Brno – Slavia 0:1 (kon.) | Sparta – Dukla Praha 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Jablonec 1:1 (kon.)
Zlín – Ostrava 0:2 (kon.) | Olomouc – Jihlava 1:1 (kon.) | Liberec – Teplice 1:2 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
1:1 (1:0)
FK Jablonec
Sobota 07.04.2018, 17:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • HET liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek z města automobilů vše, díky za pozornost a někdy příště na počtenou. (19:00:42)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:11. Rohy: 1:4.
     
    Je dobojováno, dnešní utkání mezi Mladou Boleslaví a Jabloncem končí remízou 1:1. Nutno poznamenat, že ani jeden z týmů nebyl v tomto souboji lepší, nerozhodný výsledek je tak zřejmě spravedlivým rozuzlením. V prvním poločase měli mírně navrch hostující fotbalisté, do vedení se ale dostali Středočeši, když povedený signál po rozehrávce rohového kopu zakončil Antonín Křapka. Po přestávce se oba celky hledaly v kombinaci, Jablonečtí ale s blížícím se koncem přeci jen začali více útočit a nakonec se díky přesné hlavičce Martina Doležala dočkali vyrovnání. Celek z města automobilů tak už poněkolikáté v této sezoně v závěru zápasu přišel o výhru, Severočeši naopak ztratili první jarní body.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hubínek povedeným bochánkem nalezl do šestnáctky vbíhajícího Pauscheka, který klidně mohl pálit, místo toho ale ještě volil přihrávku na Lukáše Mageru, boleslavský útočník ale jeho nabídku přeběhl.
     
    90+2
    Exekuce přímého kopu se znovu ujal Jiří Valenta, tentokráte ale s nabídnutou příležitostí nenaložil vůbec dobře a odcentroval přesně do náruče vybíhajícího Hrubého.
    90+1. Trávník si ve dvouminutovém rozpětí připsal dvě žluté karty a šel do šaten
     
    90+1
    Michal Trávník před chvílí zahrál rukou, nyní velice tvrdě dojel Hubínka, načež mu hlavní sudí udělil druhou žlutou a hned poté i červenou kartu. Jablonec tedy bude dohrávat v deseti.
     
    90
    Centr z kopačky Jiřího Valenty odvrátila jablonecká obrana pouze k Hubínkovi, jehož tvrdou ránu, která směřovala mezi tři tyče, ale na hranici malého vápna obětavě zastavil Luděk Pernica.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Michal Trávník (FK Jablonec).
     
    89
    Mladoboleslavské fotbalisty musí předchozí moment pořádně mrzet, zvláště pak proto, že v dosavadním průběhu této sezony inkasovali v samotném závěru už poněkolikáté...
     
    88
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Lukáš Masopust, přichází Jaroslav Diviš.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Lukáš Magera (FK Mladá Boleslav).
    87. Martin DOLEŽAL - 1:1
     
    87
    Jablonec právě vstřelil branku!
    V posledních minutách fotbalisté Jablonce přeci jen začali stupňovat svůj tlak a nyní byli za svou aktivitu odměněni vyrovnávací trefou. Celá situace se narodila po rozehrávce rohového kopu, Trávníkův centrovaný balon doputoval přesně do míst, kde číhal osamocený MARTIN DOLEŽAL, s jehož přesně umístěnou hlavičkou nemohl brankář Polaček vůbec nic dělat.
     
    87
    Doležal hlavou přiťukl míč Hanouskovi, který jej prodloužil na z druhé vlny sprintujícího Zeleného. Ten se díky své rychlosti zbavil Pauscheka s Konatém, poté ale narazil na připraveného Šušnjara.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Tiémoko Konaté (FK Mladá Boleslav).
     
    85
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Petr Mareš, přichází Tomáš Ladra.
     
    84
    Chaluš neodvrátil balon úplně podle svých představ, načež se Jablonci málem podařilo vyrovnat. Holeš poslal míč z voleje na zadní tyč, kde na něj před prázdnou brankou jen o kousíček nedosáhl Jan Chramosta.
     
