sundström zrýchlil cez stredné pásmo, následne prenikol aj ku bránke, vystrelil, ale gólman Hrenák bol úspešný.
     
    50:46
    Patrick Cehlin si spracoval puk na modrej čiare a vystrelil. Brankár Hrenák bol pripravený, situáciu mal pod kontrolou a puk zachytil lapačkou.
     
    51:17
    Slovensko bude hrať presilovú hru. Olle Liss dostáva dve minúty za sekanie.
     
    51:37
    Michel Miklík videl, že Buc je pripravený pred bránkou na teč, a tak sa odhodlal k strele. Gólman Hellberg však puk dostal pod kontrolu.
     
    52:16
    Martin Bakoš vypálil spomedzi kruhov, jeho delovka preletela ponad Hellberga, puk skončil na ochrannej sieti.
     
    53:21
    Marek Ďaloga opäť rozvíjal svoj útočný výlet, no prekazili mu to mierne spoluhráči. Jeden z nich mu vnikol skôr do pásma a pískalo sa postavenie mimo hry.
     
    54:12
    Norman prihral po modrej čiare Brännströmovi, ktorý vystrelil na bránku. Puk však šiel do rohu klziska a Hrenák ostal pokojný.
     
    55:24
    Ladislav Nagy si nakorčuľoval do útočného pásma po ľavej strane, potom prihrával puk pred bránku, ale tam sa ho nikomu nepodarilo zachytiť.
     
    56:33
    Ďaloga šiel do pásma a prihrávkou pred bránku hľadal Andreasa Štraucha, no napokon sa už Štrauch k strele nedostal.
     
    57:46
    Grman prenechal puk v útočnom pásme Šimunovi, ktorý sa pokúšal vystreliť, no strela bola zblokovaná. Na našich hráčoch v posledných minútach badať snahu o zlepšenie tohoto stavu, no zatiaľ sa nám nedarí.
     
    59:29
    Miklík potiahol puk do útočného pásma, Nagy sa ho ešte snažil vybojovať. Naši hráči však pásmo už neudržali.
     
    Koniec zápasu.
     
    V poslednej dvadsaťminútovke naši hokejisti síce strelili jeden gól, no už sa im nepriaznivý stav zvrátiť nepodarilo. Slovenských reprezentantov môže mrzieť najmä katastrofálna druhá tretina, v ktorej sme až päťkrát inkasovali a kvôli tomu sme aj Švédom podľahli dnes v Norrköpingu 6:3. Zajtra našich hokejistov čaká ďalší zápas so Švédskom, odveta sa hrá v Oskarshamne.

    Ďakujeme za pozornosť. (20:49:33)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 8. Klingberg (Sundström), 23. Klingberg (Wikstrand, Pilut), 30. Klingberg (Lindqvist), 33. Cehlin (Zackrisson, Wikstrand), 35. Zackrisson (Cehlin, Grundström), 36. Almqvist (Norman, Klingberg) – 16. Valach (Krivošík, Svitana), 20. Bakoš (Hovorka), 48. Miklík (Nagy)


    Švédsko: Hellberg (Lindbom) – Pilut, Wikstrand, Almqvist, Nyberg, Andersson, Arnesson, Brännström, Ginning – Cehlin, Zackrisson, Rödin – Lindqvist, Sundström, Olofsson – Grundström, Asplund, Nygard – Norman, Ölund, Klingberg – Liss
    Slovensko: Hrenák (Godla) – Gernát, Valach, Trška, Grman, Bodák, Ďaloga (A), Fehérváry, Sloboda – Nagy (C), Buc, Miklík – Bakoš (A), Hovorka, Kudrna – Šoltés, Krivošík, Svitana – Bondra, Šimun, Štrauch
    thejrc.org