    83
    Na Jánošův skákavý pas si na hranici ofsajdu naběhl Jiří Valenta, jenž se podél postranní čáry prodral až do pokutového území, tam si ale balon pustil až příliš daleko od nohy, což hrálo do karet poctivě bránícímu Lischkovi.
     
    82
    Vzhledem k tomu, kolik času zbývá do konce utkání, by se dal očekávat závěrečný tlak jabloneckého týmu, ten ale zatím nepřichází. Radově družině nepomohl ani příchod druhého útočníka Doležala, má nejlepší kouč za měsíc březen ještě nějaké eso v rukávu?
     
    81
    Okolo boleslavského pokutového území se velmi nepříjemně potuloval Lukáš Masopust, jehož snažení vyústilo v centr k Doležalovi, domácí brankář Polaček ale jeho záměr vystihl a uzmul míč pro sebe.
     
    80
    Magera ze vzduchu sklepl balon pro Jiřího Valentu, který se v krátkém časovém sledu odhodlal k dalšímu střeleckému pokusu, ani tentokráte ale míč netrefil ideálně a Vlastimila Hrubého nezaměstnal.
     
    79
    Valenta velmi snadno přišel o balon, zaváhání svého kolegy ale skvěle zažehnal domácí kapitán Jánoš, který si v souboji s Trávníkem počínal dostatečně důrazně a nechal kulatý nesmysl doputovat až za postranní lajnu.
     
    78
    Druhý poločas nenabízí příliš pohlednou fotbalovou partii, teď ale domácí sehráli zajímavou akci. Hubínek nalezl na hranici šestnáctky číhajícího Jánoše, který ve spolupráci s Magerou připravil dobrou šanci pro Valentu, ten ale zpoza vápna pálil vedle.
     
    77
    Na dnešní utkání si našlo cestu 3 773 diváků.
     
    76
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Matěj Hanousek.
     
    75
    Luděk Pernica se musel vyrovnat s napadajícím Valentou, vše ale vyřešil s velkou zkušeností. Na druhém konci hrací plochy pak po Masopustově centru hlavičkoval Doležal, jeho zakončení ale postrádalo více přesnosti.
     
    74
    Do konce základní hrací doby zbývá zhruba patnáct minut, určitě se dočkáme pár nastavených minutek. Boleslavští stále drží těsné vedení, povede se Severočechům ještě vyrovnat?
     
    73
    Kombinace Jablonce v posledních minutách vázne, proto to teď Vladimir Jovović vzal na sebe, nachystal si balon na pravačku a zkusil své štěstí, ovšem netrefil jej ideálně, Polaček byl bez práce.
     
    72
    Petr Mareš se na levém křídle protáhl okolo Holeše, do jeho centru ale znovu na poslední chvíli vložil nohu Luděk Pernica, od něhož se kulatý nesmysl odrazil k Hrubému, který jej uhájil i před dotírajícím Konatém.
     
    71
    Pernica si vyjel na ofenzivní výlet a přesnou kolmicí nalezl mezi obránci soupeře se pohybujícího Trávníka. Ten se tentokráte pokoušel kombinovat s Jovovićem, černohorský fotbalista ale dnes nehraje šťastný zápas.
     
    69
    Holeš zvedl hlavu a vyslal dlouhatánský pas přes téměř celou šíři hrací plochy. Na jeho nabídku si sice naskočil Zelený, hlavou ale balon místo k některému ze svých kolegů odevzdal přesně do náruče domácího gólmana.
     
    68
    Lukáš Magera byl v hlavičkovém souboji lehce přistrčen Pernicou a poté na zemi zasáhl balon rukou. Sudí nakonec kulatý nesmysl přiřkl hostujícím fotbalistům, což se fanouškům soupeře opravdu dvakrát nezamlouvá.
     
    67
    Hostům byla k dispozici dána možnost rohového kopu, svěřenci Petra Rady s ní ale naložili mizerně. Navíc pustili do protiútoku Valentu, který ještě nahrával sprintujícímu Konatému, jeho pas ale postrádal razanci.
     
    66
    Jánoš nechal míč za sebou čehož hodlal využít Michal Trávník. Po jeho přenesení hry na levou stranu se kupředu mohl vydat Zelený, počínal si ale na chlup stejně jako před pár okamžiky boleslavský kapitán.
     
    65
    Po faulu na Mageru zahrávala Mladá Boleslav standardní situaci. Vysoký centr od stopera Chaluše doputoval právě do míst, kde číhal domácí útočník, ten si ale neporozuměl s Valentou a v podstatě pouze odevzdal míč Hrubému.
     
    64
    Z nařízeného přímého kopu ale Jablonečtí nic zajímavého nevytěžili. Obecně lze říci, že se hostujícímu celku v druhém poločase příliš nedaří, žádná velká příležitosti v jejich podání k vidění nebyla.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Jiří Valenta (FK Mladá Boleslav).
     
    62
    Holeš svou nedůraznou hlavičkou zadělal na nemalé problémy Hrubému, který musel kvůli aktivně dotírajícímu Valentovi při svém výběhu pořádně zrychlit, nakonec ale přeci jen byl u balonu jako první.
     
    61
    Pernica pod tlakem napadajícího Přikryla pouze odkopl balon ke Křapkovi, který jej ihned vracel do pokutového území. Tam došlo ke vzdušnému souboji Magery s Hrubým, vše ale bylo zbytečné, domácí útočník číhal v ofsajdu.
     
    60
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tomáš Přikryl, přichází Jiří Valenta.
     
    59
    Hubínek se ve středu hřiště nešikovně srazil s Pauschekem, kupředu se na to konto mohl vydat Jan Chramosta. Odchovanec středočeského celu si udělal ze svých bývalých protihráčů tréninkové kužely, jeho akci ale scházela lepší koncovka.
     
    58
    Jablonečtí rychle přenesli hru na levou stranu hřiště, kde dostal až příliš volného prostoru Vladimir Jovović. V solidní formě hrající křídelník si ale tentokráte nepočínal ideálně a v šestnáctce si pustil balon až příliš daleko od nohy.
     
    57
    Tiémoko Konaté si na pravém křídle vyměnil balon s Pauschekem a poté se dostal k centru, ten se mu ale vůbec nepovedl, míč přeletěl celou šestnáctku a nakonec doskákal až za postranní čáru.
     
    56
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jakub Považanec, přichází Martin Doležal.
     
    55
    Tomáš Přikryl si naběhl na pas od Hubínka a propracoval se až do pozice pro centr. Ten byl ale na poslední chvíli zablokován Zeleným, od kterého se balon odrazil přesně do náruče připraveného Vlastimila Hrubého.
     
    54
    Oba aktéři předchozího souboje byli na pár okamžiků odvedeni za postranní lajnu, kde se podrobili krátkému ošetření, ovšem jak Pauschek, tak i Jovović už znovu běhají po trávníku.
     
    53
    Další přerušení v krátkém časovém sledu, kousek od středového kruhu se totiž hlavami velmi nepříjemně střetli Lukáš Pauschek s Vladimirem Jovovićem. Doufejme, že se vše obejde bez vážnějšího zranění.
     
    52
    Hra se musí na pár okamžiků přerušit, po hlavičkovém souboji s Marešem totiž na trávníku zůstává ležet hostující stoper Lischka. Zásah zdravotníků ale nebude nutný, vše by mělo být v pořádku.
     
    51
    Vypadalo to na Trávníka, ten ale nakonec pouze sklepl balon pro Vojtěcha Kubistu, který vyslal tvrdou přízemní střelu, zamířil ale přesně doprostřed branky, kde nadvakrát stačil zasáhnout připravený gólman Polaček.
     
    50
    Mladoboleslavští fotbalisté i diváci nejsou s dnešním výkonem sudího Berky spokojeni, nyní byl proti domácím odpískán další přímý kop, který navíc budou Severočeši rozehrávat s velice nebezpečné pozice.
     
    49
    Jánoš vybojoval míč od Masopusta, načež jej posunul Přikrylovi, který s ocitl v naprosto ideální palebné pozici. Možnost ukázat své kvality ale nedostal, hlavní sudí totiž předchozí zákrok boleslavského kapitána posoudil jako nedovolený.
    48. Lischka se dostal k šanci po rohovém kopu, hlavou ale nedokázal přesně umístit
     
    48
    Jablonečtí se ihned po začátku druhé půle propracovali k rohovému kopu. Trávník zakroutil svůj centr do malého vápna, kde se k hlavičce prodral vytáhlý stoper Lischka, mezi tři tyče ale nezamířil.
     
    47
    Druhý poločas svou rozehrávkou otevřeli domácí fotbalisté, kteří sice v dosavadním průběhu tohoto utkání nebyli lepším týmem, ovšem i tak se drží v těsném vedení. Povede se jim ho uhájit?
     
    46
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Marek Matějovský, přichází Michal Hubínek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi, do šaten odchází spokojenější domácí fotbalisté, kteří vedou 1:0. Nelze říci, že by se úplně jednalo o spravedlivý stav, Jablonec má jednoznačně více ze hry, svou územní převahu ale zatím v žádnou branku nepřetavil. První velkou příležitost měli domácí, když Magerovu hlavičku na poslední chvíli lapil Hrubý. O pár okamžiků už se domácí radovali, secvičený signál po rohovém kopu zakončil obránce Křapka. Největší šance Severočechů se narodila ve dvaatřicáté minutě, když těsně vedle z uctivé vzdálenosti pálil Kubista.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Po dalším faulu od Marka Matějovského přenesl Trávník hru na Kubistu, který se u postranní lajny pokoušel prosadit okolo Křapky, zatím jediný střelec tohoto utkání ale celou situaci vyřešil velmi zkušeně.
     
    44
    I díky šťastnému odrazu se k míči kousek za šestnáctkou soupeře dostal Jánoš. Místo střely nakonec zvolil spíše jakousi nabídku na teč pro před brankou číhajícího Mageru, toho ale do zakončení nepustil Lischka.
     
    43
    Lukáš Pauschek se nyní vydal sám proti přesile, balon si navedl hned mezi tři protivníky. Podle očekávání o něj přišel, naštěstí pro Mladou Boleslav ale sudí Berka viděl faul vracejícího se Považance.
     
    42
    Nařízený přímý kop nesehráli Severočeši vůbec špatně. Na Trávníkův přetažený centr si seběhl Pernica, jehož hlavičku ještě prodlužoval Kubista, Jan Chramosta ale u zadní tyče na balon nedosáhl.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Adam Jánoš (FK Mladá Boleslav).
     
    41
    Do konce prvního poločas zbývá necelých pět minut, dost možná se dočkáme krátkého nastavení. Povede se svěřencům Petra Rady před odchodem do šaten ještě vyrovnat, nebo Mladá Boleslav těsný náskok udrží?
     
    40
    Na hřišti se začíná přitvrzovat. Nejprve se po souboji s Přikrylem poroučel k zemi Trávník, o chvíli později zase Holeš u postranní čáry zbytečně dohrál Mareše, oba zákroky ale u hlavního sudího prošly.
     
    38
    Jablonec měl v krátkém časovém sledu už několikátou standardní situaci, ovšem ani tentokráte z ní nedokázal nic vytěžit. Na Trávníkův centr si sice seběhl Jan Chramosta, byl ale přichycen v ofsajdové pasti.
     
    37
    Další zmatky před boleslavskou brankou. Na levém kraji vápna se ocitl úplně zapomenutý Zelený, který našel na penaltovém puntíku číhajícího Trávníka, ten ale ideální moment pro střelu doslova prospal a poté byl obrán Šušnjarem.
     
    36
    Mladobolelsavský gólman Polaček teď pořádně zabrnkal na nervovou soustavu domácích fanoušků, když si vůbec neporozuměl s Chalušem, naštěstí pro Středočechy ale Chramosta jejich zaváhání nedokázal využít.
     
    35
    Trávníkův nepovedený centr zbytečně nenechal do autu doputovat Magera, který míč vrátil před pokutové území. Nepovedená Pernicova střela se nakonec ukázala býti přesnou nahrávkou pro Považance, ten ale hlavičkoval pouze do Polačka.
     
    34
    Marek Matějovský nehraje úplně šťastné utkání. Kromě několika ztrát má na svém kontě i žlutou kartu a nyní se navíc dopustil dalšího zákroku za hranicí fotbalových pravidel a regulí, Jablonec tedy bude kopat standardní situaci.
     
    33
    Marek Matějovský vyslal na zteč Tomáše Přikryla, který mohl a asi i měl kombinovat s Magerou, místo toho se ale rozhodl pro střelu. Nutno poznamenat, že ta se mu absolutně nepovedla, Hrubý mohl zůstat úplně v klidu.
     
    32
    Zajímavá možnost byla k vidění i na druhé straně, málem jsme měli vyrovnáno. Po Magerově faulu rozehrál Jablonec nařízený přímý kop na krátko, nakonec z uctivé vzdálenosti pálil Kubista, jeho dělovka ale skončila těsně vedle domácí pokladnice.
     
    31
    Adam Jánoš nalezl na pravé straně sprintujícího Pauscheka, který vyslal vysoký balon na dlouhána Mageru. Ten zapnul na vyšší rychlostní stupeň a pořádně zatopil vracejícímu se Pernicovi, celou situaci ale ve prospěch Jablonce vyřešil vybíhající Hrubý.
     
    30
    Asi nelze říci, že by Středočeši vedli po zásluze, doposud totiž rozhodně nebyli lepším týmem, jedna povedená akce jim ale stačila. Nechme se překvapit, jak zareagují Jablonečtí, kteří se v této pozice na jaře mnohokrát neobjevili.
    28. Antonín KŘAPKA - 1:0
     
    28
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Následoval rohový kop a po jeho rozehrávce už se Adidas Aréna může radovat, mladoboleslavští fotbalisté se totiž ujímají vedení. V podání domácích fotbalistů se jednalo o velmi dobře sehraný signál, na přetažený centr si naběhl osamocený Šušnjar, po jehož sklepnutí se hlavou z bezprostřední blízkosti trefil ANTONÍN KŘAPKA, brankář Hrubý se natahoval marně.
    28. Mareš rozehrával přímý kop a byla z toho první boleslavská šance
     
    28
    Domácí toho v dosavadním průběhu utkání moc nepředvedli, nyní si ale vypracovali velice solidní příležitost. Exekuce přímého kopu se ujal Mareš, na jehož centr si v šestnáctce naskakoval Magera, míč se ale směrem k brance odrazil od jednoho z bránících hráčů, Hrubý zasáhl až na poslední chvíli.
     
    27
    Chalušovu rozehrávku jen za přispění notné dávky štěstí nevystihl Vojtěch Kubista, díky jeho zaváhání mohl kupředu pokračovat Jánoš. Daleko ale nedoputoval, kousek za polovinou hřiště jej tvrdým způsobem atakoval Jovović.
     
    26
    Považanec si ve středu hřiště narazil s Kubistou a poté vyslal zajímavý pas pro Lukáše Masopusta. Ten se ocitl ve velmi zajímavé pozici, bohužel pro hosty ale zpracoval kulatý nesmysl rukou.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Marek Matějovský (FK Mladá Boleslav).
     
    24
    Mladá Boleslav má zatím obrovský problém s tím se usadit na obranné polovině svého soupeře. Nyní navíc zaváhal Matějovský a hosté šli do přečíslení pěti proti čtyřem, nevyřešili jej ale vůbec dobře.
     
    23
    Jánoš výborně zapracoval ve středu hřiště a vybojoval míč od Trávníka. Nebylo mu to ale nic platné, o pár okamžiků později totiž Pauschek pokazl lehkou přihrávku na Přikryla, a u míče jsou tak znovu Severočeši.
     
    22
    Po faulu na Marka Matějovského zahrával celek z města automobilů standardní situaci. Petr Mareš ale svůj načechraný centr přetáhl a poslal balon přesně do náruče připraveného Vlastimila Hrubého.
     
    21
    Holeš si všiml v šestnáctce bojujícího Chramosty a právě k němu poslal své autové vhazování. Ex-boleslavský útočník patičkou sklepl míč pro Masopusta, jeho rána šajtlí ale neměla gólové parametry.
     
    20
    Máme za sebou úvodních dvacet minut tohoto utkání, mnoho fotbalové krásy zatím k vidění nebylo. Aktivnějším mužstvem jsou bezpochyby Jablonečtí, naopak Mladé Boleslavi chybí v kombinaci potřebný klid a hlavně jistota při zpracování.
     
    19
    Hosté měli k dispozici hned tři autová vhazování na útočné polovině za sebou. Po tom posledním se individuálně pokoušel prosadit reprezentant Trávník, měl proti sobě ale dvojnásobnou přesilu, s níž si nevěděl rady.
     
    18
    Marek Matějovský vystihl rozehrávku soupeře a nahrál Přikrylovi. Ten si ale v souboji s Pernicou nepočínal ideálně, když o míč téměř okamžitě přišel a zpět do své moci jej získal jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    17
    Hosté měli po Křapkově faulu na Masopusta k dispozici další standardní situaci. Hra byla v jejich podání opět přenesena na levou stranu, ovšem ani tentokráte se to neukázalo jako ideální varianta, výborně totiž zapracoval Chaluš.
     
    16
    Konaté se díky několika rychlým krokům zbavil svého strážce, poté si ale balon příliš ukopl a před postranní lajnou ho zastihl jen tak tak. Jeho následný pas směřoval k Marešovi, ten ale v době zpracování číhal v ofsajdu.
     
    15
    O chvíli později už musel sudí fouknout do píšťalky, když Mareš u postranní lajny nedovoleně atakoval Holeše. Jablonec přenesl hru na levou stranu, kde Trávník zkusil na zteč vyslat Zeleného, své přihrávce ale dodal až příliš razance.
     
    14
    Hostující fanoušci se zlobí na hlavního sudího Berku. Na Jovovićův pas si naběhl Jan Chramosta, jenž v pokutovém území upadl po souboji s Chalušem, o penaltový zákrok se ale určitě nejednalo, rozhodčí celou situaci posoudil správně.
     
    13
    Marek Matějovský rozjížděl i další akci svého týmu. Tentokráte si počkal na ideální moment a poté vyslal dlouhý pas na levou stranu, Marešovi ale uškodil vítr, který odfoukl letící balon za postranní čáru.
     
    12
    Z rozehrávky rohového kopu Jablonečtí nic nevytěžili. O chvíli později naopak Matějovský zastavil Holešův centr a pokusil se do rychlého protiútoku vyslat Přikryla, výborné čtení hry ale divákům převedl hostující kapitán Pernica.
     
    11
    Jan Chramosta u postranní lajny přetlačil nedůrazného Pauscheka a poté si to namířil střemhlav do pokutového území. Jeho únik vyústil v přihrávku na Michala Trávníka, jeho pokus ale na roh zblokoval Chaluš.
     
    10
    Boleslavští se zatím dostávají pouze k náznakům ofenzivních akcí. Tentokráte Magera ze vzduchu sklepával pro Přikryla, ten ale s balonem u nohy až příliš dlouho otálel a nakonec byl hravě odzbrojen vracejícím se Trávníkem.
     
    9
    Po sérii nepřesností na obou stranách vybojoval ve středu hřiště přímý kop Marek Matějovský, Následovala kombinace domácích stoperů, která vyústila v nahrávku na Mareše, tomu ale balon odskočil od kopačky.
     
    8
    Poprvé v utkání o sobě dal vědět ve velké formě hrající Jovović, jenž se v dosavadním průběhu jarní části sezony prosadit už čtyřikrát. Tentokráte se pokoušel přejít přes Pauscheka, ten se ale nenechal opít rohlíkem a vybojoval aut.
     
    7
    Jablonec znovu zahrozil po pravé straně. Na Holešovu nahrávku si naběhl Lukáš Masopust, který se sice díky šikovnému zaseknutí dokázal zbavit Křapky, jeho následný centr ale ještě před vstupem míče do šestnáctky zablokoval Šušnjar.
     
    6
    Po Polačkově dlouhém výkopu sice Magera prokázal své přednosti a vyhrál hlavičkový souboj s Lischkou, poté ale nechal balon za sebou. To byla voda na mlýn pro Pernicu, jenž uklidňuje hru zpětným pasem, zahraje si gólman Hrubý.
     
    5
    Teď už si svěřenci trenéra Webera vedli o poznání lépe. Magera sklepl na Jánoše, jenž dlouhým a vysokým pasem vyslal na zteč Konatého. Ten mu po obehrání Zeleného chtěl tu stejnou laskavost vrátit, jeho záměr ale vystihl Považanec.
     
    4
    Boleslavští zatím působí hodně opatrným dojmem. Pernica ve snaze o dlouhý nákop na Chramostu pouze trefil Mageru, ten se ale nedokázal včas zorientovat a o balon téměř okamžitě přišel.
     
    3
    Zatím se u balon drží stále nejlepší tým dosavadního průběhu jarní části sezony. Holeš si na pravém křídle počkal na z druhé vlny si nabíhajícího Masopusta, jeho přihrávku ale díky dobře načasovanému skluzu vystihl Mareš.
     
    2
    Jako první se kupředu chtěli vydat Jablonečtí. Kapitán Pernica rozehrál dlouhý balon na Masopusta, který hrudí sklepl volnému Trávníkovi, ten ale doplatil na nedostatečnou podporu od svých kolegů a musel hru otočit směrem vzad.
     
    1
    Hlavní arbitr Berka právě foukl do píšťalky, dnešní utkání třiadvacátého kola HET ligy mezi Mladou Boleslaví a Jabloncem tak může odstartovat – pojďme na to. Rozehrávky se ujali hosté, kteří nastupují v zelených dresech, naopak Weberovi svěřenci budou hrát v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou přeji všem příjemný podvečer z města automobilů. Ondřej Berka, který bude mít dnešní utkání na povel, právě přivádí jeho aktéry na hrací plochu, za pár okamžiků tedy budeme moci začít.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Šušnjar, Chaluš, Křapka – Jánoš (C), Matějovský – Konaté, Přikryl, Mareš – Magera.
    Náhradníci: Vejmola – Klíma, Fabián, Ladra, Kateřiňák, Hubínek, Valenta.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Pernica (C), Lischka, Zelený – Masopust, Považanec, V. Kubista, Trávník, Jovović – Chramosta.
    Náhradníci: Hanuš – Hübschman, Matěj Hanousek, Piroch, Jaroslav Diviš, Doležal, Janković.

    Rozhodčí: Ondřej Berka – Zdeněk Dobrovolný, Milan Fimmel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Ještě jednou Vám všem přeji příjemné fotbalové odpoledne. Mladoboleslavští fotbalisté si v minulém kole připsali velmi cennou výhru na půdě lídra z Plzně, Jozef Weber tudíž neměl důvod do podoby základní jedenáctky sahat. Na straně domácích proto registrujeme jen jednu vynucenu změnu, místo vykartovaného Komličenka bude hrát Lukáš Magera. Jablonec dnes bude hrát pouze na jednoho útočníka, kterým je Jan Chramosta, odchovanec středočeského celku. Pouze na lavičce zůstává Doležal, důvěru od úvodních minut naopak dostává Jakub Považanec.
     
    Poslední vzájemné utkání

    1.10.2017 – FK Jablonec – FK Mladá Boleslav 3:1

    Branky: 27. Jovović (Tecl), 38. Tecl (Jovović), 50. Jovović – 64. Mebrahtu (Chramosta)

    FK Jablonec: Hrubý – Janković, Pernica, Hübschman (C), Hanousek – Masopust, Kubista, Trávník, Jovović (78. Zelený) – Doležal (46. Mihálik), Tecl (89. Považanec)

    FK Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek, Stronati, Chaluš, Fleišman – Hubínek, Mareš (46. Chramosta) – Vukadinovič, Matějovský, Přikryl – Komličenko (76. Magera)
     
    FK Jablonec

    Jablonečtí už v první polovině této sezony ukázali zlepšenou výkonnost, když se během celého podzimu drželi v horní polovině tabulky. Málokdo by ale asi čekal, že se s nimi po prvních šesti jarních kolech bude muset počítat jako s vážným adeptem na účast v předkolech evropských pohárech. Je tomu ale skutečně tak, Severočeši po zimní přestávce excelují a díky svým výkonům se vyhoupli až na pátou pozici, přičemž jejich ztráta druhou příčku, kterou drží lehce se trápící Slavia, čítá pouhopouhé tři body. Jak již bylo naznačeno, na jaře zatím svěřenci trenéra Rady, který byl vyhlášen nejlepším trenérem za měsíc březen, nepoznali hořkost porážky.

    Sérii šesti vyhraných duelů, v nichž navíc nastřílel patnáct branek a udržel hned čtyři čistá konta, začal celek ze Střelnice proti Teplicím, následovaly i plné bodový zisky proti Dukle a Zlínu. Dále Jablonec zvládl domácí utkání s Ostravou, s chutí si zastřílel také proti Vysočině Jihlava, na jejímž hřišti zvítězil 4:0. Minulý víkend sehrála Radova družina těžké střetnutí s pražskými Bohemians, nakonec se ale mohla těšit z výhry poměrem 2:1, rozhodující trefu obstaral Jovović, který se na jaře prosadil už počtvrté.
     
    FK Mladá Boleslav

    Běžně jsme je byli zvyklí vídat v těch nejvyšších patrech tabulky, letos je ale čeká těžký boj o záchranu. Mladoboleslavští fotbalisté určitě nemohou být s dosavadním průběhem tohoto ročníku spokojeni, vždyť se drží až na desáté pozici, přičemž jejich náskok na sestupové vody čítá pouze čtyři body. Po příchodu nového trenéra Webera, který vystřídal Dušana Uhrina mladšího, se ale Středočeši přeci jen začínají zvedat. Při premiéře sice musel sedmačtyřicetiletý lodivod skousnout domácí porážku s pražskou Slavií, ve zbývajících třech duelech ale jeho svěřenci výrazně zlepšili svou výkonnost a vybojovali velmi slušných sedm bodů.

    Nejprve to odneslo Brno, týden nato pak Středočeši před vlastními fanoušky remizovali se Slováckem. Minulý víkend se jim ale podařilo zvítězit na půdě vedoucí Plzně, o výhru poměrem 2:1 se postarali Petr Mareš a Michal Hubínek. Jozef Weber bude muset před dnešním mačem vyřešit nepříjemnou situaci na postu útočníka, kvůli karetním trestům totiž nemohou hrát Golgol Mebrahtu s Nikolajem Komličenkem. Dostane důvěru zkušený dlouhán Magera?
     
    Příjemný sobotní podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům tuzemské kopané! Naše nejvyšší fotbalová soutěž se pomaloučku blíží ke svému konci, dnes je na programu hned šest zápasů v rámci třiadvacátého kola. My se v tomto online přenosu zaměříme na zajímavý souboj, v němž FK Mladá Boleslav přivítá rozjetý FK Jablonec. Úvodní výkop je naplánován na 17:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vojtěch Tůma


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 28. Křapka (Šušnjar) – 87. Doležal (Trávník)

    Karty:   25. Matějovský (MBL), 41. Jánoš (MBL), 63. Valenta (MBL), 86. Konaté (MBL), 87. Magera (MBL) – 90. Trávník (JAB)   90+1. Trávník (JAB)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:11. Rohy: 1:4.
    FK Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Šušnjar, Chaluš, Křapka – Jánoš (C), Matějovský (46. Hubínek) – Konaté, Přikryl (60. Valenta), Mareš (85. Ladra) – Magera.
    Náhradníci: Vejmola – Klíma, Fabián, Ladra, Kateřiňák, Hubínek, Valenta.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Pernica (C), Lischka, Zelený – Masopust (88. Jaroslav Diviš), Považanec (56. Doležal), V. Kubista, Trávník, Jovović (76. Matěj Hanousek) – Chramosta.
    Náhradníci: Hanuš – Hübschman, Matěj Hanousek, Piroch, Jaroslav Diviš, Doležal, Janković.

    Rozhodčí: Ondřej Berka – Zdeněk Dobrovolný, Milan Fimmel

    Diváci: 3 773
    thejrc.org